Dodaj do ulubionych

The Ultimate EU Test Book 2011

IP: 95.154.230.* 28.04.11, 00:12
Przygotowuje sie do egzaminu na ad5, przerobilam juz spora czesc testow darmowych w internecie, jednak czuje sie nadal slabo, myslicie, ze jest sens wydac 40 euro na ta ksiazke? a moze ktos posiada pdf z poprzednich lat? z checia odwdzecze sie kawa ;) bylabym mega wdzieczna :)

Jezeli polecacie zakup to gdzie to cacko zakupic w Bxl?
Obserwuj wątek
    • Gość: Rob Re: The Ultimate EU Test Book 2011 IP: *.ec.europa.eu 28.04.11, 08:20
      Zdania na ten temat są tradycyjnie podzielone. ;) Polecałbym przed zakupem sprawdzić, czy książka zawiera te testy, które aktualnie są "na tapecie", bo EPSO trochę miesza ostatnio i a to dodaje zupełnie nowe testy, a to nagle test, który kiedyś był jedynie dodatkiem, teraz daje połowę możliwych punktów...
      P.S. Ja z żadnych książek nie korzystałem, tylko przerobiłem troche starych testów, ale też kiedyś było chyba łatwiej...
      • Gość: anbxl Re: The Ultimate EU Test Book 2011 IP: 91.194.202.* 28.04.11, 10:02
        Testy powtarzaja sie od lat,a jest nowe wydanie ksiazek z takowymi.W BXL min takie mozesz kupic-ogladnac w ksiegarni na rue Froissart,na przeciwko Rady,2 min od BERL.A jak pracujesz w instytucjach lub tam kogos masz to mozesz wypozyczyc w jednej z instytucyjnych bibliotek.
        • Gość: Rob Re: The Ultimate EU Test Book 2011 IP: *.ec.europa.eu 28.04.11, 11:44
          To się zgadza w odniesieniu do verbal i numerical reasoning.
          Natomiast SJT (Situational Judgement Test) nie może się powtarzać od lat, bo dopiero co został wprowadzony, a ten konkurs jest bodaj pierwszym, w którym punktacja z niego będzie się liczyć już w preselekcji i to od razu stanowiąc połowę możliwych punktów.
          • Gość: xxx Re: The Ultimate EU Test Book 2011 IP: *.ec.europa.eu 28.04.11, 15:17
            mam te ksiazke i moge powiedziec ze jezeli to jest twoj pierwszy konkurs to lepije na ich stronie kup sobie pytania i cwicz przez net. Ta ksiazka ma bardzo duzo na temat AC, wiec jak nie podchodzisz do niego to 40 Euro jest za duzo. polecam do sjt ksiazke francuzow (ta sama ksiegarnia) wiecej do cwiczenia.

pozatym poraz pierwszy wegrowie sie bardzo obwarowuja ze to co jest w ksiazce moze nie do konca odpowiadac temu co bedzie epso robilo....wiec sami widac do konca niewiedza jak nowe egzaminy beda wygladalay

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka