Gość: Aga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 09:16 mam pytanko: jak jest z nadbagażem na lotnisku czy mocno na to zwracają uwagę???????jadę już jutro no i zamiast 20kg mam 24 czy będę za to płaciła czy może i nie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natalia.brzeska Re: nadbagaż??? 19.03.05, 10:05 Nie będziesz płaciła. Powodzenia! Gość portalu: Aga napisał(a): > mam pytanko: jak jest z nadbagażem na lotnisku czy mocno na to zwracają > uwagę???????jadę już jutro no i zamiast 20kg mam 24 czy będę za to płaciła > czy może i nie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: nadbagaż??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 10:23 jestes pewna??? dziekiw ogóle za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oooooooooooooooooo Re: nadbagaż??? IP: *.ip-pluggen.com 19.03.05, 11:19 Przeciez zawsze waza! Jesli to np ciezkie buty czy cos innego do ubrania, to wloz to na siebie. Wizz air mowi w przepisach ze w reke mozesz wziac palto, parasolke, aparat fotograficzny... Jesli nie bedziesz mial nadwagi w duzym bagazu, to nie beda wazyc bagazu recznego, wiec tam wloz ciezkie rzeczy. Byc moze w Polsce nie sa tak ostrzy, ale jechalam z kraju zachodniego samolotem tanich linii i byli BARDZO ostrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosik 3 Re: nadbagaż??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 12:46 W Polsce za bardzo nie zwracali uwagi,ale jak mialam przesiadke w Brukseli na inny samolot to musialam zaplacic 100 euro.Przekroczylam limit tylko 4 kg.Tak ze lepiej nie miec nadbagazu Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.brzeska Re: nadbagaż??? 19.03.05, 14:02 Latam liniami Wizzair do Londynu srednio raz na 5 tygodnii. Zazwyczaj mam (w obie strony) ponad 30 kilo (ostatnio wracajac z Londynu bylo 36). Jeszcze ani razu nikt sie nie przyczepil do nadbagazu. W Gdansku odprawia bardzo mily mlody pan, z ciemnymi wlosami i waskim dlugim nosem. Przy okazji go pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twingirl Re: nadbagaż??? IP: 5.5R6D* / 198.54.202.* 19.03.05, 14:22 a jaka linia lecisz? ja kilka razy lecialam Lotem z gdanska do londynu i zawsze staralam sie nie miec wiecej niz 22-23 kg bo za wiecej mozna trafic na zlosliwa osobe i placic czego Ci nie zycze. Raz mialam ok 8 kg nadbagazu i musialam placic :( Ostatnio mam swoja taktyke i wywiozlam z polski ok 40 kg calego bagazu bez placenia. Wydaje mie sie ze LOT jest bardzo 'strict' jesli chodzi o nadbagaz. Ze swojego doswiadczenia w innych liniach Iberia, Lufthansa, BA, SAA, SAS, Austrian Airlines, Quantas, Olympic Airlines, udawalo mi sie do tej pory przewozic po ok 10-15 kg nadbagazu bez dodatkowych oplat. Mam nadzieje, ze Ci sie uda spokojnie :) twingirl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewabraun Re: nadbagaż??? IP: *.server.ntli.net 19.03.05, 18:55 Reczywiscie to zalezy od linii lotniczych, a moze od konkretnej osoby bedacej akurat na stanowisku, nie wiem. Sama nigdy za nadbagaz nie zaplacilam, moi znajomi tez nie Odpowiedz Link Zgłoś