Gość: a IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.04, 17:35 sprawdzcie maile Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marguerite Re: EPSO: electronic CV IP: *.telkab.pl 08.10.04, 17:45 Tak jest informacja, że można wypełnić CV na profilu EPSO, ale u mnie link się nie otwiera. Nie mogę poza tym wejść na swój profil EPSO...czy tak jest tylko u mnie czy Wy również macie problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablos Re: EPSO: electronic CV IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.04, 17:53 Też. Nie mogę wejść ani na profil, ani na żadną inną stronę EPSO. Chyba aktualizują zawartość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marguerite Re: EPSO: electronic CV IP: *.telkab.pl 08.10.04, 18:35 Albo wszyscy co dostali maile usiłują się zalogować naraz...;-) No nic, chyba trzeba poczekać. Zresztą...mam wrażenie, że odkąd wysłałam aplikację w czerwcu 2003 nic innego nie robię tylko czekam... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gugu Re: EPSO: electronic CV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 11:10 A w jaki sposob do Was dotarla informacja o mozliwosci wypelnienia electronic CV? Przez e-mail czy przez profil EPSO? Bo u mnie pojawila sie na profilu zakladka do tego elektronicznego zyciorysu, ale nie poinformowano mnie o tym w zaden sposob. Czy napisano Wam, do kiedy nalezy wypelnic to CV? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marguerite Re: EPSO: electronic CV IP: *.chello.pl 11.10.04, 11:38 Ja dostałam maila od EPSO (inforecruitment@cec.eu.int), żeby sprawdzić swój profil EPSO i wypełnić E-CV. Niestety jest jakiś problem, ponieważ nie ma możliwości zapisania zmian - za każdym razem wyrzuca mi jakiś błąd. Napisałam w tej sprawie do EPSO, kopiując komunikat, zobaczymy, może coś poprawią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Epsiaczka Re: EPSO: electronic CV IP: 193.111.166.* 11.10.04, 11:52 A z jakiego wy jesteście konkursu? Bo ja z tłumaczy i nic nie mam, ani w profilu EPSO, ani na zwykłym mailu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gugu Re: EPSO: electronic CV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 14:23 Ja jestem z obszaru Ekonomia A8. Nie wiem, jak to wyglada u tlumaczy, ale sprawdz dobrze, czy na Twoim profilu nie ma w gornej czesci nowej zakladki z dostepem do tego zyciorysu. Szczerze mowiac, gdyby nie informacja na forum, w ogole bym jej nie zauwazyla... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marguerite Re: EPSO: electronic CV IP: *.chello.pl 11.10.04, 14:23 Z EPA, informację dostałam w piatek o 17.05 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Epsiaczka Re: EPSO: electronic CV IP: 193.111.166.* 11.10.04, 14:41 Rzeczywiście jest taki link, ale ani widu ani słychu z EPSO, co z tym zrobić. Czy to trzeba wypełniać, czy można? Ja już wszystko, co miałam do powiedzenia zawarłam w cv, które dostarczyłam na ustnym. Co oni napisali w tych mailach do was? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sofi Re: EPSO: electronic CV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 15:02 Epsiaczka, a jak myslisz - to jest dla nich czy dla ciebie ? EPSO robi sobie baze danych, tyle ze ulatwili sobie zadanie: - zamiast wpisywac tam po kolei kandydatow, zrzucili to zadanie na ciebie (bo tez pewnie zrobisz to lepiej i dokladniej); - w ten sposob oni maja robote z glowy, a w twoim interesie jest aby w tej bazie znależć sie jak najszybciej (no przynajmniej tak mie sie zdaje) Poza tym w jakiej formie bylo CV na ustnym ? Hard copy - i co myslisz, ze beda teraz przekopywac sterty papieru, zeby je znalezc ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jil Re: EPSO: electronic CV IP: *.wroclaw.mm.pl 09.10.04, 20:18 Napiszcie o co chodzi z tym electronic CV.Na moim profilu nic nie ma.(C4/C5) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sofi Re: EPSO: electronic CV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 18:18 U mnie tez nic nie ma. Ostatnia informacja od EPSO zachowana w profilu pochodzi z 20/07 i informuje ze jestem na reserve lists, ale nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1979 Re: EPSO: electronic CV IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.04, 20:18 Czy po wpisaniu Waszych danych, poprawnie sie Wam "sejwuje"? U mnie po kazdym kolejnym wpisywaniu pojawia sie komunikat "Error Occurred While Processing Request" No co sie dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marguerite Re: EPSO: electronic CV IP: *.chello.pl 11.10.04, 14:26 U mnie jest to samo. Wysłałam do EPSO maila ze skopiowaniem komunikatu. Na razie nie odpowiedzieli. Ja już sobie to wszystko napisałam w wordzie, bo ctrl C i ctrl V zajmuje mniej czasu niż wpisywanie ciągle od początku...:-] Tak czy inaczej dopóki nie poprawią błędu to wiele nie zdziałamy, trzeba poczekać, bo na razie to strata czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: EPSO: electronic CV IP: *.bphpbk.pl 11.10.04, 14:35 Nie wiem jeszcze o jakim błedzie mówicie, bo nie miałem czasu cokolwiek zapisywać. Niewykluczone, że bład leży po stronie konfiguracji przeglądarki: kwestie zabezpieczeń, ewentualnie programy antywirusowe i fire walle, które mogą blokować transfer danych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: EPSO: electronic CV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 15:06 Błędem się nie przejmujcie. Ważne żeby pozwolil zasejwowac. Mnie pozwolil. Wygladalo to tak: naciska Ctrl + S, wyskakuje okienko gdzie "I confirm to the best of my knowledge that the data submitted etc" no to klikasz OK, potem wyskakuje slynna strona "Error occured while processing ..." Wiec zalogujcie sie na swoj profil od nowa i zobaczcie czy to co napisaliscie, nadal sie tam znajduje - u mnie jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adelphi Re: EPSO: electronic CV IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.04, 21:40 na gornym pasku w profilu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sofi Wasze dane w CV - czy są zgodne ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 11:37 Mam pytanie do Pań a w dodatku mężątek. Przy rejestracji trzeba było podać swoje nazwisko panieńskie i takie obecnie figuruje w CV, ktore pojawilo sie do wypelnienia na naszych stronach EPSO. Ja natomiast począwszy od egzaminu ustnego wszedzie podawalam nazwisko, ktorego obecnie uzywam (czyli po mężu) oraz Candidate No. np. wypelniajac CV na ustny, wysylajac CV do lobbowania. Moje pytania: - czy wam tez sie zdarzylo? czy ktoras z was juz to prostowala ? - czy oni sie w tym wszystkim polapia? - rozumiem, ze przy zatrudnieniu bede sie mogla nazwac tak jak ja chce (a dokladniej tak, aby bylo to zgodne z moimi dokumentami), bo za tym idzie adres mailowy, i inne dokumenty, ktore beda mi wydawane na miejscu z gory dzieki za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
fatima Re: Wasze dane w CV - czy są zgodne ? 11.10.04, 13:49 Moje dane tez nie sa zgodne z obecnym stanem faktycznym (a mianowicie numer telefonu). A nie ma tam miejsca na nowy numer telefonu (wiec jak sie maja do mnie dodzwonic hehe :))) Najwyzej wypelnie w jakims innym polu ze pragne sprostowac moj nr telefonu. Ale zawsze to jakies utrudnienie dla nich w dotarciu do tej waznej informacji. Jak ktos bedzie wiedzial jak mozna zmienic te dane (moze juz sie kontaktowal z kims) to prosze o odpowiedz. Dziwne ze nie przewidzieli ze takie dane moga sie zmienic po poltorarocznym okresie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marguerite Re: Wasze dane w CV - czy są zgodne ? IP: *.chello.pl 11.10.04, 14:29 Ja się pocieszam, że rozpoznają nas bardziej po numerze kandydata niż po nazwisku. Mnie od początku "tytułowali" panieńskim, pomimo tego, że go nie używam. Numer telefonu mam też nieaktualny - wydaje mi się, ze jedyna metoda to wysłać do nich maila z prośbą o aktualizację danych w profilu. Jest szansa, że kiedyś to zrobią, jak się oczywiście dopatrzą. Ale pomyślane to wszystko jest trochę bez sensu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awi Re: Wasze dane w CV - czy są zgodne ? IP: *.ey.com.pl / *.ey.com.pl 12.10.04, 15:36 Otrzymałam następujacą odpowiedź: Further to your request, I would like to inform you that our IT service is developing a tool so that candidates will be able to change their data themselves. You will be able to carry out the changes from next week. Therefore EPSO will not update your personal data in the meantime. Odpowiedz Link Zgłoś
fatima Re: Wasze dane w CV - czy są zgodne ? 12.10.04, 15:40 Wielkie dzieki, Ja wyslalem do nich dzisiaj maila ale jeszcze mi nie odpowiedzieli. Juz nie musza bo znam odpowiedz :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1979 Czy maice ERROR ? IP: 158.66.131.* 11.10.04, 13:46 Jest napis Click here to create/access your detailed CV Po wejsciu, wpisaniu danych i wyslaniu za kazdym razem pojawia informacja error Dlaczego? Ile razy mozna wpisywac, za kazdy razem zajmuje to kilkanascie minut. MAM JUZ DOSC!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
integration oj error, error 11.10.04, 14:48 ja pewnie tez mam Error, choc jeszcze nie mialem czasu tego wypelniac. Moze do jutra naprawia. Pewnie jutro o 13:00 juz 1/3 z laureatow bedzie miala to wypelnione. A oni np. zaczna sie tym poslugiwac za 3 tygodnie. Pozdrawiam i milego errorowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: oj error, error IP: *.bphpbk.pl 11.10.04, 14:56 Mam nadzieję, że za 3. Bo ja to za swoje się wezmę za tydzień lub 2. Odpowiedz Link Zgłoś
eurokrata Re: oj error, error 11.10.04, 19:19 Tak sie zastanawiam dlaczego za kazdym razem kiedy umieszczany jest jakikolwiek formularz do wypelnienia na stronie EPSO to ma on projekt i zachowuje sie tak jakby to byla wersja co najwyzej testowa... We wszystkich firmach takie formatki sa przygotowane na debilne zachowania uzytkownikow (wiadomo ze to czlowiek nie dorosl do technologii, ktora stworzyl) a tutaj jest odwrotnie. Debilizm tego eCV przeraza... A moze ktos z Was ma ochote sie zatrudnic w EPSO i ulepszyc im troche te fantastyczne narzedzia ktorymi sie posluguja przy rekrutacji? Pozdrawiam wszystkich cierpliwych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1979 JUZ JEST O.K. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.04, 21:32 Przeslali mi takiego maila i juz jest o.k. Thank you for your e-mail. Further to your request, I would like to inform you that due to technical problems it was not possible to save the new e-CV. In the meantime the system is working. I would like to apologise for the incovenience caused. Kind regards, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: EPSO: electronic CV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 08:53 A teraz powiem wam co sie dzieje z CV po zmianie daty: ZNIKA !!! Nie wiem czy u wszystkich, ale u mnie tak sie stalo. Wpisalam swoje wczoraj przed poludniem, udalo mi sie zasejwowac. Wieczorem zalogowalam sie do EPSO, bylo - czyli wszystko OK, zachowalo sie, mam to z glowy. DZISIAJ - NIE MA - CÓŻ ZA SURPRISE !!! Nie wiem czy data ma z tym cos współnego ale zaczynam mieć tego dosyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hk Re: EPSO: electronic CV IP: *.wroclaw.mm.pl 13.10.04, 20:19 Ja wypelnilem dzisiaj."Zasejwowało".Po 2 godzinach chcialem sprawdzic czy nadal tam jest.Oczywiście NIE. I co teraz? znowu wypełniać? Odpowiedz Link Zgłoś
eurokrata Re: EPSO: electronic CV 13.10.04, 14:08 Myslalem ze sie nie poskarze na ta "wspaniala" formatke eCV. Ale po kilkunastu trickach ktore mi wyciela mam jej po prostu dosyc. Ona nie zostala przetestowna przed umieszczniem jej w systemie, to oczywiste. Kwiatek na dzisiaj: Sprobujcie zaznaczyc ze znacie jezyk rosyjski... Fantastycznie! Pozdrawiam Syntax error Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Epsiaczka Re: EPSO: electronic CV IP: 193.111.166.* 13.10.04, 14:24 Ja nie miałam żadnych problemów, wypełniałam w poniedziałek. I jest ciągle wypełnione, bez żadnych błędów itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adm Re: EPSO: electronic CV IP: *.cec.eu.int 13.10.04, 15:14 no bo ty zdobywasz pewne umiejetnosci na kursach zeglarskich, a Oni nie...i ot co.... pozdrawiam z wysokosci swego patentu... ps zaglowka ciagle do sprzedania, Octi sie nie odzywa, a ja mu zone znalazlam...przy okazji...ladna mila i na miejscu..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: riada Re: EPSO: electronic CV IP: 62.29.137.* 13.10.04, 16:08 A może to jest właśnie zawód z przyszłością w instytucjach: Swatka - Chwatka. Myślę, że Octi nie jest jedynym, który chce się w UE zrealizować także pozazawodowo. Odpowiedz Link Zgłoś
eurokrata Re: EPSO: electronic CV 13.10.04, 16:22 Odnosnie realizacji pozazawodowej... A moze zaproponujemy tym z EPSO by dorzucili jeszcze ze dwie rubryczki do CV: np "stan cywilny" i "preferencje" a wtedy beda mieli komplet inforamcji aby nas szybko i wydajnie polaczyc erokratyczne pary:) Chociaz nie, droga romantyczno-randkowa jest przyjemniejsza... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adm do Octi IP: *.cec.eu.int 13.10.04, 17:03 Octi dlaczego zniknales, jak cie zatrudnili...ja mam dla ciebie narzeczona.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Octi do Adm i all Re: do Octi IP: *.fbx.proxad.net 13.10.04, 20:24 wow wow mila i mniam mniam mmmhhh nie zniklem tylko mi trudo sie odnazelsc w tych postach, ciagle sie zmienia, raz tu jesescie raz tam jak by byl jeden temat EPSO to by bylo latwiej :D co do CV ja do nich napisalem rok temu ze zmienilem adres i wlasnie dzisiaj to zmienili w moim dossier jestem zaskoczony szybkoscia dzialania naszych kolegow i kolezanek z EPSO mam nadzieje ze sie z nimi zakolegujemy jak sie juz do bruxeli dostaniemy kochany(a) ADM ciagle nie wiem kim jestes i ciagle mysle o tym kim mozesz byc :-) tyle juz mysle ze sie chyba zakochalem haha czy juz opowiadalas o mnie tej milej osobie :-) narazie do 15go nov jestem w paryzu, praca i stage w Cour d'appel de PARIS, moge wam powiedziec ze to ich impresonuje jak im sie powie o takim konkurisie i ze maja wysublimowane pojecie o roznych cukierkach dla eurokratow haha czy masz moj mail Ada ? jak mi opowiesz o tej kolezance ? ale sie juz ciesze ze sie mna zajelas, jak nie ta to inna znajdziemy, a propos : jak zdawalem te konkursy to mi sie wydawalo ze sa same dziewczyny ;) az sie wstydzilem za chlopakow ze nie ma :o wrazie czego zloze skarge o dyskryminacje jak mnie nie zatrudnia :D:D:D ciekawe czy juz cos takiego widzieli haha wracam do pisania raportu pozdrawiam wszystkich do zobaczenia w brux Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saper Re: do Octi IP: 212.180.161.* 14.10.04, 03:52 Wiesz co Octi, moze rozwazylbyc pomysl oficjalnego rozpisania konkursu na zone cos ala te nasze concours. Na poczatek multiple choice test z wiedzy ogolnej o meskich potrzebach, pozniej krotki IQ tescik, a na koniec jakis sprawdzian umiejetnosci praktycznych: gotowanie,prasowanie no i zdolnosci w nawiazywaniu kontaktow jezykowych :o W zwiazku z tym ze interesuja Cie jedynie kandydatki miejscowe Brukseliki tzw. (tamtejsze i te przeflancowane) to nie wisi nad toba obowiazek zwracania kosztow podrozy i kontaktowania sie w tej sprawie z DG ADMIN (wiesz, to czasami jest problem vide inne watki). Noblesse oblige jak to mowia, trzeba sie trzymac pewnych standardow i zabrac do sprawy profesjonalnie. :]]] Moze jakis segregatorek na aplikacje i zdjecia od kandydatek moglbyc w miedzyczasie zalozyc... Bon chance. Trzymam za Ciebie kciuki. Tylko pamietaj, kandydatka na zone to nie kandydatka na eurokrate, nie bedzie czekala na ostateczna odpowiedz 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adm do Octi IP: *.68.220.32.brutele.be 14.10.04, 08:27 odezwe sie 16 XI, jak juz bedziesz w pracy, powiem gdzie jej szukac.....blisko blisko...:-), chociaz b podobami sie pomysl sapera, ew kandyduje na czlonka jury, jako zona wiem duzo o zonach..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do brutalki hihi Re: do Octi IP: *.fbx.proxad.net 14.10.04, 21:42 ello, jak ty mnie torturujesz :-) skoro jestes zona to ja calkiem nie wiem kim mozesz byc poza zyczliwa osoba dla mnie :) juz zwatpilem ze mnie wezwa na badania lekarskie, poczekamy zobaczymy, nie wiem czy oni sa do konca fair, jesli maja kogos innego to niech powiedza to nie koniec swiata, narazie fajnie sie bawie w sadzie no ale w brux latwiej sie spodobac fajnej zonie rodaczce jesli to do nich nalezy ostatnie slowo, od poniedzialku mam troche czasu i wypelnie moje CV niech sobie czytaja moze jeszcze ktos sie zainteresuja moja osoba i bede mogl wtedy wybierac ... ale jestem optymista nagle haha jak to do mnie malo podobne blisko ... blisko ... :-) buziaczki przesylam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sofi Re: do Octi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 21:54 no ale w brux latwiej sie spodobac fajnej zonie rodaczce jesli to do nich nalezy ostatnie slowo, >>> Hej Octi - nie wziales jednej rzeczy pod uwage: zony rodaczki nie po to jada do Brux, zeby zwozić drewno do lasu. Poza tym na zony-Polski jest duzy popyt ze strony obcokrajowcow (w kazdej firmie, w ktorej pracowalam expaci tylko po to przyjezdzali do Polski), a znasz prawo popytu i podazy -> cena rosnie. zainteresuja moja osoba i bede mogl wtedy wybierac ... >>> potencjalne zony w CV nie patrza :) buziaczki przesylam >>> jo tyz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saper RE: Octi i inne watki IP: 212.180.161.* 15.10.04, 03:16 >chociaz b podobami sie pomysl sapera, ew kandyduje na czlonka >jury, jako zona wiem duzo o zonach..... Adm, gdyby to ode mnie zalezalo to juz bys była chair of selection board w tym panelu "żona dla eurokraty", no ale sama rozumiesz, sam zainteresowany powinien sie wypowiedzie nie tam jakis saper ... >oj, Saper, Saper, cały ten konkurs na żonę wygląda owszem bardzo >profesjonalnie, ale zapomniałeś o jednym szczególiku - to i tak zwykle kobieta >zagina parol, a na ewentualnym końcu to ona ma głos decydujący... Kurcze Lat, o tym nie pomyslalem, ale dobrze ze wspomniales. Octi, cenna uwaga dla Ciebie... z tymi kobietami to jednak trzeba uwazac... >ello, jak ty mnie torturujesz :-) skoro jestes zona to ja calkiem nie wiem kim >mozesz byc poza zyczliwa osoba dla mnie :) Stary, jak to kim, your jury member, adviser lub conseillère principale. Kto Ci lepiej doradzi jak postepowac z kobietami jak nie druga kobieta, do tego doswiadczona w roli zony. >od poniedzialku mam troche czasu i wypelnie moje CV niech sobie czytaja moze >jeszcze ktos sie zainteresuja moja osoba i bede mogl wtedy wybierac ... Octi, czy Ty chcesz sie ozenic ze swoja szefową??? No nie watpie, ze w takim zwiazku bedziecie mieli znacznie większa siłe nabywcza niz jakbys sie zwiazal z jakas mila sekretarka, ale wiesz taka zona - szefowa to jednak malo sterowna moze sie okazac... > buziaczki przesylam No chyba nie mnie... Jak ta Francja ludzi zmienia... >>>:-o Słoneczne Aloha przesyła Saper :]]]]] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: octi watek matry na wygasnieciu IP: *.fbx.proxad.net 15.10.04, 08:47 buuu chyba chcecie mnie zniechecic do polek co to znaczy ze ekspaci je zabieraja grr grr sam wszystko zbadam, a wlasciwie jak wloch zabiera polke to ja moge miec wloszke np pozdrawiam szefowa nie bo zawsze przeciez chodzi o to zeby jej stolek zwinac i dalej ... jak by sie na mnie zloscila w domu :D pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lat Re: watek matry na wygasnieciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 09:13 Wątek matrymonaialny na wygaśnięciu??!!! Octi, no nie, tyle zachodu i tak łatwo chcesz zrezygnować? Właśnie teraz jak praca nabiera realnych kształtów i pojawiaja się kandydatki?! No i tyle osób udziela Ci cennych rad... Ja akurat myślę, że z tą CeVką to nie jest zła myśl. Kobiety są przecież różne, a nuż któraś się zainteresuje i skusi na Twoje skills and competences? A na Włoszki to uważaj one są bardzo krzykliwe :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: octi mala prezycja IP: *.fbx.proxad.net 15.10.04, 09:58 CV nie dla kandydatek tylko dla rozych DG ;) jesli chodzi o watek mat to wydaje mi sie ze lepiej bedzie jak to ja bede przegladal CV (zartuje) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saper Re: watek matry na wygasnieciu IP: 212.180.161.* 16.10.04, 06:41 >a wlasciwie jak wloch zabiera polke to ja moge miec wloszke To my Ci szukamy zony Polki a Ty sie za Włoszki bierzesz? Octi nie przeginaj!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lat Re: do Octi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 10:03 oj, Saper, Saper, cały ten konkurs na żonę wygląda owszem bardzo profesjonalnie, ale zapomniałeś o jednym szczególiku - to i tak zwykle kobieta zagina parol, a na ewentualnym końcu to ona ma głos decydujący... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: riada Re: EPSO: electronic CV IP: 62.29.137.* 13.10.04, 17:11 No i proszę. Mamy kolejnego zainteresowanego. Panowie! jak zatrudnią 400 sekretarek, tłumaczki i mnóstwo innych bardzo inteligentnych kobiet - będzie w czym wybierać. Nawet biorąc pod uwagę pewne ograniczenia. Mniej lub bardziej formalne. PS. Przyznaję się bez bicia, że właśnie mi się nudzi w pracy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sofi Re:Do eurokraty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 15:47 Widocznie nie spodziewali sie ze mozesz znać taki "egzotyczny" jezyk, a wystarczylo postudiowac troche historii i juz by wiedzieli, ze u nas kiedys uczioba etowo jazyka byla jak najbardziej po linii partii czy sie chcialo czy tez nie. A tak powaznie - mialam ten sam problem, ale olałam. Kiedys mialam interview w Polsce z pewnym Dunczykiem, pochwalilam mu sie, ze znam rosyjski: - naprawde? I pisac tez umiesz ? (dla mnie glupie pytanie, ale co tam) - no umiem - a napisz cos - no to napisalam i tu byl bardzo ubawiony Po powrocie do domu stwierdzilam, ze dla niego pisanie po rosyjsku jest pewnie rownie egzotyczne jak dla mnie po arabsku. Odpowiedz Link Zgłoś
eurokrata Re:Do eurokraty 13.10.04, 16:24 No ale arabski jest calkiem przyjemnym jezykiem w zapisie. Cyfry juz znamy:) Odpowiedz Link Zgłoś
dramaciek Re:Do eurokraty 13.10.04, 19:34 czesc, chcialem tylko zglosic, ze sledze forum od pewnego czasu i dowiedzialem sie wielu ciekawych rzczy. dzieki ze jestescie. ja na razie sie nie spiesze. Chcialbym tam pojechac kolo czerwca. pozdrowienia dla Sofi. Jestes bardzo kompetentna w tym co piszesz. I gratulacje z okazji zamazpójscia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sofi do Dramacika :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 09:33 ???? dzięki za pozdrowienia. Nie wiem skad jestem kompetentna, skoro nigdy tam nie bylam - wiekszosc dowiem sie od kogos albo sama wygrzebie w necie. Zastanawiam sie jedynie, kto sie kryje pod nickiem, co "Chcialbym pojechac tam kolo czerwca" przypomina mi kogos znajomego. Jakie gratulacje z okazji jakiego zamążpójścia ? Tu chyba musialam byc po kilku piwkach jak to pisalam, albo mnie z kimś pomyliłeś., bo to bylo 5 lat temu i naprawdę już nie pamietam. Nie mniej jednak dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: riada Re: do Dramacika :) IP: 62.29.137.* 14.10.04, 14:22 kurczę. A mi się dalej wydaje, że ślub, to tak "rzecz", którą się pamięta przez całe życie. ALe może dlatego mi się tak wydaje, że póki co jestem jeszcze przed :) Odpowiedz Link Zgłoś
dramaciek Re: do Dramacika :) 14.10.04, 16:53 o jeny- nie jestem zadnym dramacikiem, tylko DraMaćkiem (czyli w zamierzeniach omc doktorem). To na razie plany. Powiem cos dziwnego. Nie chce jeszcze jechac do Brukseli albo Luxa, bo jeszcze jestem niegotowy. Potrzebuje troche czasu. Wiec mi to odpowiada. Sorry Sofi, chyba sie troche pomylilem, ktos mi sie pomieszal. Niekompetencja internetowa. Powiem tylko ze ja-ekonomia i chyba sprawy zagraniczne albo energy i transport. To tyle w ramach autoreklamy. ide wypelniac CV Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka78 UWAGA! CV ma być również po polsku!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.04, 12:07 Nie wiem, czy wszyscy zauwazyli (bo ja np. dopiero z pewnym opóźnieniem), ze CV trzeba wypełnić również po polsku? Na wszelkie wypadek pozwalam sobie zaznaczyć :) Jak ktoś nie wierzy, niech sobie kliknie na znaczek zapytania, ktory pojawia się prawie przy każdej ramce. Ja takie znaczki na ogół ignoruję,pomna neimilych doswiadczen z rozmaitymi helpami MS, a tu proszę - Kinderueberraschung! Rybka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Epsiaczka Re: UWAGA! CV ma być również po polsku!! IP: 193.111.166.* 15.10.04, 12:16 Dobre!!! Sama bym chyba tego nie zauważyła! Dzięki serdeczne za zwrócenie uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adelphi Re: UWAGA! CV ma być również po polsku!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 12:53 bez obaw: CV nie musi, ale moze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablos Re: UWAGA! CV ma być również po polsku!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.04, 12:58 Zwróć uwagę, że w helpie jest "and/or translation". Poza tym nie wiem, czy zauważyliście, ale większość pól tekstowych ma ograniczenie do 1000 znaków. Co oznacza, że średnio obszerny opis ledwo się mieści. A dublowanie wpisów dodatkowo zmniejszałoby ten limit o połowę. Ja to ignoruję i walę tylko po angielsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka78 Re: UWAGA! CV ma być również po polsku!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.04, 13:25 Dzięki, Adelphi i Pablos :) Nie zauważyłam, że to jest and/or, bo byłam już totalnie skołowana i chora, jak dokonalam tego "odkrycia". Przy okazji, czy to CV można wypełniać na raty, czy trzeba usiąść i za jednym zamachem, bo potem zmiany juz się nie zapisują? (zakładając optymistycznie, że się w ogóle zasejwują i nie znikną?) Próbowaliście? rybka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablos Re: UWAGA! CV ma być również po polsku!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.04, 13:39 Możesz spokojnie na raty - formatka pozwala dopisywać i zmieniać informacje kiedy tylko Ci się spodoba. Ja nie miałem żadnych problemów ze znikaniem danych. Być może u innych było to spowodowane wygasaniem sesji po 20 minutach, o czym teraz ostrzega komunikat w nagłówku. Odpowiedz Link Zgłoś