Gość: pawel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 13:16 Prosze o informacje jak wyglada interview i o co przewaznie pytaja i jak sie ubrac.Bede wdzieczny za informacje. Pawel Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: inter zaloz buty i czyste skarpety, umyj zeby, i nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 13:18 odzywaj sie niepytany, bedzie dobrze!! Odpowiedz Link Zgłoś
anulka271 Re: dobre wrazenie 02.07.05, 14:57 bardzo wazne jest pierwszy rzut oka na twoja osoe. Usmiechaj sie badz wyluzowany choc wiem ze to nie jest latwe, odpowiadaj na pytanie najprosciej jak potrafisz bez zadnych trudnych slow bo sie zakopiesz sam. Poza tym patrz sie na nich nie gdzies na sciany w pomiesczeniu, bardzo duza uwage zwracaja na to bo wiedza ze jestes uczciwy. zcesto pytaja czemu jedziesz do UK i czemu ta posada. Ja bylam spokojna i odpowiadalam jak umialam i bez zadnych wywodow chociaz, czasem mowilam szerzej o moich zainteresowaniach i dostalm prace. w poniedzialek lece do Bristolu do pracy. wszystko wyglada super i zarobki wysokie jak na pierwsza prace. ajde z firmy jobs.pl zarabista firma bardzo rzetelna polecam jak masz jakies pytania to zapraszam na email anulka271@interia.pl albo gg 2264171 Odpowiedz Link Zgłoś
kristof01 Re: JAK WYGLADA INTERVIEW Z ANG.PRACODAWCA 03.07.05, 13:15 Mysle ze jak juz cie zaprosili na interview to w 90% masz prace jedyne co trzeba to sknocic, wystarczy rozumiec i odpowiadac w miare poprawnymi zdaniami. Wiem z doswiadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isa Re: JAK WYGLADA INTERVIEW Z ANG.PRACODAWCA IP: *.bulldogdsl.com 03.07.05, 13:40 Hello, interview wyglada podobnie jak w Polsce, i oczywiscie zalezy do tego do jakiego miejsca idziesz pracowac, Odpowiedz Link Zgłoś
kristof01 Re: JAK WYGLADA INTERVIEW Z ANG.PRACODAWCA 03.07.05, 13:15 Mysle ze jak juz cie zaprosili na interview to w 90% masz prace jedyne co trzeba to nie sknocic, wystarczy rozumiec i odpowiadac w miare poprawnymi zdaniami. Wiem z doswiadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arleta Re: JAK WYGLADA INTERVIEW Z ANG.PRACODAWCA IP: *.chello.pl 04.07.05, 09:58 Powodzenia na interview jesli jeszcze go nie miales.Wyglada podobnie jak w kraju, bo szukanie pracy tez jest bardzo biurokratyczne...cv referencje w sumie sie licza...to niestety nie Ameryka gdzie ladne zeby i luzackie podejscie wystarcza. Jesli to powazna oferta to przygotuj sie dobrze z historii twojego doswiadczenia zawodowego, zapytaj zeby pokazali ci gdzie bedziesz pracowac i na czy dokladnie bedzie to polegac, oni bardzo to lubia.poza tym na koncu zawsze pytaj czy maja jakies watpliwosci w kwestii zatrudnienia ciebie...jesli maja to odrazu powiedza i wiesz co poszlo zle na przyszlosc, jesli nie to juz wiesz ze masz prace.Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
deadeasy Re: JAK WYGLADA INTERVIEW Z ANG.PRACODAWCA 04.07.05, 10:08 > Mysle ze jak juz cie zaprosili na interview to w 90% masz prace jedyne co trzeba to nie sknocic, wystarczy rozumiec i odpowiadac w miare poprawnymi zdaniami. > Wiem z doswiadczenia. kompletna bzdura Odpowiedz Link Zgłoś
kristof01 Re: JAK WYGLADA INTERVIEW Z ANG.PRACODAWCA 04.07.05, 15:52 Tkie jest moje zdanie, jezeli masz inne to napisz a nie jakies chamskie odpowiedzi w polskim stylu. Wku..a mnie to ze na kazdym forum znajda sie ludzie ktorych jedynym celem jest sztuczne dowartosciowanie siebie i, a szkoda klawiatory... Odpowiedz Link Zgłoś
deadeasy Re: JAK WYGLADA INTERVIEW Z ANG.PRACODAWCA 04.07.05, 16:59 po pierwsze: pisanie "kompletna bzdura" nie jest chamskie po drugie: publiczne obrazanie innych, okreslajac ich jako typy, ktorych jedynym celem jest sztuczne dowartosciowanie siebie raczej do chamskich mozna zaliczyc po trzecie: co to jest "sztuczne dowartosciowanie"? To jest jakies niesztuczne? A teraz do rzeczy: Moze Tobie i Twoim znajomym udalo sie znalezc prace dzieki umiejetnosci sklecenia paru zdan ("...odpowiadac w miare poprawnymi zdaniami. Wiem z doswiadczenia."). I bardzo dobrze, ze Wam sie powiodlo. Z tego co napisales wynika jednak, ze samo zaproszenie na rozmowe wstepna niemal gwarantuje zatrudnienie ("Mysle ze jak juz cie zaprosili na interview to w 90% masz prace"). Powinienes sie jednak zastanowic zanim zaczniesz zarazac wszystkich Swoim optymizmem. Zaproszenie na rozmowe wcale nie gwarantuje dostania pracy. Oprocz zademonstrowania komunikatywnej znajomosci jezyka (nierzadko sie zdarza, ze tubylcy sami nie potrafia dwoch zdan do kupy sklecic) trzeba sie wykazac, ze ma sie predyspozycje, zdolnosci i (czasem) wymagane doswiadczenie konieczne do wykonywania danej pracy. Pewnie, ze rozne prace "maja" rozne wymagane kwalifikacje i rozne cechy kandydata beda sie liczyly (mruk pewnie bedzie mogl pracowac jako kucharz, czy ksiegowy ale do osob stykajacycj sie z klientami potrzebuja raczej gadul niz ludzi, z ktorych trzeba sila wyciagac odpowiedzi). Jesli wiec chcesz szafowac pomoca to najpierw sie zastanow co piszesz i namaluj caly obraz a nie tylko fragmenty. Ludzie gotowi pomyslec, ze nie musza sie w ogole przygotowywac na rozmowy wstepne. Tyle tylko co powtorza slownictwo i robota bedzie ich. To, ze komus zaoferuja prace zalezy duzo od rozmowy wstepnej + w pewnym stopniu szczscia. Ktos moze miec super CV (hence zaproszenie na rozmowe), gadac plynna angielszczyzna a jednak wypasc na rozmowie jak kompletny idiota. Wedlog mnie trzeba przestudiowac troche stanowisko o jakie sie czlek ubiega, wypunktowac wszystkie mozliwe cechy jakie powinna dana osoba posiadac, mozliwe konflikty/problemy z jakimi sie moze spotkac i potem wypisac przyklady na kazdy podpunkt z wlasnego poprzedniego zatrudnienia (pracy ochotniczej lub nawet zycia). Potem mozna przeleciec slownictwo. Ale co ja tu bede chrzanic, wszystko to juz przede mna ludzie pewnie opisali w innych watkach. Z mojego doswiadczenia to na interview chca "przyklady, przyklady i jeszcze raz przyklady". I jak juz ktos napisal: usmiechac sie bo gburow nie lubia. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kristof01 Re: JAK WYGLADA INTERVIEW Z ANG.PRACODAWCA 05.07.05, 14:59 Trzeba bylo takigo posta napisac od razu, przadstawic swoja opinie i wszystko byloby cacy. Odpowiedz Link Zgłoś
deadeasy Re: JAK WYGLADA INTERVIEW Z ANG.PRACODAWCA 05.07.05, 15:49 Wiesz, ja to z tych leniwych jestem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrtupe polecam DUUUZOWAZELINY!! i nos sobie pomaluj bez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 01:02 pudla na Brazowo!!! To robi na 1000000% najlepsze wrazenie!!! Prace dostaniesz nna bank.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ralph Re: JAK WYGLADA INTERVIEW Z ANG.PRACODAWCA IP: *.server.ntli.net 05.07.05, 01:17 Z mojego skromnego doświadczenia (tylko dwie rozmowy, za to zaliczone pozytywnie, miałem z czego wybierać) wynika, że absolutnie nie ma czego się bać. Naprawdę, nie ma żadnego powodu żeby się denerwować, bo rozmowy są naprawdę miłe (to nie jest udawanie) i generalnie pracodawcy są pozytywnie nastawieni, szukają osoby z którą będą pracować być może wiele lat, więc trzeba się po prostu zaprezentować jako sympatyczny człowiek, który jest fachowcem w swojej dziedzinie, ma doświadczenie i może szybko dostosować się do nowych warunków i ruszyć z robotą. Nie jestem ekspertem w dziedzinie rozmów kwalifikacyjnych, ale te rozmowy w Anglii były o niebo przyjemniejsze i sympatyczniejsze niż w Polsce. Głowa do góry, naprawdę trzeba być na luzie, przecież Cię nie zjedzą, po prostu idź i miło porozmawiaj. Jednocześnie bądź profesjonalistą. I tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expat polka -- shelf, to wystarczy!!! powodzenia na bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 15:54 zakwalifikujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu Re: JAK WYGLADA INTERVIEW Z ANG.PRACODAWCA IP: *.phase1ctu.com / *.phase1ctu.com 07.07.05, 10:52 Kilka dodatkowych uwag: DONTS: Postaraj sie nie spoznic. Jesli utkniesz w korku i wiesz, ze sie spoznisz, zadzwon 15 minut i przepros. Spoznienie na rozmowe niczego nie przesadza (na rozmowe w poprzedniej pracy spoznilem sie 30 minut bo untknalem na M25, potem wylalem podana szklanke wody na mojego, wtedy przyszlego, szefa; i mimo wszystko dostalem prace). Nie probuj idiotycznych dowcipow, ktorych moga nie zozumiec. Ale mozesz zazartowac ze spellingu twojego nazwiska (jesli masz trudne). Ich to wyluzuje, ze maja z tym problemy. Nie komplementuj osob. Ale kilka dobrych zdan o reputacji firmy bedzie mile widziane. Nie zaczynaj rozmowy o pieniadzach sam. Poczekaj, jak sami spytaja. Jesli nie bedzie rozmowy o kasie, nie panikuj. Na to przyjdzie czas. Nie klam. Jesli cie sytaja, czy to jest jedyna posada a tak naprawde bedziesz mial jeszcze dwie rozmowy w tym miesiacu, powiedz. DOS: Zawsze cie spytaja, czy masz jakies pytania. Miej przygotowane (na przyklad o mozliwosciach rozwoju zawodowego). Patrz w oczy i sie usmiechaj. Musisz sie ubrac smart (garnitur i krawat), bo to sie zawsze sprawdza. Nie ryzykuj business casual etc. Sa wyjatki (media, sport), ale nie wiem o jaka prace sie ubiegasz. Gdy rozmowa przejdzie na pieniadze, spytaj sie o caly 'package' (i.e. samochod, pensja, szkolenie, ubezpieczenie na zycie, emerytalne). Pamietaj o 'relocation package'. Jesli pojdzie zle, zawsze postaraj sie dopytac, nad czym musisz popracowac. Jesli dobrze (i dostaniesz pisemna oferte albo kontrakt), popros o kilka dni do namyslu, zanim ja przyjmiesz. JEST BARDZO ZLE WIDZIANE, jesli przyjmiesz oferte a potem sie wycofasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wow Re: JAK WYGLADA INTERVIEW Z ANG.PRACODAWCA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 14:15 hi, podam Tobie typowe pytania zadawane podczas interview: Tell me about yourself What are your strengths? What are your weaknesses? Why should we offer you this position? Why are you the best person for the job? What kind of decision do you find difficult? What do your staff/colleagues/superiors think about you? Why do you want to leave your current employer? In terms of your career, what would you like to be doing in five years time? What do you like most about your current job? What do you like least about your current job? Describe a difficult situation and how you dealt with it? What kind of people do you find difficult to work with and why? What do you consider to be your greatest achievement in your career to date? wow:) Work in UK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: JAK WYGLADA INTERVIEW Z ANG.PRACODAWCA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 15:03 Bede sie ubiegal o prace w charakterze opiekuna osob starszych Odpowiedz Link Zgłoś
deadeasy Re: JAK WYGLADA INTERVIEW Z ANG.PRACODAWCA 07.07.05, 15:19 To Sobie tez zerknij na "Data Protection Act" i cos co sie chyba zwie "Caldicott Report". Ja mialam rozmowe wstepna do dzialu "Drzew i Drzewostanow" w council i zapytali sie mnie o zastosowanie "Data Protection". Z duma moge stwierdzic, ze na szczescie mnie nie "zagieli" tym pytaniem ;o) Odpowiedz Link Zgłoś