Gość: bezrobotny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 20:58 jestem zainteresowany! POINFORMUJCIE MNIE O NASTĘPNYM NABORZE KIEDY I GDZIE TO SIĘ zjawię!!! :) bizon.kolor@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MONIKA Re: Praca na Cyprze IP: *.lodz.mm.pl 26.08.04, 22:01 DAJCIE ZNAĆ O KOLEJNYCH REKRUTACJACH DO PRACY NA CYPRZE !!!!!!!! mwlodarczyq@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik Re: Praca na Cyprze IP: 62.233.169.* 16.09.04, 13:33 jak narazie jedna osba jest niezadowolona z pobytu na cyprze.....nie ma sie co sugerować niepowodzeniem jednej osoby-moze ma ciezki charakter badź oczekiwał książecego traktowania..... wytrwałości polacy !!!!!!!!! dominik gdańsk - wrzeszcz pozdrówka dla 3miasta :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Praca na Cyprze 27.08.04, 06:43 hmmm... do artykułów p. Anety B. zdążyłem sobie wyrobić pewien dystans.. obym tym razem się mylił Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
jacobo11 Re: Praca na Cyprze 07.09.04, 22:25 jestem na cyprze od 4 miesiecy i wracam i to nie dlatego ze tesknie czy szkola, tylko dlatego ze tu sie nie da wytrzymac. pracuje sie ok 11-13 godz dziennie czasem nie ma wolnego. wykorzytsuja Polakow jako tania sile robocza, bo my dostajemy od 300-500 funtow czyli ok 3000-4000 tys zl ale w rzeczywistosci cyprol dostalby za to samo conajmniej 2razy wiecej. poza tym kantuja jak sie da na napiwkach. Odraczam prace w hotelu nigdy, jak juz to puby..... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bylam tam Re: Praca na Cyprze IP: *.mtm-info.pl 01.10.04, 17:03 zgadzam sie z jacobo11 tez wrócilam po prawie czterech miesiacach.w umowie mialam napisane 12 godzin dziennie jeden dzien wolny.rzeczywistosc byla inna, praca codziennie i to po 16-18 godzin, raz pobilam rekord 20 godzin. poprostu koszmar, bylam kelnerka wiec caly czas na nogach a pobutka o 7 rano bo to duza restauracja i trzeba ja przygotowac. napiwki w normie ale rozdzielane przez szefa wiec te ktore mieszkaly na cyprze albo sie kolo niego "zakrecily" dostawaly wiecej.pracodawcy nie maja szacunku dla ludzi. tamtejsze biura pracy nieinteresuja sie o ludzi ktorych wysylaja do pracy. to dziala na zasadzie dobra ty pujdziesz tam i bedziemy mieli cie z glowy. nawet niesprawdzaja w jakich warunkach oni beda mieszkac, nic zero.spotkalam tam duzo polakow i to jakich traktowano bylo chore. dobrze maja ci ktorzy bardzo dobrze znaja jezyk, dziewczyny atrakcyjne ktore umieja to wykorzystac i osoby ktore nigdy sie nie mecza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Praca na Cyprze IP: *.mtm-info.pl 27.10.04, 10:54 czy wszyscy tak trafiaja? moze jest ktos kto ma dobre doswiadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystian Re: Praca na Cyprze IP: *.um.wlocl.pl 12.11.04, 09:53 Jeżeli macie jakieś namiary na prace na cyprze to prosiłbym o jakieś informacje na adres krystchian@wp.pl pozdrawiam serdecznie krystian kom. 507 384 213 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: Dostal wiecej , bo jest miejscowy IP: 207.134.84.* 02.01.05, 18:44 i zna jezyk a czasami dwa i trzy wiec chyba nic dziwnego, ze potrafi wiecej zarobic. Wy tez Ukraincom placicie marny grosz.... Odpowiedz Link Zgłoś
jacobo11 Re: Praca na Cyprze 07.09.04, 22:26 Prezes tej firmy AMTB to kawal cholery poznalem go osobiscie, jedynie jego sekretarka Anna zalatwila mi dobra robote... ale tu wszystko jest tak drogie ze nic nie zostaje, czasem nawet dlugi sie pojawiaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: Praca na Cyprze IP: *.dip.t-dialin.net 20.09.04, 21:39 Praca: www.arbeitsagentur.de Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek A nas tu jak traktują? IP: *.chello.pl 08.10.04, 16:36 a tu w Polsce jak nas traktuja!? i to nasi rodacy-wstyd. ja wiele razy bylem w moim kraju pomiatany przez Polakow i Francuzow tez.Dziewczyny to plakaly ze stresu...od 6 rano do nocy i ostatnim autobusem wracalem i rano wstań znowu. Nasi pracodawcy NIE PLACA pensji.Wystaczy wlaczyc TV czy posluchac znajomych. Co w tych marketach sie dzieje...ludzie sa przedmiotami,gorzej, bo i o przedmiot sie dba i nie kazdy rzuca. Pensje tez obcinaja w Polsce.Ja jade...Kurs juz skonczylem i bylo super.Nauczyciel...bardzo przyjemny emerytowany z doswidczeniem pan.Jak bardzo zle to wroce...tylko do czego? Juz nie chce byc dluzej bezrobotnym.Nie weim na co wydawaly pieniadze piszace tu osoby, ale skromnie mozna zyc...My mamy nie placic za zakwaterowanie i 2 posiłki dziennie gratis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ev@ Re: Praca na Cyprze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.04, 15:49 Kto pojedzie ze mną na Cypr do pracy w połowie grudnia?snefru@poczta.of.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bea Re: Praca na Cyprze IP: *.krzyz.sdi.tpnet.pl 14.10.04, 23:51 a jaka praca? i jak zalatwiona? skimsid@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stella Re: Praca na Cyprze IP: 213.155.167.* 31.10.04, 21:53 hej ja bylam na cyprze w Paphos pol roku. i bylo suuuper.pracowalam w hotelu na restauracji , od 8 rano do 12 i od 18 do 22, reszte dnia spedzalam opalajac sie lub zwiedzajac, maialm 1 dzin wolny . polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Praca na Cyprze IP: *.chello.pl 29.11.04, 15:24 hej stella chcialbym sie dowiedziec jesli mozna ile zarobilas kaski (ile przywiozlas do polski)? Odpowiedz Link Zgłoś
giftunka Re: Praca na Cyprze 04.12.04, 15:13 Stella,mogłabyś napisać jak sobie załatwiłaś tą wspaniałą prace,przez jakie biuro,ile zarabiałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: Praca na Cyprze IP: *.mol.uj.edu.pl 04.12.04, 15:17 Stella,napisz coś więcej o tej pracy.jak to załatwiałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Praca na Cyprze IP: *.chello.pl 07.12.04, 23:49 Hej stella a mozesz dac namiary na to miejsce (moj mail kriz@o2.pl) Pozdrawiam i z gory dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monka Re: Praca na Cyprze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 20:59 cze stella!ja tez pracowalam na cyprze, tez w hotelu, moglabys mi dac namiary do siebie, bo tez sie wybieram znowu na cypr, i to juz niedlugo, 17 stycznia, pa pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Praca na Cyprze IP: *.247.53.106.Dial1.Stamford1.Level3.net 17.01.05, 15:58 jak ktos z was chcialby pracowac na cyprze jako kelner/ka lub kucharz to dajcie znac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek UWAGA NIKT IP: *.chello.pl 13.11.04, 17:25 Nikt nie pojechal, szkolenie sie skonczylo a nikt nie pojechal-przekret.UP, AMTB Ludzie UWAZAJCIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z 1 reki UWAGA NIKT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 11:33 Jak to wszyscy w tej Polsce sa "dobrze" poinformowani... Ciekawe skąd pan Jacek ma takie informacje, bo tak naprawdę pojechało kilka osób, które brały udział w tym szkoleniu pod koniec 2004 roku. Inną sprawą która dotyczy Polaków wykorzystywanych na granicą jest, że jesli ktoś pojedzie na własną rękę i zostanie wykorzystany to nie ma do nikogo pretensji, natomiast jeśli jedzie przez biuro to nawet jeśli pracodawca każe mu wyrabiac nadgodziny, to podnosi krzyk i wini cały świat. A pracodawcy są różni .. tak samo jak w Polsce. Nikogo nie da się prześwietlić, jakie ma zamiary. Rada tylko dla biur, żeby nie wysyłały w spalone miejsce kolejnych osób. Generalnie Polacy za granica mają niebotyczne wymagania a przy tym zero doświadczenia i średnią znajomość języka. No i kombinuja jak się da - cecha narodowa. Odpowiedz Link Zgłoś
anaksarete re:na CYPRZE wszystko jest mozliwe.... 06.12.04, 19:58 byłam tam prawie 4 msce w pracy, pracowałam w restauracji i w pubie...:osobiscie lubię jak jest gorąco..gorąco robiło mi sie od słońca (pozytywnie),cudownego klimatu, ale jeszcze goręcej było gdy miałam problemy z szefami-cypryjskimi gnojkami, biurem!kobiety nie przejda spokojnie przez ulice bo gorący,natrętny cypryjczyk na to nie pozwoli:)to jest zabawne ale tylko przez dwa pierwsze dni. polskie biura, które współpracują z cypryjskimi placówkami i biurami nie maja pojęcia o tym jak tam jest naprawde.ostrzegam przed biurem PLUTON, którego szefem jest ANTONIOUS ANTONIOU!oni odsyłaja cie do pracy naprawde nie wiedząc gdzie,nie dbaja o to czy masz mieszkanie itd. tj. zapewniali cię wczesniej w umowie!kiedy przychodzisz na skarge ze w miejscu gdzie jesteś nic nie jest wg umowy i chcesz zmienic miejsce pracy to powiedzą ci :WELCOME TO CYPRUS!takim oto "aforyzmem" cie "pocieszają" i zostawiaja na lodzie.tak jest nie tylko z tym biurem ale z większością innych(wiem to od polaków którzy przyjechali na cypr z innych biur).ja ostatecznie sama znalazłam prace i podziękowałam im za pomoc.Przysłowie :nie udawaj greka!na polski przetłumacze:nie udawaj głupa! -świetnie sie tam sprawdza.Cypryjczycy zawsze udaja ,ze nie wiedza o czym sie do nich mówi a szczególnie gdy upominasz sie grzecznie o swoje pieniadze lub masz do nich jakąkolwiek uwage.nie wolno byc uczciwym i powiedziec ze np.za 2 tyg. chce skończyc tu prace.szef ci powie:to wynos sie już teraz i nie da ci pieniedzy za przepracowane wczesniej dni.to popularne wśród cypryjskich pracodawców.i jeszcze jedno zeby was nie zdziwiło ze szef zabroni wam mieć chłopaka lub zacznie was oskarżać o cos czego nie zrobiliscie!-Cypryjczycy nie nawidzą Turków ,ale przesiąkli ich charakterkiem nawet nie wiedza jak bardzo!Taka mentalność i tego nikt nie zmieni nawet sama Unia Europejska:)no i generalnie :don't trust anybody on cyprus - to mówią sami cypryjczycy, a ja potwierdzam!!!to taka mała przedmowa o tym jak pracuje sie na tej "bajecznej jak w telenoweli wysepce"...cypr to nie usa albo anglia,tam jest goręcej pod każdym względem tyle, ze niekoniecznie w pozytywnym znaczeniu.jak nie wierzycie to jedzcie... przekonacie sie na własnej polskiej skórce!ja nikogo nie zniechęcam i nie zachęcam zeby nie było na mnie.jak ktos chce więcej wiedziec to piszcie na adresik:anaksarete@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: re:na CYPRZE wszystko jest mozliwe.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.04, 23:08 Osobiscie spedzialam na Cyprze 2 mc i tak uwazam ze jest to zbyt dlugo! Moja prace stracilma dwukrotnie i musze tu dodac ze pensja nie byla taka jaka mialam zaoferowna w kontrakcie. Wracajac do straty pracy! Zostalam wyrzucona poniewaz nie chcialam isc na dyskoteke z szefem a po raz drugi gdyz poszlma na dyskoteke ale bez szefa! I jak tu zrozumiec Cypryjczyka! Spokojne opalanie sie, jak rowniez zweidzanie nie jest mozliwe bez zaczepek ze strony tubylcow! Nie zwrocily mi sie nawet oplaty ktore poniosla przed wyjazdem (ok 3000zl). Dodatkowo zostalm oszukana przez biuro Bratniak i LIngwista, gdyz te firmy w polaczeniu zorganizowaly mi kontrakt! Spotaklam bardzo wielu oszukanych POlakow , ktorzy tak jak ja po wlacie za bilet powrotny nie mieli jnka wrocic, wiem ze niektorym sie udalo i tego wszytkim zycze! Ale kobietom kategorycznie odmawiam pracy na Cyprze bo 99% trafia do pubow gdzie praca jest robienie maslanych oczu i dawanie sie glaskac przez klientow na rzecz drinkow! Ja juz wiecej tam nie pojade! Radze sie zastnowic przed podjeciem decyzji o wyjezdzie na owa wyspe! Odpowiedz Link Zgłoś
anaksarete Re:szefowie Cypryjczycy.. 07.12.04, 12:16 ja tez byłam zwolniona z pracy 3-krotnie i podobnie jak ty asia za to,ze nie chciałam spotykać sie z szefem.na moje"nie" odpowiedzial mi :daxie(po grecku tzn. dobrze)to twój wybór.panowie Cypryjczycy juz tacy są, ze zabraniaja miec chłopaka i ingeruja w to co robisz po pracy(niektórym moim kol. zabraniał wychodzić po pracy na dyskoteke lub pubu).takie juz z nich "Arabusy"wiecznie spragnieni nowej kobiety.i jak sami mówią cytuje:"my juz mamy taka dziwna mentalność, że jak widzimy kobiete z innego kraju,a szczególnie z europy wsch., to myslimy , ze jest gotowa na wszystko"SZczere, ale prawdziwe!Cypryjczyka nigdy nie zrozumiesz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re:szefowie Cypryjczycy.. IP: *.mtm-info.pl 14.12.04, 12:45 smutne ale prawdziwe.cypr jest dla nimfomanek i dziewczyn ktore same traktuja sie jak prostytutki. ja tez stracilam prace bo przyjechal do mnie moj maz, ktory tez tam pracuje. bylam oskarzona o kradziez. najciekawsze bylo to ze to mnie okradli a szef powiedzial ze to zrobilam ja. zglosilam to na policje ale cypryjczyk zawsze ma racje i cokolwiek sie niestanie prawda zawsze lezy po ich stronie. co do tego biura pluton to szefunio tez lubi te sprawy, im jestes ladniejsza i bardziej sie "usmiechasz" tym lepsza i szypsza prace ci znajdzie. cypryjczycy powinni byc ubierani w prezerwatywy bo wchodza wszedzie gdzie sie da i tam gdzie sie nie da tez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stella Re:szefowie Cypryjczycy.. IP: 213.155.167.* 14.12.04, 23:08 hej , sorry ze sie nie odzywalam,ale po powrocie z cypru pojechalam na Krete, rowniez do pracy ale to nie bylo to-kompletna pomylka, wiec wrocilam. Na cypr wracam prawdopodobnie 15 stycznia. pracowalam w 4 gwiazdkowym hotelu,byly to praktyki zawodowe ze szkoly, ale wiem ze takie wyjazdy organizuje biuro w Szczecinie i chyba we wroclawiu.miesiecznie dostawalam 300 funtow cypryjskich,do tego napiwki-na resytauracji niestety nie byly one wysokie,ale na barach calkiem nie zle.mialam zakwaterowanie w hotelu-niektore z nas mialy nawet w pokojach dla gosci.do tego 3 posilki dziennie+to co bylo na restauracji.bylo fajnie.z tego co slyszalam tp zdecydowanie lepiej jest w Pafos, i co moge powiedziec to w sezonie na pewno kazda dziewczyna znajdzie prace Odpowiedz Link Zgłoś