elena1701 05.05.18, 17:18 moze macie te stare gazety gdzies w polce,na strychu czy w piwnicy niepotrzebne.odkupiłabym .pytam wszedzie i nie moge znaleźć. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elena1701 Re: macie moze gazety bravo popcorn z lat 98 do 2 06.05.18, 11:38 nikt nie ma ?? Odpowiedz Link
scoutek Re: macie moze gazety bravo popcorn z lat 98 do 2 06.05.18, 12:24 Jakby Ci to powiedzieć, nie sądzę by ktokolwiek z naszego forum czytywał takie gazety Jesteśmy oczytani, owszem, nawet bardzo, ale, ekhm, chyba nie w takich gazetach lub czasopismach pozdrawiam Odpowiedz Link
man_sapiens Re: macie moze gazety bravo popcorn z lat 98 do 2 06.05.18, 12:42 No i w '98 byliśmy wszyscy(?) zbyt dorośli a nasze wnuki za małe na takie tytuły. Ale popytam dzieci, nadzieja marna. Odpowiedz Link
elena1701 Re: macie moze gazety bravo popcorn z lat 98 do 2 07.05.18, 12:59 dzięki za normalną odpowiedź,sądze ze są tutaj osoby w różnym wieku,wiec moze sie choc jedna osoba trafic,ktora moze ma je na strychu,w piwnicy,czy w półce.gazety były o muzyce ,filmach itd. ale jak to polacy lubią obrazic,zbesztac Odpowiedz Link
scoutek Re: macie moze gazety bravo popcorn z lat 98 do 2 07.05.18, 14:37 Ktoś Cię zbeształ? Tutaj? Niedobry. Odpowiedz Link
elena1701 Re: macie moze gazety bravo popcorn z lat 98 do 2 07.05.18, 12:56 smieszne.pytam czy ktos ma te gazety a skoro pytam o lata 1998 do 2000 to moze sie ktos zdarzyc jakas dziewczyna ,ktora czytala za nastolatki je .wam sie pewnie jedynie kojarza z trudnymi pytaniami i głupimi opowiesciami .pytam kto ma a nie obchodzi mnie czy je czytales/as czy nie.mozesz sobie czytas nesweeka ,wprost czy inne.ja szukam te ,ktore są w tytule ,reszte zachowaj dla siebie. Odpowiedz Link
gat45 Re: macie moze gazety bravo popcorn z lat 98 do 2 07.05.18, 17:14 Skoro już i tak się poczułaś zbesztana, to ja dodam swoje : poprawnie powinno być "ja szukam TYCH, które...", a nie "ja szukam TE". Nie przyczepiłabym się, bo nie lubię sprawiać przykrości, ale zeźliłaś mnie ostatnim zdaniem tego wpisu. Nie Tobie decydować, kto, co i kiedy ma zachowywać dla siebie. Sama weszłaś na to forum z prośbą, nikt nie był dla Ciebie niegrzeczny. Odpowiedz Link
yoma Re: macie moze gazety bravo popcorn z lat 98 do 2 07.05.18, 18:49 Hihi - to ja też besztam. Spację stawiamy po kropce lub przecinku, nigdy przed. Zdanie zaczynamy wielką literą. "Polacy" takoż. Może w tym Bravo był krótki kurs gramatyki i interpunkcji? Ale przecież są inne źródła. Odpowiedz Link
tschajkowska Re: macie moze gazety bravo popcorn z lat 98 do 2 07.05.18, 23:53 pisze jak chce...nie pisze listu ani dyktanda.tlumaczyc sie nie bede. Odpowiedz Link
tschajkowska Re: macie moze gazety bravo popcorn z lat 98 do 2 08.05.18, 00:00 po co sie wypowiadasz i inne osoby skoro nie macie TYCH gazet?nie masz wiec nie trac mojego czasu. Odpowiedz Link
yoma Re: macie moze gazety bravo popcorn z lat 98 do 2 08.05.18, 00:28 Stać mnie. Tracąc cudzy czas oszczędzam swój :) Ale udzielę ci darmo dobrej rady. Jest taki budynek, nazywa się biblioteka. Tam mogą mieć TE gazety, a nawet różne inne. Odpowiedz Link
elena1701 Re: macie moze gazety bravo popcorn z lat 98 do 2 10.05.18, 23:36 ojj dla twojej wiadomosci , wiem co to za budynek jak biblioteka i akurat nie posiadali i nie posiadaja takich gazetek.... Odpowiedz Link
ave.duce Re: macie moze gazety bravo popcorn z lat 98 do 2 11.05.18, 06:14 To może całkiem przypadkiem wiesz także, co to takiego "egzemplarz obowiązkowy" i gdzie go szukać. Odpowiedz Link
man_sapiens Re: macie moze gazety bravo popcorn z lat 98 do 2 07.05.18, 23:32 Moja podstarzała młodzież też nie ma i zeznaje, że nigdy nie miała :-( . Eleno, zdradzisz czemu ci to bravo potrzebne? (nie musisz!). Tak z ciekawości. A wszystkie P.T. zrzędy z tego wątku niech się odczepią od Eleny. I już. Odpowiedz Link
scoutek Re: macie moze gazety bravo popcorn z lat 98 do 2 07.05.18, 23:43 O ty ty ty Manie taki... Odpowiedz Link
yoma Re: macie moze gazety bravo popcorn z lat 98 do 2 08.05.18, 00:30 Robi się. Od teraz się czepiam tschajkowskiej :) Odpowiedz Link
gat45 Re: macie moze gazety bravo popcorn z lat 98 do 2 08.05.18, 07:38 man_sapiens napisał: > > A wszystkie P.T. zrzędy z tego wątku niech się odczepią od Eleny. > I już. > Na jednym z sąsiednich forów tradycyjnie ofiarowuje się dyskutantom "konia zrzędę". Bardzo to zwierzę lubię. Odpowiedz Link
scoutek Re: macie moze gazety bravo popcorn z lat 98 do 2 08.05.18, 08:44 Gat, kochana. Przepadłam znowu. Teraz już inaczej tego nie zobaczę. Tak samo jak przez Ciebie mam zwrot panika jagodek. Cóż. Masz wielki wpływ na rozwój mojego języka. Za co (także) Cię kocham Odpowiedz Link
gat45 Re: macie moze gazety bravo popcorn z lat 98 do 2 08.05.18, 11:17 Zabij, ale nie pamiętam paniki jagódek. Mogłabyś mi przypomnieć ? Odpowiedz Link
scoutek Re: macie moze gazety bravo popcorn z lat 98 do 2 08.05.18, 11:23 Pani Kaja Godek w Twoim radiu mówili: paniKa jaGodek Odpowiedz Link
tschajkowska Re: macie moze gazety bravo popcorn z lat 98 do 2 07.05.18, 23:56 koniec z odpisywaniem na glupie pytania i tlumaczenia sie. moze sie odezwie osoba ktora posiada te itp.czasopisma. Odpowiedz Link
yoma Re: macie moze gazety bravo popcorn z lat 98 do 2 08.05.18, 00:29 Tak się zastanawiam, czy trzymanie gazet sprzed 20 lat podpada pod zbieractwo? Odpowiedz Link
ave.duce Re: macie moze gazety bravo popcorn z lat 98 do 2 08.05.18, 06:12 A jeżeli się do nich pisało różne takie - to też podpada? Odpowiedz Link
yoma Re: macie moze gazety bravo popcorn z lat 98 do 2 08.05.18, 10:16 A, dobre pytanie. Ja nie trzymam. Ale mam Żołnierza Wolności ze stanem wojennym. Podpada? Odpowiedz Link
yoma Re: macie moze gazety bravo popcorn z lat 98 do 2 08.05.18, 10:51 Tego to lepiej nie wyrzucać, może się jeszcze przydać (kra, kraaaaa). Odpowiedz Link
ave.duce Re: macie moze gazety bravo popcorn z lat 98 do 2 08.05.18, 11:18 Aa!: kiedy cię otoczy Pi$zomo, ruszysz na bezczelnego. Wejdziesz między nich z pewną miną, machając Żołnierzem Wolności. Odpowiedz Link
yoma Re: macie moze gazety bravo popcorn z lat 98 do 2 08.05.18, 12:05 Otusz. Chyba byłoby dobrze wykopać go z pawlacza i mieć pod ręką. Odpowiedz Link
eulalija Re: macie moze gazety bravo popcorn z lat 98 do 2 08.05.18, 14:28 Mam Trybunę ludu. Chyba warto zafoliować przed machaniem. Odpowiedz Link
ave.duce Re: macie moze gazety bravo popcorn z lat 98 do 2 08.05.18, 16:35 Przed zafoliowaniem owiń w nią cep. Może się przydać. Odpowiedz Link
eulalija Re: macie moze gazety bravo popcorn z lat 98 do 2 08.05.18, 17:22 Ale ja jestem pacyfistką ... Odpowiedz Link
ave.duce Re: macie moze gazety bravo popcorn z lat 98 do 2 08.05.18, 17:49 Ja też. Można się dopatrzeć cepa w pacyfie. W końcu za czasów Trybuny rozwinięcie skrótu CCCP brzmiało wiadomo jak. Odpowiedz Link
yoma Re: macie moze gazety bravo popcorn z lat 98 do 2 08.05.18, 20:57 Jeden mój kumpel wymyśla współużytkownikom dróg od futerałów na cepy. Prorok, czy co? Odpowiedz Link
ave.duce Eh, cepy dwa... 09.05.18, 08:12 "NW" z 1.03.2006 > W(y)stęp(niak) Państwo Czytelnictwo będzie bez wątpienia zaskoczone, bo w tym numerku znajdzie kilka nowości… Tak jakoś same z siebie wylazły na światło dzienne, bez specjalnego nakładu sił i środków ze strony zespołu redakcyjnego… Siły to mierzymy na zamiary, a zamiary – na środki (sic!). Ot, i cała filozofia, prosta jak budowa cepa, a raczej dwóch cepów (ten z prawej to cep bojowy!). Samo Czytelnictwo widzi, że ustalić jedynie trzeba, co jest czym; za co się trzyma, a czym się wali! Dzierżak i bijak one się nazywają w nomenklaturze i literaturze przedmiotu (wiedza z zakresu semantyki i leksykologii się kłania). Dla przyswojenia trudnego nazewnictwa, zastosujemy prostą antroponimię: na dzierżak będziemy wołać per Jaruś, a na bijak per Lesio. Oba imiona prastare, silną więzią emocjonalną, wręcz histeryczną, związane z prapolskimi ziemiami… To IMIONA PRAWDZIWYCH POLAKÓW – PATRIOTÓW! Odpowiedz Link
yoma Re: Eh, cepy dwa... 09.05.18, 10:25 :) Czy mi się zdaje, czy dawno NW nie widziałam? Odpowiedz Link
ave.duce Re: Eh, cepy dwa... 09.05.18, 11:39 ave.duce 21.07.17, 08:27 Niestety albo stety, na razie z przyczyn technicznych wydawanie "NW" zostało zawieszone bezterminowo... Jednoosobowy Zespół Redakcyjny pozdrawia wszystkich P.T. AbonAMentów/Czytaczo-Oglądaczy. Czuj duch! Odpowiedz Link
yoma Re: macie moze gazety bravo popcorn z lat 98 do 2 08.05.18, 20:59 >owiń w nią cep. A może być tłuczek do kartofli? Trybunę ze stanem wojennym też miałam, ale mi gdzieś zginęła w zawirowaniach dziejowych. Żołnierz przetrwał :) Odpowiedz Link
magdolot Re: macie moze gazety bravo popcorn z lat 98 do 2 17.05.18, 23:34 Wątek ubawił mnie setnie. Takich gazet nie miałam, nie mam i nie będę miała. Ale w garażu mam większość "Samochodzików" pana Nienackiego przygotowanych do wyrzucenia, choć to ciut wyższy poziom. Mogę oddać za darmo. Chętnie dorzucę Jana Rokitę i Quo Vadis. Odpowiedz Link
trusiaa Re: macie moze gazety bravo popcorn z lat 98 do 2 18.05.18, 08:04 Witaj, Magdolocie Z Dawna ŻądanY! To samo miałam - wracam po kilku dniach nieobecności - a tu taki wątek mi przeleciał, no! Klijętuff bez krawata, awanturujących się, pasjami wprost lubię, proszę Magdolota. Idzie zajączek do lisicy pożyczyć patelnię i gada sobie pod nosem: - Lisica pożyczy mi patelnię, zrobię sobie jajecznicę, lisica jest fajna, pożyczy mi... zaraz! Lisica jest chytra, to pewnie nie pożyczy mi tej patelni, tak! Ta wstrętna lisica na pewno nie pożyczy mi patelni, nie ma mowy. To straszne skąpiradło, nie mam na co liczyć! Puka do lisicy, ona otwiera a zajączek prosto z mostu: - A wypchaj się tą swoją patelnią! Odpowiedz Link
magdolot Re: macie moze gazety bravo popcorn z lat 98 do 2 18.05.18, 13:47 A gazetki Bravo i Popcorn kojarzą mnie się z ostatnim rokiem mej pracy nauczycielskiej [1996] i z zaprzyjaźnioną kapitalną polonistką, która przepełniona masakrycznym fkoorwem pedagogicznym postanowiła rodzicom na wywiadówce owe gazetki poczytać, żeby ich do cna sponiewierało, jak zajączek lisicę. :-) Odpowiedz Link
yoma Re: macie moze gazety bravo popcorn z lat 98 do 2 18.05.18, 14:04 A rodzice bili brawo :) Odpowiedz Link
magdolot Re: macie moze gazety bravo popcorn z lat 98 do 2 18.05.18, 14:36 pogryzając popcorn we czasie seansu :-) A ja nie pogryzam odkąd popcorn mnie się vlepił we tchawicę we czasie kinowego seansu i pół godziny kaszlałam jak potłuczona, a cała rzecz miała miejsce w epoce inwazji SARS-u i hyrlając i popłakując i się dusząc... oczekiwałam na dodatek linczu i wywalenia mnie z kina na zbity ryj tudzież zatrzaśnięcia we jakiejś kwarantannie przez oszalałą ze strachu publiczność, co na szczęście się nie wydarzyło. Odpowiedz Link
scoutek Re: macie moze gazety bravo popcorn z lat 98 do 2 18.05.18, 14:50 Bali się. Ci widzowie. I słusznie. Lotkę gdzieś zamknąć to lepiej się powiesić ;) Odpowiedz Link
yoma Re: macie moze gazety bravo popcorn z lat 98 do 2 18.05.18, 15:29 I dobrze ci tak :P Odpowiedz Link
ave.duce Re: macie moze gazety bravo popcorn z lat 98 do 2 18.05.18, 16:23 Pewnie jeszcze siorbała colę ;) Odpowiedz Link
yoma Re: macie moze gazety bravo popcorn z lat 98 do 2 18.05.18, 17:10 Yhyhyhy (Schadenfreude) :P Odpowiedz Link