Dodaj do ulubionych

Pytanie do Pani Prezydent Gat45

16.07.17, 19:13
Szanowna Pani Prezydent, która w swym majestacie pozostając niezłomna i sprawiedliwie opiekująca się forumowymi dworzanami. Chciałabym zapytać czy we dworum istnieje instytucja referendum jako że mam sprawę niecierpiącą zwłoki i chciałabym abyśmy korzystając z być może przysługujących nam praw mogli wspólnie i demokratycznie rozstrzygnąć pewną bardzo dla mnie (a jak sądzę i dla innych jednako) niecierpiącą zwłoki kwestię dotyczącą nas wszystkich.

Moim zdaniem łatwiej zapobiegać niż leczyć więc jak sądzę błyskawicznie zastosowana terapia uchroni organizm od poważniejszych powikłań.

Wyszedł mi straszny ogródek. Ave wie o co chodzi. W tym wypadku mam alergię zbliżeniową i chciałabym abyśmy ze wszystkich sił bronili ideałów których uczyła nas Ta której tak bardzo nam dziś brak.

Obserwuj wątek
    • inna57 Troll Uzurpator! n/t 16.07.17, 22:45

• yoma Re: Pytanie do Pani Prezydent Gat45 16.07.17, 23:42
      Jestem za. Referendum.
      • trusiaa Re: Pytanie do Pani Prezydent Gat45 17.07.17, 18:55
        A o sso chozi, gdyż nie nadanżam?
        • yoma Re: Pytanie do Pani Prezydent Gat45 17.07.17, 19:05
          Ja się tylko domyślam :) samam ciekawa, czy dobrze.
          • inna57 Trusiuu, Yoma czy @ gazetowa? n/t 17.07.17, 19:49

• yoma Re: Trusiuu, Yoma czy @ gazetowa? n/t 17.07.17, 22:43
              Gazetowa pls, thx.
    • ave.duce "Ave wie o co chodzi" - 18.07.17, 07:47
      i jest przeciw.

Z mojej strony - 1/2 (tej złej X.) - eot.
      • ave.duce ps. 18.07.17, 07:55
        ale - oczywiście - podporządkuje się decyzji pani prezydent Gat45.
        • gat45 Re: ps. 18.07.17, 13:03
          Ejże, Wodzowo niekwestionowana, przecież wszyscy wiedzą, że funkcja prezydenta FzD jest czysto dekoracyjna, a rządzisz tutaj Ty !
          Co do referendum - wobec naczelnej zasady, przyjętej w tekście założycielskim, czyli w Konstytucji, nadrzędnym prawem na tym forum jest Widzimisię Xenofanta.
          Czyli widzę sprawę tak : jak Bywalcy chcą, to niech sobie referendum organizują. Moje błogosławieństwo mają, chętnie poczytam., choć jeszcze nie wiem na jaki temat miałoby ono być. Jednakże i organizatorzy, i uczestnicy muszą wiedzieć, że decyzja co do uznania jego wyników, a nawet co do przyznania, że jakieś referendum w ogóle się odbyło, wciąż należy do Świętego Widzimisia.
          Jeżeli o mnie chodzi, to postanowiłam wreszcie zacząć korzystać ze swojej połowy zagwarantowanego w Konstytucji FzD prawa do Widzimisia. O !
          • ave.duce Re: ps. 19.07.17, 10:45
            gat45 napisała:

> Ejże, Wodzowo niekwestionowana, przecież wszyscy wiedzą, że funkcja prezydenta
            > FzD jest czysto dekoracyjna, a rządzisz tutaj Ty !

Bez przesadyzmu, kochanieńka, no!

> Co do referendum - wobec naczelnej zasady, przyjętej w tekście założycielskim,
            > czyli w Konstytucji, nadrzędnym prawem na tym forum jest Widzimisię Xenofanta.
            > Czyli widzę sprawę tak : jak Bywalcy chcą, to niech sobie referendum organizują.
            > Moje błogosławieństwo mają, chętnie poczytam., choć jeszcze nie wiem na jaki
            > temat miałoby ono być. Jednakże i organizatorzy, i uczestnicy muszą wiedzieć,
            > że decyzja co do uznania jego wyników, a nawet co do przyznania, że jakieś refer
            > endum w ogóle się odbyło, wciąż należy do Świętego Widzimisia.

Trafniej nie można, mersi!

> Jeżeli o mnie chodzi, to postanowiłam wreszcie zacząć korzystać ze swojej połowy
            > zagwarantowanego w Konstytucji FzD prawa do Widzimisia. O !

I tak czymać, howgh!
    • gat45 Re: Pytanie do Pani Prezydent Gat45 18.07.17, 13:06
      inna57 napisała:

> Szanowna Pani Prezydent, która w swym majestacie pozostając niezłomna [...]

O Inno, czy Ty mnie stawiasz na równi z innym prezydentem, który o sobie mówi, że jest niezłomny? Pytam, bo nie wiem, czy mam się czuć zelżona, czy to tylko przypadek z tym, epitetem :)
      • inna57 Re: Pytanie do Pani Prezydent Gat45 18.07.17, 14:08
        Ależ uchowaj wielki Manitu. Dla mnie, jak i dla większości bywalców FzD jesteś Pani Gat osobą obdarzaną największym szacunkiem. Innego prezydenta zwyczajnie nie słucham a więc moje określenie było jedynie okazaniem Tobie należnej estymy. Jeśli nieświadomie użyłam cytatu z takiego jednego co to na honory nie zasługuje niech mi będzie wybaczone.
        • gat45 Re: Pytanie do Pani Prezydent Gat45 18.07.17, 14:30
          Od dziś zaczynam ćwiczyć pozy pełne dostojeństwa.
          Niezłomna się nie czuję. Nie bardzo miałam w życiu okazję się przetestować i wcale sobie takiej okazji nie życzę na przyszłość. A dostojeństwo to i tak poza, więc można udawać. Tylko że to chyba musi być nudne, nie ? Jak na razie przed lustrem uzyskuję efekt wprost przeciwny :( Chyba także gabarytów odpowiednich nie mam. Bo czy może wyglądać dostojnie takie coś wychudzone i raczej wypłowiałe ? Przypuszczam, że wątpię.
          • inna57 Re: Pytanie do Pani Prezydent Gat45 19.07.17, 01:10
            Pani Gat co tam gabaryty, tu duch i serce są ważne. Dla mnie jesteś zawsze dostojną kobietą w eleganckiej sukni, nawet jeśli akurat w wytartych ogrodniczkach dbasz o swój ogród. Ja mam bujną wyobraźnię i tak właśnie Cię widzę, a co, wolno mi. Sama będąc postury nikczemnej i zwykle milcząc wzbudzam u wielu osób respekt i zakłopotanie, bo to coś się ma albo nie. Ty Pani Gat to coś masz, jesteś dla mnie i pewnie dla wielu prawdziwą i miłościwie od lat nam panującą Panią Prezydent.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka