Dodaj do ulubionych

antykoncepcja, Mercilon- polecacie?

10.08.13, 16:25
emamy jak sie zabezpieczacie przed ciążą?? ja dziś zaczynam brać Mercilon, do tej pory kalendarzyk plus prezerwatywy, ale comiesieczny stres troche mnie męczył. Boję się tabletek, bo nie są obojętne dla zdrowia, libido, wagi, jak to jest u was?? zastanawiam sie czy będe potrafiła sie '"otworzyc" w trakcie seksu i pozwolić mezowi do końca??wink miałam tez okres w życiu kiedy miałam wkładkę domaciczną, wtedy rzeczywiscie sie nie stresowałam, ale z kolei miałam częste infekcje pochwy..
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: antykoncepcja, Mercilon- polecacie? 10.08.13, 16:35
      polecić to można krem do twarzy albo dezodorant, a nie tabletki antykoncepcyjne.
      które zresztą biorą miliony kobiet na świecie.
      ulotkę przeczytaj.
    • nusia271 Re: antykoncepcja, Mercilon- polecacie? 10.08.13, 16:52
      Ogólnie zgadzam się z doral2 ale napiszę coś od siebie ponieważ brałam te tabletki przez ponad 3 lata. Nie utyłam, libido nie spadło jak dla mnie 0 skutków ubocznych no i najważniejsze - nigdy mnie nie zawiodły smile
      • kota_marcowa Re: antykoncepcja, Mercilon- polecacie? 10.08.13, 18:11
        brałam te table
        > tki przez ponad 3 lata. Nie utyłam, libido nie spadło jak dla mnie 0 skutków ub
        > ocznych no i najważniejsze - nigdy mnie nie zawiodły smile

Ja brałam 10 lat, też było ok.
    • princy-mincy Re: antykoncepcja, Mercilon- polecacie? 10.08.13, 17:25
      tez się podpisze pod doral
      brałam te tabletki wiele lat i jedyny efekt uboczny jaki u siebie widziałam, to lekko obniżony nastroj- nie depresja, ale miewałam takie niczym nie wytłumaczalne dolki
      libido było w normie, cera dobra, waga nawet chyba spadla, ale tylko ten nastroj
    • mw144 Re: antykoncepcja, Mercilon- polecacie? 10.08.13, 19:20
      Biorę 7 lat, polecam, żadnych skutków ubocznych.
      • asu1981waw Re: antykoncepcja, Mercilon- polecacie? 10.08.13, 22:18
        to ja miałam inaczej bo przytyłam, libido spadło, nastrój miewałam różny.
        ale nie zawiodły wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka