Gość: KaRoLiNa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 21:20 Jaki wybrać welon z lamówką czyli obszyciem czy bez, długi czy krótszy. Za wszelkie rady z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewelina Re: Welon z lamówką czy bez IP: *.w80-11.abo.wanadoo.fr 05.05.05, 21:30 Ja mam suknie z odkrytymi ramionami, welon do pasa dwuwarstwowy z lamowkA.pOZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
ailija Re: Welon z lamówką czy bez 05.05.05, 23:36 A to zależy do jakiej sukienki, jaką masz figurę, twarz... Warunków jest mnóstwo. Może poradź jakiejś modystki, która zobaczy i dobierze, a nie forumowiczek, które ani Cię nie znają ani nie wiedzą jak wyglądasz, ani nie znają Twojego gustu i upodobań. Odpowiedz Link Zgłoś
illouette Re: Welon z lamówką czy bez 05.05.05, 23:38 Zgadzam się a Ailija Nie da się tak z marszu odpowiedzieć: z lamówką czy bez. Bardzo dużo zależy od sukienki i od Twojej ogólnej wizji siebie w dniu ślubu Odpowiedz Link Zgłoś
annyeen Re: Welon z lamówką czy bez 06.05.05, 09:18 be lamówki na 100 % ja kupiłam z lamówką i już ją obciełam- welony z lamówką są ciężkie i zle wyglądają na zdjęciach, wiec bez lamówki ( wg mnie najpiękniesze są takie cięte niczym nie obszyte) i oczywiście dłuuuugi (chybas ze jesteś bardzo wysoka to wtedy raczej taki do pasa) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pudoszka Re: Welon z lamówką czy bez 06.05.05, 09:53 annyeen napisała: > be lamówki na 100 % ja kupiłam z lamówką i już ją obciełam- welony z lamówką są > > ciężkie i zle wyglądają na zdjęciach widzialam nejedna panne mloda w welonie z lamowka i wygladaly slicznie (na zdjeciach tez). to kwestia sukni, trzeba welon do sukni dobierac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Welon z lamówką czy bez IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 09:19 zgadzam się z dziewczynami, tak się poprostu nie da. Ja mam bez lamówek, prawie do pasa bo taki pasuje, do mnie, do mojej twarzy, do mojej sukni ale w kazdym przypadku jest inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinga Re: Welon z lamówką czy bez IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 06.05.05, 09:26 Ja wybrałam bez lamówki, bo mi sie taki zabardzo nie podoba, rzeczywiście sprawia wrażenie cieżkiego, mój jest jednowarstowy z obszyciem (tak jak obszyta jest organza na mojej sukience) mało umarszony, taka leciutka mgiełka, przez która widac ładnie ozdobiony tył mojego gorsetu. ale welon przede wszystkim musi współgrac z twoja suknia. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna100 Re: Welon z lamówką czy bez 06.05.05, 11:28 zgadzam się, że zależy od sukni. Ale ja bym wybrała jeszcze inny wariant - welon długi do stóp jedna częśc, druga do pasa, ale zamiast lamówki ozdobne "szlaczki" czy "wzorki" złote lub srebrne - zależy od dodatków. Sama taki miałam, a teraz mam z niego porobione firanki. Zaniosłam go do sklepu z frankami pani krawcowa pocieła go i po dopięciu głodkiej firany ecru wuszło cudo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiabisia Re: Welon z lamówką czy bez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 13:06 Hanna100! Ja chyba będę miała cos podobnego. Ucięty, bez obszycia, przy brzegu przepleciony niteczką w kolorze samego welonu. Dłuuugi, bo do samej ziemi, a druga warstwa do pasa (mniej więcej). Jest śliczny!!! Mnie osobiście z lamówką się nie podobają. Są bez wyrazu. Ale dziewczyny wyżej mają rację. Wszystko zależy od gustu, urody i sukienki... Odpowiedz Link Zgłoś