nuxxx 02.06.08, 11:05 Zauważyłam, że na naszym forum zrobiło się bardzo nieprzyjemnie. Może zablokujemy to forum dziewczyny, by nie czytać, bo już nie mówię o odpisywaniu, na takie "nie na miejscu" wpisy. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inquisitive Re: mam pomysł 02.06.08, 12:00 Nie wiem, to forum zawsze bylo otwarte dla wszystkich. Moze po prostu ignorujmy takie posty. Nie wdawajmy sie w glupkowate dyskusje, ktore ktos prawdopodobnie zaczyna z nudow. Najlepiej to sobie odpuscic i nie przejmowac sie. Pozdrawiam Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
22suzi Re: mam pomysł 02.06.08, 12:34 Słusznie ,proponuję całkowicie ignorować tych którzy zakłócają spokój tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
nuxxx Re: mam pomysł 02.06.08, 13:02 Racja, gdyby nie otwartość tego forum to bym się nigdy nie przyłączyła. Macie rację, najlepiej to ignorować. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aniawdowa Re: mam pomysł 02.06.08, 13:02 Po tym jak ukazał sie reportaz o wdowach tez myslelismy juz o tym aby to forum przerobic na prywatne ale z tego co mi wiadomo moze to zrobic tylko załozycielka nela79 a ona niestety juz dawno nie bywa na tym forum nie wiem czy istnieje inna mozliwosc by to forum stało sie prywatne( moze ktos wie cos wiecej na ten temat)... Moze wiec poprostu jak juz napisały kolezanki ignorujmy wypowiedzi osób które chcą nas urazic swoimi słowami- czasem lepiej poprostu cos przemilczeć. Odpowiedz Link Zgłoś
dusia75 Re: mam pomysł 02.06.08, 13:50 Tak też się nad tym zastanawiałam. Myślę jednak że sporo osób tu by nie dotarło gdyby forum to było zamknięte. Też mnie nieraz denerwuje gdy ktoś nie umie uszanować tego co przeżywamy, ale na szczęście takich osób tu trafia niewiele. Więcej jest tych które nas potrzebują i na ich potrzeby musimy być otwarte. Każdy wpis na forum nawet niezbyt przychylny pokazuje nam że ludzie inaczej patrzą na nasze problemy, może dzięki obecności tu inni spojrzą na nas z innej perspektywy. Może choć przez chwilę spróbują postawić się w naszej sytuacji. Dlatego jednak chyba jestem za pozostawieniem statusu forum tak jak jest. Na posty awanturników można po prostu nie odpisywać. Odpowiedz Link Zgłoś
jo39 Re: mam pomysł 02.06.08, 17:11 swiete slowa - trolla najlepiej potraktowac jak powietrze, wtedy nie bedzie mial mozliwosci namieszac i narobic szumu, a o to mu chodzi, nie o rzeczowa dyskusje przeciez. Milczeniem zamierzam rowniez kwitowac aroganckie wpisy, nie szanujace uczuc innych. Odpowiedz Link Zgłoś
monwdo Re: mam pomysł 02.06.08, 20:24 ja tez mysle,ze dobrze bedzie jak my opuscimy,ktos sie nakreca naszym kosztem.Moze robi to z nudow na wszystkich forach i czeka czy uda się namieszac.Jak widac swietnie jej sie to udaje,tak ze jestem za tym zeby to przemilczec to przeskoczy na inne forum bo pewnie taki cel ma Odpowiedz Link Zgłoś
ingeborg Re: mam pomysł 03.06.08, 21:10 świetnie wychodzi wam to "przemilczanie"... daję konkretne argumenty i oczekuję konkretnej odpowiedzi. możesz sobie mnie oskarżać o trolling, ubliżać i nakręcać jałową gadaninę - widać jest w tym co napisałam ziarnko prawdy, skoro tak cię to ubodło, tym niemniej nie jesteś dla mnie partnerem do dyskusji. na marginesie: możesz nie trudzić się wymyślaniem ciętej riposty bo i tak nie mam zamiaru czytać więcej tej konkretnej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
trelka10 Re: mam pomysł 03.06.08, 21:22 teraz to ty ingeborg jesteś niesprawiedliwa i sie obruszasz. Zadasz odpowiedzi a jeśli ktoś odbija piłeczke w Twoją stronę to zachowujesz się jak dziecko "zabieram zabawki i ide do domu" Nie wnikaj głebiej bo i tak nie zrozumiesz pewnych sytuacji dopóki ich nie przeżyjesz czego ci nie życze Odpowiedz Link Zgłoś
inseg Rozboieżność zdań 03.06.08, 11:56 Bez kontrowersji nie byłoby forum.Rozbieżność zdań, zmusza nas do przemyśleń-dlaczego tak-z jakiego powodu, ale dzięki temu, forum huczy ,wrze. Nie jestem za tym aby forum zamykać ,uniemożliwiać,blokować ,kasować, nie wpuszczać. Gdyby było ono zamknięte, nigdy bym tu nie zaglądnęła. To tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
erybka77 Re: mam pomysł 07.06.08, 23:13 Myslę,że to forum wrze wystarczająco od naszych emocji i naszego bólu..Jak napisała Ania-manuskrypt w innym wątku to forum ma dawac ukojenie, ma byc naszym bezpiecznym miejscem. Patrzcie kochane co się tu wyrabia od kilku dni..Ja już boję się pisac o moim bólu bo zaraz ktos wejdzie i go wysmieje, podepcze, zmiesza z błotem. Na nic prosby, tłumaczenia..Nagle znalazł się ktos kto stawia sie ponad nami tylko dlatego,że nikogo bliskiego nie stracił. Atakuje a potem stawia sie w pozycji ofiary bo któras z nas "osmieliła" się zwrócic uwagę,że to nie w porządku..Słuchajcie- na ile jeszcze pozwolimy? Ile jeszcze okrutnych słów padnie w naszym kierunku i dlaczego? Dlatego ,że cierpimy? Takie przepychanki mogą ciagnąc się w nieskończonosc i to forum straci swój sens i swoją moc. Jest tysiące innych forów gdzie różni awanturnicy mogą się wypowiadac na tematy,na których nawet nie bardzo się znają,ale osiągają swój cel- obrazic, zranic drugą osobę, za wszelką cenę forsowac swoje poglądy chocby były najgłupsze na swiecie.Ale to forum to nie jest miejsce na to. Dlatego błagam- zróbmy cos z tym! Zamknięcie forum czy ukrycie go nie jest dobrym pomysłem,ale ograniczenie dostępu- owszem. Bardzo podoba mi się pomysł, który napisała manuskrypt w wątku "hmm pytanie". Jest normalną rzeczą kontrola nad forum i jeżeli ktos wchodzi z butami, rani i obraża innych(w naszym przypadku znaczną większosc) jest blokowany. Dlaczego mamy miec skrupuły? Jak ktos kto ich nie ma bezkarnie rzuca nam w twarz błoto. Apel do naszej Ani-nowej Adminki- pomysl proszę o tym, bo mnie osobiscie akurat ta sytuacja dobija i chyba nie tylko mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
magda-live Re: mam pomysł 08.06.08, 12:47 Sorry, że rozpoczęłam watek listu do ingeborg ale po prostu nie strzymałam. Napisałam dzisiaj, że nie odpowiem na żaden jej wpis. Myśle, że to najlepsze wyjście.. ignorować jej wpisy.. choć moim wpisem wczoraj temu zaprzeczam. Ale teraz już wiem że nie dam się wciągnąć w dyskusje z kimś kto po prostu lubi ranić. Odpowiedz Link Zgłoś
karnivora Re: mam pomysł 08.06.08, 15:53 A nie sądzisz, że zranić to Cię może tylko równorzędny partner, który do Ciebie dorasta, albo ktoś na kim Ci zależy. A to - no rzeczywiście wprowadza nieraz zamęt, ale nic poza tym. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zeng Re: mam pomysł 08.06.08, 19:56 "nie wdawaj się w dyskusję z głupcem, bo najpierw sprowadzi Cię do swego poziomu a potem pokona doświadczeniem" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
magda-live Re: mam pomysł 09.06.08, 10:37 zeng napisał: > "nie wdawaj się w dyskusję z głupcem, bo najpierw sprowadzi Cię do > swego poziomu a potem pokona doświadczeniem" ;) > dałam się sprowokować. Często mi się to zdarza... Ale człowiek uczy się na błędach. Jak przeczytałam, że większa część mojego wpisu nie zrobiła wrażenia to ręce mi opadły. Głupota i bezduszność ludzka nie zna granic. Teraz już to wiem. Pozdro dla Was kochane i kochani Magda Odpowiedz Link Zgłoś