Dodaj do ulubionych

Zasużeni?*

02.12.17, 23:21
Dziś tabletowy wręczał medale "Zasłużony dla kultury polskiej" niejakiemu Krzysztofowi Krawczykowi i "Trubadurom", takim dawno przebrzmiałym i tandetnym "dinozaurom" polskiego popu (no, może jedynie poza Ryszardem Poznakowskim, kompozytorem wielu niezłych przebojów).
Zaprocentował występ w Opolu?

*Zrobiła mi się literówka i chciałem poprawić, alem się zmitygował. Tak brzmi lepiej.
Obserwuj wątek
    • erte2 Re: Zasużeni?* 02.12.17, 23:33
      C.d.
      Na pogrzebie Janusza Głowackiego nie było nawet woźnego z Ministerstwa Kultury.
      • aga-kosa Re: Zasużeni?* 03.12.17, 08:25
        Co chcecie "kULTURA" ! aga
        • erte2 Re: Zasużeni?* 03.12.17, 10:20
          Onegdaj śmialiśmy się z pewnego ministra kultury (nazwisko litościwie pominę) co to uwielbiał dywany z piasku a w rozmowie z dziennikarką rzekł "pociągmy ten temat".
          Ale to był człowiek dość nieskomplikowany (eufemizm) i trudno byłoby od niego wymagać czegoś więcej.
          Natomiast tu mamy do czynienia z profesorem, który z pełną świadomością i wręcz premedytacją realizuje program tzw. "polityki kulturalnej", dziwnie zbieżnej z z takąż polityka za czasów PRL-u. Oczywiście - inaczej są rozłożone akcenty, ale metody są takie same.
          • erte2 Re: Zasużeni?* 03.12.17, 10:34
            Zmieniłem zdanie, bowiem prześledziłem dalsze losy owego ministra, który obecnie przykleił się do PiS-u i dziś "pełni funkcję" doradcy pisowskiego wojewody d/s kultury (!).
            Otóż ten pan, wsławiony również tym że chciał spotkać się Józefem Czapskim ("umówcie mnie z tym Czapskim") nazywa się Zdzisław Podkański.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka