magdolot 23.01.14, 02:35 Link do petycji o wstrzymanie ognia: www.avaaz.org/pl/syria_ray_of_hope_loc/?bKQGJcb&v=34572 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariner4 Bardziej boję sie uchodźców ukraińskich w Polsce. 23.01.14, 10:24 Tam wszystko zmierza ku wojnie domowej. Ta petycja nic nie da. Niezależnie kto wygra w Syrii, to przegranych będą mordować. Nie widzę rozsądnego rozwiązania. M. Odpowiedz Link
magdolot Re: Bardziej boję sie uchodźców ukraińskich w Pol 23.01.14, 10:52 Nie podpisałam dlatego, że boję się syryjskich uchodźców. Nie lubię strzelania do ludzi. Dlaczego się boisz uchodźców ukraińskich? Odpowiedz Link
mariner4 Tysiące Ukraińcow w Polsce? 23.01.14, 11:43 Razem z ich problemami, fobiami, przestępczością? Lepiej nie. M. Odpowiedz Link
man_sapiens Re: Tysiące Ukraińcow w Polsce? 23.01.14, 17:37 Drogi Marinerze, uchodźcy to nie problemy, fobie i przestępczość itp. Uchodźcy to ludzie. Liczba mnoga od człowiek. Odpowiedz Link
mariner4 Uchoźcy palestynscy. 23.01.14, 19:03 Pamiętam Liban i Bejrut. Na handlowej ulicy na przemian sklepy żydowskie, arabskie i chrześcijańskie. Wszyscy żyli w zgodzie. I przybyli uchodźcy palestyńscy. Zaczęli budować obozy. Potem utworzyli swoją milicję. I zaczęli zatrzymywał samochody Libańczyków i ich kontrolować. I tak dalej. W rezultacie rozwalili tak piękny kraj.Ja to widziałem, Chcesz tego w Polsce? Ja nie. Za żadną cenę. M. Odpowiedz Link
gat45 Re: Uchoźcy palestynscy. 23.01.14, 19:33 A wiesz, co mowią mieszkańcy niektórych zachodnich miast Europy o życiu zanim zalała ich fala dziczy z krajów wschodnich ? Każdy ma swojego dzikusa. Na ogół za wschodnią granicą. Taka prawidłowość. Odpowiedz Link
magdolot Re: Uchoźcy palestynscy. 23.01.14, 22:20 gat45 napisała: > Każdy ma swojego dzikusa. Na ogół za wschodnią granicą. Taka prawidłowość. Lecz my jesteśmy wyjątko, bo my jesteśmy Przedmurze i mamy dzikusa fffszędzie. Przedmurze pełne dzikusuf. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Uchoźcy palestynscy. 23.01.14, 22:23 magdolot napisała: > gat45 napisała: > > Każdy ma swojego dzikusa. Na ogół za wschodnią granicą. Taka prawidłowość > . > > Lecz my jesteśmy wyjątko, bo my jesteśmy Przedmurze i mamy dzikusa fffszędzie. > Przedmurze pełne dzikusuf. Odpowiedz Link
man_sapiens Re: Uchoźcy palestynscy. 24.01.14, 00:05 Mieszkałem i pracowałem za granicą i dokładnie tego samego nasłuchałem się o Polskich imigrantach (po ogłoszeniu wojny jaruzelskiej). Dzięki temu nauczyłem się nie używać liczby mnogiej. I reagować: - mówisz, że Polacy to złodzieje i k... - ale chyba nie masz na myśli mnie i mojej córki? - nie no co ty... - a widziałeś jakiegoś Polaka złodzieja albo Polkę k...? - nooooo, nie, ale wszyscy o tym mówią Odpowiedz Link
mariner4 Ja tylko napisałem co może 24.01.14, 09:59 się wydarzyć. Nie musi ale może. Wolę jednak, żeby do wojny domowej tam nie doszło. M. Odpowiedz Link
man_sapiens Re: Ja tylko napisałem co może 24.01.14, 11:40 A ja o tym, co się już dzieje - a naszych głowach. Odpowiedz Link
gat45 Oj, nie chciałabym ja być ukraińskim 24.01.14, 11:50 uchodźcą w Polsce. Boże uchowaj. A los uchodźcy akurat znam, wiem co mówię. Odpowiedz Link
gat45 Re: Tysiące Ukraińcow w Polsce? 23.01.14, 17:51 No właśnie. I trzeba się nimi będzie zająć. Choć oczywiście nie życzę im, żeby musieli masowo uciekać z własnego kraju. Ale "tysiące" to jeszcze nie "masowo". Ot tak, jak Polacy po stanie wojennym. Odpowiedz Link
czan-dra Re: Syria 23.01.14, 19:20 Podpisałem z nadzieją że to chociaż w małym stopniu pomoże ludziom w Syrii. Marinerze, to chyba nie jest tak jak piszesz. Odpowiedz Link
magdolot Re: Syria 23.01.14, 19:36 Podpisywałam z taką samą nadzieją. Lubię tę stronę za ciągle przesuwającą się listę innych podpisowiczów, bo to pozwala pomyśleć o tym, jaka masa ludzi na globusie ma podobną nadzieję i troszkę bardziej uwierzyć. Odpowiedz Link
gat45 Re: Syria 23.01.14, 19:39 Też lubię patrzeć na tę defiladę podobnych do mnie naiwniaków. Po kilku minutach zaczynam mieć nadzieję, że to nie jest tylko naiwność. I że dobrze, że tylu nas, naiwniaków, jest. Odpowiedz Link