Dodaj do ulubionych

prog do promocji

IP: *.cec.eu.int 12.05.06, 11:28
Zauwazyliscie, ze prog do promocji (A5) byl okreslany na 33 punkty (czy ok
trzech lat pracy). A tu nagle widze, ze przewidywany jest on na 48 punktow w
2006. Oznacza to, ze pierwszy awans zajmie przecietnemu A5 ok. 5 lat.
Wkurza mnie to. Na kazdym kroku praca "drugiej kategorii".
Co sadzicie?
Obserwuj wątek
    • byly_eurokrata Re: prog do promocji 12.05.06, 11:37
      to chyba troche zalezy od instytucji, ja dostalem awans z A5 na A6 po kilku
      miesiacach....
      • Gość: statutowa byly - nie mac IP: *.cec.eu.int 12.05.06, 12:04
        To sa nowe reguly, i ten skandal byl do przewidzenia: statut mowi "minimum dwa
        lata w kazdym grade", potem jest sie "awansowalnym". I te dwa lata zaczely sie
        zbilzac dla wielu nowych A5. I jedyna metoda zeby ich (nas) troche jeszcze
        potrzymac w bezpiecznej odleglosc to bylo to wlasnie ustalenie absurdalnego
        progu (kiedys do pierwszej promocji z A8 -dawny najnizszy grade- to bylo
        kilkanascie punktow- taka pierwsza promocja zajmowala srednio 1.8 roku, i byla
        postrzegana jako prawie automat!!!!)
        A poniewaz juz ani metoda ani procedura ustalania ww progu nie jest w statucie
        regulowana, to mogli zaszalec.....
        ,
    • Gość: paw,tak to wlasnie jak to co robic: zwolnij sie IP: *.193-136-217.adsl.skynet.be 12.05.06, 12:57
      nie pozwol krzywdzic sie pokaz stalowe jaja.

Albo nie narzekaj na rzeczy ktore sa wysoko ponad toba zakceptuje ze jestes
      eurourzednikiem a nie krata i beziesz zyl spokojnie.
      • Gość: pawifan Re: jak to co robic: zwolnij sie IP: 195.218.22.* 12.05.06, 15:05
        Kurcze, paw, a juz sie balem, ze sie nie odezwiesz, bo ostatnio cos milczacy sie
        zrobiles.

Ale nie zawiodles mnie i jednak napisales cos od rzeczy. O, sorki -> DO rzeczy,
        chcialem powiedziec.

Mosz bracie rycht! Ja zawsze zreszta! ;-)

Caluski jak zawsze

pawifan
    • Gość: A5 Re: prog do promocji IP: *.cec.eu.int 12.05.06, 14:03
      A moze nasze zwiazki zawodowe wezme sie do roboty?
      Prog promocji sie nie przybliza: on sie oddala!
      • Gość: byly_eurokrata Re: prog do promocji IP: *.eplus-online.de 12.05.06, 14:08
        hehe, dobre, zwiazki zawodowe. Nie zrozumiales jeszcze, jak ten interes
        funkcjonuje: kto jest dluzej "in", ten ma wiecej praw. Moze malo demokratyczne,
        ale jasne i przejrzyste
        Jak za 1-2 lata Rumunia i Bulgaria przystapia do Unii, to moze byc tak, ze im
        zaoferuja jeszcze gorsze warunki zatrudnienia. Zwiazki sie zgodza, pod
        warunkiem, ze wam obniza ten prog punktow. Tez wtedy bedziesz protestowal,ze
        niesprawiedliwie?....
    • Gość: Ala gdzie sa te dane? IP: *.access.telenet.be 17.05.06, 20:02
      • Gość: Ekonomist(k)a tu sa (w intranecie, rzecz jasna) IP: *.cec.eu.int 18.05.06, 15:22
        www.cc.cec/guide/publications/infoadm/2006/ia06026_en.html
        teraz mam roboty po prahcy, ale w wolnej chwili napsize maial do ADMIN i
        zwiazkow zeby sie dowiedziec, skad konkretnie te punkty sie wziely. No i co o
        tym mysle.
    • essere1 Re: prog do promocji 17.05.06, 23:04
      Gość portalu: A5 napisał(a):

> Zauwazyliscie, ze prog do promocji (A5) byl okreslany na 33 punkty (czy ok
      > trzech lat pracy). A tu nagle widze, ze przewidywany jest on na 48 punktow w
      > 2006. Oznacza to, ze pierwszy awans zajmie przecietnemu A5 ok. 5 lat.
      > Wkurza mnie to. Na kazdym kroku praca "drugiej kategorii".
      > Co sadzicie?

Sadze, ze by sie bylo warto dowiedziec, kto podejmuje takie decyzje i poznac
      procedure konsultacyjne, decyzyjne, czy odwolawcza, etc... Znajac system, mozna
      sie zastanawiac, czy sie da na niego wplynac. Jak ktos wie, to ma pole do popisu
      na forum:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka