Dodaj do ulubionych

Medical - kiedy wyniki?!?!??!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 10:57
aaa i co mam zrobić? Wyników medicala ciągle nie ma, a pani z adminu
powiedziała, że dopóki nie otrzyma wyników to nie może wszcząć procedury
zatrudniania. I co teraz? Co prawda pracę mam zacząć teoretycznie od
września, ale wszyscy wiecie, że pewne rzeczy (wynajem mieszkania - choby
tymczasowego pokoju w phileas czy kupno biletów lotniczych czy kolejowych)
należy załatawić z duuużym wyprzedzeniem. A do tego w przyszłym togodniu
powinnam rozmawiac z szefem o wypowiedzeniu, bo potem idzie na miesięczny
urlop i po jego powrocie będzie za późno (mam miesięczny okres
wypowiedzenia). A tu ciągle ciiiisza z medicala. Może lekarka poszła na urlop
i co wtedy? Można jakoś dociec co się stało/dzieje z naszymi wynikami
medicala HELP!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: mon6229 Re: Medical - kiedy wyniki?!?!??! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 12:46
      ja dostalam wyniki po trzech tygodniach
    • Gość: urzedniczka Re: Medical - kiedy wyniki?!?!??! IP: *.cec.eu.int 27.06.05, 13:11
      Ja znalam wyniki po tygodniu, skontaktowalam sie z osoba, ktora byla
      odpowiedzialna za moje badania (fakt, ze to bylo w Lux)
      • Gość: byly_eurokrata Re: Medical - kiedy wyniki?!?!??! IP: *.netcologne.de 27.06.05, 16:05
        Bez "naciskania" na wyniki sie czeka rzeczywiscie czesto 3-4 tygodnie albo
        dluzej.
        Ja powiedzialem lekarzowi, ktory mnie badal, ze ze wzgledu na koniecznosc
        zalatwienia kilku bardzo istotnych spraw formalnych w starej pracy musze miec
        wyniki najpozniej za 5 dni. I wyobrazcie sobie, ze facet zadzwonil do mnie
        osobiscie do Polski i laskawie stwierdzil "your results are ok", przez co o
        malo mnie o zawal nie przyprawil....;-)
    • Gość: toja2001 Re: Medical - kiedy wyniki?!?!??! IP: 5.6.2D* / *.europarl.eu.int 27.06.05, 16:07
      wyslij maila - jak nazywal sie Twoj lekarz? toja2001@gazeta.pl
      • Gość: byly_eurokrata Re: Medical - kiedy wyniki?!?!??! IP: *.netcologne.de 27.06.05, 16:11
        De Gheest z tego co pamietam. Ale takie sprawy trzeby z gory popychac a nie po
        fakcie, on teraz pewnie twoich akt nie znjadzie albo nie bedzie mu sie chcialo
        szukac.
        Ja mialem te przewage, ze znam niderlandzki a on jest Flamandem, wiec poczul
        sie bardzo dumny, ze ktos z Polski woli mowic po niderlandzku zamiast po
        francusku czy po angielsku, moze to pomoglo? ;-)
    • Gość: toja2001 Re: Medical - kiedy wyniki?!?!??! IP: 5.6.2D* / *.europarl.eu.int 27.06.05, 16:21
      to nie w PE - nie moge pomoc
      • Gość: W Komisji Medical - kiedy wyniki?!?!??! IP: 32.106.94.* 27.06.05, 16:42

W Komisji w Brukseli, mail do (super) szefa medical :

serve.dolmans@cec.eu.int
    • Gość: stuzia Re: Medical - kiedy wyniki?!?!??! IP: *.cec.eu.int 27.06.05, 16:43
      O! Cos mi to przypomina! Tez mnie prawie do szalu doprowadzili ale jednak w
      ciagu 3-4 tygodni doszly. Poczekaj jeszcze na na nerwowke zwiazana z letter of
      offer... a potem jeszcze pierwsza wyplata.....eh...
      Ale pozniej za to.... :-)

Tak czy siak dzwon i ponaglaj. Mysle, ze to jedyny sposob aby to przyspieszyc.
      Powodzenia!
      • asiunia.lux Re: Medical - kiedy wyniki?!?!??! 27.06.05, 18:24
        Jako, ze pracuje w takim serwisie moge wiec powiedziec jak to tak naprawde
        wyglada. Otoz wyniki badan wracaja z laboratorium do serwisu medycznego po
        dwoch, najwyzej trzech dniach. I wszystko lezy w rekach sekretarek zajmujacych
        sie dalsza procedura, a nie w rekach lekarzy badajacych, szefow serwisu itp.

Poniewaz zalezy Ci na czesie, proponowalabym wiec zadzwonic do medikala i
        przedstawic swoja sytuacje. Jesli trafisz na mila sektretarke (taka jak ja:))
        to wystawi Ci papiery (na ktore czeka administracja) w ciagu kilku minut.

Nie dziwcie sie, ze tak dlugo sie czeka, poniewaz jest baaardzo duzo angazy, a
        sekretarki maja na glowie nie tylko to lecz rowniez wszystkie inne sprawy
        bierzace.

Ta wiec moja rada, najbardziej skuteczna - dzwonic!!

Gość portalu: stuzia napisał(a):

> O! Cos mi to przypomina! Tez mnie prawie do szalu doprowadzili ale jednak w
        > ciagu 3-4 tygodni doszly. Poczekaj jeszcze na na nerwowke zwiazana z letter
        of
        > offer... a potem jeszcze pierwsza wyplata.....eh...
        > Ale pozniej za to.... :-)
        >
        > Tak czy siak dzwon i ponaglaj. Mysle, ze to jedyny sposob aby to przyspieszyc.
        > Powodzenia!
        • Gość: jodza Re: Medical - kiedy wyniki?!?!??! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 11:20
          Dzięki za rady:o) zaraza zabieram sie za dzwonienie i dam znać co i jak.

Pozdrawiam
        • jodza Re: Medical - kiedy wyniki?!?!??! 28.06.05, 11:26
          hmm a pod jaki nr tel powinnam dzwonić? Bezpośrednio do szefa (któr jest podany
          w IDEA) czy bezpośrednio tam, gdzie były badania czyli: Medical Service 19
          avenue d'Auderghem, 1040 Brussels (building BREYDEL II) - tylko tam nie mam
          telefonu...:( a w wyszukiwarce nie wyskakuje nic o tym adresie
          • jodza Re: Medical - kiedy wyniki?!?!??! 28.06.05, 11:44
            www.europa.eu.int/comm/oib/building_en.htm chyba tu spróbuje ;o)
            • epsoelka Re: Medical - kiedy wyniki?!?!??! 28.06.05, 11:48
              telefonów nigdy dość.Pozdrawiam Ela
              • Gość: Roman Re: Medical - kiedy wyniki?!?!??! IP: *.localdomain / 213.25.181.* 28.06.05, 13:58
                Zwlaszcza goracych i namietnych telefonow
              • catnip1 Re: Medical - kiedy wyniki?!?!??! 28.06.05, 14:00
                Skarbie, podaj prosze swoj telefon na priv. Pozdro.
            • Gość: asiunia.lux Re: Medical - kiedy wyniki?!?!??! IP: 5.6.2D* / *.europarl.eu.int 28.06.05, 12:17
              +32 2 29 53866 lub koncowka 57694
              • Gość: Do Jodza Szef medical w Bxli IP: 32.106.94.* 28.06.05, 12:40
                Numer telefonu 00 32 (0) 2 295 39 06 - Pan DOLMANS Serve, szef medical service -
                Avenue d'Auderghem (okolo Schumana i Belliard).
    • marekggg Re: Medical - pytanie do asiuni 28.06.05, 12:49
      jak to jest z tym medical - mialem medical w marcu, razem z interview, coprawda
      nie mam jeszcze prace, ale czy powinni przyslac mi wyniki z medical, czy nie?
      bo mi sie wydaje ze jezeli tak, to oni zgubili i wyniki z medical, i przy
      okazji tez zwrot kosztow podrozy.
      • asiunia.lux Re: Medical - pytanie do asiuni 28.06.05, 13:14
        hihihi.....tak szybko to my tu nic nie gubimy, no chyba, ze sie celowo wyrzuci
        do smieci bo deklikwent brzydki jest na zalaczonym zdjeciu:) A tak powazniej:
        wszysko pewnie zalezy od tego gdzie te badania miales. U mnie w serwisie badan
        sie nie wysyla, chyba, ze sobie ktos zazyczy, ale to i tak nie jest
        jednoznaczne z tym, ze sie otrzyma. Wlasnie, wszystko zalezy od wynikow:)
        Wydaje mi sie, ze w Komisji to wysyla.
        • marekggg Re: Medical - pytanie do asiuni 29.06.05, 06:42
          hmmm - czyli zadzwonic do nich, czy do pani z admin? rozumiem ze jezeli sa
          negatywne to tez nic nie wysylaja? bo to troche bez sensu ani w jedna ani w
          druga strone. juz znalazlem faceta ktory mnie badal.
          • asiunia.lux Re: Medical - pytanie do asiuni 29.06.05, 13:34
            Podejrzewam, ze Twoje wyniki juz dawno sa w adminie. Moze problem jest w tym,
            ze nie byles idealnym kandydatem na stanowisko gdzie miales interv, stad tez
            brak jakiegokolwiek odzewu. Gdyby wyniki byly negatywne to by byla pierwsza
            rzecz, o ktorej bys sie dowiedzial. Napewno sa dobre i leza gdzies w
            skompletowanej teczce w adminie i to u nich powinienes sie dowiadywac co dalej:)
            pzdr
      • daisy78 Re: Medical - pytanie do asiuni 28.06.05, 13:49
        po prostu zadzwoń do nich. Ja dostałam wyniki chyba po 2 tyg., 2 strony formatu
        A4 i adnotację lekarza, że wszystko OK.Badania miałam w BXL
        • sil.bi Re: Medical - pytanie do asiuni 28.06.05, 13:53
          Ja tez dostalam wyniki po 2 tygodniach (Komisja). Bedac na badaniach
          podkslilam, ze chcialabym je otrzymac do domu. Warto podczas medicala spisac
          sobie namiary lekarza, ktory Cie 'prowadzi'.
    • jodza Re: Medical - ufff 28.06.05, 15:34
      heh dodzwoniłam się:o) po dziesiątkach przełączeń - trafiłam do osoby, która
      się zajmuje wynikami badań i oświadczono mi, że zostały dziś przsłane faksem do
      Unit Admin. uhhh no to teraz molestuje panią z Admin :o)
      • Gość: jodza Re: Medical - ufff IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 16:18
        łeeee tam ;o) wcale nie musiałam molestować pani z Admin, sama mi przysłał
        pismo. Hmm czy Wy (osoby startujące na kat. C) tez w pierwszym liście z adminu
        letter with proposition.... miałyscie słowa "probationer official (secretary)
        in...." Mam nadzieje, ze to probationer należy rozumieć jako nowicjusz a nie
        jakos stażysta/na okresie próbnym, hę?

• sil.bi Re: Medical - ufff 28.06.05, 16:49
          Przez pierwsze 9 m-cy pracy jestes probationer, co oznacza po prostu okres
          probny i nie ma nic wspolnego ze stazem.
          • jodza Re: okres próbny? 28.06.05, 21:37
            hmm czy to oznacza, że podpisuje umowę na 9 miesięcy?!
            • Gość: Z Brukseli Re: okres próbny? IP: 32.106.94.* 28.06.05, 22:02

www.europa.eu.int/comm/reform/refdoc/index_en.htm
            • Gość: byly_eurokrata Re: okres próbny? IP: *.netcologne.de 29.06.05, 07:54
              Jaka umowe podpisujesz nie gra w sumie roli. Z tego co pamietam, podpisuje sie
              co prawda umowe na czas nieokreslony, ale POD WARUNKIEM ze pozytywnie zaliczysz
              9-miesieczny okres probny. W praktyce "oblanie" okresu probnego na pewno rzadko
              sie zdarza, ale teoretycznie taka mozliwosc jest.
              Wszystko jest opisane w staff regulations, ktorych oczywiscie nikt nie czyta,
              nawet osoby krotko przed angazem....
              • jodza Re: okres próbny? 29.06.05, 09:59
                no z tym, że nikt nie czyta to bym nie przesadzała.
                Po prostu zawsze najpierw rzuca się hasło na forum, bo tu można otrzymać
                info/porady jak to jest w rzeczywistości a nie na papierze w staff regulation.
                Podejrzewam, że wynika to z mentalności naszych polskich pracodawców, którzy
                nas przyzwyczaili, że to co podpisujesz (warunku pracy zawarte w umowie o
                prace) na papierze, zwykle mija się z rzeczywistością. Mam nadzieje, ze w
                instytucjach unijnych rzeczywistość zgodna jest z tym co na papierze.....
                ewentualnie prosze o sprostowanie mojego naiwnego myslenia....

Pozdrawiam
                • Gość: adm nie ma umowy IP: *.cec.eu.int 29.06.05, 10:11
                  nikt nie podpisuje zadnej umowy- dostaje sie papier z nominacja na
                  europejskiego urzednika-stazyste bez dat, jedyne co podpisuje sie to
                  pokwitowanie ze sie go dostalo. Po 9 miesiacach, jezeli jest sie potwierdzonym,
                  dostaje sie taki sam papier z nominacja na urzednika europejskiego
                  nie zadnej umowy o prace ani dat, bo te sprawy reguluje statut ktory mowi o
                  okresach, datach, wymiowieniach i innych takich
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka