Dodaj do ulubionych

Degree Level

IP: *.stomilsanok.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 17:52
Czesc,
Mam problem z okresleniem mojego Degree Level. Ukonczylem Politechnike z
tytulem mgr inz i nie moge sie polapac ktora opcje powinienem wybrac. Mam do
wyboru:
1. Bechelor of science
2. Bechelor of Arts
3. Bechelor of Engineering
4. Master of Engineering

Nie wiem czym moga sie roznic dwie ostatni opcje.

A moze ktos bedzie wiedzial jaka opcje mam zaznaczyc przy Degree Class.
Mam do wyboru:

1. 1st
2. 2.1
3. 2.2
4. 3rd
5. Pass
6. Expected 1st
2. Expected 2.1
3. Expected 2.2
4. Expected 3rd
5. Expected Pass

Dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: GrK Re: Degree Level IP: 209.130.141.* 22.02.05, 17:57
      Bachelor to licencjat a Master to magister, tylko, że tutaj magister (5-0
      letni) liczy się jako Bachelor with Hons, przynajmniej z przedmiotów
      humanistycznych.
      • xiv Re: Degree Level 22.02.05, 18:05

nie wiem co znaczy "tutaj", ale nie wiem kto jeszcze w UK liczy polskiego
        magistra jako bacheleroa - no moze NARIC, ale jest to instystucja gleboko
        niereformowalna i nalezy ja miec gdzies (oczywiscie IMHO)

dla pracodawcow magister to master; przy uczelniach roznie bywa, ale tam kazde
        przyjecie poprzedza rozmowa i ewentualne niescislosci mozna zawsze wytlumaczyc;
        czasem tylko to trwa dlugo (w moim przypadku pol roku ;) )
        • Gość: Piotr Re: Degree Level IP: *.stomilsanok.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 18:27
          Dzieki za odpowiedzi - a co myslicie o Degree class?
    • Gość: sb Re: Degree Level IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.05, 19:08
      Napisz "Master Degree in Civil Engineering (for example) awarded" sprawdzone
      dla Ireland, Powodzenia.
      Ja dostałam pracę po miesiącu, szukania w Polsce, sama jestem w szoku (dobre CV
      to podstawa). Jak jesteś inż. albo architektem i masz FCE jedż do Ireland. A
      jeżeli nie masz, to też jedź. Mów dużo, wszyscy popełniamy błędy językowe.
      Rozmawiałam z 5 headhunterami przez telefon, trzy rozmowy w Warszawie i wszyscy
      mówili że świetnie mówię. Chwalili mnie. Pytali się skąd znam tak dobrze
      angielski. Donald Promar dzięki, to mój native, jesteś fantastczny. Wszystkie
      wypaliły. Pytania standardowe, ogólnie sympatycznie. Błyśnij słownictwem
      technicznym, trochę business English "to gain new experiences such as .... bla
      bla bla, open-minded bla bla bla ... And I'm certain it'll be excelent. A tak a
      propo jesteś przystojny? Bo wygląd też jest nie bez znaczenia. Bez przesady z
      garniturem. To nie Polacy, którym w głowach się przwróciło.
      • Gość: Piotr Re: Degree Level IP: *.stomilsanok.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 19:22
        Jestem z Automotive, nie wiem jak z arcitektami ale mam wrazenie ze mimo iz
        jestem dobry z CAD-u (Ideas, Catia) to tak naprawde nie jest to wazne bo jestem
        ciagle w Polsce (z recruterami rozmawiam, ale sprawa rozbija sie o to ze nie
        jestem jeszcze w UK.
        Codziennie ukazuje sie kilkadziesiat ofert ale prawie nikt nie odpowiada na
        cv-ki. Obdzwonilem kilka firm aby dowiedziec sie dlaczego prawie nikt nie
        odpowiada - i dowiedzialem sie tego co juz powiedzialem wyzej.
        Jeszcze jedno odnosnie wygladu - mysle ze jestem przystojny (ale proznosc) ale
        prawde mowiac zdjecia do cv-ki nie dolaczam... Trzeba?
        • Gość: eeeee Re: Degree Level IP: *.server.ntli.net 23.02.05, 09:45
          > Jeszcze jedno odnosnie wygladu - mysle ze jestem przystojny (ale proznosc) ale
          > prawde mowiac zdjecia do cv-ki nie dolaczam... Trzeba?

ja dolaczylem i prace mam :)

---
          a w Nowej Hucie nadal bandytyzm
    • Gość: ho hum Re: Degree Level IP: *.mdx.ac.uk 22.02.05, 19:58
      in USA and UK:
      Magister= Master
      MSc Engineering MSc( Master of Science)

bachelor to odp mniej wiecej licencjatu
    • Gość: sb Re: Degree Level IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.05, 20:17
      Dlaczego uparłeś się na UK. Ja wysłalam do 20 firm odpowiedziało mi 6, w tym 5
      z Ireland i jedna z UK. I taka jest średnia wg Donalda. Na 25 odpowie ci co
      nawyżej 5. Spróbuj do Ireland najniższe podatki, powiesz na rozmowie 25,000
      rocznie (jak masz doświadczenie) a gość podwyższy ci do 30,000. Polecam
      www.brunel.ie
      i agencje specjalizujące w inż. . A odnośnie zdjęcia ja nie wysyłałam, ale
      ostatni headhunter kazał mi dosłać, bo pracodawca przyjedzie do Warszawy i chce
      wiedzieć z kim będzie rozmawiał. Z tą próżnościa jest OK. Tak trzymać. Nie
      należy być zbyt skromnym, chyba że chodzi o zarobki, ja mówiłam 20,000 ale
      wszyscy headhunterzy podwyższali. Ja jestem raczej szaloną optymistką, i tobie
      radzę to samo więcej optymizmu. Podaj emaila. Ja zaczynam pracę pod koniec
      marca. Jeżeli będziesz siedział dalej w Polsce postaram się, znaleźć jakieś
      namiary w Ireland na pracodawcę przez znajomych headhunterów (kwiecień/maj). To
      są ludzie otwarci i przyjażnie nastawieni do zarobienia pieniędzy. A oni
      zarabiają. Napisz jak u ciebie z angielskim. Ucz się. Polecam Marketleader.
      • Gość: Piotr Re: Degree Level IP: *.stomilsanok.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 21:27
        Dzieki za zainteresowanie - moj mail ghole@wp.pl
        Moze masz racje, sprobuje do Irlandii. Doswiadczenie mam kilkuletnie, rozmowy
        raczej sie nie boje bo mimo ze moj ang nie jest jeszcze fluent to przez tel
        sobie radze (z technicznym jest jeszcze lepiej bo cala dokumentacja u nas jest
        dwujezyczna). Sprawdzam www.brunel.ie - moze to dzisiaj jest TEN dzien.
        Reszta na maila
        Pozdrawiam
        • Gość: sb Re: Degree Level IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.05, 07:35
          Powodzenia. Odpowiedź na twoj email kwiecień/maj już z pracy. Trzymaj się.
          • cad_eng Re: Degree Level 24.02.05, 23:03
            Czekam - i powodzenia! Ciesze sie ze tobie sie juz udalo. Dostalem propozycje do Niemiec mam problem bo po pierwsze na Ideas a nie Catia (co zdecydowanie wole) no i wolalbym jednak rozwijac angielski (niemieckiego nie znam prawie wcale ale szukali czlowieka z niemieckim lub angielskim). Jestem juz po rozmowie - na razie ogolniki, zobaczymy co dalej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka