agness1996
05.01.24, 14:41
Witam Wszystkich,
Znalazłam się w ciężkim dla mnie momencie życiowym, w którym czuje się pogubiona i nie wiem gdzie szukać pomocy…
Od trzech lat nie mieszkam w Polsce, brak kontaktów, rodziny jeszcze bardziej potęguje ten stan. Wyjechałam z Polski razem z partnerem, ktory dostał tu pracę. Myślałam, że to dobra decyzja aby wyemigrować razem, natomiast z prespektywy czasu, myślę że lepiej byłby nam w Polsce. Niestety gdzie mieszkam moje życie wyglada tak że nie mogę znaleźć pracy , wiec zajmuje się domem, zakupami… nie mam tu żadnych znajomych, nikogo oprócz mojego partnera.
W mojej głowie od dawna jest myśl powrotu do Polski. Mój partner nie chcę wracać, czasami odnoszę wrażenie, że jestem pozostawiona z tym wszystkim sama. Nie czuje jego wsparcia, wręcz przeciwnie jeśli pojawia sie jakiś problem, mój partner chowa głowę w piasek, albo jeśli ja zle sie czuje to on jeszcze gorzej, wiec ja go muszę pocieszać…od czasu do czasu zdarzają sie sytuacje kiedy moja mała uwaga albo prośba w jego kierunku konczy sie tym, ze on wybucha, dostaje ataków histerii paniki nie wiem do końca co to jest. Wykańcza mnie to.
Nie wiem co mam robić, nie widzę siebie w tym miejscu którym jestem ani obok mojego partnera , bo nie chcę takiego życia jakie mam teraz.
Dziękuję za wszelkie wsparcie. Pozdrawiam. A.