Gość: Agata IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 16.11.04, 12:02 A czy ktos z Was pracowal na Cyprze? Może cos o firmie FOSTER wiecie "doświadczonych" prosze o komentarz>Pozdrawaim Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Agata Re: CYPR IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 16.11.04, 14:08 Prosze Was odpowiedzcie coś to bardzo wazne!!!!!Może znajdzie sie choć 1 postac???????Pa pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
makaronowa Re: CYPR 16.11.04, 15:53 ja też jestem ciekawa bo mam możliwość pracy tam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: CYPR IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 17.11.04, 09:50 I tyle sie dowiedziałysmy:)))))0 Odpowiedz Link Zgłoś
makaronowa Re: CYPR 17.11.04, 11:47 wydaje mi się, że CYPR to napewno miejsce gdzie nie zarobi się więcej niż w POlsce a nawet o ile się orientuje, ze zarobki są takie same. Kwesti jest taka czy można spokojnie żyć za nasze np. 2000 netto. Ja bym bardziej chciała tam się przenieść z powodu klimatu a nie kasy Odpowiedz Link Zgłoś
giftunka Re: CYPR 04.12.04, 14:22 Dalej chcesz jechac na Cypr,mimo tych wszystkich negatywnych wypowiedzi?Bo ja bym bardzo chciała tam pojechać jak skończe studia czyli w przyszlym roku.Pasowaloby mi pojechac na ok.4 miesiace,ale teraz troche sie juz boje tam wybierac po tych opiniach.szczególnie ze jechalabym sama ,a angielski znam tak sobie.Jesli dalej myslisz o wyjezdzie to odpisz,powymieniamy informacje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jony Re: CYPR IP: *.softel.elblag.pl 22.11.04, 17:10 Polecam Ci firme OLBEK z Gdyni. Prowadza ja dwie mile i uczciwej dziewczyny. Malo biora. Tylko 500zl. Dostajesz kontrakt z zakwaterowaniem i wzywieniem. Teraz jest po sezonie turystycznzm. Cypr zyje z turystow. Zaczekaj do kwietnia. Chzba ze znasz sie na budowlance. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: CYPR IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 24.11.04, 11:00 Wilkie dzięki za odzew duzo sie dowiedziala więc atakuje Angile po nowym roku i żadnych firm posredniczących pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jony Re: CYPR IP: *.softel.elblag.pl 23.11.04, 12:41 Z Fostera nie korzystaj. Biorą dużo kasy i traktują ludzi jak bydło, nie załatwiąc pracy takiej o jaką się aplikowało. Przynajmniej tak mówili moi znajomi, których poznałem na Cyprze. Nie wierz nawet w artykuły tej gazety dotyczące tej firmy. Oni są po ich stronie. Od siebie dodam,żeby nie korzystać z firmy ITC, która również nie załatwi Ci pracy o jaką aplikowałaś. Potem trzeba ich straszyć prokuraturą, żeby ci oddali kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JackieJack Re: CYPR IP: *.ists.pl / *.ists.pl 17.11.04, 23:28 Cypr to sie nadaje jedynie na krotka wycieczke. Krotka bo wyspa jest niewielka a plaze kamieniste. Jezeli chodzi natomiast o prace to bardzo ODRADZAM ! Znajoma siedzi tam od maja i to co przekazuje to horror. Jezeli ktos nie zna angielskiego i nie jest ustawiony to "zginie". Pracy tam nie ma, posrednicy oszukuja. Polskie firmy podpisuja umowy z cypryjczykami a tamci tylko inkasuja premie a potem na sile prubuja upchnac ludzi gdzies ale nigdzie konkretnie. Mnostwo Polakow tam pojechalo i spalo na ulicy, kradlo i rozpaczalo bo zadnej pracy znalezc nie mogli. Teraz jest jeszcze gorzej bo od listopada zakonczyl sie sezon turystyczny wiec hotele, bary itp. itd. wyzamykane. Teoretycznie mozna sie gdzies zachaczyc przy zmywaniu lub sprzataniu ale na krotko i do tego za beznajdziejnie male pieniadze. Z Niemiec czy Francji to jeszcze jakos mozna wrocic do domu a z Cypru to moze byc z tym problem gdyz duzo ludzi chce leciec i dlugo sie czeka na rezerwacje. Jezeli chcecie koniecznie na Cypr to lepiej przemyslcie to jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: CYPR IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 18.11.04, 12:47 No właśnie zaczynam się zastanawiać po tym co napisałeś w sumie firma ktorej ofertę zanalazłam gwarantuje umową swoje kompetencje i możliwośc zarobku 600 USD opiekę itd.ale to jest tu na miejscu gorzej jak tam wytną jakiś nr, kwestia do przemyślenia:)) może ktos jeszcze jakies 3 grosze? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilona Re: CYPR IP: *.mtm-info.pl 21.11.04, 18:49 odradzam prace na cyprze.pracowalam tam 4 miesiace i byl koszmar. mialam dwie prace i w zadnej niebylo tak jak powinno, czyli zgodnie z umowa. za 2000 zl.sie przezyc nieda. jedzenie jest bardzo drogie, wynajecie mieszkania 1-2 pokojowego to 100 funtow, czyli jakies 700-800 zl.bez oplat. jak jestes ladna i znasz troche angielskiego to moze trafi sie jakis "sponsor" ale nie polecam szczerze mowiac. tam wcale nie jest tak wspaniale, jest im lepiej bo maja wiecej slonca niz my i to wszystko. ludzie tam sa tak samo napaleni na kase jak u nas jak nie gorzej. jak macie pytania to chetnie odpowiem.pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alba_iulia Re: CYPR IP: *.osk.enformatic.pl 04.12.04, 19:14 cześć, wiez może jak jest z praca dla architektów ? Odpowiedz Link Zgłoś