Dodaj do ulubionych

Wqr* się dwakroć

14.12.17, 17:44
1. Niejaki Andrzej Misiołek, senator RP, wyszedł z PO i polazł do PiS. Głosowałam na dziada, bo razem zakładaliśmy NZS na uniwerku. Teraz gnojek ma u mnie przesr*
2. Z godziny na godzinę zdekomunizowali nam plac w Kato. Z pl. Szewczyka ( Wilhelma) zrobił wojewoda bez pytania kogokolwiek pl. Lecha i Marii Kaczyńskich. Żeby ich pogięło. Znaczy p. K. już pogięło ale mnie chodzi o tych cholernych gorliwców, którzy na wyścigi próbują się przypodobać wodzowi.
Obserwuj wątek
    • trusiaa Re: Wqr* się dwakroć 14.12.17, 18:03
      Ból.

Miałam podobnie - ujrzawszy ten dziób na stuleciu szkoły.

A plac też nam ukaczyli :(
      • inna57 Re: Wqr* się dwakroć 14.12.17, 19:09
        U mnie w rodzinie była taka tradycja że nie używano nadanych przez władzę ludową nazw ulic w Warszawie. Wszyscy tej zasady przestrzegali aż któregoś dnia mój wtedy jeszcze kandydat na męża (słoik a właściwie ni pies ni wydra z urodzenia pyra z pochodzenia pół góral) wypalił że "umówił się z kolegą na placu Komuny Paryskiej" na co moja babcia z pełną powagą powiedziała - "A ty, młody człowieku zanim do rodziny cię przyjmiemy musisz się jeszcze dużo nauczyć." Kolega M. bardzo sobie reprymendę babci wziął do serca i perfekcyjnie nauczył się przedwojennych nazw ulic w stolicy.

Może warto tą zasadę teraz też zastosować przecież kacza okupacja nie będzie trwała wiecznie.

A co do senatora, no cóż są ludzie i taborety.
    • ewa9717 Re: Wqr* się dwakroć 14.12.17, 21:46
      Ten sam wojewoda chce się pozbyć Jorga ze wszystkiego co możliwe.
      • scoutek Re: Wqr* się dwakroć 15.12.17, 09:52
        Z Jorgiem im tak znowu łatwo nie pójdzie
        Opór jest mocny
    • yoma Re: Wqr* się dwakroć 14.12.17, 23:42
      A już oficjalnie zrobił czy tylko na mapie?

Bo jak chciałam od psiapsiółki pożyczyć jej męża z wiertarką, to ona, widocznie pokazując chłopu na mapie, stwierdziła stoicko: O, zdekomunizowali ci ulicę. Ulica faktycznie uległa dekomunizacji na guglomapie, ale ani żadnego kwitu urzędowego nie dostałam, ani na tabliczkach nic się nie zmieniło, więc czuj duch.

Co do senatora, dostał pod Senatem należną kocią muzykę.
      • scoutek Re: Wqr* się dwakroć 15.12.17, 09:51
        Oficjalnie.
        Wcześniej były konsultacje społeczne w sprawie bodaj 6 innych ulic i ogłoszono na konferencji przedwczoraj. Po czym po tym wszystkim wojewoda ogłosił już poza i po cichu, że jeszcze ten plac.
        Ma obowiązywać od 1 stycznia.

A za muzykę dla dziada dzięks. Zawszeć jakaś zemsta ;)
        • yoma Re: Wqr* się dwakroć 15.12.17, 11:45
          Niewidzialna ręka może w nocy zaklejać...
    • alpepe Re: Wqr* się dwakroć 14.12.17, 23:58
      że co? Szewczyka nie cierpiałam, głównie ze względu na megalomańską jego córkę, ale to jest świństwo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka