07.08.18, 14:36
w "Poranku radia TOFfm" niejaki Wróbel stwierdził, że powinniśmy być wdzięczni K. Jarosławowi za - jak się wyraził - obsługiwanie prawej ściany, dzięki czemu ruchy nacjonalistyczne są marginalizowane.

Podobną opinię +/- dwa lata temu wyraził Paweł Kowal:

"Być może Jarosław Kaczyński uchronił nas od gwałtownego, nacjonalistycznego zwrotu".

forum.gazeta.pl/forum/w,89075,160304600,160304600,Pilch_protesty_KOD_u_sa_jalowe.html#p160314664
Niby niegłupi faceci, a bredzą niczym symetryści.
Obserwuj wątek
    • tojajurek Re: Dzisiaj 07.08.18, 15:06
      Stary wróbel, a daje się wziąć na plewy.
      A w aproposie już starożytni poganie powiadali: Qui custodiet ipsos custodies?
      • ave.duce Re: Dzisiaj 07.08.18, 15:29
        Jak to kto? Ten, który powiedział: "Polsce potrzebna jest koncepcja kontroli państwowej, która obejmuje wszystkie dziedziny życia publicznego, nie pozostawiając sfer niczyich" ...

ps. nie dam wiary, że tacy wykształceni jak Kowal z Wróblem nie znają powiedzonka: Timeo Danaos et dona ferentes...
      • sclavus Re: Dzisiaj 07.08.18, 15:32
        ... a mięsię spodobało, zacytowane bliski czas temu, "amrykanskie" powiedzonko: "kiedy jesteś nieżywy, nawet o tym nie wiesz... tak samo jest z głupotą" - o wrodzoną tych dwóch nie posądzam - o zamierzoną jednak, jak najbardziej!
        • tojajurek Re: Dzisiaj 07.08.18, 16:45
          A dzisiaj jest znowu 7 sierpnia, a ja żyję mimo wszystko. To cieszy, choć inszy poganin twierdził: Vivere non necesse est.
          • trusiaa Re: Dzisiaj 08.08.18, 09:51
            Ale już navigare tak.
            Jeśli tylko codziennie pcham taczki obłędu jak Byron, to już się liczy?

• erte2 Re: Dzisiaj 08.08.18, 10:06
              A errare tumanum est....
              • tojajurek Re: Dzisiaj 08.08.18, 13:14
                Coito ergo sum - taką maksymę głosiliśmy ongiś na UW.
                • trusiaa Re: Dzisiaj 08.08.18, 13:57
                  Jak ładnie :)
                  Szukałam ilustracji do tej zacnej maksymy i oto co znalazłam.
                  • tojajurek Re: Dzisiaj 08.08.18, 23:27
                    Coito, coitare, coitavi, coitatum. Po naszemu: pieprzyć, dupczyć, ryćkać itp. Czasownik od rzeczownika coitus.
                    Z wymyślnych łacińskich określeń dodałbym fellatio mentalis - ulubiony stan ducha Panaprezesa, podtrzymywany przez najbliższe otoczenie wielbicieli.
                    • trusiaa Re: Dzisiaj 09.08.18, 08:21
                      Ja to wię i dlatemu doceniam koncept, żal, że naród nie kuma.
    • erte2 Re: Dzisiaj 08.08.18, 10:23
      ave.duce napisała:

Niby niegłupi faceci, a bredzą niczym symetryści.
      I tu się nie zgadzam. Bo o ile Kowala odkąd rozstał się z PiS-em* czasem można posłuchać bez wstrętu, o tyle Wróbel to taki infantylny idiota, wiejski głupek, za wszelką cenę starający się "błyszczeć dowcipem", nawet w sytuacjach zupełnie nieadekwatnych.

"Franek jak zwykle zabawia towarzystwo. To podskoczy, to pierdnie, to kutasa pokaże...".
      (Cytat z jakiegoś klasyka, ale za cholerę nie pamiętam z którego).

*Nawiasem mówiąc każdy kto rozstał się z PiS-em nagle odzyskuje rozum a czasami nawet przyzwoitość. Tak stało się z Dornem, Zalewskim, Ujazdowskim, to dotyczy Migalskiego, Kluzik-Rostkowskiej, Sikorskiego; nawet Michała Kamińskiego czy Marcinkiewicza (choć ci dwaj ostatni są w tym jednak mało wiarygodni).
      • ave.duce Re: Dzisiaj 08.08.18, 15:29
        Mnie Wróbel zwykle nie przeszkadza. W porównaniu do takiej Wielowieyskiej wypada nader przyzwoicie.
    • 99venus Re: Dzisiaj 08.08.18, 14:00
      Ja bym powiedział,ze kaczyński nie obsługuje prawą stronę tylko systematycznie ja wzmacnia zapewniając naziolom bezkarność.
      • ave.duce Re: Dzisiaj 08.08.18, 15:33
        Neonaziści będą badać, jak daleko mogą się posunąć, na ile kaczyści im pozwolą.
    • behemot17-13 Re: Dzisiaj 09.08.18, 12:21
      Nie o polityce chcę, facet w muszce trochę dziwnie wygląda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka