20.04.17, 17:14
Tusk zgłupnie i wystartuje w wyborach prezydenckich 2020 (o ile kaczyści nie zmienią ordynacji, która mu to uniemożliwi) i będzie miał takich pomagierów jak ci od "czerwonych kartek" - to załatwią mu kampanię tak, jak PO załatwiła Komorowskiemu.

https://static.wirtualnemedia.pl/media/top/DonaldTusk_czerwonekartki2_655.png
Obserwuj wątek
    • czan-dra Re: Jeżeli 20.04.17, 19:41
      No chyba aż tak nisko nie upadnie, ale co strachu politykom specjalnej troski napędzi to jego.
      A panika ich zżera aż miło popatrzeć, Zerro wymyślił, wymyślił, to słowo nie pasuje do intelektu Zerra, wypłodził, już lepiej, że w ten sposób wystraszą Tuska.
      • smutas13 Re: Jeżeli 20.04.17, 20:48
        Czerwone kartki były bezsensowne.
        • ave.duce Re: Jeżeli 20.04.17, 21:59
          Powinny być biało-czerwone.
          Na przekór K. Jarosławowi ("Donald Tusk nie będzie już w tej chwili mógł funkcjonować z biało-czerwoną flagą").
    • gat45 powiedzcie mi, dobrzy ludzie 20.04.17, 21:41
      a] Co miały oznaczać te kartki ? Ja znam tylko czerwoną kartkę jako ostrzeżenie dla zawodnika, który był niegrzeczny, ale jakoś mi nie pasuje
      b] Kto to jest ten facet, który ma żonkila w klapie ?
      • ave.duce Re: powiedzcie mi, dobrzy ludzie 20.04.17, 21:54
        a. nie wiem, co miały oznaczać, ale były strzałem w stopę. Szczerba wie: czerwona kartka (#PrzystanekEuropa) jest dla #PaństwoPiS. Nadzieja jest w Europie!
        b. poseł Szczerba, ten od "Panie marszałku kochany..."
        • gat45 Re: powiedzcie mi, dobrzy ludzie 20.04.17, 21:57
          Jak dla państwa PiS, to czemu z podobizną Tuska ? Taka piętrowa alegoria mnie przerasta. Za tępam, widać.
          • ave.duce Re: powiedzcie mi, dobrzy ludzie 20.04.17, 22:03
            Nie jesteś sama! ;)
            • gat45 Re: powiedzcie mi, dobrzy ludzie 20.04.17, 22:07
              No ! Uffff. Od razu duch we mnie wstąpił dziarstszy i serce mi poszło sursum, że ha ! Kupą raźniej.
              • ave.duce Re: powiedzcie mi, dobrzy ludzie 20.04.17, 22:10
                I w kupie cieplej.
                • gat45 Re: powiedzcie mi, dobrzy ludzie 20.04.17, 22:14
                  W ogóle to kupa ma wiele zalet. W odróżnieniu od tłumu. Unikamy tłumów, trzymamy się kupy. I w kupie. I to jest piękne. Dulce i decorum.
                  • ave.duce Re: powiedzcie mi, dobrzy ludzie 20.04.17, 22:31
                    https://i.pinger.pl/pgr364/83f1bb6d000ff0594a1a9221/kupy.jpg
    • ave.duce Relacja 20.04.17, 22:06
      Szymona Majewskiego:

Z ostatniej chwili:
      Donald Tusk już w pociągu , minął Malbork i mknie w stronę Warszawy.
      W jego stronę jedzie pociąg pancerny MON i dwie drezyny z Antonim Macierewiczem.
      Krystyna Pawłowicz rozkręca szyny za Działdowem. Premier Szydło prosi o spokój, ale założyła dziś pancerną garsonkę.
      Tusk na razie zamówił jajecznicę w Warsie.

Z ostatniej chwili :
      Jarosław Kaczyński też chce gdzieś pojechać pociągiem. Jutro pojedzie więc do Sulejówka. Wyjeżdża z Warszawy o 7. 00, a przyjeżdża na stację Sulejówek Centralny o 7.41.
      Jarosław Kaczyński ma przejść się po Sulejówku i zwizytować ujęcia wody pitnej. Trasa dostępna na stronach PiS.
      • gat45 Re: Relacja 20.04.17, 22:11
        Też będę niedługo jechała pociągiem. Czy koniecznie muszę publikować komunikat z każdego przystanku? Czy jedzenie jajecznicy jest obowiązkowe ?
        Nie strasz....
        • ave.duce Re: Relacja 20.04.17, 22:23
          A mię naszedł wapros: kto udziela informacji, czy aby w tym pociągu nie natknie się człowiek na jakiegoś kurdupla?
          Nawiasem mówiąc: K. Jarosław "codziennie rano sam przygotowuje sobie pierwszy posiłek: to jajecznica, w której jest mistrzem"... Trzymaj się z daleka od "Warsu"! Załatw sobie zaświadczenia, że jesteś uczulona na jajecznicę.
          • ave.duce Re: Relacja 20.04.17, 22:25
            ps. komunikat z każdego etapu trasy między przystankami - to obywatelski obowiązek.
            • gat45 Re: Relacja 20.04.17, 22:32
              ave.duce napisała:

> ps. komunikat z każdego etapu trasy między przystankami - to obywatelski obowią
              > zek.
              >
              Wysyła się prosto do prokuratury, czy do którejś z licznych służb specjalnych?
              • ave.duce Re: Relacja 21.04.17, 13:49
                Do decydenta = K. Jarosława.
          • gat45 Re: Relacja 20.04.17, 22:31
            Znałam pewnego odważnego człowieka, który jadał w Warsie tatara. Naprawdę.
            • tojajurek Re: Relacja 20.04.17, 23:15
              To jezd horror i jakiś gender jajeczny. Prawdziwy Polak, jak świat światem, je w podróży wyłącznie jaja na twardo. Ewentualnie popija bawarką z butelki zatkanej papierowym korkiem z gazety (tej słusznej oczywiście).
              • trusiaa Re: Relacja 21.04.17, 16:21
                Tak jest. Do zestawu obowiązkowego dodam tylko słuszny kawałek kiełbasy i pomidora w całości. Osoba jedząca syciła zmysły współpasażerów zapachem jaj i kiełbasy, szczodrze obryzgiwała ich pomidorowym sokiem, a także siała wokół jajeczne skorupki (aha: tam jeszcze często gęsto termos w kratkę występował).
                Co ciekawe - posiłek zaczynano natychmiast, często zanim jeszcze pociąg ruszył.
                • ave.duce Re: Relacja 22.04.17, 00:16
                  A sól (z ziemi czarnej)?
    • magdolot Re: Jeżeli 21.04.17, 13:32
      A co Tusek może zrobić lepszego, niż wystartować w wyborach prezydenckich?
      Co do czerwonych kartek zgadzam się absolutnie. :-)

A pytanie zadaję po lekturze tekstu z którego wynika, że Tusek wróci do PL jako Anders na białym koniu... jak mu się będzie chciało [jak go będziemy po rękach całować?!] , bo Śfiat stoi przed nim otworem jak rozdziawiona ostryga i może zawłaszczyć Kosmos, jak go podleci chętka...
      Mam przemożne wrażenie że pan Gostkiewicz tym tekstem odleciał baaaardzo daaaaleko w Kosmos:

weekend.gazeta.pl/weekend/1,152121,21667353,donald-tusk-konczy-60-lat-ale-polski-polityczny-gracz-wagi.html#MT2
      Tyle się ponapisywać, żeby pisim powiększyć dyspepsję?
      • ave.duce Re: Jeżeli 21.04.17, 13:51
        "A co Tusek może zrobić lepszego, niż wystartować w wyborach prezydenckich?"

A bo ja wiem?!
        • magdolot Re: Jeżeli 21.04.17, 14:58
          Znaczy, nie upatrywasz w nim raczej nowego szefa ONZ, jako i ja nie upatrywam. :-)
          • ave.duce Re: Jeżeli 21.04.17, 23:16
            Niech se robi chłopina co tam chce, ale niech się nie sili odgrywać rolę "męża opaczności".
            • magdolot Re: Jeżeli 22.04.17, 16:42
              Takie te męże jakie i opaczności. Eeeech!
              A sfoją drogą permanentne jakieś zapoczebowanie na Andersa na białem kuniu troszku przeraża mnie. Dopiero Anders Kijowski odpad ze castingu, już za Tuskiem pędem rusza nasz Naród spragniony...
              • ave.duce Re: Jeżeli 22.04.17, 17:17
                Naprawdę uważasz, że choć przez chwilę Kijowski był uważany za Andersa?
                • magdolot Re: Jeżeli 22.04.17, 18:20
                  Przez niektórych tak. I część z nich dalej tak uważa a część się przelepiła na Tuska. Nie tylko po jednej stronie jest strrraszne zapoczebowanie na wodza i menża opacznościowego i bycie zratowanym rrrromanticznie tak, z białego konia z rzucaniem się w morze i fspinaniem tym mokrym koniem na strasznie szklane górę. Prawdziwy się nie śliżdże, ot co.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka