Dodaj do ulubionych

Kątek bardzo artystyczny

19.04.16, 14:32
fineartamerica.com/products/president-andrzej-duda-with-a-tiger-maciej-mackiewicz-shower-curtain.html
NO!
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Kątek bardzo artystyczny 19.04.16, 16:00
      tam jeszcze jest Jarosław I Mały w kryzie.
    • magdolot Re: Kątek bardzo artystyczny 19.04.16, 16:53
      Hej, Kociczko! Kopę lat!

Kurdemol, żeby taki tchórzliwy dudas melepetas udawał kapitana Korkorana, to czysty żywy skandal!!!

iskry.com.pl/aktualnie-niedostepne/471-niezwykle-choc-prawdziwe-przygody-kapitana-korkorana.html

To absolutnie ukochana ksionszka mojego wczesnego dzieciństfa, no! Nawet żem planowała wykradzenie tygrysicy Luizy z mojego przedszkola, ale zaczęłam od wypożyczania na noc... a rodzice widząc mą miłość do niej fffszechogarniającą, się byli zlitowali, kaskę wyskrobali i taką samą mi kupili f prezencie. Ależ ją kochałam!
      • p.a.d.a.l.c.o.w.a KORKORAN->3.90 PLN 19.04.16, 18:56
        allegro.pl/niezwykle-choc-prawdziwe-przygody-kapitana-korkora-i6132585768.html
        • magdolot Re: KORKORAN->3.90 PLN 20.04.16, 01:09
          :-)
          Taka ci ona była. Dziecka mają późniejsze wydanie, ale jakoś nie szalały. A substytut tygrysa dziś przyszedł się rano przytulić, jak zaffsze, cichaczem, mój kolega Forrest de Gump i fffszystkie okoliczne kleszcze... Nadmieniam, że kleszczy nikt nie zapraszał.
      • tojajurek Eh, te lektury pozaszkolne... 19.04.16, 21:06
        Moja ulubiona książka z dzieciństwa też była napisana przez autora zafascynowanego archeologią i antropologią. Moje dziecię też w swoim czasie zaczytywało się tą pobudzającą wyobraźnię powieścią. Film też z tego zrobiono całkiem niezły, wzbogacony o różne ciekawe sceny nieprzewidziane przez autora. A jeden z bohaterów również mi przypomina pewnego znanego polityka (nie powiem przezornie którego).

merlin.topmall.ua/media/300x452/000/003/717/56ba53de44ed6.jpg
        • magdolot Re: Eh, te lektury pozaszkolne... 20.04.16, 01:10
          A ffff ksionszce momenty były?
    • ave.duce Re: Kątek bardzo artystyczny 19.04.16, 18:12
      swiatowidz.pl/files/2011/05/2-kaczynski.jpg

Tyż piknie!
      • alpepe Re: Kątek bardzo artystyczny 19.04.16, 18:30
        co się zobaczyło, to się nie odzobaczy. Powinnaś była ostrzec!
        • ave.duce Re: Kątek bardzo artystyczny 19.04.16, 18:46
          Kajam się...
          • smutas13 Re: Kątek bardzo artystyczny 19.04.16, 18:57
            Zobaczyłam skrzyżowanie Kaczyńskiego z Waszczykowskim.
            • ave.duce Re: Kątek bardzo artystyczny 20.04.16, 12:55
              A mnie się ukazała - ni z tego, ni z owego - Agata D.
    • czan-dra Re: Kątek bardzo artystyczny 19.04.16, 19:46
      Dwa pytania natury artystycznej,
      Czy tylko mnie ta fizys na tej tablicy przypomnia mi psa Pluto?
      d-pt.ppstatic.pl/k/r/1/9b/0c/5710a8cf26823_p.jpg?1460816410
      I drugie, ważniejsze jeszcze niz pierwsze, dlaczego Duda z tygrysem?
      Bardziej by pasowł jakiś słodki insekt z rodzaju Blatta, i co on ma wspólnego z zasłoną kąpielową, widziałem w zasłony w barwy klubowe, widziałem w kwiaty, w roślinki różniste, alem w Dudy nie spotkał, kto miał taki popaprany pomysł?
      • aga-kosa Re: Kątek bardzo artystyczny 20.04.16, 13:48
        Czan-dro, wielkiemu człowiekowi na Powązkach wystarczyło na nagrobku tylko nazwisko. Ani daty urodzenia, ani daty śmierci... Łaskotało mnie chyba anielskim piórkiem po sercu :)
        A ostatni "twór" jakiegoś artysty potrzebował dokładnego opisu.
        Myślę, że modelem był Obatel. ;) aga
    • ave.duce W nagrodę ;) 20.04.16, 18:04
      ... "Zbigniew M. Dowgiałło, autor obrazu "Smoleńsk", został ekspertem w ministerstwie kultury
      Dowigałło będzie zasiadać w komisji, która decyduje o zakupach dzieł sztuki współczesnej do państwowych kolekcji" ...

Gdyby ktoś zapomniał:

https://i.wp.pl/a/f/jpeg/28840/dowgiallo_smolensk_obraz.jpeg
      • czan-dra Re: W nagrodę ;) 20.04.16, 18:12
        No i weź to powieś jako zasłonę kąpielową, a nikt nigdy nie wejdzie pod prysznic z własnej woli, nawet pod groźbą śmierci, też będą niejakie problemy.
        Ale ten dziw artystyczny można określić jednym słowem, Matkobożawjakimkolwiekkościeleratujwzrokwiernych.
        • ave.duce Re: W nagrodę ;) 21.04.16, 13:08
          To dzieło wisiało tam dość krótko - z tego, co mi wiadomo.
          Ale dzięki niemu Dowgiałło wybił się na eksperckość.
      • wydrwiwdowigrosz Re: W nagrodę ;) 24.04.16, 10:27
        https://www.katoliban.pl/upload/images/large/2014/08/betonowy-tupolew_1143694902.jpg

Jako tworzywo użyto betonu. Nieprzypadkowo.
    • trusiaa Re: Kątek bardzo artystyczny 25.02.18, 08:38
      Co ja paczę? Powstało oratorium... Szlakiem Ikara. Tytuł słuszny, ale dzieło w zamyśle swem nie satyryczne otóż bynamniej. Patronat: Marszałek Sejmu Kornel Morawiecki oraz KGHM Polska Miedź - może i brzmi zaskakująco, ale to naturalna kooperacja - kto jak nie KGHM ma dbać o miedziane czoło marszałka?

Kffiatków jest więcej, wśród utworów: "Nie Wszystkiemu Winne Drzewo" i "Wrak stalowy".
      Łza się w oku kręci. Tytuły zapożyczone wprost z chlubnych tradycji produkcyjniaków - Traktory zdobędą wiosnę, Cement, Nr 16 produkuje.

Wpływ muzyki na emocje sprawił, że stała się ważnym elementem propagandy, ale o jej politycznej „prawomyślności” decydował przede wszystkim tekst. Muzyka socrealistyczna miała być przede wszystkim przystępna w stylu i narodowa w treści. Oczekiwano utworów melodyjnych, konsonujących, nawiązujących do pieśni i tańców ludowych, a w tematyce dzieł scenicznych i kantatowych – do historii, oczywiście odległej i bohaterskiej. za Wiki
      • ave.duce Re: Kątek bardzo artystyczny 26.02.18, 22:39
        I dzięki oratorium wszystko jasne: żadnego zamachu nie było, no.
        • trusiaa Re: Kątek bardzo artystyczny 26.02.18, 22:54
          Jak nie było, no jak? Nie ffszystkiemu winne dżewo (bo złożyło czynny żal), ale jednak.

Tytuł Lot Ikara wymyślono, bo z awiacją się kojarzy, a że Andzia matki nie słuchała, znaczy: a kto nie słucha ojca i matki, tego Duch święty rózeczką bić każe, czy jakoś tak.
          Nie wię zaprawdę, co autorowi dzieła chodziło po głowie, ale wyszło jak zwykle - bokiem.
          • ave.duce A propos słonia, czyli Du.y - 28.02.18, 06:56
            Czy mostowy pachołek przyznał się już do złośliwego wtargnięcia przed du.owe limo?!
            • trusiaa Re: A propos słonia, czyli Du.y - 28.02.18, 07:54
              A dokąd? A dokąd? A dokąd? Na wprost!
              Po torze, po torze, po torze, przez most,
              Przez góry, przez tunel, przez pola, przez las,
              I spieszy się, spieszy, by zdążyć na czas.

A skądże to, jakże to, czemu tak gna?
              A co to to, co to to, kto to tak pcha,
              Że pędzi, że wali, że bucha buch, buch?

"Jak informuje Zarząd Infrastruktury Komunalnej i Transportu w Krakowie separator na moście Powstańców Śląskich został zamontowany kilka lat temu. Pierwszy raz w historii ktoś w niego wjechał."

Podstępnie się rzucił Rejtanem pod koła Pierwszej Limuzyny fotfur jeden! Wielki zuy separator! Zuy!

https://bi.gazeta.pl/im/fe/02/16/z23077630Q,Kolizja-prezydenckiej-limuzyny-w-Krakowie--Separat.jpg

• ave.duce Re: A propos słonia, czyli Du.y - 28.02.18, 11:42
                https://encyklopediahost.info/images/p062_1_00.jpg

Józef na wysuniętej placówce mostowej im. nomen omen Powstańców Śląskich?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka