Dodaj do ulubionych

EPSO: electronic CV

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.04, 17:35
sprawdzcie maile
Obserwuj wątek
    • Gość: Marguerite Re: EPSO: electronic CV IP: *.telkab.pl 08.10.04, 17:45
      Tak jest informacja, że można wypełnić CV na profilu EPSO, ale u mnie link się
      nie otwiera. Nie mogę poza tym wejść na swój profil EPSO...czy tak jest tylko u
      mnie czy Wy również macie problem?
      • Gość: Pablos Re: EPSO: electronic CV IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.04, 17:53
        Też. Nie mogę wejść ani na profil, ani na żadną inną stronę EPSO. Chyba
        aktualizują zawartość.
        • Gość: Marguerite Re: EPSO: electronic CV IP: *.telkab.pl 08.10.04, 18:35
          Albo wszyscy co dostali maile usiłują się zalogować naraz...;-) No nic, chyba
          trzeba poczekać. Zresztą...mam wrażenie, że odkąd wysłałam aplikację w czerwcu
          2003 nic innego nie robię tylko czekam... :-)))
      • Gość: gugu Re: EPSO: electronic CV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 11:10
        A w jaki sposob do Was dotarla informacja o mozliwosci wypelnienia electronic CV? Przez e-mail czy przez profil EPSO? Bo u mnie pojawila sie na profilu zakladka do tego elektronicznego zyciorysu, ale nie poinformowano mnie o tym w zaden sposob. Czy napisano Wam, do kiedy nalezy wypelnic to CV?
        • Gość: Marguerite Re: EPSO: electronic CV IP: *.chello.pl 11.10.04, 11:38
          Ja dostałam maila od EPSO (inforecruitment@cec.eu.int), żeby sprawdzić swój
          profil EPSO i wypełnić E-CV.
          Niestety jest jakiś problem, ponieważ nie ma możliwości zapisania zmian - za
          każdym razem wyrzuca mi jakiś błąd. Napisałam w tej sprawie do EPSO, kopiując
          komunikat, zobaczymy, może coś poprawią.
          • Gość: Epsiaczka Re: EPSO: electronic CV IP: 193.111.166.* 11.10.04, 11:52
            A z jakiego wy jesteście konkursu? Bo ja z tłumaczy i nic nie mam, ani w
            profilu EPSO, ani na zwykłym mailu.
            • Gość: gugu Re: EPSO: electronic CV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 14:23
              Ja jestem z obszaru Ekonomia A8. Nie wiem, jak to wyglada u tlumaczy, ale sprawdz dobrze, czy na Twoim profilu nie ma w gornej czesci nowej zakladki z dostepem do tego zyciorysu. Szczerze mowiac, gdyby nie informacja na forum, w ogole bym jej nie zauwazyla...
            • Gość: Marguerite Re: EPSO: electronic CV IP: *.chello.pl 11.10.04, 14:23
              Z EPA, informację dostałam w piatek o 17.05 :-)
              • Gość: Epsiaczka Re: EPSO: electronic CV IP: 193.111.166.* 11.10.04, 14:41
                Rzeczywiście jest taki link, ale ani widu ani słychu z EPSO, co z tym zrobić.
                Czy to trzeba wypełniać, czy można? Ja już wszystko, co miałam do powiedzenia
                zawarłam w cv, które dostarczyłam na ustnym.
                Co oni napisali w tych mailach do was?
                • Gość: Sofi Re: EPSO: electronic CV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 15:02
                  Epsiaczka, a jak myslisz - to jest dla nich czy dla ciebie ?

EPSO robi sobie baze danych, tyle ze ulatwili sobie zadanie:
                  - zamiast wpisywac tam po kolei kandydatow, zrzucili to zadanie na ciebie (bo
                  tez pewnie zrobisz to lepiej i dokladniej);
                  - w ten sposob oni maja robote z glowy, a w twoim interesie jest aby w tej
                  bazie znależć sie jak najszybciej (no przynajmniej tak mie sie zdaje)

Poza tym w jakiej formie bylo CV na ustnym ? Hard copy - i co myslisz, ze beda
                  teraz przekopywac sterty papieru, zeby je znalezc ?

pozdrawiam
    • Gość: jil Re: EPSO: electronic CV IP: *.wroclaw.mm.pl 09.10.04, 20:18
      Napiszcie o co chodzi z tym electronic CV.Na moim profilu nic nie ma.(C4/C5)
      • Gość: Sofi Re: EPSO: electronic CV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 18:18
        U mnie tez nic nie ma. Ostatnia informacja od EPSO zachowana w profilu pochodzi
        z 20/07 i informuje ze jestem na reserve lists, ale nic wiecej.
        • Gość: 1979 Re: EPSO: electronic CV IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.04, 20:18
          Czy po wpisaniu Waszych danych, poprawnie sie Wam "sejwuje"?
          U mnie po kazdym kolejnym wpisywaniu pojawia sie komunikat "Error Occurred
          While Processing Request"
          No co sie dzieje?
          • Gość: Marguerite Re: EPSO: electronic CV IP: *.chello.pl 11.10.04, 14:26
            U mnie jest to samo. Wysłałam do EPSO maila ze skopiowaniem komunikatu. Na
            razie nie odpowiedzieli. Ja już sobie to wszystko napisałam w wordzie, bo ctrl
            C i ctrl V zajmuje mniej czasu niż wpisywanie ciągle od początku...:-]
            Tak czy inaczej dopóki nie poprawią błędu to wiele nie zdziałamy, trzeba
            poczekać, bo na razie to strata czasu.
            • Gość: Mirek Re: EPSO: electronic CV IP: *.bphpbk.pl 11.10.04, 14:35
              Nie wiem jeszcze o jakim błedzie mówicie, bo nie miałem czasu cokolwiek
              zapisywać. Niewykluczone, że bład leży po stronie konfiguracji przeglądarki:
              kwestie zabezpieczeń, ewentualnie programy antywirusowe i fire walle, które
              mogą blokować transfer danych.
            • Gość: xxx Re: EPSO: electronic CV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 15:06
              Błędem się nie przejmujcie.

Ważne żeby pozwolil zasejwowac. Mnie pozwolil. Wygladalo to tak:
              naciska Ctrl + S, wyskakuje okienko gdzie "I confirm to the best of my
              knowledge that the data submitted etc" no to klikasz OK, potem wyskakuje slynna
              strona "Error occured while processing ..."
              Wiec zalogujcie sie na swoj profil od nowa i zobaczcie czy to co napisaliscie,
              nadal sie tam znajduje - u mnie jak najbardziej.
        • Gość: adelphi Re: EPSO: electronic CV IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.04, 21:40
          na gornym pasku w profilu
          • Gość: Sofi Wasze dane w CV - czy są zgodne ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 11:37
            Mam pytanie do Pań a w dodatku mężątek.

Przy rejestracji trzeba było podać swoje nazwisko panieńskie i takie obecnie
            figuruje w CV, ktore pojawilo sie do wypelnienia na naszych stronach EPSO.
            Ja natomiast począwszy od egzaminu ustnego wszedzie podawalam nazwisko, ktorego
            obecnie uzywam (czyli po mężu) oraz Candidate No. np. wypelniajac CV na ustny,
            wysylajac CV do lobbowania.
            Moje pytania:
            - czy wam tez sie zdarzylo? czy ktoras z was juz to prostowala ?
            - czy oni sie w tym wszystkim polapia?
            - rozumiem, ze przy zatrudnieniu bede sie mogla nazwac tak jak ja chce (a
            dokladniej tak, aby bylo to zgodne z moimi dokumentami), bo za tym idzie adres
            mailowy, i inne dokumenty, ktore beda mi wydawane na miejscu

z gory dzieki za odpowiedz

• fatima Re: Wasze dane w CV - czy są zgodne ? 11.10.04, 13:49
              Moje dane tez nie sa zgodne z obecnym stanem faktycznym (a mianowicie numer
              telefonu). A nie ma tam miejsca na nowy numer telefonu (wiec jak sie maja do
              mnie dodzwonic hehe :)))
              Najwyzej wypelnie w jakims innym polu ze pragne sprostowac moj nr telefonu. Ale
              zawsze to jakies utrudnienie dla nich w dotarciu do tej waznej informacji.
              Jak ktos bedzie wiedzial jak mozna zmienic te dane (moze juz sie kontaktowal z
              kims) to prosze o odpowiedz.
              Dziwne ze nie przewidzieli ze takie dane moga sie zmienic po poltorarocznym
              okresie.
              Pozdrawiam
              • Gość: Marguerite Re: Wasze dane w CV - czy są zgodne ? IP: *.chello.pl 11.10.04, 14:29
                Ja się pocieszam, że rozpoznają nas bardziej po numerze kandydata niż po
                nazwisku. Mnie od początku "tytułowali" panieńskim, pomimo tego, że go nie
                używam. Numer telefonu mam też nieaktualny - wydaje mi się, ze jedyna metoda to
                wysłać do nich maila z prośbą o aktualizację danych w profilu. Jest szansa, że
                kiedyś to zrobią, jak się oczywiście dopatrzą. Ale pomyślane to wszystko jest
                trochę bez sensu...
              • Gość: awi Re: Wasze dane w CV - czy są zgodne ? IP: *.ey.com.pl / *.ey.com.pl 12.10.04, 15:36
                Otrzymałam następujacą odpowiedź:
                Further to your request, I would like to inform
                you that our IT service is developing a tool so that candidates will be able
                to change their data themselves. You will be able to carry out the changes
                from next week. Therefore EPSO will not update your personal data in the
                meantime.
                • fatima Re: Wasze dane w CV - czy są zgodne ? 12.10.04, 15:40
                  Wielkie dzieki,
                  Ja wyslalem do nich dzisiaj maila ale jeszcze mi nie odpowiedzieli. Juz nie
                  musza bo znam odpowiedz :)
                  Pozdrawiam
          • Gość: 1979 Czy maice ERROR ? IP: 158.66.131.* 11.10.04, 13:46
            Jest napis Click here to create/access your detailed CV
            Po wejsciu, wpisaniu danych i wyslaniu za kazdym razem pojawia
            informacja error Dlaczego? Ile razy mozna wpisywac, za kazdy razem zajmuje to
            kilkanascie minut. MAM JUZ DOSC!!!!!
            • integration oj error, error 11.10.04, 14:48
              ja pewnie tez mam Error, choc jeszcze nie mialem czasu tego wypelniac. Moze do
              jutra naprawia. Pewnie jutro o 13:00 juz 1/3 z laureatow bedzie miala to
              wypelnione. A oni np. zaczna sie tym poslugiwac za 3 tygodnie.

Pozdrawiam

i milego errorowania
              • Gość: Mirek Re: oj error, error IP: *.bphpbk.pl 11.10.04, 14:56
                Mam nadzieję, że za 3. Bo ja to za swoje się wezmę za tydzień lub 2.
                • eurokrata Re: oj error, error 11.10.04, 19:19
                  Tak sie zastanawiam dlaczego za kazdym razem kiedy umieszczany jest jakikolwiek
                  formularz do wypelnienia na stronie EPSO to ma on projekt i zachowuje sie tak
                  jakby to byla wersja co najwyzej testowa... We wszystkich firmach takie
                  formatki sa przygotowane na debilne zachowania uzytkownikow (wiadomo ze to
                  czlowiek nie dorosl do technologii, ktora stworzyl) a tutaj jest odwrotnie.
                  Debilizm tego eCV przeraza...

A moze ktos z Was ma ochote sie zatrudnic w EPSO i ulepszyc im troche te
                  fantastyczne narzedzia ktorymi sie posluguja przy rekrutacji?

Pozdrawiam wszystkich cierpliwych...

• Gość: 1979 JUZ JEST O.K. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.04, 21:32
                    Przeslali mi takiego maila i juz jest o.k.

Thank you for your e-mail. Further to your request, I would like to inform you
                    that due to technical problems it was not possible to save the new e-CV. In the
                    meantime the system is working.

I would like to apologise for the incovenience caused.

Kind regards,
    • Gość: xxx Re: EPSO: electronic CV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 08:53
      A teraz powiem wam co sie dzieje z CV po zmianie daty: ZNIKA !!!

Nie wiem czy u wszystkich, ale u mnie tak sie stalo.
      Wpisalam swoje wczoraj przed poludniem, udalo mi sie zasejwowac.

Wieczorem zalogowalam sie do EPSO, bylo - czyli wszystko OK, zachowalo sie, mam
      to z glowy.

DZISIAJ - NIE MA - CÓŻ ZA SURPRISE !!!
      Nie wiem czy data ma z tym cos współnego ale zaczynam mieć tego dosyć
      • Gość: hk Re: EPSO: electronic CV IP: *.wroclaw.mm.pl 13.10.04, 20:19
        Ja wypelnilem dzisiaj."Zasejwowało".Po 2 godzinach chcialem sprawdzic czy nadal tam jest.Oczywiście NIE.
        I co teraz? znowu wypełniać?
    • eurokrata Re: EPSO: electronic CV 13.10.04, 14:08
      Myslalem ze sie nie poskarze na ta "wspaniala" formatke eCV. Ale po kilkunastu
      trickach ktore mi wyciela mam jej po prostu dosyc. Ona nie zostala przetestowna
      przed umieszczniem jej w systemie, to oczywiste.
      Kwiatek na dzisiaj: Sprobujcie zaznaczyc ze znacie jezyk rosyjski...

Fantastycznie!
      Pozdrawiam
      Syntax error
      • Gość: Epsiaczka Re: EPSO: electronic CV IP: 193.111.166.* 13.10.04, 14:24
        Ja nie miałam żadnych problemów, wypełniałam w poniedziałek.
        I jest ciągle wypełnione, bez żadnych błędów itp.
        • Gość: adm Re: EPSO: electronic CV IP: *.cec.eu.int 13.10.04, 15:14
          no bo ty zdobywasz pewne umiejetnosci na kursach zeglarskich, a Oni nie...i ot
          co....
          pozdrawiam z wysokosci swego patentu...

ps zaglowka ciagle do sprzedania, Octi sie nie odzywa, a ja mu zone
          znalazlam...przy okazji...ladna mila i na miejscu.....
          • Gość: riada Re: EPSO: electronic CV IP: 62.29.137.* 13.10.04, 16:08
            A może to jest właśnie zawód z przyszłością w instytucjach: Swatka - Chwatka.
            Myślę, że Octi nie jest jedynym, który chce się w UE zrealizować także
            pozazawodowo.
            • eurokrata Re: EPSO: electronic CV 13.10.04, 16:22
              Odnosnie realizacji pozazawodowej...

A moze zaproponujemy tym z EPSO by dorzucili jeszcze ze dwie rubryczki do CV:
              np "stan cywilny" i "preferencje" a wtedy beda mieli komplet inforamcji aby nas
              szybko i wydajnie polaczyc erokratyczne pary:)

Chociaz nie, droga romantyczno-randkowa jest przyjemniejsza...

Pozdrawiam!
              • Gość: adm do Octi IP: *.cec.eu.int 13.10.04, 17:03
                Octi dlaczego zniknales, jak cie zatrudnili...ja mam dla ciebie narzeczona....
                • Gość: Octi do Adm i all Re: do Octi IP: *.fbx.proxad.net 13.10.04, 20:24
                  wow wow
                  mila i mniam mniam mmmhhh
                  nie zniklem tylko mi trudo sie odnazelsc w tych postach, ciagle sie zmienia, raz tu jesescie raz tam
                  jak by byl jeden temat EPSO to by bylo latwiej :D
                  co do CV ja do nich napisalem rok temu ze zmienilem adres i wlasnie dzisiaj to zmienili w moim
                  dossier
                  jestem zaskoczony szybkoscia dzialania naszych kolegow i kolezanek z EPSO
                  mam nadzieje ze sie z nimi zakolegujemy jak sie juz do bruxeli dostaniemy
                  kochany(a) ADM ciagle nie wiem kim jestes i ciagle mysle o tym kim mozesz byc :-) tyle juz mysle ze
                  sie chyba zakochalem haha
                  czy juz opowiadalas o mnie tej milej osobie :-)
                  narazie do 15go nov jestem w paryzu, praca i stage w Cour d'appel de PARIS,
                  moge wam powiedziec ze to ich impresonuje jak im sie powie o takim konkurisie
                  i ze maja wysublimowane pojecie o roznych cukierkach dla eurokratow haha
                  czy masz moj mail Ada ?
                  jak mi opowiesz o tej kolezance ? ale sie juz ciesze ze sie mna zajelas, jak nie ta to inna znajdziemy,

a propos : jak zdawalem te konkursy to mi sie wydawalo ze sa same dziewczyny ;)
                  az sie wstydzilem za chlopakow ze nie ma :o
                  wrazie czego zloze skarge o dyskryminacje jak mnie nie zatrudnia :D:D:D ciekawe czy juz cos takiego
                  widzieli haha
                  wracam do pisania raportu
                  pozdrawiam wszystkich
                  do zobaczenia w brux
                  • Gość: saper Re: do Octi IP: 212.180.161.* 14.10.04, 03:52
                    Wiesz co Octi, moze rozwazylbyc pomysl oficjalnego rozpisania konkursu na zone
                    cos ala te nasze concours. Na poczatek multiple choice test z wiedzy ogolnej o
                    meskich potrzebach, pozniej krotki IQ tescik, a na koniec jakis sprawdzian
                    umiejetnosci praktycznych: gotowanie,prasowanie no i zdolnosci w nawiazywaniu
                    kontaktow jezykowych :o
                    W zwiazku z tym ze interesuja Cie jedynie kandydatki miejscowe Brukseliki tzw.
                    (tamtejsze i te przeflancowane) to nie wisi nad toba obowiazek zwracania
                    kosztow podrozy i kontaktowania sie w tej sprawie z DG ADMIN (wiesz, to czasami
                    jest problem vide inne watki).
                    Noblesse oblige jak to mowia, trzeba sie trzymac pewnych standardow i zabrac do
                    sprawy profesjonalnie. :]]] Moze jakis segregatorek na aplikacje i zdjecia od
                    kandydatek moglbyc w miedzyczasie zalozyc... Bon chance. Trzymam za Ciebie
                    kciuki. Tylko pamietaj, kandydatka na zone to nie kandydatka na eurokrate, nie
                    bedzie czekala na ostateczna odpowiedz 2 lata.
                    • Gość: adm do Octi IP: *.68.220.32.brutele.be 14.10.04, 08:27
                      odezwe sie 16 XI, jak juz bedziesz w pracy, powiem gdzie jej szukac.....blisko
                      blisko...:-), chociaz b podobami sie pomysl sapera, ew kandyduje na czlonka
                      jury, jako zona wiem duzo o zonach.....
                      • Gość: do brutalki hihi Re: do Octi IP: *.fbx.proxad.net 14.10.04, 21:42
                        ello, jak ty mnie torturujesz :-) skoro jestes zona to ja calkiem nie wiem kim mozesz byc poza zyczliwa
                        osoba dla mnie :)
                        juz zwatpilem ze mnie wezwa na badania lekarskie, poczekamy zobaczymy,
                        nie wiem czy oni sa do konca fair, jesli maja kogos innego to niech powiedza to nie koniec swiata,
                        narazie fajnie sie bawie w sadzie
                        no ale w brux latwiej sie spodobac fajnej zonie rodaczce jesli to do nich nalezy ostatnie slowo,
                        od poniedzialku mam troche czasu i wypelnie moje CV niech sobie czytaja moze jeszcze ktos sie
                        zainteresuja moja osoba i bede mogl wtedy wybierac ...
                        ale jestem optymista nagle haha jak to do mnie malo podobne
                        blisko ... blisko ... :-)
                        buziaczki przesylam
                        • Gość: Sofi Re: do Octi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 21:54
                          no ale w brux latwiej sie spodobac fajnej zonie rodaczce jesli to do nich
                          nalezy ostatnie slowo,
                          >>> Hej Octi - nie wziales jednej rzeczy pod uwage: zony rodaczki nie po to
                          jada do Brux, zeby zwozić drewno do lasu. Poza tym na zony-Polski jest duzy
                          popyt ze strony obcokrajowcow (w kazdej firmie, w ktorej pracowalam expaci
                          tylko po to przyjezdzali do Polski), a znasz prawo popytu i podazy -> cena
                          rosnie.
                          zainteresuja moja osoba i bede mogl wtedy wybierac ...
                          >>> potencjalne zony w CV nie patrza :)
                          buziaczki przesylam
                          >>> jo tyz
                        • Gość: saper RE: Octi i inne watki IP: 212.180.161.* 15.10.04, 03:16
                          >chociaz b podobami sie pomysl sapera, ew kandyduje na czlonka
                          >jury, jako zona wiem duzo o zonach.....

Adm, gdyby to ode mnie zalezalo to juz bys była chair of selection board w tym
                          panelu "żona dla eurokraty", no ale sama rozumiesz, sam zainteresowany powinien
                          sie wypowiedzie nie tam jakis saper ...

>oj, Saper, Saper, cały ten konkurs na żonę wygląda owszem bardzo
                          >profesjonalnie, ale zapomniałeś o jednym szczególiku - to i tak zwykle kobieta
                          >zagina parol, a na ewentualnym końcu to ona ma głos decydujący...

Kurcze Lat, o tym nie pomyslalem, ale dobrze ze wspomniales.
                          Octi, cenna uwaga dla Ciebie... z tymi kobietami to jednak trzeba uwazac...

>ello, jak ty mnie torturujesz :-) skoro jestes zona to ja calkiem nie wiem kim
                          >mozesz byc poza zyczliwa osoba dla mnie :)

Stary, jak to kim, your jury member, adviser lub conseillère principale. Kto Ci
                          lepiej doradzi jak postepowac z kobietami jak nie druga kobieta, do tego
                          doswiadczona w roli zony.

>od poniedzialku mam troche czasu i wypelnie moje CV niech sobie czytaja moze
                          >jeszcze ktos sie zainteresuja moja osoba i bede mogl wtedy wybierac ...

Octi, czy Ty chcesz sie ozenic ze swoja szefową??? No nie watpie, ze w takim
                          zwiazku bedziecie mieli znacznie większa siłe nabywcza niz jakbys sie zwiazal z
                          jakas mila sekretarka, ale wiesz taka zona - szefowa to jednak malo sterowna
                          moze sie okazac...

> buziaczki przesylam

No chyba nie mnie... Jak ta Francja ludzi zmienia... >>>:-o

Słoneczne Aloha przesyła Saper :]]]]]
                          • Gość: octi watek matry na wygasnieciu IP: *.fbx.proxad.net 15.10.04, 08:47
                            buuu chyba chcecie mnie zniechecic do polek
                            co to znaczy ze ekspaci je zabieraja grr grr
                            sam wszystko zbadam, a wlasciwie jak wloch zabiera polke to ja moge miec wloszke np
                            pozdrawiam
                            szefowa nie bo zawsze przeciez chodzi o to zeby jej stolek zwinac i dalej ...
                            jak by sie na mnie zloscila w domu :D
                            pozdrawiam
                            • Gość: Lat Re: watek matry na wygasnieciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 09:13
                              Wątek matrymonaialny na wygaśnięciu??!!! Octi, no nie, tyle zachodu i tak łatwo
                              chcesz zrezygnować? Właśnie teraz jak praca nabiera realnych kształtów i
                              pojawiaja się kandydatki?! No i tyle osób udziela Ci cennych rad...
                              Ja akurat myślę, że z tą CeVką to nie jest zła myśl. Kobiety są przecież różne,
                              a nuż któraś się zainteresuje i skusi na Twoje skills and competences?
                              A na Włoszki to uważaj one są bardzo krzykliwe :-)
                              • Gość: octi sp IP: *.fbx.proxad.net 15.10.04, 09:56
                                • Gość: octi mala prezycja IP: *.fbx.proxad.net 15.10.04, 09:58
                                  CV nie dla kandydatek tylko dla rozych DG ;)
                                  jesli chodzi o watek mat to wydaje mi sie ze lepiej bedzie jak to ja bede przegladal CV
                                  (zartuje)
                                  pozdrawiam
                            • Gość: saper Re: watek matry na wygasnieciu IP: 212.180.161.* 16.10.04, 06:41
                              >a wlasciwie jak wloch zabiera polke to ja moge miec wloszke

To my Ci szukamy zony Polki a Ty sie za Włoszki bierzesz?
                              Octi nie przeginaj!!!!
                    • Gość: Lat Re: do Octi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 10:03
                      oj, Saper, Saper, cały ten konkurs na żonę wygląda owszem bardzo
                      profesjonalnie, ale zapomniałeś o jednym szczególiku - to i tak zwykle kobieta
                      zagina parol, a na ewentualnym końcu to ona ma głos decydujący...
              • Gość: riada Re: EPSO: electronic CV IP: 62.29.137.* 13.10.04, 17:11
                No i proszę. Mamy kolejnego zainteresowanego.
                Panowie! jak zatrudnią 400 sekretarek, tłumaczki i mnóstwo innych bardzo
                inteligentnych kobiet - będzie w czym wybierać.
                Nawet biorąc pod uwagę pewne ograniczenia. Mniej lub bardziej formalne.

PS. Przyznaję się bez bicia, że właśnie mi się nudzi w pracy. :)
      • Gość: Sofi Re:Do eurokraty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 15:47
        Widocznie nie spodziewali sie ze mozesz znać taki "egzotyczny" jezyk, a
        wystarczylo postudiowac troche historii i juz by wiedzieli, ze u nas kiedys
        uczioba etowo jazyka byla jak najbardziej po linii partii czy sie chcialo czy
        tez nie.
        A tak powaznie - mialam ten sam problem, ale olałam.
        Kiedys mialam interview w Polsce z pewnym Dunczykiem, pochwalilam mu sie, ze
        znam rosyjski:
        - naprawde? I pisac tez umiesz ? (dla mnie glupie pytanie, ale co tam)
        - no umiem
        - a napisz cos
        - no to napisalam i tu byl bardzo ubawiony

Po powrocie do domu stwierdzilam, ze dla niego pisanie po rosyjsku jest pewnie
        rownie egzotyczne jak dla mnie po arabsku.

• eurokrata Re:Do eurokraty 13.10.04, 16:24
          No ale arabski jest calkiem przyjemnym jezykiem w zapisie. Cyfry juz znamy:)
          • dramaciek Re:Do eurokraty 13.10.04, 19:34
            czesc,
            chcialem tylko zglosic, ze sledze forum od pewnego czasu i dowiedzialem sie
            wielu ciekawych rzczy. dzieki ze jestescie. ja na razie sie nie spiesze.
            Chcialbym tam pojechac kolo czerwca. pozdrowienia dla Sofi. Jestes bardzo
            kompetentna w tym co piszesz. I gratulacje z okazji zamazpójscia!!!
            • Gość: Sofi do Dramacika :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 09:33
              ????
              dzięki za pozdrowienia. Nie wiem skad jestem kompetentna, skoro nigdy tam nie
              bylam - wiekszosc dowiem sie od kogos albo sama wygrzebie w necie.

Zastanawiam sie jedynie, kto sie kryje pod nickiem, co "Chcialbym pojechac tam
              kolo czerwca" przypomina mi kogos znajomego.

Jakie gratulacje z okazji jakiego zamążpójścia ? Tu chyba musialam byc po kilku
              piwkach jak to pisalam, albo mnie z kimś pomyliłeś., bo to bylo 5 lat temu i
              naprawdę już nie pamietam. Nie mniej jednak dziekuje.
              • Gość: riada Re: do Dramacika :) IP: 62.29.137.* 14.10.04, 14:22
                kurczę. A mi się dalej wydaje, że ślub, to tak "rzecz", którą się pamięta przez
                całe życie. ALe może dlatego mi się tak wydaje, że póki co jestem jeszcze
                przed :)
                • dramaciek Re: do Dramacika :) 14.10.04, 16:53
                  o jeny- nie jestem zadnym dramacikiem, tylko DraMaćkiem (czyli w zamierzeniach
                  omc doktorem). To na razie plany.
                  Powiem cos dziwnego. Nie chce jeszcze jechac do Brukseli albo Luxa, bo jeszcze
                  jestem niegotowy. Potrzebuje troche czasu. Wiec mi to odpowiada. Sorry Sofi,
                  chyba sie troche pomylilem, ktos mi sie pomieszal. Niekompetencja internetowa.
                  Powiem tylko ze ja-ekonomia i chyba sprawy zagraniczne albo energy i transport.
                  To tyle w ramach autoreklamy. ide wypelniac CV
                  • Gość: rybka78 UWAGA! CV ma być również po polsku!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.04, 12:07
                    Nie wiem, czy wszyscy zauwazyli (bo ja np. dopiero z pewnym opóźnieniem), ze CV
                    trzeba wypełnić również po polsku? Na wszelkie wypadek pozwalam sobie
                    zaznaczyć :) Jak ktoś nie wierzy, niech sobie kliknie na znaczek zapytania,
                    ktory pojawia się prawie przy każdej ramce. Ja takie znaczki na ogół
                    ignoruję,pomna neimilych doswiadczen z rozmaitymi helpami MS, a tu proszę -
                    Kinderueberraschung! Rybka.
                    • Gość: Epsiaczka Re: UWAGA! CV ma być również po polsku!! IP: 193.111.166.* 15.10.04, 12:16
                      Dobre!!!
                      Sama bym chyba tego nie zauważyła!
                      Dzięki serdeczne za zwrócenie uwagi.
                      • Gość: adelphi Re: UWAGA! CV ma być również po polsku!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 12:53
                        bez obaw: CV nie musi, ale moze
                    • Gość: Pablos Re: UWAGA! CV ma być również po polsku!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.04, 12:58
                      Zwróć uwagę, że w helpie jest "and/or translation". Poza tym nie wiem, czy
                      zauważyliście, ale większość pól tekstowych ma ograniczenie do 1000 znaków. Co
                      oznacza, że średnio obszerny opis ledwo się mieści. A dublowanie wpisów
                      dodatkowo zmniejszałoby ten limit o połowę. Ja to ignoruję i walę tylko po
                      angielsku.
                      • Gość: rybka78 Re: UWAGA! CV ma być również po polsku!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.04, 13:25
                        Dzięki, Adelphi i Pablos :) Nie zauważyłam, że to jest and/or, bo byłam już
                        totalnie skołowana i chora, jak dokonalam tego "odkrycia". Przy okazji, czy to
                        CV można wypełniać na raty, czy trzeba usiąść i za jednym zamachem, bo potem
                        zmiany juz się nie zapisują? (zakładając optymistycznie, że się w ogóle
                        zasejwują i nie znikną?) Próbowaliście? rybka
                        • Gość: Pablos Re: UWAGA! CV ma być również po polsku!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.04, 13:39
                          Możesz spokojnie na raty - formatka pozwala dopisywać i zmieniać informacje
                          kiedy tylko Ci się spodoba. Ja nie miałem żadnych problemów ze znikaniem
                          danych. Być może u innych było to spowodowane wygasaniem sesji po 20 minutach,
                          o czym teraz ostrzega komunikat w nagłówku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka