ka.mu 12.04.09, 13:36 Powstało nowe forum, wynikło z potrzeby paru osób, zapraszam wszystkich. Profil ma nieco inny niż FzD, więc chyba nie będzie rywalizacji tylko sąsiedzkie wizyty. Bym lubiła :-) forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=89226 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ave.duce Re: Zaproszenie 12.04.09, 13:46 ka.mu napisała: > Powstało nowe forum, wynikło z potrzeby paru osób, zapraszam wszystkich. > Profil ma nieco inny niż FzD, więc chyba nie będzie rywalizacji tylko > sąsiedzkie wizyty. Bym lubiła :-) > > forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=89226 -- Nie zatkasz dziury w pułapie, do wódki ci nakapie /Ludwik Górski/ Odpowiedz Link
ka.mu Pyszne! 12.04.09, 14:12 Picie nowego jest ekscytujące. Pyszne! Dzięki. Dziś pewnie nie warto o tym mowić, ale czy jecie do upojenia? Czy coś was powstrzymuje? Na świateczny stół posyłam coś nowego, ale i bardzo starego, skoro dziś dzień nowości najróżniejszych: Odpowiedz Link
ave.duce Święta u mnie jak zwykle > 12.04.09, 14:34 czyli tak samo > jem to samo, piję to samo, robię to samo, słucham tego samego, etc. > nic nie święcę, żadnych "zajączków", kinderniespodzianek, itp., itd. Sorry, jeśli Cię rozczarowałam :) :p Odpowiedz Link
damakier1 Re: Święta u mnie jak zwykle > 12.04.09, 15:24 W mojej świeckiej tradycji dwie rzeczy celebruję nadzwyczaj starannie - Wigilijną Kolację, o której mówić dziś nie pora i Wielkanocne Śniadanie pod zamrożoną wódkę, nieśpiesznie spożywane w gronie rodzinnym do późnych godzin południowych. Tak było i dziś przeto piszę te słowa w nastroju pogodnym i świątecznym. Alleluja!!! Odpowiedz Link
ave.duce Re: Święta u mnie jak zwykle > 12.04.09, 15:47 no to > na którą to już będzie nóżkę? ;) > i zakANszamy? Ja nie, ale wedle życzenia będzie Szanownej Pani Damy! :) :p Odpowiedz Link
ka.mu Re: Święta u mnie jak zwykle > 12.04.09, 15:55 Chardonnay wsuwam i rozum tracę powoli. A tam w moim gospodarstwie może trzeba trzeźwość zachować. Przynajmniej na początku. Już się martwię ;-) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Święta u mnie jak zwykle > 12.04.09, 16:01 ka.mu napisała: > Chardonnay wsuwam i rozum tracę powoli. A tam w moim gospodarstwie może trzeba > trzeźwość zachować. Przynajmniej na początku. Już się martwię ;-) Chodzi o "Ducha"? Nie przejmuj się > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=89075&w=93948122&a=93969097 My we dworze na wszystko przygAtowani :) :p Odpowiedz Link
ka.mu Re: Święta u mnie jak zwykle > 12.04.09, 16:12 Moja świecka tradycja jest bardzo pojemna, a tolerancja niezmierzona. Tak sobie mówię, gdy mnie rzuca od ściany do ściany owczy pęd przymusu świętowania. W tym roku jesteśmy we dwójkę, reszta stada rozrposzona, spokój, cisza. Komputer batdzo przyjemna rzecz. W tle lutnia by Marcin Zalewski & Michał Gondka (nie ma na You Tube, sorry). Odpowiedz Link
ka.mu Re: Święta u mnie jak zwykle > 12.04.09, 15:53 Kinderniespodzianki są mało ekscytujące dla niedzieci ;-) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Święta u mnie jak zwykle > 12.04.09, 15:58 ka.mu napisała: > Kinderniespodzianki są mało ekscytujące dla niedzieci ;-) > Eee, nie zgodzę się > tylko święta nie te :) ps. dzisiaj jest Dzień Czekolady, co wykryła Belgijska bardzo sprytnie! ;) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=89075&w=93963528&a=93969027 :p Odpowiedz Link
belgijska Re: Święta u mnie jak zwykle > 12.04.09, 15:57 ave.duce napisała: Mnie sie tylko ksztalt czekoladek troche zmienil :)) "Darowanemu... ":) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Święta u mnie jak zwykle > 12.04.09, 16:05 belgijska napisała: > ave.duce napisała: > > Mnie sie tylko ksztalt czekoladek troche zmienil :)) "Darowanemu... ":) > > No, nie jesteś z rodziny Świstaków, nie zawijaj w sreberka, jeno mów jak na spowiedzi > jaki ten KOŃ ma być?! Maści, znaczy się ;) ps. polecałabym na początek nieco spokojniejszą kobyłkę półkrwi :) :p Odpowiedz Link
belgijska Re: Święta u mnie jak zwykle > 12.04.09, 16:27 ave.duce napisała: > jaki ten KOŃ ma być?! Maści, znaczy się ;) Jesli darowany, masci wszelakiej ;) > ps. polecałabym na początek nieco spokojniejszą kobyłkę półkrwi :) U plota? ;) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Święta u mnie jak zwykle > 12.04.09, 16:34 belgijska napisała: > ave.duce napisała: > > > > > jaki ten KOŃ ma być?! Maści, znaczy się ;) > > Jesli darowany, masci wszelakiej ;) > > > ps. polecałabym na początek nieco spokojniejszą kobyłkę półkrwi :) > > U plota? ;) > No a gdzie?! Bierz się do roboty > płot stawiaj > taki porządny, nasz, polski, katolicki, ze sztachet > przydają się, ho, ho! ;) I kobyłka będzie miała, i Ty będziesz miała... do czego podchodzić ;) :p Odpowiedz Link
who.is.who Re: Zaproszenie 13.04.09, 01:07 Pełnej krwi arabka :-) Musi byc czarno-biała? ;-) Odpowiedz Link
belgijska Re: Zaproszenie 13.04.09, 01:11 who.is.who napisał: > Pełnej krwi arabka :-) > Musi byc czarno-biała? ;-) Nie musi! W ogole NIC nie musi a *moze*, prawie, prawie WSZYSKO. Bez zasad i na wyczucie a potem mozna udAwadniac, dlaczego... ;) Odpowiedz Link
who.is.who Re: Zaproszenie 13.04.09, 01:16 who.is.who napisał: > Co ja gadam :-( Uf, "młotek" ze mnie i tyle. Nawet bez śliwowicy ;-( P/S. Duże trudności z tym koncertowaniem - jak zauważyłem. Pani Latawicy wciąż nie ma, a reszta jakaś chaotyczna raczej ;-) Odpowiedz Link
belgijska Re: Zaproszenie 13.04.09, 01:19 who.is.who napisał: > who.is.who napisał: > > > Co ja gadam :-( > > Uf, "młotek" ze mnie i tyle. Nawet bez śliwowicy ;-( I tak nie pojmuje ;) > > P/S. Duże trudności z tym koncertowaniem - jak zauważyłem. Pani Latawicy wciąż > nie ma, a reszta jakaś chaotyczna raczej ;-) Mowie, ze baby 'po babsku' wychowane albo meska reka nie tam gdzie trzeba ;)) Odpowiedz Link
who.is.who Re: Zaproszenie 13.04.09, 01:22 Kto we dworze jest "MAESTRO"? Sadziłem, że to Pani :-) Odpowiedz Link
belgijska Re: Zaproszenie 13.04.09, 01:26 who.is.who napisał: > Kto we dworze jest "MAESTRO"? > Sadziłem, że to Pani :-) Ja? O, nie Panie O'WHO .... nawet rzadko, wyjatkowo, pierwsze skrzypce. Taki styl ;))) Odpowiedz Link
who.is.who Re: Zaproszenie 13.04.09, 01:31 Do kogo było więc skierowane wezwanie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=89075&w=93962714 jeśli wolno spytać? Odpowiedz Link
belgijska Re: Zaproszenie 13.04.09, 01:37 who.is.who napisał: > Do kogo było więc skierowane wezwanie: > jeśli wolno spytać? Zupelnie w proznie a wlasciwie, w studnie - Pan sie odezwal, echem i dobrze, bo szczerze mowiac, liczylam na Pana lub Latawice lub Oboje. Nie ma drugiego dna, w studni ;) Odpowiedz Link
who.is.who Re: Zaproszenie 13.04.09, 01:42 Nie nadaję się, bo mi słoń, itd. - i na muzyce kiepsko sie znam, jak Pani juz dobrze wie ;-) Da się bez MAESTRA? ;-) Odpowiedz Link
belgijska Re: Zaproszenie 13.04.09, 01:51 who.is.who napisał: > Da się bez MAESTRA? ;-) No pewnie!!! ;))) www.youtube.com/watch?v=QVIygWdxU2w Koncert na oboje ;) Odpowiedz Link
who.is.who Re: Zaproszenie 13.04.09, 01:55 Oboje grają? ;-) Pani - skrzypce. Pani Latawica - ? Pani Dziewica - organy Pani Dziwka - perkusja. Istnieje repertuar dla takiego kwartetu? ;-) Odpowiedz Link
who.is.who Waltornia! ;-) 13.04.09, 02:01 Może jeszcze Pani Gat dołączy? Byłby kwintet. Wykwintny ;-) Odpowiedz Link
belgijska Re: Waltornia! ;-) 13.04.09, 02:03 who.is.who napisał: > Może jeszcze Pani Gat dołączy? Byłby kwintet. Wykwintny ;-) Musique de chambre? Jak najbardziej! Wytrawny:) Odpowiedz Link
who.is.who Re: Waltornia! ;-) 13.04.09, 02:10 Jak wytrawny, to proszę - nie odmawiać :-) Odpowiedz Link
belgijska Re: Zaproszenie 13.04.09, 02:02 who.is.who napisał: > Oboje grają? ;-) > Pani - skrzypce. > Pani Latawica - ? > Pani Dziewica - organy > Pani Dziwka - perkusja. > > Istnieje repertuar dla takiego kwartetu? ;-) Moze sie cos znajdzie bedzie problem z Dziwka ale jakis recykling? ;)) - na razie na violiny i basy: www.youtube.com/watch?v=0GZ-srFv33o&feature=related Dobranoc Panu ;))) Odpowiedz Link
who.is.who Re: Zaproszenie 13.04.09, 02:07 Może Pani Dziwka na recykling pójdzie ;-) Dziękuje i dobranoc :-) Odpowiedz Link
who.is.who Re: Wyrobiłem normę - 100 też zaliczyłem, ale 13.04.09, 21:27 sam nie wiem, czy warto było ;-) Odpowiedz Link