31.03.08, 17:45
Z góry pragnę przeprosić za taki temat na tym forum, ale ostatnio w innym wątku widziałam, że Krechu to specjalista więc:

Krechu, zaopatrzyłam się wczoraj w Canona PowerShot S5 IS bo stary Canonek umarł.

Na pierwszy rzut oka widzę różnicę w zdjęciach nawet bez podstawowych umiejętności fotograficznych (zdjęcia w galerii).

Chciałabym jednak nauczyć się tych wszystkich fotograficznych myków.
Znasz jakąś fajną pozycję książkową (koniecznie książkową), z której mogłabym sie nauczyć odpowiedniego traktowania aparatu wink

Pomożesz?
Obserwuj wątek
    • ddb2 Re: Do Krechu 31.03.08, 18:21
      Masz krolika? www.garnek.pl/tenshii/1264530
      A to jest po prostu swietne!www.garnek.pl/tenshii/1264548
      • tenshii Re: Do Krechu 31.03.08, 18:23
        Miałam królika. Królika przyzwyczajonego, że pies to środek transportu.
        Daisy jednak wyprowadziła królika z błędu próbując grać z nim w wrestling.
        Królik zamknął się w sobie i niczym nie szło do niego dojść.
        Więc się wyprowadził smile
        • paenka Re: Do Krechu 31.03.08, 21:16
          sama się zastanawialam nad tą hybrydką póki nie mam pieniedzy na
          lustrzanke cyfrowasmile

wskocz na www.canon-board.info/index.php
          tam jest masa informacji smile tylko uwazaj na onanistów sprzętowych wink
          w internecie rowniez znajdziesz masę informacji na temat fotografiismile
          na poczatek cos takiego ci chyba wystarczy
          www.fotografia.kopernet.org/
          www.fotoporadnik.pl/
          www.foto.com.pl/index.php?id=pf
          • tenshii Re: Do Krechu 31.03.08, 21:19
            Kiedy ja właśnie chcę książkę, coś co można wziąć do pracy np tongue_out
            • paenka Re: Do Krechu 31.03.08, 21:55
              ktoś mi kiedyś Mroczka polecałsmile
              podobno dobre są również publikacje National Geographic szkoła
              fotografowania, czy jakoś tak smile
              • tenshii Re: Do Krechu 31.03.08, 21:57
                Obczaję.
                Thank you Sensei smile
                • krechu Re: Do Krechu 01.04.08, 10:28
                  Witam

Niestety nie znam żadnej książki. Ja się podstaw uczyłem naście lat
                  temu jeszcze na kominowym jubitelu i smienie, a poza tym trochę
                  liznąłem temat na uczelni. Podejrzewam, że nie powinno być problemu
                  z zakupem jakiejś ciekawej książki (z dala od emipiku i książek
                  typu "fotografia w jeden weekend") w przypadku tych canonów to
                  pomiędzy s5 i s1 nie zauważysz w zasadzie różniecy w jakości zdjęć
                  (przynajmniej tych w mniejszych formatach) bo optyka jest w zasadzie
                  identyczna. Może s5 szybciej się uruchamia i szybciej robi zdjęcia;
                  taka jest niestety brutalna prawda na rynku napędzanym
                  coraz "nowszymi" modelami.

Nawiasem mówiąc za cenę s5 to już można lustrzaneczkę zdobyć (choćby
                  nikonka d40 - żadna rewelacja ale przy odpowiednim podejściu jakość
                  zdjęć znacznie różna)

Pozdrawiam
                  Krechu
    • gatek3 Re: Do Krechu 01.04.08, 11:47
      dziewczyne majaca pytanie dotyczace choroby szczeniaka odeslaliscie na
      weterynarie. jestem pewna ze isnieje tez forum dla fotografow i tam powinno sie
      szukac info na ten temat.
      • ddb2 do gatek 01.04.08, 13:13
        Wygląda na to, że wpadasz na to forum z wielką nadzieją, że będziesz
        się miała do czego czepnąć. Jesteś zgorzkniałą, starszą panią?
        Zgadłam?
      • paenka Re: Do Krechu 01.04.08, 13:57
        Tobie za to polecamy wizytę na forum dla sfrustrowanych.
        • gatek3 Re: Do Krechu 01.04.08, 14:29
          A wasza odpowiedzia jest jak zwykle atak i to taki zupelnie bezsensu. A
          bedziecie tez moze moje IP sprawdzac albo linkowac mojego bloga i zdjecia jak to
          robiliscie w przypadku jakiejs nastolatki ? Zastanawiam sie czasem czym sie od
          takiej julci-cos-tam roznicie ? Chyba tylko wiekiem smileOszczedzcie sobie
          blyskotliwach odpowiedzi bo nie mam juz tu zamiaru zagladac. No chyba ze chcecie
          sobie troche powyzywac ludzi od trolli i takich tam, po ilosci odpowiedzi na
          watek julci widac ze najwiecej do powiedzenia macie na takie tematy. Paenko,
          dziekuje Ci za ta wspaniala propozycje, bo rzeczywiscie do frustracji moze
          doprowadzic czlowieka usilowanie znalezienia grama rzetelnych informacji na
          takim smietniku.
          • paenka do gatek 01.04.08, 15:48
            wreszcie:]

o jakich ona atakach pisze?
        • krechu Re: Do Krechu 01.04.08, 14:30
          poprośmy łebmastera, zeby do tych postów dodał: "żeby zrobić fajną
          fotkę labowi to..." i po sprawie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka