Dodaj do ulubionych

Wiek DELIKWENTA

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 16:11
Czy myślicie, że przyjmowani są do pracy staruszkowie w wieku ca. 48-49 lat?
Czy znacie kogoś takiego?
Że jest zakaz dyskryninacji z powodu wieku to wiem, chodzi mi o to jaka jest
praktyka. Nie wiem czy w ogóle warto byłoby startowac do egzaminów tylko po
to żeby w najlepszym razie znaleźć się na jakiejś liście.
Pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • mikey48 Re: Wiek DELIKWENTA 15.01.05, 22:08
      Mam nadzieje ze od wieku wazniejsze sa kwalifikacje i osobowosc delikwenta.
      Doswiadczenie to chyba tez cos pozytywnego.
      • Gość: 0049 Re: Wiek DELIKWENTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 14:39
        na pewno, tylko czy ONI tez tak myslą.
        • mikey48 Re: Wiek DELIKWENTA 16.01.05, 18:04
          Rzeczywiscie mozna miec watpliwosci. Choc znam jeden przypadek sekretarki w
          wieku okolo 45 lat, ktora po wygraniu konkursu zostala zatrudniona w Radzie,
          chyba jako jedna z pierwszych. Podejrzewam, ze jej dlugie doswiadczenie
          (pracowala w administracji panstwowej wspolracujacej z UE) mialo znaczenie.
          • Gość: Unia Re: Wiek DELIKWENTA IP: *.wol.be.prserv.net 16.01.05, 18:12
            Reforma pozwala pracowac do 68 lat (niz do 65 lat). Ta Pani moze jeszcze
            pracowac 23 lat. w Unii.
    • Gość: rudy Re: Wiek DELIKWENTA IP: 5.6.* / *.europarl.eu.int 17.01.05, 13:42
      Moja kolezanka zatrudniona rownoczesnie ze mna ma tak na oko ok. piecdziesiatki
      (nie pytalem jej o wiek oczywiscie), czyli wyglada na to, ze wiek nie gra roli.
      • Gość: 0049 Re: Wiek DELIKWENTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 16:54
        Dodaliście mi skrzydeł. Chyba zaczynam przypominac sobie jakieś francuskie
        słówka:-)
        Jednak dobra wiadomość potrafi zdziałać cuda.
        pozdrowienia
      • Gość: ciekawska Re: Wiek DELIKWENTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 21:34
        a ty koło jakiego wieku oscylujesz?
        • ambrois Re: Wiek DELIKWENTA 18.01.05, 17:17
          do ciekawskiej: 45 (ale mówią że wyglądam na 35) tylko chciałbym poprawić
          angielski i francuski bo trochę zardzewiały.
          • Gość: ciekawska Re: Wiek DELIKWENTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 17:41
            No to fajnie, ambrois, że młodo wyglądasz. Ja już mam 38 l. (chyba wyglądam na
            swój wiek) i zastanawiam się, czy nie jestem za stara na pracę w instytucjach.
            Marzy mi się Parlament, ale tam podobno sama młodzież...
            A ty, rudy, w jakim wieku załapałeś się do PE?
    • Gość: Texas Re: Wiek DELIKWENTA IP: *.cec.eu.int 25.02.05, 18:27
      na powitalnym kursie dla zatrudnionych 01 lutego byla pani na oko po 50.

Pzdr
      • Gość: bacon Re: Wiek DELIKWENTA IP: 5.5.* / 80.58.39.* 25.02.05, 18:41
        Na egzaminie ustnym zdawal przede mna Pan okolo 50-tki i dostal bezposrednie
        pytanie: "A Pan to nie za stary?"
        Ale nie regul jak widac. Powodzenia.
        • Gość: ambrois Re: Wiek DELIKWENTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 21:16
          i co odpowiedział?
    • Gość: mayael Re: Wiek DELIKWENTA IP: *.cec.eu.int 01.03.05, 14:38
      Znam pania, ktora ma dwoje doroslych dzieci ( w tym prawie 30-letniego syna)i
      wyglada na nie mniej niz 50 lat a dostala prace w Radzie. Wiem tez, ze nie
      miala wcale zadnego rewelacyjnego CV. Ale za to jest osoba dystyngowana,
      potrafi sie zachowac i wzbudza szacunek. Wazna jest tez znajomosc jezykow.
      Mozna tym zaimponowac. Warto wiec sie bylo przylozyc do egzaminow. Pracy jest
      po pachy. Sama otrzymalam ok. 25 zaproszen na interwiev z czego wyniklo wiele
      propozycji zatrudnienia, a tez nie jestem 20-tka.
      • epsotek Re: Wiek DELIKWENTA 01.03.05, 14:42
        No to moze nie mozna byc za mlodym :)

Ja nie wygladam na trzydziestke (i jej nie mam) i nie mam zaproszen. Coz musze
        jeszcze poczekac az mi rysy twarzy spowaznieja i zaczne budzic respekt u
        Brukselczykow.

Pozdr.

Marek

Ps. Ale to, ze niedawno jeszcze mnie z dowodu w knajpie sprawdzono to byla juz
        przesada. Na maturzyste (chyba) nie wygladam :)
        • Gość: Marek Re: Wiek DELIKWENTA IP: *.onspeed.com / *.onspeed.com 01.03.05, 21:01
          Moze sie zdarzyc. Jak mialem 28 lat bylem na wakacjach na Florydzie i chcialem
          kupic paczke papierosow(palilem wtedy-piekne czasy) w lokalnym sklepie, pani
          sprzedawczyni poprosila mnie o paszport by sprawdzic moj wiek! Wiem , ze
          alkohol nie sprzedaja do 21 lat, a papierosy? 25? Hehe.
          • epsotek Re: Wiek DELIKWENTA 02.03.05, 10:17
            No tak. Ale Ciebie w wieku 28 lat wycenili na 21 w bardzo restrykcyjnym kraju.
            A mnie w 27 urodziny dano mniej niz 18 w kraju gdzie nikogo (prawie) to nie
            obchodzi. Co ciekawe, mojej dziewczyny (5 lat mlodszej) juz nie sprawdzano.

Moze jak patrza na mnie Brukselczycy to sadza, ze na gonca sie nadaje a nie na
            administratora? :)

• Gość: Marek Re: Wiek DELIKWENTA IP: *.onspeed.com / *.onspeed.com 02.03.05, 22:59
              Zartem: moze poprostu Twoja twarz wzburza podejrzenia, Twoja tozsamosc zawsze
              sprawdzana w razie czego niby terrorysta. Albo jestes tak cholernie
              przystojny ,ze chca znac Twoj adres z dowodu osobistego.
            • Gość: Tito Re: Wiek DELIKWENTA IP: *.upc.chello.be 03.03.05, 01:32
              Ja zostalem dyrektorem w wieku 24 lat i dlatego moja rada na podstawie doswiadczenia - zapusc brode, postarzy na pewno.
              • Gość: Mirek Ja dorzucam większy brzuch.. IP: *.bphpbk.pl 03.03.05, 10:33
                Kiedyś jak rozmawiałem z jednym wysoko postawionym urzędnikiem lokalnym w
                sprawie pewnego przetargu za który był odpowiedzialny, to mi powiedział że u
                niego mają fory Ci najgrubsi. Jak stwierdził nażarli się już tyle, że więcej
                nie wezmą.
                Pozdro,
                M.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka