25.10.16, 15:56
znikło gdzieś określenie "antyczojsowcy", a zastąpiło je "prolajfowcy"?

Moim zdaniem to pierwsze lepiej oddaje sens ich działania.
Obserwuj wątek
    • 99venus Re: Dlaczego 25.10.16, 16:27
      Bo pozwoliliśmy oszalałym fundamentalistom narzucić narrację.Nie zauważyłem żeby w tv,radio redaktorzy protestowali przeciw używaniu przez oszołomów określenie aborcji jak zabijania lub mordowania dzieci.Od rzemyczka do koniczka...i tak przy pomocy słów dokonuje się przewartościowania problemu.Podobnie z "poległymi" pod Smoleńskiem.
      • wydrwiwdowigrosz Re: Dlaczego 25.10.16, 19:48
        Nie pozwoliliśmy. Oni badają granice - sprawdzają co dnia, jak daleko mogą się posunąć, zanim parasolka się otworzy.
        • tt-tka Re: Dlaczego 25.10.16, 19:54
          Tak sprawdzaja od cwiercwiecza, a granice ciagle sie przesuwaja...ile lat temu zniknelo bez sladu pojecie "plod", wyparte najpierw przez "zycie poczete", a obecnie otwarcie zastapione "dzieckiem" ?
          • wydrwiwdowigrosz Re: Dlaczego 25.10.16, 20:02
            Zakładam, że jesteś niewiastą. odpowiadam w swoim imieniu - jak każdy humanista jestem przeciwny aborcji, bo to zło - skoro nie jesteśmy w stanie precyzyjnie określić, kiedy zaczyna się człowiek, to wątpliwości powinny się kierować na korzyść płodu, jednak nie posiadam macicy tylko siusiaka, więc uważam, że mam gówno do gadania w sprawie cudzej macicy. Wyjdź na ulicę i wywalcz swoje prawa, bo chyba inaczej się nie da. Reprezentacja właścicielek macic w parlamencie jest karykaturalna.
            • antymenel.1 Re: Dlaczego 25.10.16, 21:37
              Kiedy zaczyna się człowiek nauka określiła juz dawno.Kościół ma jeszcze problemy i idzie mu to wolno.Nie wiem czy zauważyłeś ale demokracja nie polega na stanowieniu prawa na ulicach.
              Właścicielka macicy-obrzydliwe i chamskie okreslenie.
            • tt-tka Re: Dlaczego 25.10.16, 22:48
              wydrwiwdowigrosz napisał(a):

> Zakładam, że jesteś niewiastą. odpowiadam w swoim imieniu - jak każdy humanista
              > jestem przeciwny aborcji, bo to zło -

Pci zenskiej jestem. Humanistka. Nie uwazam aborcji za zlo.
          • scoutek Re: Dlaczego 25.10.16, 21:24
            I ta kłamliwa forma "aborcja eugeniczna"! Przecież to bzdura jest
    • magdolot Re: Dlaczego 26.10.16, 01:53
      Potoczne określenie aktualnie brzmi: zygotarianie.
      • ave.duce Re: Dlaczego 26.10.16, 12:39
        Będę się upierać przy "swoim" ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka