Dodaj do ulubionych

Go Work!!Cypr!

19.03.06, 11:26
Jak to jest???najpierw egzamni z angielskiego.Czy ktos wie czy jest on
trudny??a potem co pokolei jak sie go przejdzie??i wogole czy mozna sie
dogadac,jesli angielski jest na średnim poziomie????prosze odpisujcie
Obserwuj wątek
    • anuszka222 Re: Go Work!!Cypr! 22.03.06, 12:13
      siemka Ollu.
      Nie boj sie, nie ma zadnego egzaminu. pani z biura zada Ci jedno banalnie
      proste pytanie po angielsku i koniec "egzaminu".Potem podpiszesz umowę i
      czekasz na termin odlotu. nie ma problemu z dogadaniem sie na miejscu, ze mną
      były osoby w ogóle nie mówiące po angielsku.Jak masz wybór to polecam
      miejscowosc Agia Napa.Typowo młodzieżowe miasteczko, impreza goni imprezę(aby
      sił Ci starczyło :-)).
      Powodzenia, nie ma sie czego bać.
      • Gość: ewiko Re: Go Work!!Cypr! IP: *.internet.radom.pl 22.03.06, 15:43
        czesc anuszka rozumiem ze Ty bylas z tego biura na cyprze;)bo ja wlasnie
        przeszlam ta rozmowe z pracodawca i teraz czekam na odp.jak myslisz dlugo to
        trwa ?i czy mam szanse jak chce na 4 miesiace tylko? a Ty ile bylas>?pozdrawiam
        • ollu Re: Go Work!!Cypr! 23.03.06, 11:08
          hej!!a jak wyglada rozmo0wa z pracodwaca,bo ja wlasnie czekam na nia.31.03 mam
          jechac na targi pracy i troche sie boje.
        • anuszka222 Re: Go Work!!Cypr! 23.03.06, 19:26
          ewiko, ja czekałam kilka godzin na decyzję inni góra 2 dni.nie było problemu
          jak ktoś chciał leciec na krócej niz 6 m-cy.
          pozdrawiam.
      • ollu Re: Go Work!!Cypr! 23.03.06, 11:09
        Anuszko!!!!!!!!
        a jak tam jest??gdzie pracowalas??bo ja mam pracowac w hotelu??i czy mozna
        znelsc druga prace??i wogole jak bylo??
        • anuszka222 Re: Go Work!!Cypr! 23.03.06, 19:10
          Cześć Ollu!
          Ja byłam w Agia Napie. pracowałam w hotelu, na pool barze i na restauracji.
          szczerze nie polecam pool'u - jest gorąco i trzeba sie nabiegać. polecam
          natomiast prace na restauracji, jest spokojniej i troche mniej pracy.
          Jak dobrze zagadasz klientów to napiwki będą wpadały do kieszonki w całkiem
          niezłej ilości.
          Jesli starczy ci sił to napewno znajdziesz drugą prace, ale lepiej żeby
          cypryjscy współpracownicy o tym nie wiedzieli.
          Ogólnie było bardzo fajnie. Wiadomo, jak wszędzie zdarzały sie spięcia z
          współpracownikami.Nie wolno pozwolić sobie na "włażenie na głowę". Od samego
          początku trzeba umieć mówić "nie", bo inaczej wykorzystają Cię do wszystkich
          możliwych prac, nawet tych najcięższych. U nich kobieta jest niewiele warta.
          musisz im pokazać że polska kultura jest inna i u nas kobiety sie szanuje.Nie
          bój sie nikt cie nie zwolni.
          Wymagaj, słów proszę i dziękuje od Cyprusów.
          daj znać do jakiej miejscowości lecisz i do jakiego hotelu. Jesli do tego co ja
          w nim byłam to dam ci konkretne wskazówki. Czekam na jakieś wieści.
          Pozdrawiam.
          • ollu Re: Go Work!!Cypr! 23.03.06, 19:30
            oj dziekuje za odpowiedz!kurcze ja napisalam ,ze chce byc pokojowka no i nie
            wiem czy dobrze zrobilam...
            • Gość: gość Re: Go Work!!Cypr! IP: *.kon.tvknet.pl / 82.160.85.* 29.03.06, 16:15
              hello ollu! ja też jade 31.03 na rozmowe do mnie zadzwonili na drugi dzień po
              wysłaniu zgłoszenia że mają dla mnie ofertę pracy jako pokojówka w hotelu amore
              ale zrezygnowałam z tego wolę być kelnerką bo pokojówka musi sie natyrać a
              zarobki tam są marne.no i ponoć warunki mieszakaniowe i żywieniowe dla staffu
              też są okropne najbardziej boję sie karaluchów ponoć są wielkie bardzooo fuj!!!
              na początku mialam jechac na7 miesiecy ale chyba zdecyduje sie max na 4.nie
              wiem czy mozna podpisać u nich na 4 a potem ewentualnie przedłużyć.w ogóle to
              zastrzegłam im że chce wylatywać z grupką ludzi i tam w hotelu też chcialabym
              mieć choć jedną osobę z polski zawsze razniej na początek. powiedzieli ze ok.
              zobaczymy może my sie gdzieś tam spotkamy.
              • ollu Re: Go Work!!Cypr! 29.03.06, 19:37
                Kurcze ja sobie wybrałam pokojówkę,bo bałam sie jak z moim angielskim!A do mnei
                nie dzwonia,a mam rozmowe ustawiona na 31.I nie wiem jak to bedzie z tym
                wszystkim!daj mi swoje gg to porozmawiamy.Moj adres e-mail to
                Ramzesek69@interia.pl
                • Gość: elwa Re: Go Work!!Cypr! IP: *.kon.tvknet.pl / 82.160.85.* 30.03.06, 15:18
                  a ty ollu masz juz wyznaczony termin wylotu i hotel w ktorym bedziesz
                  pracowac? mogliby nas gdzies razem wrzucic do jakiegos hotelu dostalybysmy
                  stroj firmowy-czarne fartuszki he he ale jaja w sumie to mozemy jutro spotkac
                  sie w wawie i pogadac ale napisz o ktorej bedziesz na tej rozmowie elvas@op.pl
                • Gość: elwa Re: Go Work!!Cypr! IP: *.kon.tvknet.pl / 82.160.85.* 30.03.06, 15:22
                  na gg rzadko siedze wysle ci maila z moim nr telefonu
      • ollu Re: Go Work!!Cypr! 29.03.06, 22:01
        moj adres e-mali to Ramzesek69@interia.pl!jezeli masz gg to wyslij mi numer bo
        mam mnostwo pytan do Ciebie!dziekuje za odpowiedz
    • Gość: Mirela Re: Go Work!!Cypr! IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 23.03.06, 14:47
      Heyka prosze o jakikolwiek namiar na ta agencje o ktorej mowa chciałabym
      wyjechac to moje gg 7392183 dzięki
      • kaja27412 Re: Go Work!!Cypr! 23.03.06, 15:17
        o Go work słyszałam wiele dobrego,zresztą także na tym forum,byłam na Cyprze(w
        Limassol)rzeczywiście z angielskim niema tam problemu,prawie wszyscy mówią,nawet
        śmiałam się że starsze osoby,mieszkańcy Cypru muszą uczyć się ang.bo w swoim
        kraju w większości tak mogą się dogadać,widoki ładne,choć brudno,z praca raczej
        niema problemu jeśli pojedzie się wystarczająco wcześnie,ja pod koniec lutego
        leżałam na leżaczku w krótkich spodenkach(to duży plus Cypru)bo jest dużo
        cieplej niż u nas,polaków jest dużo ale rusków chyba jeszcze więcej,dobrze jest
        uśmiechać się do wszystkich i mówić: hello(to takie moje spostrzeżenie).Zarobki
        nie są jakieś bardzo duże,choć np.za niedz.jeśli ktoś ma możliwość to można
        dorobić.Powodzenia.
      • ollu Re: Go Work!!Cypr! 29.03.06, 19:38
        www.gowork.pl/
    • Gość: luk Re: Go Work!!Cypr! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 16:39
      Jaki jest adres strony internetowej Go work bo znalazlem kilka.Jak ktos moze
      niech napisze.Czy to jest tylko dla studentow?Ile sie placi za posrednictwo?Czy
      do pracy w hotelu wymagaja jakies doswiadczenie?(czy jezeli ktos ma taki
      kierunek studiow-hotelarstwo to pomaga w znalezieniu pracy?Prosze o odpowiedz.
    • Gość: las Re: Go Work!!Cypr! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 18:41
      Jak szukaliscie pracy?Zalozyliscie konto a poznij odpoiadaliscie na oferty
      pracodawcow na stronie co sie oglaszali czy sami do was pisali>
    • Gość: ola Re: Go Work!!Cypr! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 19:00
      Jesli jestem zaintresowana dana praca to umawiam sie na rozmowe kwalifik.
      rozmowa odbywa sie tylko w warszawie?do warszawy mam kawala drogi nie mozna
      zalatwic przez telefon?
    • Gość: Ania Re: Go Work!!Cypr! IP: 195.205.240.* 21.07.06, 12:16
      Uważam że Cypr nie jest bezpieczny zwłaszcza dla kobiet ..a jeśłi już jesteś
      ładna to w ogóle odpuść ten kraj a go work omijaj w razie kłopotów nie pomogą
      ci bo nie mają tam nawet rezydentów!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka