31.08.14, 07:59
Mam pytanie, czy każą płacić za każdy kilogram nadbagażu czy przymykają oko?
Obserwuj wątek
    • mk2013pl Re: Enter air 31.08.14, 09:18
      Odpowiem pytaniem na pytanie: co chcesz zabrać do walizki, że przekroczy limit 20 kilogramów? Moje walizki zapełnione po brzegi ładowarkami, obiektywami i innym sprzętem nigdy nie przekroczyły tej magicznej liczby.
      A ważą dokładnie. Na lotnisku pani przy odprawie bagażowej zażądała położenia na wadze mocno wypchanego plecaczka, który chciałem zabrać jako podręczny. Jej mina bezcenna, bo w plecaku była sporych rozmiarów piłka, więc wszystko ważyło jakieś 30 deko :)
      • tz48 Re: Enter air 31.08.14, 17:16
        Nawet nie próbuj ,za nadbagaż się po prostu egzekwuje należność. Byłem świadkiem jak tacy nieroztropni próbowali ( myśleli pewnie że przymkną oko ) oraz nieudolna próba uproszenia ( przy tym braki znajomości języka ) następnie wezwany rezydent który służył jako tłumacz (na szczęście był przy odprawie) jeden chaos i zamieszanie, a tu my w kolejce poirytowani oczekujący na odprawę bagażu .Oczywiście ich bagaże zostały wycofane z taśmy. W sprzedaży są małe przenośne wagi bagażowe (z miarą) do 35 kg cena 15,00zł. Taką wagę posiadam i zawsze ważę bagaże (podręczny i rejestrowany ) przed wylotem , zajmuje w bagażu niewiele miejsca i sama waga waży ca 20 dkg (wraz z etui) i lecisz bezstresowo. Powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka