Dodaj do ulubionych

Dla rozladowania atmosfery.

IP: *.cec.eu.int 21.02.06, 11:42
Siedze sobie spokojnie w pracy a tu BUCH jest mail z kraju.
Podziele sie jego urywkiem bo taki fajny jest:)

........Tak, na razie zamieszkuję u XXXXXX. Jakiś miesiąc już będzię, ale w
ten piątek wracam do domu. Wygodnie mi tam jest pod względem dojazdu. Do
roboty jadę 20 minut. Zamieszkałam tam od tych mrozów po 20 stopni, fuj
okropnie zimno było, odmroziłam sobie ręce! Chodzę o 21.00 spać a rano o
5.00 - 5.30 budzi mnie Radio Maryja. Znam już cały rozkład ranny tego radia.
O 5.00 do 6.00 są pieśni religijne potem wiadomości, pacież do 6.30 a
następnie różaniec :-)! Oczywiście śpię w jednym pokoju z YYYYY bo jakby
mogło być inaczej :-( W nocy potwornie chrapie, czasami wytrzymać się nie da!
Ogólnie to różnie bywa, ale ogólnie nie mogę narzekać..............
Obserwuj wątek
    • Gość: epska Re: Dla rozladowania atmosfery. IP: *.cec.eu.int 21.02.06, 13:32
      mysle ze osoba ktora do ciebie pisala powinna sie obrazic, jakby nie bylo
      nabijasz sie z tresci prywatnej korespondencji... nie chcialabym Ciebie za
      kolege/kolezanke
      • sir.evans Re: Dla rozladowania atmosfery. 21.02.06, 15:39
        atmosfera i tak jest rozladowana...
        • tomi_22 Re: Dla rozladowania atmosfery. 21.02.06, 15:40
          Jak chcesz to moge ja zaraz naladowac...
          • sir.evans Re: Dla rozladowania atmosfery. 21.02.06, 16:40
            Liczylem na Ciebie, tomi, bo ten watek jakos slabo sie rozwija;-) kapitan tez
            by sie przydal. Kapitanie!!! AHOJ!!!
            • Gość: dupek a dupa? IP: *.cec.eu.int 21.02.06, 16:42
              sie nie przyda?
              Bo kapitan to juz chyba sie do niczego nie przyda, w stanie w jakim sie
              znaduje...
              • sir.evans Re: a dupa? 21.02.06, 16:44
                no i od razu sie zrobilo weselej:-)
                • kapitan_ameryka ahoj! tam na pokladzie 21.02.06, 16:47
                  Oba cala naprzod!!!

Ja sie wykazalem i znalazlem pare ciekawych tematow, ale zaraz powiedzieli ze
                  jestem cham i prostak. Poplakali sie jak zwykle dzieci... I jak sie tu z takimi
                  bawic?
                  • Gość: epska Re: ahoj! tam na pokladzie IP: *.cec.eu.int 21.02.06, 16:50
                    przepraszam, nikt nie powiedzial zes prostak.. tylko zes chory z rozpaczy bo
                    upatrzona przez Ciebie epska, zaawansowana i zajeta, nie raczy ci nawet ochlapa
                    rzucic... i ot co:).. a swoja droga, to jakies postepy zrobiles? Bo ona miala
                    sie zlitowac:))).zlitowala sie?
                  • sir.evans Ahoj zalogo! Ahoj Kapitanie! 21.02.06, 16:55
                    Spróbuj sobie wyobrazić, kiedy otworzysz oczy,
                    Że tak nagle dziwny widok Cię otoczy.
                    Kapitanem oto jesteś na wielkim swym okręcie,
                    Przed siebie płyniesz śmiało, szybko i zawzięcie.

Ahoj, załogo! Ahoj, kapitanie!

I nie ma w tej historii nawet cienia przesady,
                    Bo kto właściwie wątpi, że nie dasz sobie rady?
                    Opłyniesz dziś pół świata, a może i świat cały.
                    Ja będę trzymać kciuki - nie jesteś aż tak mały.

Jeśli się trochę boisz być sam na oceanie,
                    Zabierz ze sobą misia i zrób go swym bosmanem,
                    Koniecznie weź też lalę, pod rękę pajacyka,
                    A będziesz miał dzielnego majtka i sternika.

I z dzielną tak załogą możesz zdobyć biegun,
                    Lub w berka się pobawić na nieznanym brzegu,
                    A wszystkich tu dorosłych, jeśli będą grzeczni,
                    Zostawisz gdzieś na wyspie, tam będą bezpieczni.

Deszczowe dni, upalne słońce,
                    Pokonać strach i niewoli smak,
                    Nadzieję da wspomnienie gorące
                    O tobie gdzieś daleko tam.

Dobra, dosc na dzis tego plywania bez steru. Wracam na lad! Juz prawie piata!
                    • epska_zenobia Re: Ahoj zalogo! Ahoj Kapitanie! 21.02.06, 16:58
                      tak, tak, idz na lad
                      wyciagnij biurete,
                      wlej sete,
                      wkropl w gardlo sete
                      i umyj biurete...

tez spadam...
                  • asiunia.lux Re: ahoj! tam na pokladzie 21.02.06, 16:56
                    Jak ja lubie ten dom waritow! :))
                    A Ciebie kapitan lubie za nieprzecietne poczucie humoru;)
                    • Gość: dupek no ale IP: *.cec.eu.int 21.02.06, 16:58
                      DUPA!!!

ten mczapla ciagle nie czuwa:)))
                      • Gość: mczapl Re: no ale IP: 212.190.72.* 22.02.06, 10:52
                        Czuwa, tylko czasami pozwala nieco myszom harcowac... byleby za bardzo nie
                        brudzily podlogi...
            • tomi_22 Czy ja wiem 21.02.06, 17:03
              Ja nie wiem, malo czasu mam, czasem owszem cos tam napisze, ale teraz to
              ja "user friendly" jestem. Paw odpadl, Doki sie zmyl bo sie obrazil za
              samochody, Mczapl kasuje co ciekawsze posty, Adm sie zmyla, Sofi wyluzowala,
              Rudy i Lezsek sie zabrali chyba do pracy, Sil.bi juz nie kradnie Wi-
              Fi, "gwiazda" Maja18 sie na mnie obrazila, Essere zamienil sie w filozofa a
              reszta siedzi cicho albo olala forum.

Ja tu nic nie poradze...
              • epska_zenobia Re: Czy ja wiem 21.02.06, 17:09
                ja nie olalam.
                ja sie dopiero rozkrecam, ale fakt, chyba wszyscy polecieli sie prywatnie ubezpieczac, bo Paw takiego szumu kolo tematu narobil, ze sama sie tez ubezpiecze. Co mi tam. Generalnie zdrowa jestem, ale jak emerytka bede, to smigne zgrabnie miedzy komitetem kolejkowym i z przyzwyczajenia rzuce, juz wtedy nie epsi, tylko jakis tam Insurance badg babce w okienku a sama spoczne na kozetce.
                • sir.evans Re: Czy ja wiem 21.02.06, 17:17
                  a co to biureta?
              • essere1 Hmm, to moze umowmy sie, 21.02.06, 17:19
                tomi_22 napisał:
                Essere zamienil sie w filozofa a
                > reszta siedzi cicho albo olala forum.
                >
                > Ja tu nic nie poradze...

..ze raz w tygodniu jest "dzien bez admina" i zaczniemy sobie wymyslac, jak
                dawnych dobrych czasow?;-) No dokuczac, prowokowac, etc... he?:)
                • adm-adm Re: Hmm, to moze umowmy sie, 21.02.06, 17:22
                  Bardzo prosze:), ale tylko w jedna strone to bedzie dzialac:)))

Tomi, ty glabie, kto ci powiedzial ze mnie tu nie ma? Moze ja jestem kapitanem?
                  A moze kaczorkiem? albo... Maja18:))
                  • epska_zenobia Re: Hmm, to moze umowmy sie, 21.02.06, 17:32
                    dokladnie tak.
                    wielosc nickow oddajaca wiele obliczy tej samej osoby widziane z wielu stron swiata i lustra. czy naprawde to forum jest takie nedzne, ze trzeba wprowadzic, podobnie jak Howard Stern na antenie radia w Ameryce, lipne postacie, dla dodania blasku i pikanterii obradom, czy tez naprawde wielu osobom na tej liscie nie chce sie nawet kiwnac klawiatura i myszka ????

a moze to po drugiej stronie lustra jest to prawdziwe EPSOwo, czy tez dzialajaca Belgia???

stanowczo ide do analityka

PS a co do biurety to poszukajcie na wikipedii, na pewno bedzie
                    • epska_zenobia Re: Hmm, to moze umowmy sie, 21.02.06, 17:33
                      tak, jest,

pl.wikipedia.org/wiki/Biureta
                  • tomi_22 Re: Hmm, to moze umowmy sie, 21.02.06, 19:02
                    Super, moze piatek, w ramach Casual friday???

Tylko nie glabie, tylko nie glabie... czekaj czekaj, juz ja ci ksywke jakas
                    wymysle...
                    • Gość: essere1 Hi, to tak jak w Asterixie z bardem:):) IP: *.cec.eu.int 22.02.06, 10:35
                      W piatki trzeba by Admina zakneblowac, zwiazac i przechowac do soboty rano w
                      lochach komisyjnych:):):) A na forum ring wolny:]:]:]
                      • Gość: mczapl Re: Hi, to tak jak w Asterixie z bardem:):) IP: 212.190.72.* 22.02.06, 10:53
                        W paitki ok, ale popoludniu - w PE mamy wtedy wolne, to i na forum moglbym
                        odpoczac...
                        • tomi_22 Re: Hi, to tak jak w Asterixie z bardem:):) 22.02.06, 10:58
                          Sprawdzcie kiedy Mczapl jest w Polsce, wtedy mozna by sobie popisac... A jak
                          wroci to i tak nie da rady wszystkiego wykasowac, nie bedzie mu sie chcialo...
                          • Gość: mczapl Re: Hi, to tak jak w Asterixie z bardem:):) IP: 212.190.72.* 22.02.06, 11:02
                            A co ty myslisz, ze w Polsce nie mam dostepu do netu? ;)
                            • essere1 Tomi, to trzeba zmienic taktyke: 22.02.06, 11:38
                              Gość portalu: mczapl napisał(a):

> A co ty myslisz, ze w Polsce nie mam dostepu do netu? ;)

Trzeba tyle pisac, zeby admin nie byl w stanie nadazyc, takie zamulenie
                              systemu:):) Proponuje przetestowac na forum LUxemburg, dobra?;-)
                              • tomi_22 Re: Tomi, to trzeba zmienic taktyke: 22.02.06, 11:42
                                Na Luksemburgu nie ma 1 Admina hehehe ;)))
                                • essere1 Re: Tomi, to trzeba zmienic taktyke: 22.02.06, 11:49
                                  tomi_22 napisał:

> Na Luksemburgu nie ma 1 Admina hehehe ;)))
                                  To tym bardziej mozna sprobowac zamulic przerob adminow: jak wymiekniecie tam,
                                  to tym bardziej jeden admin tu peknie. Hmm co by tu zrobic? Moze sprowokowac
                                  zaprzyjaznione fora polonijne??:))::))::):)
                                  • tomi_22 Re: Tomi, to trzeba zmienic taktyke: 22.02.06, 11:51
                                    A skad wiesz ilu nas jest?

Co do forow Polonijnych, probowali, ale nawet ich sie nie wycinalo, po prostu
                                    sami odpadli. Zobacz, na EPSO tez atakowali, i skonczylo sie na kilku watkach.
                                    Klocic i wyzywac to mozemy sie sami, bo przynajmniej wiemy o co chodzi, a kazdy
                                    i tak chce byc madrzejszy od drugiego... ;)
                                    • essere1 Re: Tomi, to trzeba zmienic taktyke: 22.02.06, 11:55
                                      tomi_22 napisał:

> A skad wiesz ilu nas jest?

Ilu?

>
                                      > Co do forow Polonijnych, probowali, ale nawet ich sie nie wycinalo, po prostu
                                      > sami odpadli. Zobacz, na EPSO tez atakowali, i skonczylo sie na kilku
                                      watkach.
                                      > Klocic i wyzywac to mozemy sie sami, bo przynajmniej wiemy o co chodzi, a
                                      kazdy
                                      >
                                      > i tak chce byc madrzejszy od drugiego... ;)

To fakt... Pewnie zaczeli sie klocic miedzy soba:):):)
                                      • tomi_22 Re: Tomi, to trzeba zmienic taktyke: 22.02.06, 11:59
                                        Wystarczajaco duzo, zeby sobie poradzic :)
                                        • essere1 Re: Tomi, to trzeba zmienic taktyke: 22.02.06, 12:06
                                          tomi_22 napisał:

> Wystarczajaco duzo, zeby sobie poradzic :)

Hi, to sie dowiem nieformalnymi kanalami - u zrodel;-)
                                          • tomi_22 Re: Tomi, to trzeba zmienic taktyke: 22.02.06, 12:11
                                            I tak ci nie powiedza... Aha, pamietaj ze w kazdej chwili moze byc nas i 50
                                            osob... :)
                                            • essere1 Re: Tomi, to trzeba zmienic taktyke: 22.02.06, 12:26
                                              tomi_22 napisał:

> I tak ci nie powiedza... Aha, pamietaj ze w kazdej chwili moze byc nas i 50
                                              > osob... :)

W sumie moglibysmy sie zalozyc, tylko po co?
                                              50 osob? Czyli cale forum?:P
                                              • tomi_22 Re: Tomi, to trzeba zmienic taktyke: 22.02.06, 12:36
                                                Ano cale forum. Jest nas troche wiecej, niewiele, ale to i tak duzo.
                                              • Gość: jeden z tysiaca Re: Tomi, to trzeba zmienic taktyke: IP: 195.218.21.* 22.02.06, 12:42
                                                >W sumie moglibysmy sie zalozyc, tylko po co?
                                                > 50 osob? Czyli cale forum?:P

moze wyraze to nieco eufemistycznie
                                                • essere1 Re: Tomi, to trzeba zmienic taktyke: 22.02.06, 14:13
                                                  Gość portalu: jeden z tysiaca napisał(a):

> Kiedys ktos na Lux-Forum zaproponowal, zeby prowokacje po prostu olewac i
                                                  chyba
                                                  > pomysl sie przyjal,
                                                  > bo jak dotad prowokacje (i tak nieliczne) pozostawaly bez odzewu. A
                                                  prowokacja,
                                                  > to jest bardzo
                                                  > zarloczny pasozyt
                                  • Gość: asiunia Re: Tomi, to trzeba zmienic taktyke: IP: *.dyn.luxdsl.pt.lu 22.02.06, 14:15
                                    essere1 napisał:

> Hmm co by tu zrobic? Moze sprowokowac
                                    > zaprzyjaznione fora polonijne??:))::))::):)

To wpadnij do nas, mozemy sie poklocic jak chcesz....
                                    ;)

• essere1 Re: Tomi, to trzeba zmienic taktyke: 22.02.06, 14:18
                                      Gość portalu: asiunia napisał(a):

> essere1 napisał:
                                      >
                                      > > Hmm co by tu zrobic? Moze sprowokowac
                                      > > zaprzyjaznione fora polonijne??:))::))::):)
                                      >
                                      > To wpadnij do nas, mozemy sie poklocic jak chcesz....
                                      > ;)

Oki, to w piatek od 9 zadyma na forum luksemburg:]
                                      • Gość: asiunia Re: Tomi, to trzeba zmienic taktyke: IP: *.dyn.luxdsl.pt.lu 22.02.06, 14:20
                                        Dobra, przygotujemy sie;)
                                        • essere1 Re: Tomi, to trzeba zmienic taktyke: 22.02.06, 14:24
                                          Gość portalu: asiunia napisał(a):

> Dobra, przygotujemy sie;)

Zastrzegam, ze walka bedzie krwawa i niehonorowa:-)
                                          • asiunia.lux Re: Tomi, to trzeba zmienic taktyke: 22.02.06, 14:26
                                            tomi, ma_wi & Co - oglaszam pilana narde!
                                            • tomi_22 Re: Tomi, to trzeba zmienic taktyke: 22.02.06, 15:06
                                              Essere - MAKE MY DAY... :)))
                                              • ma_wi99 Re: Tomi, to trzeba zmienic taktyke: 22.02.06, 15:54
                                                Powiem wprost
                                                • essere1 Ok. No to do zobaczenia w piatek o 9:] 22.02.06, 16:08

• jakubsky Re: Hi, to tak jak w Asterixie z bardem:):) 22.02.06, 17:05
                              mczapl, nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmu, ale zgadzam sie, ze durne wypowiedzi trzeba kasowac
                              • Gość: mczapl Re: Hi, to tak jak w Asterixie z bardem:):) IP: *.dsl.scarlet.be 22.02.06, 23:17
                                a czy ty widzisz, bym byl nadgorliwy?

raczej czasami bywam niedogorliwy...
    • hydromanekin Re: Dla rozladowania atmosfery. 21.02.06, 17:18
      Tak a propos rzeczonego Radia, polecam ponizszy filmik:

www.youtube.com/w/Moherowe-berety?v=WyxEdbyswKA&search=eurowizja%202006%20polska%20polish%20poland%20funny
      • nina2711 Re: dla rozladowania atmosfery -- podatki 21.02.06, 17:38
        Zamieszczam dla rozladowania atmosfery propozycje systemu podatkowego, ktora
        dostalam kilka lat temu dla poprawy humoru. Prosze niepotrzebne/obrazliwe itd.
        skreslic i wykasowac. Pozdrawiam. :)
        PS. Kiedy wreszcie bedzie wiosna i slonce?

Rozporządzenie
        MINISTRA FINANSÓW

z dnia 29 października 2001 r.

w sprawie określenia nowych tytułów podatkowych podatku dochodowego od osób
        fizycznych

(Dz.U. z dnia 30 października 2001 r.)

Na podstawie art. 10 ust. 1 oraz art. 27 ust. 1 ustawy z dnia 26 lipca 1991 r.
        o podatku dochodowym od osób fizycznych (Dz. U. z 1993 r. Nr 90, poz. 416 i Nr
        134, poz. 646, z 1994 r. Nr 43, poz. 163, Nr 90, poz. 419, Nr 113, poz. 547, Nr
        123, poz. 602 i Nr 126, poz. 626, z 1995 r. Nr 5, poz. 25 i Nr 133, poz. 654
        oraz z 1996 r. Nr 25, poz. 113, Nr 87, poz. 395, Nr 137, poz. 638 i Nr 147,
        poz. 686)

zarządza się, co następuje:

§ 1. W związku z koniecznością zwiększenia dochodów budżetu ustanawia się
        nowe źródła przychodów podlegające opodatkowaniu podatkiem dochodowym od osób
        fizycznych o:
        1) Panny cnotliwe - podatek od luksusu 10 %
        2) Panny niecnotliwe - podatek od użyteczności publicznej 10 %
        3) Stare panny - podatek od nieużyteczności publicznej 20 %
        4) Prostytutki - podatek dochodowy 15 %
        5) Mężatki - podatek obrotowy 8 %
        6) Cichodajki - podatek od ruchomości 18 %
        7) Żonaci z wdową posiadającą dzieci - podatek spadkowy 12 %
        8) Kobiety w okresie - podatek VAT
        a) 7 dni 22 %
        b) 9 dni 40 %
        c) 22 dni 100 %
        10) Stare babcie - podatek od nieruchomości 10 % podstawy emerytury
        11) Nosiciele wirusa HIV - podatek od darowizn 25 %
        12) Panny w mini - podatek od widowisk 80 %
        13) Spółkujący w krzakach - podatek leśny i gruntowy 45 %
        14) Spółkujący w samochodzie - podatek drogowy 25 %
        15) Teściowe - podatek od nakładów zbędnych 50 %
        16) Kobiety w ciąży - podatek od wartości dodanej 80 %
        17) Małżeństwa - podatek za użytkowanie wieczyste 450 %

§ 2. W związku z koniecznością natychmiastowego i właściwego wprowadzenia
        w życie powyższych przepisów karze podlegają:
        1) Wdowcy - za zniszczenie mienia społecznego 60 %
        2) Bezdzietne mężatki - za sabotaż 75 %
        3) Panny z dzieckiem - za prowadzenie działalności bez wpisu do rejestru 100
        %
        4) Kawalerowie - za kłusownictwo 75 %
        5) Rozwodnicy i rozwódki - za dezercję 35 %
        6) Panny mówiące, że to pierwszy raz - za składanie fałszywych zeznań 40 %
        7) Cnotliwe kobiety pow.18-go roku życia - za nieterminowe świadczenia 30 %

§ 3. Zarządzenie wychodzi w życie z dniem ogłoszenia i ma zastosowanie do
        przychodów osiąganych od 01.01.2002 r.

WICEPREMIER RADY MINISTRÓW
        MINISTER FINANSÓW
        …..

• paw_dady a co w tym smiesznego?! 22.02.06, 21:53
      ani smieszna ani madre takei takie epsie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka