Dodaj do ulubionych

wulkanizacja w brukseli???

IP: *.cec.eu.int 04.01.06, 10:13
Wiechalem na kraweznik i poszlo mi kolo w samochodzie. Czy ktos sie orientuje
czy w Brukseli moge naprawic felge czy od razu musze kupic nowe kolo??
Dzieki
Obserwuj wątek
    • do.ki Re: wulkanizacja w brukseli??? 04.01.06, 12:27
      Troche nie rozumiem. To o co w koncu chodzi? O naprawe felgi? Stalowej?
      Aluminiowej? Czy o zmiane/naprawe opony?
      Warsztatow od kol pelno na kazdym kroku, pytanie tylko czy warto. Jesli to
      zwykla stalowa felga, to moze i ktos ci ja wyprostuje, ale rownie dobrze mozna
      kupic nowa, bo koszt naprawy bedzie zblizony do ceny nowej. Jesli to aluminiowa,
      to one niezbyt dobrze znosza prostowanie, wiec moze i tak lepiej wymienic.
    • Gość: madalini Re: wulkanizacja w brukseli??? IP: *.uitp.com 04.01.06, 14:17
      Ale numer, mi tez sie to wczoraj przydarzylo, choc kolo z felga przetrwalo...
      Ale polecam warsztat tuz przy La Chasse, chyba Av. des Casernes w strone Gare
      Etterbek - szybko i tanio zalozyli mi nowe opony.
      • Gość: anbxl Re: wulkanizacja w brukseli??? IP: *.240.81.adsl.skynet.be 04.01.06, 17:40
        A mnie wlasnie poraz piaty w przeciagu roku rura wydechowa nawalila,ale juz
        jest oki-naprawione.A jezeli chodzi o opony i wszelkie naprawy z tym zwiazane
        to polecam moze troche szemrany-bo Polakom nie daja faktur,ale spore znizki
        zaklad na bocznej ulicy od chausée d'anvers-krotko ulica obok dworca
        polnocnego,prosto,mijacie po prawej hotel president i za jakies 50 m na
        swiatlach w prawo i juz widac po prawej stronie,na przeciw najwiekszego i
        najtanszego sklepu z czesciami samochodowymi-za porzadne wzmocnione
        opony,zimowe,wloskie do kamionetki zaplacilam 40 euro za szt
        • Gość: Doki Re: wulkanizacja w brukseli??? IP: *.240.81.adsl.skynet.be 04.01.06, 17:48
          anbxl, co to sa "porzadnie wzmocnione opony"?

Bo cos mi sie zdaje, ze dalas sobie wcisnac kit...
          • Gość: anbxl Re: do doki IP: *.240.81.adsl.skynet.be 04.01.06, 20:40
            nie wiem jak ci wytlumaczyc-podobno wzmocnione to te do przyczepek i
            badziewiastych kamionetek jak moje kangoo-w speedy za najtansze 165/R15 chcieli
            78 euro za sztuke,a ja raz pojechalam zapytac o cene w tym szemranym garazbez
            rachunkow-powiedzieli 50,na drugi dzien pojechalam i gosciu spytal sie Polka-
            tak i przypomnialam ze dzien wczesniej mowil ze 40 euro za sztuke i udalo
            sieeeeeeeeeeeee
            • do.ki Re: do doki 04.01.06, 20:50
              No to chyba dalas ciala (excusez le mot). Po co Ci wzmocnione? Indeks
              obciazalnosci opony jest na niej napisany. sprawdz sobie:

www.sowkam.point-s.pl/?id=tab
              Bez rachunku nie warto. Przeciez lepiej wziac rachunek i wszystko odpisac od
              podatku niz bawic sie w szemrane transakcje. Oszczednosc wieksza, a i reklamowac
              jest jak w razie czego.

> w speedy za najtansze 165/R15 chcieli 78 euro za sztuke

Gadanie! W moim warsztacie za 195/60R15 zimowe Firestone'y (Winterhawk) chcieli
              92 euro za sztuke (ale to dlatego, ze uparlem sie na indeks predkosci H, bo
              musze szybko jezdzic takze w zimie). Co to za oszczedzanie- 100 euro na
              komplecie opon? Takie groszaki?

Sorka, ale nie polecam Twojej metody. Ja u siebie doplacam 9.5 euro za montaz
              kazdej opony, ale w ta cene jest wliczone skladowanie tych opon, na ktorych
              akurat nie jezdze (zimowe/letnie).
              • Gość: anbxl Re: do doki IP: *.240.81.adsl.skynet.be 04.01.06, 22:29
                Nie znam sie na samochodach a wiec i na oponach,idm moj maz i wlasnie jestem z
                siebie zadowolona,ze sama zalatwilam sprawe opon i nie musialam prosic o to
                mojego chlopa-poraz kolejny pokazalam mu swoja niezaleznosc :-),a zaraz prosto
                jechalam na przeglad techniczny i opony byly oki-co potwierdzil dzis moj
                garazysta
                • asiunia.lux Re: do doki 04.01.06, 23:31
                  Gość portalu: anbxl napisał(a):

> Nie znam sie na samochodach a wiec i na oponach,idm moj maz i wlasnie jestem
                  > z siebie zadowolona,ze sama zalatwilam sprawe opon i nie musialam prosic o to
                  > mojego chlopa-poraz kolejny pokazalam mu swoja niezaleznosc

Ej, to gosciowa jestes! :o)
                  pozdrawiam
                  • Gość: paw@home serwis dla kobiet niezaleznych IP: *.81-201-80.adsl.skynet.be 04.01.06, 23:43
                    i takich od ktorych nic nie zalezy

www.opony.pl/
                  • Gość: anbxl Re: do asiunia IP: *.68-136-217.adsl.skynet.be 05.01.06, 20:37
                    Dzieki :-)))odezwe sie mailem i in live :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka