23.01.14, 02:35
Link do petycji o wstrzymanie ognia:
www.avaaz.org/pl/syria_ray_of_hope_loc/?bKQGJcb&v=34572
Obserwuj wątek
    • mariner4 Bardziej boję sie uchodźców ukraińskich w Polsce. 23.01.14, 10:24
      Tam wszystko zmierza ku wojnie domowej.
      Ta petycja nic nie da. Niezależnie kto wygra w Syrii, to przegranych będą mordować.
      Nie widzę rozsądnego rozwiązania.
      M.
      • magdolot Re: Bardziej boję sie uchodźców ukraińskich w Pol 23.01.14, 10:52
        Nie podpisałam dlatego, że boję się syryjskich uchodźców.
        Nie lubię strzelania do ludzi.
        Dlaczego się boisz uchodźców ukraińskich?
        • mariner4 Tysiące Ukraińcow w Polsce? 23.01.14, 11:43
          Razem z ich problemami, fobiami, przestępczością? Lepiej nie.

M.
          • man_sapiens Re: Tysiące Ukraińcow w Polsce? 23.01.14, 17:37
            Drogi Marinerze, uchodźcy to nie problemy, fobie i przestępczość itp. Uchodźcy to ludzie. Liczba mnoga od człowiek.
            • mariner4 Uchoźcy palestynscy. 23.01.14, 19:03
              Pamiętam Liban i Bejrut. Na handlowej ulicy na przemian sklepy żydowskie, arabskie i chrześcijańskie. Wszyscy żyli w zgodzie. I przybyli uchodźcy palestyńscy. Zaczęli budować obozy. Potem utworzyli swoją milicję. I zaczęli zatrzymywał samochody Libańczyków i ich kontrolować. I tak dalej. W rezultacie rozwalili tak piękny kraj.Ja to widziałem, Chcesz tego w Polsce?
              Ja nie. Za żadną cenę.
              M.
              • gat45 Re: Uchoźcy palestynscy. 23.01.14, 19:33
                A wiesz, co mowią mieszkańcy niektórych zachodnich miast Europy o życiu zanim zalała ich fala dziczy z krajów wschodnich ?
                Każdy ma swojego dzikusa. Na ogół za wschodnią granicą. Taka prawidłowość.
                • magdolot Re: Uchoźcy palestynscy. 23.01.14, 22:20
                  gat45 napisała:
                  > Każdy ma swojego dzikusa. Na ogół za wschodnią granicą. Taka prawidłowość.

Lecz my jesteśmy wyjątko, bo my jesteśmy Przedmurze i mamy dzikusa fffszędzie.
                  Przedmurze pełne dzikusuf.
                  • ploniekocica Re: Uchoźcy palestynscy. 23.01.14, 22:23
                    magdolot napisała:

> gat45 napisała:
                    > > Każdy ma swojego dzikusa. Na ogół za wschodnią granicą. Taka prawidłowość
                    > .
                    >
                    > Lecz my jesteśmy wyjątko, bo my jesteśmy Przedmurze i mamy dzikusa fffszędzie.
                    > Przedmurze pełne dzikusuf.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/c/cb/LifeAmongTheSavages.JPG/220px-LifeAmongTheSavages.JPG
                    • ave.duce Re: Uchodźcy palestynscy. 23.01.14, 22:54
                      https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS9tYrPROkeVX423YRKAPclIIuzt2pe50X8XKKvxRtemFXoNLi1
              • man_sapiens Re: Uchoźcy palestynscy. 24.01.14, 00:05
                Mieszkałem i pracowałem za granicą i dokładnie tego samego nasłuchałem się o Polskich imigrantach (po ogłoszeniu wojny jaruzelskiej).
                Dzięki temu nauczyłem się nie używać liczby mnogiej. I reagować:
                - mówisz, że Polacy to złodzieje i k... - ale chyba nie masz na myśli mnie i mojej córki?
                - nie no co ty...
                - a widziałeś jakiegoś Polaka złodzieja albo Polkę k...?
                - nooooo, nie, ale wszyscy o tym mówią
                • mariner4 Ja tylko napisałem co może 24.01.14, 09:59
                  się wydarzyć. Nie musi ale może.
                  Wolę jednak, żeby do wojny domowej tam nie doszło.
                  M.
                  • man_sapiens Re: Ja tylko napisałem co może 24.01.14, 11:40
                    A ja o tym, co się już dzieje - a naszych głowach.
                    • gat45 Oj, nie chciałabym ja być ukraińskim 24.01.14, 11:50
                      uchodźcą w Polsce. Boże uchowaj.
                      A los uchodźcy akurat znam, wiem co mówię.
          • gat45 Re: Tysiące Ukraińcow w Polsce? 23.01.14, 17:51
            No właśnie. I trzeba się nimi będzie zająć. Choć oczywiście nie życzę im, żeby musieli masowo uciekać z własnego kraju. Ale "tysiące" to jeszcze nie "masowo". Ot tak, jak Polacy po stanie wojennym.

• czan-dra Re: Syria 23.01.14, 19:20
      Podpisałem z nadzieją że to chociaż w małym stopniu pomoże ludziom w Syrii.

Marinerze, to chyba nie jest tak jak piszesz.
      • magdolot Re: Syria 23.01.14, 19:36
        Podpisywałam z taką samą nadzieją. Lubię tę stronę za ciągle przesuwającą się listę innych podpisowiczów, bo to pozwala pomyśleć o tym, jaka masa ludzi na globusie ma podobną nadzieję i troszkę bardziej uwierzyć.
        • gat45 Re: Syria 23.01.14, 19:39
          Też lubię patrzeć na tę defiladę podobnych do mnie naiwniaków. Po kilku minutach zaczynam mieć nadzieję, że to nie jest tylko naiwność. I że dobrze, że tylu nas, naiwniaków, jest.
          • magdolot Re: Syria 23.01.14, 21:30
            No! :)))
            • ave.duce Re: Syria 23.01.14, 22:08
              Nie zdążyłam się zobaczyć, tak szybko lecą...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka