ploniekocica 19.04.16, 14:32 fineartamerica.com/products/president-andrzej-duda-with-a-tiger-maciej-mackiewicz-shower-curtain.html NO! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: Kątek bardzo artystyczny 19.04.16, 16:00 tam jeszcze jest Jarosław I Mały w kryzie. Odpowiedz Link
magdolot Re: Kątek bardzo artystyczny 19.04.16, 16:53 Hej, Kociczko! Kopę lat! Kurdemol, żeby taki tchórzliwy dudas melepetas udawał kapitana Korkorana, to czysty żywy skandal!!! iskry.com.pl/aktualnie-niedostepne/471-niezwykle-choc-prawdziwe-przygody-kapitana-korkorana.html To absolutnie ukochana ksionszka mojego wczesnego dzieciństfa, no! Nawet żem planowała wykradzenie tygrysicy Luizy z mojego przedszkola, ale zaczęłam od wypożyczania na noc... a rodzice widząc mą miłość do niej fffszechogarniającą, się byli zlitowali, kaskę wyskrobali i taką samą mi kupili f prezencie. Ależ ją kochałam! Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a KORKORAN->3.90 PLN 19.04.16, 18:56 allegro.pl/niezwykle-choc-prawdziwe-przygody-kapitana-korkora-i6132585768.html Odpowiedz Link
magdolot Re: KORKORAN->3.90 PLN 20.04.16, 01:09 :-) Taka ci ona była. Dziecka mają późniejsze wydanie, ale jakoś nie szalały. A substytut tygrysa dziś przyszedł się rano przytulić, jak zaffsze, cichaczem, mój kolega Forrest de Gump i fffszystkie okoliczne kleszcze... Nadmieniam, że kleszczy nikt nie zapraszał. Odpowiedz Link
tojajurek Eh, te lektury pozaszkolne... 19.04.16, 21:06 Moja ulubiona książka z dzieciństwa też była napisana przez autora zafascynowanego archeologią i antropologią. Moje dziecię też w swoim czasie zaczytywało się tą pobudzającą wyobraźnię powieścią. Film też z tego zrobiono całkiem niezły, wzbogacony o różne ciekawe sceny nieprzewidziane przez autora. A jeden z bohaterów również mi przypomina pewnego znanego polityka (nie powiem przezornie którego). merlin.topmall.ua/media/300x452/000/003/717/56ba53de44ed6.jpg Odpowiedz Link
magdolot Re: Eh, te lektury pozaszkolne... 20.04.16, 01:10 A ffff ksionszce momenty były? Odpowiedz Link
ave.duce Re: Kątek bardzo artystyczny 19.04.16, 18:12 swiatowidz.pl/files/2011/05/2-kaczynski.jpg Tyż piknie! Odpowiedz Link
alpepe Re: Kątek bardzo artystyczny 19.04.16, 18:30 co się zobaczyło, to się nie odzobaczy. Powinnaś była ostrzec! Odpowiedz Link
smutas13 Re: Kątek bardzo artystyczny 19.04.16, 18:57 Zobaczyłam skrzyżowanie Kaczyńskiego z Waszczykowskim. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Kątek bardzo artystyczny 20.04.16, 12:55 A mnie się ukazała - ni z tego, ni z owego - Agata D. Odpowiedz Link
czan-dra Re: Kątek bardzo artystyczny 19.04.16, 19:46 Dwa pytania natury artystycznej, Czy tylko mnie ta fizys na tej tablicy przypomnia mi psa Pluto? d-pt.ppstatic.pl/k/r/1/9b/0c/5710a8cf26823_p.jpg?1460816410 I drugie, ważniejsze jeszcze niz pierwsze, dlaczego Duda z tygrysem? Bardziej by pasowł jakiś słodki insekt z rodzaju Blatta, i co on ma wspólnego z zasłoną kąpielową, widziałem w zasłony w barwy klubowe, widziałem w kwiaty, w roślinki różniste, alem w Dudy nie spotkał, kto miał taki popaprany pomysł? Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Kątek bardzo artystyczny 20.04.16, 13:48 Czan-dro, wielkiemu człowiekowi na Powązkach wystarczyło na nagrobku tylko nazwisko. Ani daty urodzenia, ani daty śmierci... Łaskotało mnie chyba anielskim piórkiem po sercu :) A ostatni "twór" jakiegoś artysty potrzebował dokładnego opisu. Myślę, że modelem był Obatel. ;) aga Odpowiedz Link
ave.duce W nagrodę ;) 20.04.16, 18:04 ... "Zbigniew M. Dowgiałło, autor obrazu "Smoleńsk", został ekspertem w ministerstwie kultury Dowigałło będzie zasiadać w komisji, która decyduje o zakupach dzieł sztuki współczesnej do państwowych kolekcji" ... Gdyby ktoś zapomniał: Odpowiedz Link
czan-dra Re: W nagrodę ;) 20.04.16, 18:12 No i weź to powieś jako zasłonę kąpielową, a nikt nigdy nie wejdzie pod prysznic z własnej woli, nawet pod groźbą śmierci, też będą niejakie problemy. Ale ten dziw artystyczny można określić jednym słowem, Matkobożawjakimkolwiekkościeleratujwzrokwiernych. Odpowiedz Link
ave.duce Re: W nagrodę ;) 21.04.16, 13:08 To dzieło wisiało tam dość krótko - z tego, co mi wiadomo. Ale dzięki niemu Dowgiałło wybił się na eksperckość. Odpowiedz Link
wydrwiwdowigrosz Re: W nagrodę ;) 24.04.16, 10:27 Jako tworzywo użyto betonu. Nieprzypadkowo. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Kątek bardzo artystyczny 25.02.18, 08:38 Co ja paczę? Powstało oratorium... Szlakiem Ikara. Tytuł słuszny, ale dzieło w zamyśle swem nie satyryczne otóż bynamniej. Patronat: Marszałek Sejmu Kornel Morawiecki oraz KGHM Polska Miedź - może i brzmi zaskakująco, ale to naturalna kooperacja - kto jak nie KGHM ma dbać o miedziane czoło marszałka? Kffiatków jest więcej, wśród utworów: "Nie Wszystkiemu Winne Drzewo" i "Wrak stalowy". Łza się w oku kręci. Tytuły zapożyczone wprost z chlubnych tradycji produkcyjniaków - Traktory zdobędą wiosnę, Cement, Nr 16 produkuje. Wpływ muzyki na emocje sprawił, że stała się ważnym elementem propagandy, ale o jej politycznej „prawomyślności” decydował przede wszystkim tekst. Muzyka socrealistyczna miała być przede wszystkim przystępna w stylu i narodowa w treści. Oczekiwano utworów melodyjnych, konsonujących, nawiązujących do pieśni i tańców ludowych, a w tematyce dzieł scenicznych i kantatowych – do historii, oczywiście odległej i bohaterskiej. za Wiki Odpowiedz Link
ave.duce Re: Kątek bardzo artystyczny 26.02.18, 22:39 I dzięki oratorium wszystko jasne: żadnego zamachu nie było, no. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Kątek bardzo artystyczny 26.02.18, 22:54 Jak nie było, no jak? Nie ffszystkiemu winne dżewo (bo złożyło czynny żal), ale jednak. Tytuł Lot Ikara wymyślono, bo z awiacją się kojarzy, a że Andzia matki nie słuchała, znaczy: a kto nie słucha ojca i matki, tego Duch święty rózeczką bić każe, czy jakoś tak. Nie wię zaprawdę, co autorowi dzieła chodziło po głowie, ale wyszło jak zwykle - bokiem. Odpowiedz Link
ave.duce A propos słonia, czyli Du.y - 28.02.18, 06:56 Czy mostowy pachołek przyznał się już do złośliwego wtargnięcia przed du.owe limo?! Odpowiedz Link
trusiaa Re: A propos słonia, czyli Du.y - 28.02.18, 07:54 A dokąd? A dokąd? A dokąd? Na wprost! Po torze, po torze, po torze, przez most, Przez góry, przez tunel, przez pola, przez las, I spieszy się, spieszy, by zdążyć na czas. A skądże to, jakże to, czemu tak gna? A co to to, co to to, kto to tak pcha, Że pędzi, że wali, że bucha buch, buch? "Jak informuje Zarząd Infrastruktury Komunalnej i Transportu w Krakowie separator na moście Powstańców Śląskich został zamontowany kilka lat temu. Pierwszy raz w historii ktoś w niego wjechał." Podstępnie się rzucił Rejtanem pod koła Pierwszej Limuzyny fotfur jeden! Wielki zuy separator! Zuy! Odpowiedz Link
ave.duce Re: A propos słonia, czyli Du.y - 28.02.18, 11:42 Józef na wysuniętej placówce mostowej im. nomen omen Powstańców Śląskich? Odpowiedz Link