Dodaj do ulubionych

SciaNA pLACZU W lONDON

IP: *.gotadsl.co.uk 03.11.04, 17:43
cZY SLYSZELISCIE?szukaliscie pracy przez ogloszenia na szybie hinduskiego
sklepu?pewnie jest jeszcze sporo ludzi ktorzy nabieraja sie na nie, choc nie
powinni jeslli mamy prawo do pracy w UK.
Obserwuj wątek
    • Gość: Monika Re: SciaNA pLACZU W lONDON IP: 217.169.15.* 03.11.04, 22:03
      Sciana placzu zawsze cieszyla sie zla slawa. Obok niej jest Polski Osrodek z
      biblioteka i polskie delikatesy, wiec chcac niechcac, musialo sie czasem kolo
      niej przejsc. Raz sie zatrzymalam i poczytalam ogloszenia. Gee, nie dosc, ze
      polowa z nich pisana tak mierna polszczyzna lub angielszczyzna, ze z daleka
      smierdzialo wyzyskiem. A te rozkoszne bledy ortograficzne... A potem przyszla
      refleksja, czy Polacy (i Rosjanie) sa rzeczywiscie tak zdesperowani lub naiwni,
      zeby dac sie nabierac na te ogloszenia? Okazuje sie, ze tak. Smutne.
      Jak to pozniej moim znajomym opowiadalam, to sie za glowy chwytali, ze wogole
      sie przy tej scianie zatrzymalam, bo nie dosc, ze moglam zaliczyc jeden z tych
      policyjnych najazdow, to jeszcze mnie mogli okrasc itp. Bedac legalnie, nigdy
      sie policji nie balam, ale zamin bym udowodnila moja niewinnosc, trache bym w
      areszcie pewnie posiedziala. A do moich posiadlosci to jakos przywiazana jestem.

Odnosnie tego czy mamy teraz pozwolenie na prace w Anglii czy nie,
      wyzyskiwaczom to wszystko jedno. Zawsze sie znajdzie jakis Polak, nie umiejacy
      slowa po angielsku, swieza krew z Polski, naiwniaczek do odstrzalu. Ci oszukani
      przy scianie placzu, placa niestety za wlasna glupote.

• xiv Re: SciaNA pLACZU W lONDON 04.11.04, 10:42

mam dla Ciebie pocieszajaca wiadomosc!!! sciane placzu maja zamknac (jest
      decyzja wladz gminy), gdyz Polacy zbierajacy sie wokol halasuja, blokuja
      dojazd, pija, spia w okolicy oraz zalatwiaja potrzeby fizjologoczne gdzie
      popadnie (to z uzasadnienia decyzji)
      • deadeasy Re: SciaNA pLACZU W lONDON 08.11.04, 23:46
        buuuu...nie wiesz moze kiedy ma nastapic ta wiekopomna chwila? Bylam dwa razy
        w Londynie ale nie trafilam na Sciane :( (prawde powiedziawszy nie wiedzialam,
        ze takowa istnieje). Chcialabym zobaczyc to "cudo" zanim je zlikwiduja.
    • Gość: Antek Re: SciaNA pLACZU W lONDON IP: *.dip.t-dialin.net 04.11.04, 19:20
      Nalezy Anglie zostawic w spokoju
    • Gość: waldi_londyn Re: SciaNA pLACZU W lONDON IP: 62.69.127.* 05.11.04, 15:14
      Teraz inny Hindus bedzie sie cieszyl bo nalepi na swojej wystawie te ogloszenia
      (chyba po 2 funty od sztuki). Ciekawy jestem gdzie to bedzie. Moze ktos juz wie?
      • Gość: dotpolka Re: SciaNA pLACZU W lONDON IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 19:18
        czemu, to wspaniałe miejsce. Same dresy i naiwniaki. Nie ma jak stanąć obok i
        zrywać boki ze śmiechu(albo zapłakać)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka