Dodaj do ulubionych

IRLANDIA CZY SZKOCJA?

IP: *.pool82104.interbusiness.it 12.10.04, 16:45
Bardzo prosze o wasze opinie gdzie lepiej pojechac irl.czy szkocja'?dodam ze
chce jechac w poszukiwaniu pracy.Czy 1000euro mi starczy na piersze tygodnie?
bede wdzieczna za kazda informacje.jezyk angielski znam slabo ale idzie sie
dogadac.jakie mam szanse?
Obserwuj wątek
    • ha-jo Re: IRLANDIA CZY SZKOCJA? 12.10.04, 18:14

heja,

tez zalozylem watek z tym pytaniem, i jak na razie ani jednej odpowiedzi.
      pomyslalbym, ze nie ma tu nikogo z dublina, czy szkocji, kto moglby sie
      podzielic kilkoma uwagami, gdyby nie calkiem dlugawy watek o chamskim
      zachowaniu polakow w dublinie. hmm, ale jak to bywa, jak sie zalozy watek o
      narzekaniu i krytykowaniu, to nasi ziomkowie wala drzwiami i oknami. powiesz
      im, ze ty tez przyjezdzasz troche podrobic....cichosza.

a moje pytanie tyczy glownie zarobkow, bo o to glownie chodzi. czy place sa
      zblizone, czy w ktoryms z tych krajow jest lepiej. to samo dotyczy chaty. moze
      kilka slow o ludziach z tych krajow. no...
      • Gość: klee Re: IRLANDIA CZY SZKOCJA? IP: *.crowley.pl 12.10.04, 22:34
        No tak - bylem w Londynie jakies 5 lat temu i wtedy juz bylo masa Polakow! Nie chce myslec co dzieje sie tam teraz... Anglicy bardzo uprzejmi, to ci starsi, juz raczej siwi, a mlodzi to tak jak wszedzie. Pamietam motyw jak czekalem na kogos w umowionym miejscu na schodach jakiegos pomnika, a grupa mlodych angoli wybrala to miejsce na lunch. Podszedl do nas jakis starszy arab z dzieckiem, cos mial napisane na kartce, prosil o pieniadze... Ja zrobilem glupia mine a oni go wyzwali i chyba kazali wyposcic corke na ulice zeby zarabiala...
        Wszyscy sa tacy sami - w grupie! Indywidualnie o wiele lepiej.
        Wtedy moj angielski byl cinutki - teraz lepiej ale zdaje sobie sprawe ze jezyk to doszlifuje na maxa juz na miejcu bo tutaj tak naprawde nie ma od kogo zalapac miejscowego slangu.
        Jakie macie umiejetnosci i wiedze i co chcecie lub raczej oczekujecie tam robic to podstawowe kryterium!
        Irlandia jest krajem bardziej przemyslowym od szkocji - nam szkocja kojarzy sie tylko z posepnymi twierdzami :) Ale to tez nie do konca prawda. Jak znasz jezyk i jestes dobry w tym co robisz (i nie ma znaczenia czy jest to zawod wyuczony, studia czy hobby) to robote znajdziesz wszedzie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka