aki000 20.07.05, 17:29 czesc, kurcze jestem w Irlandii juz ok roku a ciagle tesknie za domem i krajem... czy mi to kiedys przejdzie czy co? ;( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: obywatel Re: irlandia IP: 83.141.76.* 21.07.05, 15:20 Tez jestem juz ponad rok. Tesknie za bliskimi mi osobami. I wylacznie za nimi. Bo kiedy sobie porownam warunki zycia i zarobki tu - i tam, to tesknota za krajem od razu mi przechodzi. Piotr Slotwinski www.obywatel.blog.onet.pl <- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anulka7 Re: irlandia IP: *.b-ras1.prp.dublin.eircom.net 21.07.05, 20:10 hey, jestem od 2ch tygodni przyjechalam z zamiarem odreagowania od polskiej rzeczywistosci zarobienia kaski zeby moc w spokoju studiowac przez nastepny rok takie hop siup na 3 miesiace i z powrotem do moich ukochanych ziomali i rodziny:) ale jak patrze jak tu mozna sobie pochulac za podstawowa pensje to zaczynam sie zastanawiac czy warto po studiach sie tym jeszcze ponapawac. tesknie okropnie, za ludzmi, choc polakow tu nie brakuje, a ja juz taka jestem ze najbardziej rajcuja mnie polskie konwersacje. w zeszlym roku spedzilam 2 miesiace na obczyznie w UK i pomimo ze bylam w pracy z przyjaciolmi myslalam tylko o tym zeby reszte moich ludzi sprowaddzic tam albo anglie zabrac do polski. potem wrocilam do polandu i tesknilam za anglia. teraz jestem w dublinie i... jest wporzo ale jak sobie pomysle ze teraz pracuje zupelnie bez zwiazku z moimi studiami to mysle ze sie tu marnuje, moj angielski nie jest jeszcze taki kul zeby startowac w zawodzie, echh tak zle i tak niedobrze. tesknie okrutnie:) pozdro:* Odpowiedz Link Zgłoś
sabat.sabat Re: irlandia 21.07.05, 21:26 Jestem tu 8 miesiecy.Miesiac temu ściągnąłem do siebie żonę i córki i teraz jest ok.Ale przez ten czas jak byłem sam to tylko internet i kontakt z rodziną dodawał mi czadu.Na szczęście dosyc szybko sie ustawiłem i teraz nie myśle o powrocie bo niby do czego?To jest złodziejski kraj (Polska), nie ma roboty a jak jest to za psie pieniądze,że brakuje na rachunki.Kredyty grzebią ludzi żywcem, samotnym matkom obcięli zasiłki (rządowa banda pasożytów) itd. itp.Wiec radzę wszystkim tęskniącym: zarabiajcie kasę, odkładajcie ile możecie i ściągajcie swoich bliskich.Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś