jakubsky 17.07.06, 23:53 lepsze to niz kota na miesiac ;D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kontraktowiec Re: oddam kaczke na zawsze 18.07.06, 10:12 Stefanie uprzedzajac Twoj atak chcialbym zauwazyc, ze koledze J zapewne chodzilo o kaczke (zywa, wypchana badz miedziana) a nie Kaczke albo dwie Kaczki. Rigardzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: oddam kaczke na zawsze IP: *.cec.eu.int 18.07.06, 10:39 refering to your signature... mimo ze kraj ultra to pamietaj ze wierzejski to filosemita :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontraktowiec Re: oddam kaczke na zawsze IP: *.cec.eu.int 18.07.06, 11:34 Ale ja o Malcie pisze :) Odpowiedz Link Zgłoś
jakubsky Re: oddam kaczke na zawsze 18.07.06, 11:41 oddam opiekuna naukowego za .... - tu propozycje spac....uuuuuaaaaaaaa........ Odpowiedz Link Zgłoś
paw_dady oddam Bolka za 50MLN 18.07.06, 11:44 to w jaki mdziale ogloszen powinno sie znalezc? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontraktowiec ... a ja Lolka za 30 IP: *.cec.eu.int 18.07.06, 11:57 ... a ja Lolka za 30 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mczapl Re: ... a ja Lolka za 30 IP: *.europarl.eu.int 18.07.06, 12:05 Rozumiem, ze mowicie o ponizszym artykule: miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3490438.html?nltxx=1077927&nltdt=2006-07-18-04-05 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pafff Re: ... a ja Lolka za 30 IP: *.129-200-80.adsl.skynet.be 18.07.06, 12:15 niebaldzo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontraktowiec Re: ... a ja Lolka za 30 IP: *.cec.eu.int 18.07.06, 12:22 ja tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pafff mundur po dziadku oddam IP: *.129-200-80.adsl.skynet.be 18.07.06, 13:43 oraz inne przedmioty jak plyty z muzyka marszowa. Mundur dobrze utrzymany w kolorze Feldgrau. oraz chelm M-40 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rpj4 Re: mundur po dziadku oddam IP: *.net.autocom.pl 18.07.06, 14:59 Pafff, a może Niderlandy też oddasz:))). Chełm to miasto we wschodniej Polsce www.chelm.pl/Miasto/miasto_start.htm a Tobie chodziło o "hełm". I zmiłuj się z wytykaniem Dziadków, Pradziadków, Prapradziadków etc. rpj4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C Re: IP: *.cec.eu.int 18.07.06, 16:01 A moj pradziadek byl w Reichswerze i jestem z tego dumny ramie w ramie z Legionami Pilsudskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pafff Re: IP: *.141-200-80.adsl.skynet.be 18.07.06, 19:15 a Legiony Pilsudskiego mordowaly powstancow slaskich? ciekawe no i fajny dziadunio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pafff Re: mundur po dziadku oddam IP: *.141-200-80.adsl.skynet.be 18.07.06, 19:14 no widzisz, 'chelm' przeszkadza a mundurek 'Feldgrau' to juz nie? jakaz surpryza ;D co do zmilowania - jakos nad 'kaczka; nikt sie nie miluje a mundurek ladny, dziadunie sluzym wiernie az do sceny w bunkrze ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dianette Re: mundur po dziadku oddam IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.07.06, 21:39 pafciu po co oddawac. Sprzedaj go na jakiejs aukcji amerkanskiej albo dunskiej. Tam uwielbiaja takie gadzety. A zysk przeznaczyzsz na dzialalnosc charytatywna (patrz nowy niemiecki samochodzik) Radia Maryja:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pafff Re: mundur po dziadku oddam IP: *.141-200-80.adsl.skynet.be 18.07.06, 23:35 > Tam uwielbiaja takie gadzety. jaki gadzet?! dziadunio wiernie walczyl do konca >A zysk przeznaczyzsz na dzialalnosc charytatywna (patrz nowy niemiecki samochodzik) > patrzac na awaryjnosc niemieckich samochodow to raczej podziekuje. Wole japonskie. Sa naprawde dobre jakosciowo. Przyczyna tego niemieckiego syfniaka pewno jest, ze instrukcje montazowe sa po niemiecku tyle ze zaden z robotnikow w tym jezyku czytac nie umie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dianette Re: mundur po dziadku oddam IP: *.netcologne.de 19.07.06, 10:04 paffciu japonskie autka sa dobre sama takowym jezdze , ale przeciez Japonczycy byli w osi no to jak mozna ich lubic prawda:)? Oj paffciu paffciu A Ojciec Dyrektor gustuje w drogich niemieckich brykach:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paff Re: mundur po dziadku oddam IP: *.141-200-80.adsl.skynet.be 19.07.06, 13:09 > paffciu japonskie autka sa dobre sama takowym jezdze , ale przeciez Japonczycy > byli w osi no to jak mozna ich lubic prawda:)? oni sie zmienili i nie maja kapel bohse onkels neirpawda? > A Ojciec Dyrektor gustuje w drogich niemieckich brykach:) bo wspiera 1 ojro dzoby dla Turkow i niemot szwabskich ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dianette Re: mundur po dziadku oddam IP: *.netcologne.de 19.07.06, 13:38 oni sie zmienili i nie maja kapel bohse onkels neirpawda? No tak prawda zmienili sie tylko chyba rodzina cesarka wciaz ta sama..... a Niemcy sie nie zmienili:) doswiadczam tego kazdego dnia:) A trzeci "osiowiec" Wlosi to wcale sie nie zmienili, maja nawet obozy pracy dla Polakow . pawiu pamietaj nic wloskiego. Ojciec Dyrektor gustuje w drogich niemieckich brykach:) bo wspiera 1 ojro dzoby dla Turkow i niemot szwabskich ;D Z pewnoscia Ojciec Tadek troszczy sie o dobro ludzi na calym swiecie . W koncu audycje w jego rydyjku sa przykladem chrzescijanskiej milosci blizniego:) Tak jak i twoje posty pafciu:) Ale uwazam , ze Ojciec Tadzio jako prawdziwy Polak-Katolik patriota powinien jezdzic polskim autkiem np. syrenka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paff Re: mundur po dziadku oddam IP: *.141-200-80.adsl.skynet.be 19.07.06, 13:53 >doswiadczam tego kazdego dnia:) Ano demografie maja do dupy. No to i potrzebuja taniej sily doboczej do 1 ojro dzobow. Wiec sa mili bo kto sie zajmie staruszkami czy kupki posprzata? ;) >W koncu > audycje w jego rydyjku sa przykladem chrzescijanskiej milosci blizniego:) Tak > jak i twoje posty pafciu:) a sluchalas kiedys RM? czy tak sobie gaworzysz? ah i nie odpowiedzials co myslisz o islamie i judaizmie. Tchorzyk oblecial czy ja czegos nie doczytalem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dianette Re: mundur po dziadku oddam IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.07.06, 20:44 Ano demografie maja do dupy. No to i potrzebuja taniej sily doboczej do 1 ojro > dzobow. Wiec sa mili bo kto sie zajmie staruszkami czy kupki posprzata? ;) Akurat nikt z Polakow, ktorych znam nie zajmuje sie sprzataniem kupek a nawet jezeli tacy ludzie taka prace gdzies wykonuja np. pielegniarki to co? Mozesz to samo powiedziec np. o Polakach co pracuja w Anglii, USA czy twojej Belgii. W Belgii tez wielu Polakow sprzata kupki no i Belgowie sa mili prawda:)? Belgowie sa mili dla Polakow tylko dlatego bo potrzebuja taniej sily roboczej prawda? a sluchalas kiedys RM? czy tak sobie gaworzysz? ah i nie odpowiedzials co > myslisz o islamie i judaizmie. Tchorzyk oblecial czy ja czegos nie doczytalem? Boze Paw co ma piernik do wiatraka? Akurat jezeli chodzi o islam to bylam za opublikowaniem karykatur proroka , bo jestem generalnie za wolnoscia slowa. A radia Maryja pare razy dla sportu sluchalam i niestety zionie tam antysemityzmen i nienawiscia.Tego sie nie da sluchac. Niestety to radyjo nie ma nic wspolnego z chrzescijanska miloscia blizniego czy nauka gloszona przez JP II. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paff Re: mundur po dziadku oddam IP: *.141-200-80.adsl.skynet.be 20.07.06, 00:03 > Akurat nikt z Polakow, ktorych znam nie zajmuje sie sprzataniem kupek jesli zdajesz do epso twoja pensyjka nie jest szokujaca Mowiac o RM co konkretnie anytsemickiego slyszalasz? ja sluchalem kiedys z ciekawosci inic o nienawisci nia antysemityzmie nie slyszalem. Ostatnio cytowanie 2 Zydow uznano za antysaemityzm. Co do milosci chrzescijasnkiej twoja opinia brzmi rownie wiarygodnie jak niemieckie doradztow w planowaniu rodziny. KK nazawlas sekta co pokazuje twoj stosunek do kk. A czy w ramach wolnosci slowa takze popieralas publikacje mein kampf? czy tylko obraze Mahometa przez bluzniercow. No i nei slyszalem nic o krytyce judaizmu. Czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontraktowiec Re: mundur po dziadku oddam IP: *.dial.scarlet.be 20.07.06, 01:51 Kiedys w radiu "AK-owcow" Jutrzenka chyba czy jakos tak slyszalem arcyciekawy referat jedne z tekstow to "to Zydzi powinni nas za Jedwabne przepraszac" coz ale antysemityzmu w tym nie bylo no i nie to radio Ci Judajczykowie od Stanislawa podpadaliby w ogolnie przyjetych kryteriach, ale czy slusznych? ech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pafff Re: mundur po dziadku oddam IP: *.141-200-80.adsl.skynet.be 20.07.06, 02:14 radio 'ako' owcow to RM ? Judajczykowie to akurat od Tuwima. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: mundur po dziadku oddam IP: *.dial.scarlet.be 20.07.06, 03:30 nie tak tylko mi sie skojarzylo to inne radio niewazne Judajczykowie - zwrot jest ok, ale kontekst rozny bywa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dianette Re: mundur po dziadku oddam IP: *.netcologne.de 20.07.06, 09:37 jesli zdajesz do epso twoja pensyjka nie jest szokujaca Co do mojej pensyjki to nie jest zle a juz kilka razy podkreslalam, ze takiego bezpieczensrtwa zatrdunienia i przywilejow ( a nie pieniedzy) jakie oferuja instytucje niestety nie mam. A dla mlodej kobiety , ktora chce miec dzieci jest to bardzo wazne.Wazniejsze od kasy zwlaszcza jezeli malzonek dobrze zarabia. Ale nie bede wchodzic w szczegoly. Mowiac o RM co konkretnie anytsemickiego slyszalasz? ja sluchalem kiedys z > ciekawosci inic o nienawisci nia antysemityzmie nie slyszalem. Ostatnio > cytowanie 2 Zydow uznano za antysaemityzm. A ja tak szczegolnie jezeli dzwoni sluchacza i obraza Zydow nazywajac ich mordercami Chrystusa i chce sie modlic o ich nawrocenie a prowadzacy ksiadz zamiast zwocic jej delikatnie uwage tylko jej przytakuje i modli sie razem z nia. O nienawisci nawet nie wspomne. Obrazanie innch ludzi (homoseksualistow) jest na porzadku dziennym. A chrzescijanskie radio powinno byc przykladem milosciblizniego i raczej nadstawiac drugi policzek niz atakowac innych Co do milosci chrzescijasnkiej twoja opinia brzmi rownie wiarygodnie jak > niemieckie doradztow w planowaniu rodziny. KK nazawlas sekta co pokazuje twoj > stosunek do kk. > Momencik Pawiu mylisz dwie rzeczy. Czy dla ciebie chrzescijanstwo oznacza katolicyzm? Dla mnie nie. Jestem chrzescijanka , ale odrzucam katolicyzm mimo , iz w tej religii zostalam wychowana. Nie oznacza to, ze jestes mniej warosciowa chrzescijanka niz ty; w przeciwienstwie do ciebie nie mam w sobie nienawisci i pogardy dla innych ludzi. JP II byl dla mnie w wielu dziedzinach autorytetem. A ty uwazasz, ze jestes chrzescijaninem? moim zdaniem nie jestes, bo masz w sobie za duzo nienawisci i pogardy dla innych. I o co chodzi z tym niemieckim doradztwem w planowaniu rodziny? Masz na mysli opinie papieza Niemca Benedykta :)? czy niemieckiego KK? :):) A czy w ramach wolnosci slowa takze popieralas publikacje mein kampf? czy tylko > > obraze Mahometa przez bluzniercow. No i nei slyszalem nic o krytyce judaizmu. > Czekam. zakazywanie i tak niczego nie da. Jak ktos chce przeczatc mein kampf to i tak przeczyta. W dobie internetu i globalizacji wszystko jest mozliwe. A swoja droga w Danii symbole nazistwskie sa dozwolone , dziala nawet nazistowska partia , ktorej szefem jest niejaki Joni Hansen. Czy to znaczy, ze wszyscy Dunczycy sa nazistami? No raczej bluzniercami:) Pamietaj, ze zakazany owoc najlepiej smakuje:) Aco do judaizmu dlaczego mam go krytykowac? Odpowiedz Link Zgłoś
stefanmichnik Zmienmy temat. Pogadajmy o strazakach... 20.07.06, 11:47 Szkoccy strazacy dostana po krzyzu za odmowe udzialu w paradzie gejowskiej. Szkocja okazuje sie wiec bardziej autorytarna od poznego PRL-u gdzie wcale nie trzeba bylo sie pokazywac na pochodach pierwszomajowych...:). Tylko kto uratuje szkocka demokracje?:) (pytania mnoza sie jak...itd:) www.theherald.co.uk/news/66135.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sofi A mnie sie taki news spodobal: IP: *.cec.eu.int 20.07.06, 12:15 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3495552.html jako osoba 'bezuczuciowa' nie chce obrazac niczyich uczuc religijnych, ale to juz chyba lekka przesada ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan_michnik Re:Pogadajmy o strazakach... IP: 195.207.152.* 20.07.06, 12:31 gdzies mi umknela informacja ze ta Msza Sw. byla obowiazkowa i potem biedni poslowie SLD ktorzy nie chcieli uczestniczyc ( nie wszyscy oczywiscie bo jak wiadomo przewodniczacy Olejniczak...:) dostali wezwania do prokuratury:) No ale pewnie "Gazik Wyborczy" nad tym pracuje. Ja bym generalnie sprawdzal wszystko co pochodzi z tej gazety w innych zrodlach bo mozna sie niezle przejechac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dianette Re:Pogadajmy o strazakach... IP: *.netcologne.de 20.07.06, 12:36 Stefan jestes niekonsekwenty. Po co w takim razie siedzisz na forum gazetowym i podajesz gazetowe linki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dianette Re: Zmienmy temat. Pogadajmy o strazakach... IP: *.netcologne.de 20.07.06, 12:35 Ciekawe dlaczego nie zaproszono znanego polskiego geja arcybiskupa Paetza na te parade w Szkocji:) Mialby tyle radosci.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan_michnik Re: Zmienmy temat. Pogadajmy o strazakach... IP: 195.207.152.* 20.07.06, 12:38 droga moja, musisz popracowac nad kojarzeniem faktow i logicznym mysleniem. inaczej ciezko widze ten Twoj egzamin:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dianette Re: Zmienmy temat. Pogadajmy o strazakach... IP: *.netcologne.de 20.07.06, 12:44 oj Stefciu o mnie sie nie martw o mnie sie nie martw ja sobie rade dam:) Raczej powinienes popracowac nad soba i swoimi fobiami bo w koncu skonczysz w jakims domu wariatow, albo za kare pojedziesz na parade gejow jako partner arcybiskupa. A moze to twoje ukryte marzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan_michnik Re: Pogadajmy o strazakach IP: 195.207.152.* 20.07.06, 12:54 jesli chodzi o fobie to obliczylem, ze arcybiskup Peatz pojawia sie w 8 na 10 Twoich postow. zalecalbym Ci kuracje. Pokoj z Toba siostro! bez odbioru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dianette Re: Pogadajmy o strazakach IP: *.netcologne.de 20.07.06, 13:00 I zadnej krytycznej uwagi z twojej strony pod jego adresem. Chociaz jest gejem i zboczencem a twoj ukochany rzad tak bardzo chce zwalczac te dwie grupy. ciekawe dlaczego w tym przypadku ci to nie przeszkadza:) Odpowiedz Link Zgłoś
puks01 Re: Zmienmy temat. Pogadajmy o strazakach... 20.07.06, 13:09 dianette, siegasz bruku... choc tez nie pierwszy raz... ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pafff Re: Zmienmy temat. Pogadajmy o strazakach... IP: *.16-136-217.adsl.skynet.be 20.07.06, 13:20 sugerujesz ze dyjanette wyglada jak fortepian szopena? czy raczej o defenstracji w czeskim parlamencie w 17 wieku? hmm nigdy o tym nie myslalem ;D Odpowiedz Link Zgłoś
puks01 Re: Zmienmy temat. Pogadajmy o strazakach... 20.07.06, 13:28 Gość portalu: pafff napisał(a): > sugerujesz ze dyjanette wyglada jak fortepian szopena? czy raczej o > defenstracji w czeskim parlamencie w 17 wieku? > > hmm nigdy o tym nie myslalem ;D Nie widzialam rzeczonej wiec nie mi oceniac, nie podzegam tez do rekoczynow;), porcja jadu zmacila wiesci z szerokiego swiata, ot co ;o( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan_michnik Re: Zmienmy temat. Pogadajmy o strazakach... IP: 195.207.152.* 20.07.06, 13:37 Ja mysle Pafff ze nie ma sie co nad nia znecac. Moze spotkaly ja kiedys jakies przykrosci od jakiegos ksiedza, czy osoby swieckiej w ten czy inny sposob zwiazanej z kosciolem i teraz tak alergicznie reaguje. Tak bywa. Podobnie rodzi sie np. antysemityzm. Bardzo czesto takie uprzedzenia wynikaja tez po prostu z ignorancji, czystej niewiedzy. Ja sie za dyjanetke pomodlilem i obiecalem sobie ze pyskowek z nia nie bede uskutecznial. A wracajac do tematu - jak myslicie czy strazacy z Glasgow zostana usunieci ze sluzby?:) Odpowiedz Link Zgłoś
puks01 Re: Zmienmy temat. Pogadajmy o strazakach... 20.07.06, 13:57 Gość portalu: stefan_michnik napisał(a): > A wracajac do tematu - jak myslicie czy strazacy z Glasgow zostana usunieci ze > sluzby?:) > > Odmowa wykonania polecenia sluzbowego -nie mieli z nimi maszerowac, a chronic otoczenie pewnie przed uzyciem fajerwerkow lub tp wiec bylo to duty- nie sadze zeby mieli za to zaraz wyleciec z roboty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan_michnik Re: Zmienmy temat. Pogadajmy o strazakach... IP: 195.207.152.* 20.07.06, 14:09 www.365gay.com/Newscon06/07/071806fire.htm obetna im pensje co najwyzej albo zdegraduja, czyli moglo byc gorzej. Artykulik jest szkolnym przykladem manipulacji - strazacy nie chcieli pojsc na parade a rzecznik homoseksualistow bredzi cos o tym "ze co w takim razie jak sie bedzie palic w mieszkaniu o geja to tez nie przyjada, tak"? Prymitywne to dosyc ale bardzo czesto stosowane oddzialywanie na emocje. Odpowiedz Link Zgłoś
puks01 Re: Zmienmy temat. Pogadajmy o strazakach... 20.07.06, 14:20 Niby prymitywne, a jesli faktycznie mieliby opory? Czytałam niedawno że jest kraj w ktorym strazacy nie wynosza z pozaru kobiet? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan_michnik Re: Zmienmy temat. Pogadajmy o strazakach... IP: 195.207.152.* 20.07.06, 14:32 > Niby prymitywne, a jesli faktycznie mieliby opory? Czytałam niedawno że jest > kraj w ktorym strazacy nie wynosza z pozaru kobiet? Hmm, stereotypowy obraz strazakach w krajach anglosaskich to wcielenie archetypu starodwanego rycerza (pamietaasz WTC?) - honor, odwaga, mestwo, chec niesienia pomocy innym. Wiec argument przytoczony przez homoseksualistow jest raczej z czapy - na zasadzie "udowodnij ze nie jestes wielbladem". Wydaje mi sie, ze taki strazak w sytuacji ze tak powiem pozarowej widzialby w ewentualnym homoseksualiscie czlowieka, ktoremu niesie ratunek. I ja postronny widz odczytalbym w ten sposob tak te sytuacje. Zauwaz ze to homoaktywisci chca zeby widziec w nich homoseksualistow, innych. I ten przyklad doskonale to pokazuje Odpowiedz Link Zgłoś
puks01 Re: Zmienmy temat. Pogadajmy o strazakach... 20.07.06, 14:10 swoja droga ciekawe jaka bylaby reakcja gdyby ktorys strazak odmowil rozdawania ulotek i wzial udzial w paradzie? - "some were ambarassed about attending the event in uniform" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan_michnik Re: Zmienmy temat. Pogadajmy o strazakach... IP: 195.207.152.* 20.07.06, 14:25 bo strazacy to sa tak zwane "twarde chopy" wyznajace proste i jasne zasady. Chodzilo im pewnie o zniesmaczenie impreza i szacunek do munduru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nudge.nudge Re: Zmienmy temat. Pogadajmy o strazakach... IP: *.range86-129.btcentralplus.com 20.07.06, 15:17 Jest cudownie. Wzajemne zrozumienie na Forum. Ufność. Wiara w strażacką krzepę. Krzepa strażaków w obliczu kryzysu wartości podstawowych. Kryzysu zasady zasad. Nawet Wielki Mistrz Straży Pożarnej, Waldi Pawlak, poprze moralną rezolucję o strażakach. Dobrze że jesteście w tej BXL. Wierzę teraz, że Toynbee nie brał Was pod uwagę jak się dołował. Stefan Michnik przewiduje krzyże dla strażaków. Ma rację. Cała Szkocja czeka na doktora prezydenta habilitowanego profesora Kaczynski(ego) rozdającego krzyże w ramach kolejnej udanej wizyty zagranicznej. Ba, do Afryki nawet chłopaki pojadą, żeby krzyż toruński przyjąć w czasie jednej z licznych ofensyw dyplomatycznych Brata w południowej hemisferze. Szkocja Szkocją ale co tam konserwatywna prasa angielska pisze o polskiej tzw. 'prawicy'? www.timesonline.co.uk/article/0,,13509-2277733,00.html Dziwne, że Hague z Cameronem ostatecznie wycofali sie z pomysłu szukania w Piss-ie koalicjanta do budowy nowego ugrupowania w EP....? Dziwne to jest jak Piss jest dziwny. Może poznali posła Kaminskiego albo przestraszyli się, że nie sprostają medialnością i elokwencją Edgarowi i jego uczniom...? A może o deszcz nie chcą się modlić? blogfm.blox.pl/2006/07/Modlitwa.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan_michnik Re: Zmienmy temat. Pogadajmy o strazakach... IP: 195.207.152.* 20.07.06, 15:27 nie mozesz zniesc wzajemnego zrozumienia, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nudge.nudge Re: Zmienmy temat. Pogadajmy o strazakach... IP: *.range86-129.btcentralplus.com 20.07.06, 17:17 > nie mozesz zniesc wzajemnego zrozumienia, co? Coś Ci się pomyliło. Ja jestem z tych co znoszą - to Ty jesteś z tych BEZKOMPROMISOWYCH. Całe Forum Cię za to podziwia. Chwała i sława. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan_michnik Re: Zmienmy temat. Pogadajmy o strazakach... IP: 195.207.152.* 20.07.06, 17:32 Bezkompromisowy - dziekuje za komplement. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dianette Re: Zmienmy temat. Pogadajmy o strazakach... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.07.06, 18:53 Pawiu ty chyba masz zone prawda? wiec wyglad innych kobiez nie powinien cie interesowac. Powinienes zmowic rozaniec albo lepiej nadstawic drugi policzek w koncu niby jestes Katolikiem:) Jest takie przykazanie "nie cudzoluz" a ty chyba chetnie bys to przykazanie zlamal o ile juz tego nie uczyniles a pamietaj , ze formulka brzmi "zgrzeszylem mysla uczynkiem i zaniedbaniem " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dianette Re: Zmienmy temat. Pogadajmy o strazakach... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.07.06, 18:46 No moralistka albo moralista sie odezwal. Ciekawe co cie w moim poscie zabolalo? . Bo jakos nie przeszkadza ci np szykanowanie i wysmiewanie przez Pawia homoseksualistow czy innych nacji. Jakos nie napisalas/les , ze Paw siegnal bruku. Ciekawe... No ale jak krytykowany jest lubiezny arcybiskup, to twoim zdaniem siegam bruku Szkoda ze jestes tak malo obiektywna/obiektywny. No ale to twoj problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly_eurokrata Nastroje w kraju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 10:42 Jestem w kraju, poszedlem do urzedu zalatwiac sprawe. Kobity zobazcyly ze ja za granica mieszkam i same z siebie mowia: pan to ma dobrze, od kaczorow pan uciekl a my sie tu musimy meczyc z takim rzadem! Potem zaczely takimi inwektywami ten rzad obrzucac ze nie bede powtarzac, bo mi posta skasuja ze obraze prezydenta. Ciekawe przezycie to bylo. A Puks krytykowlas mnie, ze nastroje znem tylko na odleglosc z gazet... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly_eurokrata Re: :) tez tam jade, pozdrawiam, n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 12:07 To sie zapytaj tak neutralnie wsrod znajomych, co sadza o rzadzie, jestem ciekawy, czy tez beda tak bluzgac ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
puks01 Re: :) tez tam jade, pozdrawiam, n/t 21.07.06, 12:12 Ide o zaklad ze nie bluzgaliby, chyba mamy roznych znajomych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pafff All we are saying let's give PiS a chance ! IP: *.16-136-217.adsl.skynet.be 21.07.06, 15:05 to co pisal Byly to efekt prania 'muzgu' przez prase 'wolna'. Wolna glownie od jakichkolwiek zwiazkwo z polskim interesem narodowym ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pafff ja tez tam jade ;D IP: *.16-136-217.adsl.skynet.be 21.07.06, 15:06 i nie bede narzekac no chyba, ze na urzedasow leni jednych i nierobow ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pafff a czy powiedzialem cos innego? n/t IP: *.16-136-217.adsl.skynet.be 21.07.06, 15:40 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly_eurokrata Re: :) tez tam jade, pozdrawiam, n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.06, 13:30 puks01 napisała: > Ide o zaklad ze nie bluzgaliby, chyba mamy roznych znajomych ;) Ale Puks, ja bylem w urzedzie, kobiety pierwszy raz w zyciu na oczy widzialem! I mimo ze urzedniczki jak zaczely wyzywac, to ja w porownaniu z nimi to jestem nic....;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mawi ("ten" mawi;) Re: :) tez tam jade, pozdrawiam, n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 22:35 To jak juz tam pojedzieta, do tej Polski, to sie zapytajta, czy mata teraz myslec, ze czarne jest czarne a biale jest biale czy odwrotnie. Bo, kto bedzie myslal inaczej niz linia programowa wladzy, temu ten mozg zostanie odrabany przy samej... Tak przynajmniej zapowiedzial nasz kochany Rzeczpospolity Najpierwszy, a jego trzeba sluchac i oczywiscie kochac! Tylko dojdz mocium panie, czy to czarno-myslenie czy przeciwnie -- bialo-myslenie jest teraz dozwolone... Odpowiedz Link Zgłoś
puks01 Re: :) 24.07.06, 09:18 B_E, toz pytales o rozmowy ze znajomymi, nie sondy uliczne;). Wierze ze te panie tak myslaly. Notabene przyszlo mi do glowy ze jedna moja kumpelka- pielegniarka i zaprzyjazniony prawnik-poeta; moga narzekac... a i mocniejszym slowem rzucic... Wilk syty? Pozdruffka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan_michnik Zmienmy temat. Pogadajmy o policjantach:) IP: 195.207.152.* 24.07.06, 09:36 Dlugie sa lapska kaczego rezymu. Juz wywoluja wasnie w otwartym spoleczenstwie Zjednoczonego Krolestwa. Czy ten Ian Dale nie jest przypadkiem jakims brytyjskim Rydzykiem? Faszyzm panie, wszedzie faszyzm...p; LONDON, July 21, 2006 – Scotland Yard is investigating Britain’s Gay Police Association (GPA) after receiving a complaint that a newspaper advertisement by the Association incites homosexuals to hate Christians. A war of words against traditional Christianity in Britain has moved into the police force, the BBC reports. The advertisement was taken out by the GPA during London's Europride event two weeks ago. It accused Christianity of being the source of most cases of violence against homosexuals. The ad featured a photo of a bible next to a pool of blood; the caption read, “In the name of the father.” The ad’s text read, “In the last 12 months, the GPA has recorded a 74% increase in homophobic incidents, where the sole or primary motivating factor was the religious belief of the perpetrator.” The trouble started when a Christian homosexual policeman who applied to join the Christian Police Association (CPA) was told that he would have to give up his homosexual activity. Equating voluntary homosexual behaviour with race and gender, GPA spokesman, Vic Codling, complained, “Black or female police officers wouldn't be asked to be ‘less black’ or ‘less female’ in order to join staff associations, so why should gay or lesbian officers?” The Christian Police Association’s position paper on homosexuality says it rejects “homophobia” but refuses to endorse homosexual activity. The CPA's Executive Director Don Axcell, told BBC News, “(The GPA) published a vitriolic article in Police Review magazine about faith-based homophobia. We've been trying to work through conciliation, but we keep coming up against conflict.” On his news commentary website, British conservative writer, Iain Dale posted a retouched version of the GPA ad replacing the Holy Bible with the Holy Qur’an and a new caption that read, “In the name of Allah.” Dale wrote, “Can you imagine the outcry which would ensure [sic] if the Gay Police Association released the above advert, in an attempt to highlight religious hate crime against gay people?” Iain Dale points out that the GPA did not mention the specific religion of the alleged perpetrators and that the ad is merely a club with which to beat Christianity, a favourite target of gay lobbyists. He speculates on the ad’s reverse discrimination: “Couldn't you reasonably think that the advert actually incites gay people to hate Christians?” Reverend George Hargreaves, who ran as a Scottish Christian Party Candidate in a recent by-election against a proposed Scottish hate speech law, was quoted by the BBC, saying the ad was an example of “Christianophobia.” His complaint spurred Scotland Yard to investigate the GPA to determine whether their ad constituted a “faith crime” under Britain’s own hate speech laws. Dale quotes another commenter who wrote to say the ad constituted a hate crime, “The GPA would not dare to produce an advertisement that might be deemed ‘racist’ or offensive to a religious minority. But the Christians? Well, they’re easy meat, and who cares if any of them are offended...?” www.bbc.co.uk/london/content/images/2006/07/19/gay_police_ad440_440x320.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C Re: IP: *.cec.eu.int 24.07.06, 12:01 Taaa A Nazisci to ateisci byli "GOTT MIT UNS" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan michnik Re: Zmienmy temat. Pogadajmy o ministrach edukacji IP: 195.207.152.* 24.07.06, 13:25 MADRID, Spain, July 17, 2006 – Spanish children as young as 10 will be taught pro-homosexual material as part of a new school curriculum, the Telegraph reported Friday. The socialist government revealed plans last week to include teaching about the homosexual lifestyle in the schools, emphasizing the normalcy of homosexual relationships. The general secretary for education, Alejandro Tiana, said the move was necessary because “children need to learn there are various types of families.” The inclusion of homosexual material in schools is the latest in a string of anti-family, anti-faith policies instituted by Premier Jose Luis Rodriguez Zapatero. Spain’s law recognizing same-sex “marriages” was passed by the Zapatero government just over one year ago, despite strong opposition by much of the population. The law also permits adoption of children by homosexual couples. The government has also authorized embryonic stem cell research, as well as relaxed the divorce laws. The curricula announcement comes as a further slight to the Vatican, as it was announced just days after Pope Benedict XVI’s visit to Valencia for the 5th meeting of the World Family Forum. The Spanish government has been openly provocative toward the Catholic Church on the issue, scheduling a homosexual conference on the day before the Holy Father arrived. Last March, Spanish pro-family organizations called for the resignation of Alejandro Tiana after the education secretary said parents do not hold primary authority in educating their children. “[I]n a modern educational system, the State cannot be given a subsidiary role with respect to families,” he said. Eduardo Hertfelder, president of Spain’s Institute for Family Policy, said the statements were an attack on the rights of parents, which are protected by Spain’s constitution, the Catholic News Agency reported at the time. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan_michnik Re: Zmienmy temat. Pogadajmy o ministrach edukacj IP: 195.207.152.* 24.07.06, 13:28 Z natury jestem spokojny. jesli jednak panstwowa szkola zaczelaby mi moje 10 letnie dzieci "edukowac" w kwestiach tak "niezmiernie wazkich" jak zwyczaje odbytolubnych panow nie zdierzylbym i od razu lalbym po pysku takich edukatorow. A wy drodzy forumowicze?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pafff Re: Zmienmy temat. Pogadajmy o ministrach edukacj IP: *.134-200-80.adsl.skynet.be 24.07.06, 13:37 to wtedy kiedy szefem edukacji bedzie pan tasiemiec z klubu rectum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pafff Re: IP: *.134-200-80.adsl.skynet.be 24.07.06, 13:39 > Taaa kolega komunista prawda? ale tak imaly urzedniczy, taki zolzikiewicz a nie wielki gensek. > A Nazisci to ateisci byli > "GOTT MIT UNS" No i dlatego ksieza jechali na wakacje do Dachau jako pierwsi jeszcze ldugo przed wojna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dianette Re: IP: *.netcologne.de 24.07.06, 14:27 pawiu szkola to maly pikus. Lepiej nie posylaj dzieci na religie albo na msze. Tam czycha wieksze niebezpieczenstwo ze strony homoseksualistow-pedofili. Ostatnio w Polsce jakis 50-letni koscielny wykorzystywal seksualnie ministrantow. Ciekawe co powie na ten temat posel Wierzejski: posylanie dzieci do kosciola jest noiebezpieczne i moze prowadzic do patologii. Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Pedofilia u ksiezy 24.07.06, 16:45 Wlasnie wracam z Przenaswietszej, jeden koscielny wykorzystywal ministratnow, a jakis ksiadz zgwalcil 9-letnia dziewczynke. No coz, pojdzie do spowiedzi, przeniosa go na inna parafie, sprawa bedzie zalatwiona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan_michnik Re: Pedofilia u ksiezy IP: 195.207.152.* 24.07.06, 16:54 zrodla, kolego - czy uslyszales w maglu? Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: Pedofilia u ksiezy 24.07.06, 17:00 w glownym wydaniu wiadomosci, chyba przedwczoraj, ale coz, telewizja klamie, bo gdzie ksiadz by kiedy zlego zrobil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan michnik Re: Pedofilia w Holandii IP: 195.207.152.* 24.07.06, 17:32 aaa, to jasna sprawa w takim razie. Zgwalcil - prokuratura, procesik i do ciupy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dianette Re: Pedofilia u ksiezy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.07.06, 19:38 Pewnie ten ksiezulo chcial tak po ojcowsku poklepac ta mala dziewczynke po pupie. Wstretny zbereznik. A funkcjionariusze KK pewnie i tak zatuszuje sprawe -sa przeciez mistrzami w tej dziedzinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dianette Re: Pedofilia u ksiezy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.07.06, 18:45 byly o tym koscielnym to trabily wszystkie portale internetowe. Tak sobie mysle jakie to musi straszne dla rodzicow tych chlopcow. Mama cieszy sie, ze synek zamiast spedzac czas w zlym towarzystwie zostaje ministrantem a tu prosze pojawia sie taki koscielny.. Moze PiS i LPR powinni zaapaleowac o zniesienie funkcji minitranta , bo stanowi ona zagrozenie dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan_michnik Re: Pedofilia w Holandii IP: 195.207.152.* 24.07.06, 19:03 z wnioskowaniem i logika troszke kiepsko u Ciebie Dianetko. Znow zaczynam sie martwic o Twoj egzamin:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dianette Re: Pedofilia w Holandii IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.07.06, 19:33 Jezeli glosowales na cos takiego jak PiS to raczej ty masz problemy z logika i postrzeganiem rzczywistosci:):) a co do watku- pewnie chcialbys wpasc w rece takiego koscielnego prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mczapl Small warning IP: *.dsl.scarlet.be 24.07.06, 23:22 Dianette - to ostatnie juz jest na granicy cenzury forumowej (nie pisowskiej)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dianette Re: IP: *.netcologne.de 24.07.06, 14:24 Faszysta gen Franco sympatyk Hitlera, ktory dzieki jego wsparciu wygral wojne domowa tez byl ateista:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan_michnik Re:Muppet Sejm IP: 195.207.152.* 24.07.06, 17:33 polecam dosc zgrabny montazyk: www.youtube.com/watch?v=XiPLFPZie-M&eurl= Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paff od kiedy Franco byl faszysta? ;D IP: *.128-200-80.adsl.skynet.be 25.07.06, 08:43 takie mysli cie nachodza jak juz kupki po emerytowanych SSmanach sprzatniesz? a raczke w gescie ukradzionym rzymianom tez podnosisz? jakbys skonczyla cos poza szkola realna to bys o faszyzmie wiecej wiedziala niz z TAZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paff do dyjanette IP: *.128-200-80.adsl.skynet.be 25.07.06, 10:38 Dyjanette za poprzedni post przepraszam. Pozom oraz uwagi byly niewlasciwe a fakty nt Franco nie powinny byc mieszane z inwektywami. Za niewlasciwe zdania oraz inwektywy przepraszam. Co do faktow nt. Fanco ie zmieniam zdania. PD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontraktowiec Re: IP: *.cec.eu.int 25.07.06, 10:53 Na pewno to byl koscielny wtyczka srodowiska gejow bo wiadomo oni wszyscy to pedofile. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontraktowiec Re: IP: *.cec.eu.int 25.07.06, 10:55 Steficu, A jak by mi 12-letnia corke zakonnica zaczela indoktrynowac do zakonu - to bylbym damskim bokserem !!! ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dianette Re: IP: *.netcologne.de 25.07.06, 14:07 Na pewno to byl koscielny wtyczka srodowiska gejow dobre:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dianette Re: od kiedy Franco byl faszysta? ;D IP: *.netcologne.de 25.07.06, 14:05 Drogi pawiu. Ty sie juz chyba ze wszystkimi na tym forum poklociles wiec co tu komentowac. Roznica miedzy nami polega na tym , ze ja jestem ze swojego zycia prywatno- zawodowego zadowolona i twoje inwektywy pod moim adresem sa dla mnie smieszne. Nie musze sie znizac do twojego poziomu. Twoj poziom wyksztalcenia ani twoj wyglad mnie nie interesuja, poniewaz nie jestes dla mnie jakims obiektem marzen. A ty jak nie masz argumentow to czepiasz sie wygladu, sytuacji zawodowej czy materialnej forumowiczow. A co ma moja praca czy wyglad do mojego postrzegania gen. Franco? Tak na marginesie: bardzo dobrze, ze mnie nigdy nie widziales bo zlamalbys na 100% w myslach 6 przykazanie. Milego dnia A poniewaz jestem chrzescijanka to ci wybaczam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pafff Re: od kiedy Franco byl faszysta? ;D IP: *.128-200-80.adsl.skynet.be 25.07.06, 16:28 Przeprosilem bo nie chce pisac w twoim stylu i nie bede. Cos wpsominalas o argumentach kiedys jakeis podalas? A mowiac o pracy skoro masz TAAAK swietna to nie zmienilabys na gorsza. Bulszit jakich tu wiele. Bo nikt majacy naprawde dobra nie zmienia na nudna i mniej platna. Znaczenie wartosci pieniadza juz udowodniono w badaniach nad kapucynkami w Yale, na wydziale biznesu, o ile mi wiadomo. Cieplo Pozdrawiam PD > bardzo dobrze, ze mnie nigdy nie widziales bo zlamalbys na 100% w myslach 6 > przykazanie. A jednak czasem wykazujesz sie szczatkowym poczuciem humoru, no kto by pomyslal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dianette Re: od kiedy Franco byl faszysta? ;D IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.07.06, 21:18 Jezeli chodzi o twoj poziom to przypomne ci polemike jaka prowadziles z niejakim mawim. Obrzucanie ludzi blotem nalezy do twojemgu stylu bycia i nic i nikt tego nie zmieni. I mienisz sie byc Katolikem - zalosne. A mowiac o pracy skoro masz TAAAK swietna to nie zmienilabys na gorsza. > Bulszit jakich tu wiele. > > Bo nikt majacy naprawde dobra nie zmienia na nudna i mniej platna. > Znaczenie wartosci pieniadza juz udowodniono w badaniach nad kapucynkami w > Yale, na wydziale biznesu, o ile mi wiadomo. A co cie obchodza moje decyzje zyciowe? I co to ma do rzeczy podczas dyskusji na temat gen. Franco czy braki Kaczynskich? Raczej pomysl o swojej sytuacji. Zacytuje tylko komentarz admina dotyczacy twojej osoby: "Z Pawiem rozmawialem wczoraj przez telefon i moje zdanie o calej sprawie zna. Mawi - jezeli chcesz pogadac na ten temat, moj telefon znasz. Rady dla obydwu: 1) Mawi - nie pisz o rodzinie Pawia, bo wzbudza to u niego zrozumiala furie" zrozumiala furie? ciekawe w jaki sposob nalezy to interpretowac:)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pafff Re: od kiedy Franco byl faszysta? ;D IP: *.128-200-80.adsl.skynet.be 25.07.06, 21:30 twoje wybory mnie nic nie obchodza. ty de facto tez. prosta a nie prostolinijna jestes i tyle. wg ciebie przytaczanie faktow ktore podalas nie jest obrzucaniem blotem? smieszne no nie? w pracy jestes tak spelniona - sama pisalas jak swietna masz. no i piekna dodajmy. to nie ja to pisalem mam zacytowac czy pamietasz? Cieplutko Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jakubsky Re: oddam kaczke na zawsze 25.07.06, 14:47 hehe, cel dyskusji osiagniety poprzez napisanie wieloznacznego tekstu pobudzilem zahibernowane w cieple ( :))))) ) glowy do dyskusji, takiej w sam raz na sezon ogorkowo urlopowy :) Odpowiedz Link Zgłoś