Dodaj do ulubionych

tabletki za granicą

IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 06.05.05, 12:30
mam pytanie:biore tabletki antykoncepcyjne,a niedlugo wyjezdzam za granice do
irlandii.nie chcialabym ich przerywac.czy mozna tam jakies dostac w aptece i
jak sie nazywaja i jakie sa ceny?
Obserwuj wątek
    • Gość: mxt Re: tabletki za granicą IP: *.lshtm.ac.uk / *.lshtm.ac.uk 06.05.05, 16:01
      lekarz rodzinny przepisze ci odpowiednie, mniej wiecej te same leki sa w Uk jak
      i w Polsce. recepte realuzujesz za darmo.
    • Gość: mkuben Re: tabletki za granicą IP: *.cable.ubr05.croy.blueyonder.co.uk 06.05.05, 16:52
      A jesli nie jestes zarejestrowana u lekarza rodzinnego to poszukaj w okolicy, w
      ktorej mieszkasz Family Planning Clinic. Tam Ci udziela wszelkich rad za
      darmo,przebadaja jesli zajdzie taka potrzeba no i oczywiscie zaopatrza Cie w
      tabletki...............
      • formaprzetrwalnikowa Re: tabletki za granicą 06.05.05, 20:56
        łał.. normalnie raj ;)
        A ja kombinuję jak tu kasę odłożyć na wykupienie tabletek przed wyjazdem na co
        najmniej 3 miesiace.
        Aż mi się wierzyć nie chce
        :)
        • Gość: gosc Re: tabletki za granicą IP: *.range81-132.btcentralplus.com 07.05.05, 17:03
          no no ,tylko nie raj...sporo papierkowej roboty przed toba.wez jakis zapas ze
          soba :)
          • Gość: Catriona Re: tabletki za granicą IP: *.server.ntli.net 07.05.05, 17:11
            Jaka tam paierkowa robota? Pierwsza rzecz jaka robisz- idziesz do przychodni w
            swoim miejscu zamieszkania i pobierasz swistki do wypelnienia. Wypelniasz
            swistki i wracasz z paszportem do przychodni. Mierza cie, waza i sprawdzaja
            cisnienie, a pozniej juz tylko czekasz az ci przysla papierek z numerem, ktorym
            sie poslugujesz i z nazwiskiem lekarza. Maksimum miesiac czasu
            • formaprzetrwalnikowa Re: tabletki za granicą 07.05.05, 18:38
              no, ze mną bedzie troche inaczej. ale , szczerze mówiac, jeszcze nie wiem jak.
              jestem lekarzem i mam nadzieję, że w Uk, tak jak w polsce, lekarze mogą sami
              sobie wystawiac recepty. ale na wszelki wypadek wezmę zapas leków na dwa
              miesiace
              :)
              • deadeasy Re: tabletki za granicą 07.05.05, 20:15
                To prawda, tabletki antykoncepcyjne sa za darmo. Zadnej papierowej roboty nie
                ma (no wypelnia sie formularz jak sie do przychodni zapisuje). Po prostu idzie
                sie do lekarza i tyle. Zadnych badan (moga tylko sprawdzic cisnienie krwi).
                Spirala tez jest za darmoche.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka