ave.duce 22.03.16, 17:05 Szydło: obowiązkiem rządzących jest zapewnić bezpieczeństwo swoim obywatelom ;) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
99venus Re: Nawet nie zauwazyłam, kiedy stałam się własno 22.03.16, 17:10 ja mam prośbę do Beaty Sz, -niech nie troszczy się o mnie i niech mi da świety spokój. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Nawet nie zauwazyłam, kiedy stałam się własno 22.03.16, 17:27 Bez obawy, Venusie Drogi, ona się absolutnie nie troszczy ani o Ciebie, ani o mnie, ani o żadnego innego Polaka drugiej kategorii, a jedynie o obywateli rządu. I to już problem tychże obywateli, bo czy miała na myśli pani premier członków rządu (rząd obroni się sam) czy szerzej: elektorat PiS, a może dodatkowo PiSu sympatyków - się nie dowiemy. Odpowiedz Link
99venus Re: Nawet nie zauwazyłam, kiedy stałam się własno 22.03.16, 20:35 no to problem troski mamy załatwiony ale co ze świetym spokojem? Odpowiedz Link
damakier1 Re: Nawet nie zauwazyłam, kiedy stałam się własno 22.03.16, 17:24 Obawiam się, że to nie Ciebie Szydło miała na myśli. Ty, jako przedstawicielka najgorszego sortu, dla Szydła nie jesteś swoja, tylko cudza. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Nawet nie zauwazyłam, kiedy stałam się własno 22.03.16, 19:20 Uśmiałam się Trusiaa z Twojego spostrzeżenia cytat: "..bo czy ona miała na myśli pani premier członków rządu..." ;) Pomyślałam sobie : miała na myśli CZŁONKÓW z rządu. A co jak jestem II sort to wolno mi tak myśleć. ;) aga Odpowiedz Link
ave.duce Ojjojoj, meakulpaaa! 22.03.16, 19:36 Dzięki wszystkim, którzy wyprowadzili mnie z mylnego błędu, który popełniłam ad hoc. Nie jestem obywatelką w rozumieniu Broszydła, ha, ha, ha! I hopsasa! Od razu mi lepiej, tralala. Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: Nawet nie zauwazyłam, kiedy stałam się własno 23.03.16, 04:12 gdybym ja Ci, Szlachetna Ave, wrzuciła tu kilkaset wpisów dziennie, które czytuję w powiadomieniach na profilu KOD na tt, to już byś dobrze wiedziała, że Ty na pewno nie jesteś obywatelką PBS. jak większość nas z FzD. już wszak prezydent wszystkich Polaków, potwierdzając opinię swego prezesa pana, rzekł był: - W Polsce to MY jesteśmy ludźmi pierwszej kategorii. wypada zatem może nam nabyć za złotych 9 o(d)znaczenia: czy też i przestać udawać, że głos nasz coś tam znaczy. krzątam się wokół sprzedaży chaty w Warszawie, bo chciałam na swoje Pomorze wrócić - do Kołobrzegu. słabo to mi wychodzi, bo nie mam czasu i mam też syndrom chronicznego zmęczenia - m.in. dlatego nie odbieram telefonów od agentki, bo mi się nie chce - tj. nie mam sił. ale niekiedy czuję, że mi się nie chce, bo już mnie PiS, narodowcy i ten hard-hejt /a nie, że zwykły trolling/ totalnie wykończył. czy może to, co się dzień w dzień wyprawia politycznie wykończyć? tak. może. mam momenty myślenia o tym, że sprzedać chatę nawet taniutko, byle natychmiast stąd uciec do Włoch albo choć do tajnej chatki zaszytej w Bieszczadach. no ale w Bieszczadach nie ma morza, a we Włoszech, to się mogę nająć do zbierania oliwek czy coś, ale wątpię, by mnie było stać na utrzymanie maleństwa - kociczki Krzysi i leczenia cały czas kociczki Nicole. no i bez Niektórych Ludzi byłoby smętnie. do tego są ZOBOWIĄZANIA. jeszcze rok temu nie sądziłam, że PiS może tak wykańczać. a może. trochę tak sobie żartuję z tymi wyjazdami BógWieGdzie, ale zwyczajnie nie mam sił czasem. Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: Nawet nie zauwazyłam, kiedy stałam się własno 23.03.16, 04:58 no ale zawsze można zrobić rozwesółkę w smętnej tej sytuacji - np. pokazując kociczkę Nicole, która wciąż ma ciut sił, by się pakować do wora zakupowego, maleństwo Krzysię - jedną, wielką rozrabiarę czy psinkę Rudzię, która u nas pomieszkuje, gdy jej stała opiekunka jest w szpitalu. Z Rudzią, to jest osobny temat, bo pokochała nas niesamowicie i to mimo lęku przed maleństwem Krzysią, która to Krzysia najpierw się jej bała, a potem uznała, że Rudzi puchaty ogon w te i nazad przyjaźnie wymachujący, jest świetnym punktem zaczepienia, gdy idzie o zabawę tj. próbami chwytania w łapiny ogona tego. Nikusia na te całe rewolucje z opieką nad Rudzią i wyczyny maleństwa Krzysi patrzy cudnymi, wielkimi, zielonymi oczyma ze swoim spokojem kociczki, która sporo wie i sobie nie pozwoli na to, by ją ktoś zdegradował do pozycji niższej, niż przystoi seniorce. jak co, to przybywa do mnie i mówi: - Głaszcz mnie mocno, ale tak, by tamte dwie widziały, że jestem twoje ukochanie największe. no to głaszczę, skoro każe. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Nawet nie zauwazyłam, kiedy stałam się własno 24.03.16, 08:06 Ludzie? Cóż po ludziach... kiedy są nasi "bracia mniejsi" ku pocieszeniu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
alaias11 Re: Nawet nie zauwazyłam, kiedy stałam się własno 23.03.16, 14:26 zdał by się jeszcze dodatkowy brelok z napisem_cytatem z JK i Brudzińskiego; ---> komunista i złodziej Odpowiedz Link
ave.duce Szydło 24.03.16, 00:06 ... "Nie przyjęliśmy w tej chwili żadnego imigranta i w najbliższym czasie na pewno nie przyjmiemy. W najbliższym czasie możemy się na to zdecydować, ale chcemy mieć również prawo dokonywania oceny, czy dane osoby, które chciałyby do Polski przyjechać, (...) gwarantują bezpieczeństwo polskim obywatelom" ... wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19811222,szydlo-nie-widze-mozliwosci-aby-w-tej-chwili-migranci-do-polski.html#BoxNewsLink www.superstacja.tv/wiadomosc/2016-03-23/premier-szydlo-dla-superstacji-polska-nie-przyjmie-migrantow/ Co za bełkot, litości! Odpowiedz Link
magdolot Re: Szydło 24.03.16, 10:02 Przeczytałam komentarze pod Brochą i dopiero one mnie całkiem zdołowały. Idę się bratać z Turkami, a po drodze będę się ładnie uśmiechać do Niemców. Odpowiedz Link
ave.duce Małpy dostaną więcej brzytew... 24.03.16, 14:33 ... 1. Łatwiejszy dostęp do baz danych 2. Kontrola operacyjna cudzoziemców 3. Przeszukania i zatrzymania przez całą dobę 4. Telefony pre-paid na dokument 5. Zatrzymanie nawet na 14 dni 6. Natychmiastowe wydalenie cudzoziemców 7. Zawieszanie imprez masowych - Będzie istniała możliwość zawieszenia imprez masowych i zgromadzeń publicznych, ale to będzie się wiązało z opisaną w ustawie procedurą wprowadzenia stopni alarmowych w sytuacji realnego zagrożenia zamachem terrorystycznym w naszym kraju - powiedział Kamiński. Akurat... 8. Możliwość zamknięcia granic ... Odpowiedz Link
man_sapiens Re: Nawet nie zauwazyłam, kiedy stałam się własno 24.03.16, 13:03 Ano właśnie. Ja też naiwnie myślałem, że obowiązkiem rządzących jest zapewnienie bezpieczeństwa ludziom znajdującym się na terenie Polski. Niezależnie od tego, czy i jakie mają obywatelstwo. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Nawet nie zauwazyłam, kiedy stałam się własno 24.03.16, 15:07 Może - wg rządzących - "ludzie" to synonim "ciemnego ludu"? Odpowiedz Link
gat45 Re: Nawet nie zauwazyłam, kiedy stałam się własno 24.03.16, 15:31 Oj, bo wy zawsze widzicie rzeczy od złej strony. Pomyślcie raczej, że pani Szydło właśnie zobowiązała się do zapewnienia bezpieczeństwa kilku (kilkunastu ?) milionom obywateli Polski poza jej granicami. Dzielna kobita ! Odpowiedz Link
ave.duce Re: Nawet nie zauwazyłam, kiedy stałam się własno 24.03.16, 18:18 No to masz fart. Odpowiedz Link
gat45 Re: Nawet nie zauwazyłam, kiedy stałam się własno 24.03.16, 18:23 Nie-sa-mo-wi-ty ! Od razu się raźniej poczułam. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Nawet nie zauwazyłam, kiedy stałam się własno 24.03.16, 18:55 Nie ma to jak ciocia Becia - pocieszycielka nasza. I orędowniczka. Odpowiedz Link
ave.duce Nawet nie zauwazyłam, kiedy stałam się 30.03.16, 14:21 "najgorszą częścią społeczeństwa - elementem najbardziej zdemoralizowanym, podłym, animalnym" (za K. Jarosławem) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Nawet nie zauwazyłam, kiedy stałam się 30.03.16, 14:47 Warte sygnaturki ;) Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Nawet nie zauwazyłam, kiedy stałam się 30.03.16, 16:46 Nie pozwolę się wdeptać. Płacę podatki i takie polytyczne indywiduum dzięki mnie ma co miesiąc wypłatę. Do pięt mi nie dorastają, bo ja ich łaski nie potrzebuję a oni mojego podatku tak. aga Odpowiedz Link
ave.duce Re: Nawet nie zauwazyłam, kiedy stałam się 30.03.16, 19:47 Nie mów hop, póki... Dzięki Tobie ma wypłatę, ale za chwilę może mieć większe potrzeby ;) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Nawet nie zauwazyłam, kiedy stałam się 30.03.16, 19:52 No nie! Wszak to erudyta i mąż stanu, charyzmatyczny chrześcijanin, w dodatku szarmancki - www.fakt.pl/polityka/tak-jaroslaw-kaczynski-z-pis-adoruje-kobiety-i-caluje-mezczyzn-w-reke,galeria,500943.html Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Nawet nie zauwazyłam, kiedy stałam się 30.03.16, 21:32 Ave, ja sobie zdaję sprawę z tego, że rząd chce MOJEGO dobra. Cóż ja tego dobra mam co raz mniej. :( aga Odpowiedz Link
magdolot Re: Nawet nie zauwazyłam, kiedy stałam się własno 31.03.16, 10:44 Właśnie złożyłam pani premier na fejsie solenną obietnicę: O ja chromolę, pani premier raczy nawoływać do spokoju... w taki sposób?! Opozycja ma zamknąć ryje do czasu wizyty papieża na cześć której wprowadzimy sobie całkowity zakaz aborcji? Otóż nie uspokoję się, pani premier, bo właśnie mnie pani zdrowo nakręciła. Bandzie świrów mówię zdecydowane NIE, jakem element animalny, i zapowiadam że dołożę wszelkich starań, by takiej władzy sprokurować element analny o charakterze obuwniczym - czyli, mówiąc potocznie, kop w de. Aż zadudni. Odpowiedz Link
ave.duce Nie jestem europosłanką, ale 13.04.16, 22:49 mam satysfakcję z przyjęciem TEJ rezolucji, a szacunek straSzydła mam głęboko w... dudzie. "Jeżeli którykolwiek polski europoseł ma satysfakcję z tego, że ta rezolucja została podjęta, to ja nie mogę mieć szacunku do takiej osoby. Uważam, że polskie sprawy rozwiązujemy w Polsce; można mieć różne zdania, możemy mieć bardzo odmienne opinie na różne tematy, ale ten spór polityczny toczmy tutaj, a nie zagranicą." Odpowiedz Link