man_sapiens 17.03.14, 23:33 Normalni a przy tym pracowici i zdolni ludzie zmierzyli fale grawitacyjne z Wielkiego Wybuchu. Powinienem się tym zachwycić i zająć a tu człowiekowi ten d...k Putin nie może wyjść z głowy. Wszystko spieprzy, gad jeden. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tojajurek Re: Cholerny Putin 18.03.14, 00:12 W polityce liczy się skuteczność. A on jest, niestety, bardzo skuteczny. Gdyby to było możliwe, to bym go wynajął. Może ma brata bliźniaka? Odpowiedz Link
magdolot Re: Cholerny Putin 18.03.14, 00:36 Ostatnio widziałam piękne zdanie o panu P. - "to jakby kanclerzem Niemiec był gestapowiec średniego szczebla." Położyło mnie. Studiuję meandry rosyjskiej duszy wirtualnej w wersji eksportowej. Napiszę raport jak mnię opuści remedium - Dzik, 4,5 mies. Fascynujący młodzieniec! Szen-gen się czasem mści, albowiem matka Dzika nabyła sobie dumnie bilet na pociąg w obie strony, a 5 roboczych dni przed przyjazdem doznała iluminacji, że młody nie ma żadnych papiruf! W cztery dni mu zrobili dowodzik, biurokracja stołeczna jess git. Frątem do pacjęta. Odpowiedz Link
99venus Re: Cholerny Putin 18.03.14, 09:18 zimny,bezwzględny facet,znakomicie zaprogramowany i zorganizowany.wie czego chce.nie ma do czynienia z opozycją.a przeciw Putinowi stadko wylęknionych facetów bez jaj potrafiących jedynie liczyć śmierdzące pieniądze.niestety Lenin miał rację mówiąc o sznurze. Odpowiedz Link
damakier1 Re: Cholerny Putin 18.03.14, 09:58 .a przeciw Putinowi stadko wylęknionych facetów Ale z drugiej strony - jakby naprzeciw były takie same Putiny? Odpowiedz Link
99venus Re: Cholerny Putin 18.03.14, 11:40 Naddniestrze wystąpiło z prośbą o włączenie do Rosji.czyżby zaczynała się nowa i jednostronna Jałta? Odpowiedz Link
gat45 Re: Cholerny Putin 18.03.14, 11:50 99venus napisał: > zimny,bezwzględny facet,znakomicie zaprogramowany i zorganizowany.wie czego chc > e.nie ma do czynienia z opozycją.a przeciw Putinowi stadko wylęknionych facetów > bez jaj potrafiących jedynie liczyć śmierdzące pieniądze.niestety Lenin miał r > ację mówiąc o sznurze. Upraszczasz. To stadko facetów nie lęka się Putina, tylko NAS. A Putin może sobie pozwalać, bo nie lęka się SWOICH. Ja jednak wolę zależeć od wylęknionych polityków, chociaż zdaję sobie sprawę z niebezpieczeństwa. Odpowiedz Link
lodziarek Re: Cholerny Putin 18.03.14, 12:43 Putin walczy o swoje być/nie być! Gdyby pozwolił bez walki odejść Ukrainie pod wpływy UE, to długo już by nie rządził. Krym przykrywa porażkę jego polityki względem Ukrainy i utraty wpływu na ten kraj należący do Rosji i ZSRR od kilkuset lat. Putin ma władzę dzięki zwolennikom siłowych rozwiązań i radykałom z lewej i prawej, musi więć być twardzielem. Odpowiedz Link
widz102 Coś z Jacka Kaczmarskiego 18.03.14, 15:00 "Komu zależy na pokoju ten zawsze cofnie się przed gwałtem wygra, kto się nie boi wojen - I tak rozumieć trzeba Jałtę" Odpowiedz Link
99venus Re: Cholerny Putin 18.03.14, 13:06 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15641700,Zyrinowski_proponuje_Polsce_udzial_w_rozbiorze_Ukrainy_.html?lokale=olsztyn#BoxWiadTxt wszystko tylko nie to!!! Odpowiedz Link
ave.duce Poseł Siwiec 18.03.14, 17:34 pochwalił się wczoraj u Lisa swoją wiedzą nt. amerykańskich F16, które przyleciały do Polski. Rzekł mianowicie, że są nieuzbrojone. Ręce opadają. Odpowiedz Link
chateau Re: Poseł Siwiec 18.03.14, 22:29 Panu posłu Siwcowi nie można odmówić parcia na szkło. Kiedyś to były okulary a la Waryński, ale pan poseł wziął i wytył, no i image diabli wzięli. Odpowiedz Link
smutas13 Re: Cholerny Putin 19.03.14, 07:41 Wszystko spieprzy, gad jeden. Zaczynam lubić go tak, jak naszą największą patriotyczną partie opozycyjną z jego naczelnym wodzem. Odpowiedz Link
tojajurek Ku pamięci 19.03.14, 13:37 Do przyjaciół Moskali - wciąż aktualne: www.youtube.com/watch?hl=pl&v=v699phBmr_c&gl=PL Odpowiedz Link
magdolot Sapiensu na pociechę 20.03.14, 01:48 >Normalni a przy tym pracowici i zdolni ludzie zmierzyli fale grawitacyjne z Wielkiego >Wybuchu. Powinienem się tym zachwycić i zająć a tu człowiekowi ten d...k Putin nie >może wyjść z głowy. Wszystko spieprzy, gad jeden. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Wszystko spieprzy Stanisławski, choć mnię pociesza M. że on za cienki bolek, a w Pl i tak się nic nie decyduje. Dostałam dzisiaj dramatycznego maila z apelem żebym, o ile mam jakikolwiek wpływ na tego pana zmusiła go fffszystkimi dostępnymi mi metodami, żeby choć zmienił ten głupkowaty tytuł w tym swoim głupkowatym, psiakrew, artykule. Nie mam wpływu na pana tego, psiakrew. W UE dwie bardzo poważne instytucje właśnie przeżywają oblężenie, a naukowce usiłują wytłumaczyć pismakom o co kaman. Jak nie przetłumaczą, to trzecia instytucja może nie powstać. Tak się albowiem kończy głupkowata popularyzacja nauki przez niedouki. [M. się wzryga jak słyszy "Cieśliński" i robi się agresywny]. Wyimek z maila: "Chodzi o to, ze odkryto inflacje (wczesna faze szybkiej ekspansji Wszechswiata), ale nie odkryto bezposrednio fal grawitacyjnych, ktorych masa naszych kolegow szukala, szuka i szukac wciaz zamierza. W najbardziej optymistycznym przypadku wykazano posrednio ich wplyw na promieniowanie tla (ktore wlasnie mierzono). Ale za posrednie odkrycie fal grawitacyjnych byl juz Nobel w 1993 roku! To nie jest samo w sobie nowe odkrycie, ktore zasluguje na taki naglowek. Nowa jest inflacja i niech o tym pisza, a nie o falach, bo jak to sie rozejdzie, to politycy utna nam finansowanie projektow poszukujacych serio fal..." Się pocieszam, że może pan Stanisławski był ostrogą, co tę uropejską mobilizację gości mających na co dzień łeb szczelnie wypełniony grawitującymi solitonami i innym badziewiem zepchała na chwilkę na Ziemię i wdrożyła w trywialną walkę o byt... Odpowiedz Link
magdolot Re: Sapiensu na pociechę II 10.06.14, 21:50 Zupełnie niepotrzebnie się byłeś zżymałeś, Sapiensie. Te niby fale grawitacyjne tego niby Wielkiego wybuchu okazały się dokładnie tak samo przereklamowane ...jak Putin. Najnowszy hyr z Princeton - wielkie odszczekanie - panowie dorwali kurz grawitacyjny z naszej galaktyki, to nie była nawet inflacja. Teraz prawdopodobnie się tym kurzem mocno krztuszą. Ciekawe, czy pan Stanisławski już o tym pisze artykuł... Odpowiedz Link
man_sapiens Re: Sapiensu na pociechę II 10.06.14, 23:43 Fale grawitacyjne były przereklamowane i kit z tym. Ta dzisiejsza fizyka przypomina mi muzykę - jest piękna, porywająca, rozpalająca wyobraźnię itd. Logiczna, spójna, pełna fantazji, harmonii, czasami piekielnie skomplikowana, kiedy indziej wręcz prymitywnie prosta, czasami rozpada się pomimo rozpaczliwych wysiłków swoich twórców i odtwórców. Tyle że nie posługuje się trąbką czy fortepianem - czyli urządzeniami mającymi rozpalać w naszych głowach pewne kombinacje neuronów tak, jak sobie pan muzyk wymyśli. Posługuje się matematyką, czyli symbolami mającymi rozpalać w naszych głowach pewne kombinacje neuronów - tak jak sobie pan fizyk wymyśli. A że przy tym nie ma ani odrobiny pewności, że opisuje cokolwiek istotnego, że tak muzyka jak i fizyka najpewniej nie opisuje niczego poza tym co mamy w głowach - to nieistotne. Grunt, że to ładne. Ale czasami jest, faktycznie, przereklamowane, zdarza się, wszystko dla pieniędzy. Putin niestety nie jest przereklamowany. To jest kawał złoczyńcy, może nawet psychopata. I jak to psychopatów bywa - skuteczny, bez skrupułów wykorzystujący poczucie przyzwoitości u innych. Fizyki się nie boję, Putin budzi strach. Niech sczeźnie, wiem, że tego doczekam. Za to coraz bardziej nabieram pewności, że doczekam czasu, kiedy na zjeździe fizyków jakiś pan profesor stanie przed tablicą, powie że chce przedstawić najnowszą, rewolucyjną koncepcję powstania wszechświata, jego 11 wymiarów i czasu. Że prosi o skupienie, bo zrozumienie tej koncepcji jest możliwe tylko przy pełnej koncentracji. I zacznie tak www.youtube.com/watch?v=Jw23wrzn_Dc A jaka potem będzie dyskusja... Odpowiedz Link
magdolot Re: Sapiensu na pociechę II 11.06.14, 02:11 Byś pożył troszkę z Sheldonem Cooperem, byś potencjalnym adeptkom radził przeczytać pilnie "Kocią Kołyskę" zanim dobrowolnie staną się wariatkami... Jeżeli pan, co skwantował grawitację, otrzyma Nobla... będę w nim miała zasługę, bo dzięki mnie go dożyje [eksperyment w toku]. Bitych 5 godzin mi pieprzył w telefon, aż wreszcie mógł wrócić do domu i bezkarnie obudzić swą Chinkę. Ja męczyłam się strasznie, ale za to się dowiedziałam pierwsza. Wyprzedziłam Chinkę m.in. dlatego, że Chinka posiada tasak otrzymany w prezencie ślubnym od połowicy nr.1 A popularnym wykładem na temat, to mi się on chwalił. Poszukał tłumaczenia na angielski fragmentu o Bogu i świetle i jako oddzielił On je od ciemności. Zacytował, wyświetlił odpowiedniego freska z Kaplicy Sykstyńskiej, po czym rzekł: mam tu jeszcze 50 transparencji, a pobieżne choćby zrozumienie każdej z nich zajęłoby państwu godzinę, więc ich nie wyświetlę. I powtórzył cytat o Bogu podkładając w jego miejsce Siebie. Oklaski. Facet, który potrafi np. publicznie i gromko na MIT sfakować dwóch noblistów [bo, barany, nic nie zrozumieli, a chodziło o stałą struktury subtelnej], z powodu charakteru zlądował z najlepszych uczelni do dziury w North Carolina i tam go trzymają z dala od studentów, albowiem nie lubią im płacić odszkodowań. Taki lajf geniusza. Ja tam się boję fizyki czasami. Ale Twój post jest tak poetyczny, że go przekażę dalej, aby Coopera nastroić humanoidalnie... Już się fścieka na zapas, bo łeb musi wyjąc z chmur nadwadni! Odpowiedz Link
ave.duce Wywalą, uff ;) 20.03.14, 10:42 Obecne napięcia z Rosją oznaczają, że dziś G8 nie istnieje - mówi Merkel. Odpowiedz Link
99venus Re: Wywalą, uff ;) 20.03.14, 13:05 uwierzę jak stanie się to faktem. i jeszcze mam taką małą wątpliwość-na długo? Odpowiedz Link
dystans4 Re: Nie wywalą Putina 14.03.15, 13:32 Z GB (Gosudarstwiennoj Bezopasnosti, GosBezopasnosti). Odpowiedz Link
ave.duce Manowi S. i innym - ku przestrodze... 24.07.14, 22:36 sppr.republika.pl/gora1b.jpg Popieramy Rosję dla dobra Polski, Europy, Świata Gratulujemy Narodowi Rosyjskiemu i wszystkim Narodom Federacji Rosyjskiej, gratulujemy Prezydentowi Władimirowi Putinowi zwycięskiego powrotu Krymu do Macierzy, do Rosji. Radujemy się z tego doniosłego wydarzenia wraz z Wami - Drodzy Rosyjscy Przyjaciele! Ponowne połączenie Krymu z Rosją w atmosferze pokoju i braterstwa jest prawnym aktem sprawiedliwości dziejowej, wyrażającym wolę jego mieszkańców... www.sppr.org.pl/ Odpowiedz Link
ave.duce Putin крокодил 14.08.14, 23:54 leje łzy ... - Na południowym wschodzie Ukrainy doszło do zakrojonej na wielką skalę katastrofy humanitarnej - powiedział. - Tysiące ludzi zginęły, setki tysięcy zostały uchodźcami, tracąc wszystko. To wielkie nieszczęście ... Odpowiedz Link
ave.duce Re: Cholerny Putin 08.09.14, 18:50 wyborcza.pl/duzyformat/1,140253,16537944,Raport_mniejszosci.html Odpowiedz Link
ave.duce Marsz(e) Pokoju 23.09.14, 15:27 ... "Ukrainie - pokój!", "Rosji - wolność!", "Ukraino - jesteśmy z tobą!", "Rosjanie nie chcą wojny!" i "Rosja bez Putina!" ... Odpowiedz Link
ave.duce Ludzkie pany ... 28.10.14, 11:13 ... "Rosja uzna wyniki wyborów na Ukrainie" ... Jakby miała coś do uznawania albo nie uznawania. Odpowiedz Link
magdolot Re: Urodził córkę 13.03.15, 16:06 mallerco pół godziny temu Oceniono 336 razy 334 Myśleliście, że jednego Putina mniej, a tu o jednego Putina więcej. Odpowiedz Link
magdolot Re: Cholerny Putin 04.02.16, 13:21 man_sapiens napisał: > Normalni a przy tym pracowici i zdolni ludzie zmierzyli fale grawitacyjne z Wie > lkiego Wybuchu. Powinienem się tym zachwycić i zająć a tu człowiekowi ten d...k > Putin nie może wyjść z głowy. Wszystko spieprzy, gad jeden. Co ma wisieć nie utonie. Jest spodziewana rewela z kierunku USA, gdzie wyoszczono dedektory na obu końcach. Gruchnie bodaj 11 lutego i fala zapewne się zacznie rozchodzić, więc naoszcz se uszki i szę, Chłopie, uszmiechnij z nadzieją. :-) Odpowiedz Link
magdolot Re: Cholerny Putin 11.02.16, 21:52 Gruchnęło z Caltechu jak miało. Dorwali fale grawitacyjne z 2 czarnych dziur, każda o masie równej 30 naszych słońc, co one się pierdyknęły z dużym hukiem - równowartość masy 3 słońc poszła w energię - a reszta się pozlepiała... A te fale powstały na długo zanim powstało życie i dopłynęły do nas akurat na setną rocznicę równania Einsteina, TEGO równania Einsteina, fięc bardzo uprzejmie. Niektórych to fffszystko bardzo ekscytuje i kij z Kaczuchem i kij z pacynkami jego i kij z Puciem Puciem i popierdolusami z Daesz - nie mają ony na to najmniejszego fpływu choćby się zesrali i mogą się walić na ryje równiusieńko. Ło. A ja wracam do Dzika, co przestał śpiewać opery i w ramach bycia "terrible two" trzeci dzień bez wytchnienia rozpierdziela mi kominek na glanc i ffffszystko do niego chowa a potem wyjmuje i na koniec fpełza pod ruszt sam i ma fspaniałą budę i trza go domywać w wannie po pracowitym dniu, a w tle "Masza i miedźwieć" i tak asz do rana, a ciocia Fafa jest apsolutnie niezbędna, bo zafsze wyznajdzie jakąś nową zabawkę we swej przepastnej kuchni, co to ją można wepchać do kominka... Jesteśmy pełni kreatywnego zapału do samozapłonu włącznie. Buch! Odpowiedz Link
man_sapiens Re: Cholerny Putin 11.02.16, 22:26 Nawet chciałem założyć nowy wątek. Jedni zmierzyli fale grawitacyjne. Jak mawiał mój sąsiad - milicjant - to się w pale nie mieści. Drudzy chcą zaprzestania powszechnych szczepień. To się też w pale nie mieści. Ja wybieram tych od fal grawitacyjnych. Odpowiedz Link
buldog2 Re: Cholerny Putin 16.02.16, 20:50 Ty jesteś z Krakowa. Tam ludzie mówią, że różnie jeszcze z tym odkryciem może być (tzn. ja w tej formie powtarzam), ale boją się to powiedzieć (na głos). Ale jak się postarasz, na pewno dowiesz się, o co chodzi. Putin... Na jesieni dokonały się kolejne przetasowania władzy (wojskowi odstąpili, zachowując gwarancje kasy na najważniejsze projekty. Ale i tak obcięli im chyba 20%, nie pamiętam). Przede wszystkim dlatego, że w gospodarce robi się (wtedy uwierzyli, wcześniej pisali, że na jesieni koniec kryzysu) tak, że nikt firmować tego nie ma ochoty. I znów zaczęły się "razborki", trochę jak w latach dziewięćdziesiątych. Różne, na różnych poziomach. Oficjalnie inflacja ok. 14%, a np. takie Argumenty i Fakty szacują ją na niecałe 32%. A dla wielu grup może okazać się i wyższa. I jak im wyszło, że poziom konsumpcji spadł o 10%, nie pojmuję. Fragment maila Jakiś ekspert w którejś stacji radiowej (polskiej) opowiadał, że popularność władz nadal wysoka. Bzdura: когда всё вокруг пвдает, то в цене остаются только патроны Да, там народ говорит уже о патронах. kiedy wszystko pada, to w cenie zostają tylko naboje Tak, tam ludzie mówią już o nabojach. народ ещё немного и будет братся за вилы. Naród jeszcze trochę i będzie brać się za widły. мы не живём, а выжываем my nie żyjemy, a przeżywamy Игорь Бощенко Igor Boszczenko www.youtube.com/watch?v=blGLbW9aHUw&feature=youtu.be neuromir.tv Te słowa (notowałem z filmu) padły w internetowej tv neuromir, w rozmowie z profesorem MGIMO (wyższej szkoły dyplomacji), tej samej, z której rok temu wyrzucono prof. Zubkowa za to, że na zajęciach odcinał się od władzy. A tu takie słowa - i nic. Poszło o to, że w centrum przemysłowym Uralu, w Niżnim Tagile ludzie zarabiają nawet po 8000 rubli, a 15-20 tys. to przyzwoity zarobek (realnie wg siły nabywczej 1 dolar - ok. 60 rubli) - 250-330 dolarów. Niewiele, jeśli ceny moskiewskie (nie pamiętam, na żywność - chyba niecałe 2 razy wyższe, niż w Polsce). Nie tak dawno zarobki były o połowę wyższe, a ceny znacznie niższe (zależy na co, na mięso - pewnie tak). Wziąć pełnię władzy jakoś nikt nie ma ochoty - i temu się nie dziwię. Nawet wydatki wojskowe zaczynają być obcinane (Nezawisimaja): nvo.ng.ru/realty/2016-01-29/1_sequestr.html Pewna, jak się okazuje, wpływowa, strona, opublikowała doniesienie, że może szykować się zamach stanu. To już druga taka (wcześniej latem 2014) wrzutka. Tak jak opowiadałem, faktyczne przegrupowanie dokonało się w marcu 2015. Nawet FSB mówiło, że Putin oparł się na (czytaj: musiał ustąpić) armii. Trwało do jesieni, później zaczęło się wycofywać i znów zaczęły się zagadkowe śmierci generałów: www.proza.ru/diary/addi1945/2015-05-24 Tu z obrazkiem (niżej sam obrazek): censor.net.ua/photo_news/369237/chereda_zagadochnyh_smerteyi_rossiyiskih_generalov_posle_kajdoyi_znachimoyi_operatsii_kreml_provodit informnapalm.org/wp-content/uploads/2016/01/Rus_Generals_08_RU.png Oni boją się, Ameryki i chyba (temat tabu) Chin też, może jeszcze bardziej niż my ich (w tym sensie, że za realną uważają agresję - ekonomiczną, informacyjną, wojskową). Przy czym z całą odpowiedzialnością można powiedzieć, że realnych pomysłów, chęci na wojnę w Europie, wojnę z Polską itd. nie ma. Realne jest to: mogą uznać (słusznie czy nie - moim zdaniem niesłusznie), że świat chce ich napaść i rozpocząć większą wojnę. Realna jest wojna w Syrii, która może rozciągnąć się i na Turcję i dalej. Niewątpliwie trwa skuteczna presja na Rosję, w takim nasileniu po raz pierwszy po komunie. Niewykluczone, że doprowadzi do rozpadu. Pozdrowienia. -- Путин это наше всё!! – © ПиС(б) - PiS(b). Odpowiedz Link
magdolot Re: Cholerny Putin 17.02.16, 14:37 buldog2 napisał: > Ty jesteś z Krakowa. Tam ludzie mówią, że różnie jeszcze z tym odkryciem może b > yć (tzn. ja w tej formie powtarzam), ale boją się to powiedzieć (na głos). Ale > jak się postarasz, na pewno dowiesz się, o co chodzi. Pantoflowe echa krztuszenia się kurzem grawitacyjnym się mszczą? Taki pantofel otóż do mnie nie dotarł, za to dotarł taki, że one namierzyli jeszcze w czasie prób dedektoruf, przed uroczystym przecięciem kokardek i nie wiem co się z tego może porobić, ale wygląda dobrze. Gorzej z niejakim bozonem higgups'a, bo ów rozlatuje się nad wyraz szybko, tak strasznie szybko że może się odbić czkawką [Hep! - powiedziało Maleństwo]. Ale nie zapłaczę ja po bozonie, bo najbardziej lubię neutrina - za to, że popierdzielają przez ffffszystko na durch i ogólnie mają w nosie [bo dla naszej kompanii szturmowej nie ma przeszkód i nie ma złych dróg, nie ma dróg]. Znaczy, cholerny Putin w dalszym ciągu nie wygląda za dobrze. A naród rosyjski fciąż ma przegwizdane, biedaczek. Never ending story. [wzdech] :-( Odpowiedz Link
magdolot Re: Cholerny Putin 17.02.16, 14:16 Ja teszszsz. :-))))) Choć aż się prosi komentarz, że zaprzestanie powszechnych szczepień na wściekliznę okrutnie się mści na populacji [wystarczy się trochę rozejrzeć i się jakoś nasuwa, by nie rzec napierdala]. Odpowiedz Link
ave.duce Kto wie 13.02.16, 16:48 co to są ... prawowite grupy opozycji ... albo w innym tłumaczeniu: legalne grupy opozycyjne? Odpowiedz Link