Dodaj do ulubionych

oddam kaczke na zawsze

17.07.06, 23:53
lepsze to niz kota na miesiac ;D
Obserwuj wątek
    • kontraktowiec Re: oddam kaczke na zawsze 18.07.06, 10:12
      Stefanie uprzedzajac Twoj atak chcialbym zauwazyc,
      ze koledze J zapewne chodzilo o kaczke (zywa, wypchana badz miedziana)
      a nie Kaczke albo dwie Kaczki.
      Rigardzz
      • Gość: mala Re: oddam kaczke na zawsze IP: *.cec.eu.int 18.07.06, 10:39
        refering to your signature...
        mimo ze kraj ultra to pamietaj ze wierzejski to filosemita :)
        • Gość: kontraktowiec Re: oddam kaczke na zawsze IP: *.cec.eu.int 18.07.06, 11:34
          Ale ja o Malcie pisze :)
      • jakubsky Re: oddam kaczke na zawsze 18.07.06, 11:41
        oddam opiekuna naukowego za ....
        - tu propozycje

spac....uuuuuaaaaaaaa........

• paw_dady oddam Bolka za 50MLN 18.07.06, 11:44
      to w jaki mdziale ogloszen powinno sie znalezc? ;)
      • Gość: kontraktowiec ... a ja Lolka za 30 IP: *.cec.eu.int 18.07.06, 11:57
        ... a ja Lolka za 30 :)
        • Gość: mczapl Re: ... a ja Lolka za 30 IP: *.europarl.eu.int 18.07.06, 12:05
          Rozumiem, ze mowicie o ponizszym artykule:

miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3490438.html?nltxx=1077927&nltdt=2006-07-18-04-05
          • Gość: pafff Re: ... a ja Lolka za 30 IP: *.129-200-80.adsl.skynet.be 18.07.06, 12:15
            niebaldzo ;)
            • Gość: kontraktowiec Re: ... a ja Lolka za 30 IP: *.cec.eu.int 18.07.06, 12:22
              ja tak
    • Gość: pafff mundur po dziadku oddam IP: *.129-200-80.adsl.skynet.be 18.07.06, 13:43
      oraz inne przedmioty jak plyty z muzyka marszowa. Mundur dobrze utrzymany w
      kolorze Feldgrau. oraz chelm M-40
      • Gość: rpj4 Re: mundur po dziadku oddam IP: *.net.autocom.pl 18.07.06, 14:59
        Pafff, a może Niderlandy też oddasz:))). Chełm to miasto we wschodniej Polsce
        www.chelm.pl/Miasto/miasto_start.htm
        a Tobie chodziło o "hełm".

I zmiłuj się z wytykaniem Dziadków, Pradziadków, Prapradziadków etc.
        rpj4
        • Gość: C Re: IP: *.cec.eu.int 18.07.06, 16:01
          A moj pradziadek byl w Reichswerze i jestem z tego
          dumny ramie w ramie z Legionami Pilsudskiego
          • Gość: pafff Re: IP: *.141-200-80.adsl.skynet.be 18.07.06, 19:15
            a Legiony Pilsudskiego mordowaly powstancow slaskich? ciekawe no i fajny
            dziadunio.
        • Gość: pafff Re: mundur po dziadku oddam IP: *.141-200-80.adsl.skynet.be 18.07.06, 19:14
          no widzisz, 'chelm' przeszkadza a mundurek 'Feldgrau' to juz nie? jakaz
          surpryza ;D

co do zmilowania - jakos nad 'kaczka; nikt sie nie miluje a mundurek ladny,
          dziadunie sluzym wiernie az do sceny w bunkrze ;D
          • Gość: dianette Re: mundur po dziadku oddam IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.07.06, 21:39
            pafciu po co oddawac. Sprzedaj go na jakiejs aukcji amerkanskiej albo dunskiej.
            Tam uwielbiaja takie gadzety. A zysk przeznaczyzsz na dzialalnosc charytatywna
            (patrz nowy niemiecki samochodzik) Radia Maryja:)
            • Gość: pafff Re: mundur po dziadku oddam IP: *.141-200-80.adsl.skynet.be 18.07.06, 23:35
              > Tam uwielbiaja takie gadzety.

jaki gadzet?! dziadunio wiernie walczyl do konca

>A zysk przeznaczyzsz na dzialalnosc charytatywna (patrz nowy niemiecki
              samochodzik)
              >

patrzac na awaryjnosc niemieckich samochodow to raczej podziekuje. Wole
              japonskie. Sa naprawde dobre jakosciowo.

Przyczyna tego niemieckiego syfniaka pewno jest, ze instrukcje montazowe sa po
              niemiecku tyle ze zaden z robotnikow w tym jezyku czytac nie umie

• Gość: dianette Re: mundur po dziadku oddam IP: *.netcologne.de 19.07.06, 10:04
                paffciu japonskie autka sa dobre sama takowym jezdze , ale przeciez Japonczycy
                byli w osi no to jak mozna ich lubic prawda:)?

Oj paffciu paffciu

A Ojciec Dyrektor gustuje w drogich niemieckich brykach:)
                • Gość: paff Re: mundur po dziadku oddam IP: *.141-200-80.adsl.skynet.be 19.07.06, 13:09
                  > paffciu japonskie autka sa dobre sama takowym jezdze , ale przeciez
                  Japonczycy
                  > byli w osi no to jak mozna ich lubic prawda:)?

oni sie zmienili i nie maja kapel bohse onkels neirpawda?

> A Ojciec Dyrektor gustuje w drogich niemieckich brykach:)

bo wspiera 1 ojro dzoby dla Turkow i niemot szwabskich ;D
                  • Gość: dianette Re: mundur po dziadku oddam IP: *.netcologne.de 19.07.06, 13:38
                    oni sie zmienili i nie maja kapel bohse onkels neirpawda?

No tak prawda zmienili sie tylko chyba rodzina cesarka wciaz ta sama..... a
                    Niemcy sie nie zmienili:) doswiadczam tego kazdego dnia:)
                    A trzeci "osiowiec" Wlosi to wcale sie nie zmienili, maja nawet obozy pracy dla
                    Polakow . pawiu pamietaj nic wloskiego.

Ojciec Dyrektor gustuje w drogich niemieckich brykach:) bo wspiera 1 ojro
                    dzoby dla Turkow i niemot szwabskich ;D

Z pewnoscia Ojciec Tadek troszczy sie o dobro ludzi na calym swiecie . W koncu
                    audycje w jego rydyjku sa przykladem chrzescijanskiej milosci blizniego:) Tak
                    jak i twoje posty pafciu:)

Ale uwazam , ze Ojciec Tadzio jako prawdziwy Polak-Katolik patriota powinien
                    jezdzic polskim autkiem np. syrenka.
                    • Gość: paff Re: mundur po dziadku oddam IP: *.141-200-80.adsl.skynet.be 19.07.06, 13:53
                      >doswiadczam tego kazdego dnia:)

Ano demografie maja do dupy. No to i potrzebuja taniej sily doboczej do 1 ojro
                      dzobow. Wiec sa mili bo kto sie zajmie staruszkami czy kupki posprzata? ;)

>W koncu
                      > audycje w jego rydyjku sa przykladem chrzescijanskiej milosci blizniego:) Tak
                      > jak i twoje posty pafciu:)

a sluchalas kiedys RM? czy tak sobie gaworzysz? ah i nie odpowiedzials co
                      myslisz o islamie i judaizmie. Tchorzyk oblecial czy ja czegos nie doczytalem?
                      • Gość: dianette Re: mundur po dziadku oddam IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.07.06, 20:44
                        Ano demografie maja do dupy. No to i potrzebuja taniej sily doboczej do 1 ojro
                        > dzobow. Wiec sa mili bo kto sie zajmie staruszkami czy kupki posprzata? ;)

Akurat nikt z Polakow, ktorych znam nie zajmuje sie sprzataniem kupek a nawet
                        jezeli tacy ludzie taka prace gdzies wykonuja np. pielegniarki to co? Mozesz
                        to samo powiedziec np. o Polakach co pracuja w Anglii, USA czy twojej Belgii. W
                        Belgii tez wielu Polakow sprzata kupki no i Belgowie sa mili prawda:)? Belgowie
                        sa mili dla Polakow tylko dlatego bo potrzebuja taniej sily roboczej prawda?

a sluchalas kiedys RM? czy tak sobie gaworzysz? ah i nie odpowiedzials co
                        > myslisz o islamie i judaizmie. Tchorzyk oblecial czy ja czegos nie doczytalem?

Boze Paw co ma piernik do wiatraka? Akurat jezeli chodzi o islam to bylam za
                        opublikowaniem karykatur proroka , bo jestem generalnie za wolnoscia slowa. A
                        radia Maryja pare razy dla sportu sluchalam i niestety zionie tam
                        antysemityzmen i nienawiscia.Tego sie nie da sluchac. Niestety to radyjo nie ma
                        nic wspolnego z chrzescijanska miloscia blizniego czy nauka gloszona przez JP
                        II.
                        • Gość: paff Re: mundur po dziadku oddam IP: *.141-200-80.adsl.skynet.be 20.07.06, 00:03
                          > Akurat nikt z Polakow, ktorych znam nie zajmuje sie sprzataniem kupek
                          jesli zdajesz do epso twoja pensyjka nie jest szokujaca

Mowiac o RM co konkretnie anytsemickiego slyszalasz? ja sluchalem kiedys z
                          ciekawosci inic o nienawisci nia antysemityzmie nie slyszalem. Ostatnio
                          cytowanie 2 Zydow uznano za antysaemityzm.

Co do milosci chrzescijasnkiej twoja opinia brzmi rownie wiarygodnie jak
                          niemieckie doradztow w planowaniu rodziny. KK nazawlas sekta co pokazuje twoj
                          stosunek do kk.

A czy w ramach wolnosci slowa takze popieralas publikacje mein kampf? czy tylko
                          obraze Mahometa przez bluzniercow. No i nei slyszalem nic o krytyce judaizmu.
                          Czekam.

• Gość: kontraktowiec Re: mundur po dziadku oddam IP: *.dial.scarlet.be 20.07.06, 01:51
                            Kiedys w radiu "AK-owcow" Jutrzenka chyba czy jakos tak
                            slyszalem arcyciekawy referat jedne z tekstow to
                            "to Zydzi powinni nas za Jedwabne przepraszac"
                            coz ale antysemityzmu w tym nie bylo
                            no i nie to radio

Ci Judajczykowie od Stanislawa podpadaliby
                            w ogolnie przyjetych kryteriach, ale czy slusznych?

ech
                            • Gość: pafff Re: mundur po dziadku oddam IP: *.141-200-80.adsl.skynet.be 20.07.06, 02:14
                              radio 'ako' owcow to RM ? Judajczykowie to akurat od Tuwima.
                              • Gość: k Re: mundur po dziadku oddam IP: *.dial.scarlet.be 20.07.06, 03:30
                                nie tak tylko mi sie skojarzylo
                                to inne radio
                                niewazne
                                Judajczykowie - zwrot jest ok,
                                ale kontekst rozny bywa
                          • Gość: dianette Re: mundur po dziadku oddam IP: *.netcologne.de 20.07.06, 09:37
                            jesli zdajesz do epso twoja pensyjka nie jest szokujaca

Co do mojej pensyjki to nie jest zle a juz kilka razy podkreslalam, ze takiego
                            bezpieczensrtwa zatrdunienia i przywilejow ( a nie pieniedzy) jakie oferuja
                            instytucje niestety nie mam.
                            A dla mlodej kobiety , ktora chce miec dzieci jest to bardzo wazne.Wazniejsze
                            od kasy zwlaszcza jezeli malzonek dobrze zarabia. Ale nie bede wchodzic w
                            szczegoly.

Mowiac o RM co konkretnie anytsemickiego slyszalasz? ja sluchalem kiedys z
                            > ciekawosci inic o nienawisci nia antysemityzmie nie slyszalem. Ostatnio
                            > cytowanie 2 Zydow uznano za antysaemityzm.

A ja tak szczegolnie jezeli dzwoni sluchacza i obraza Zydow nazywajac ich
                            mordercami Chrystusa i chce sie modlic o ich nawrocenie a prowadzacy ksiadz
                            zamiast zwocic jej delikatnie uwage tylko jej przytakuje i modli sie razem z
                            nia. O nienawisci nawet nie wspomne. Obrazanie innch ludzi (homoseksualistow)
                            jest na porzadku dziennym. A chrzescijanskie radio powinno byc przykladem
                            milosciblizniego i raczej nadstawiac drugi policzek niz atakowac innych

Co do milosci chrzescijasnkiej twoja opinia brzmi rownie wiarygodnie jak
                            > niemieckie doradztow w planowaniu rodziny. KK nazawlas sekta co pokazuje twoj
                            > stosunek do kk.
                            >
                            Momencik Pawiu mylisz dwie rzeczy. Czy dla ciebie chrzescijanstwo oznacza
                            katolicyzm? Dla mnie nie. Jestem chrzescijanka , ale odrzucam katolicyzm mimo ,
                            iz w tej religii zostalam wychowana. Nie oznacza to, ze jestes mniej warosciowa
                            chrzescijanka niz ty; w przeciwienstwie do ciebie nie mam w sobie nienawisci i
                            pogardy dla innych ludzi. JP II byl dla mnie w wielu dziedzinach autorytetem.
                            A ty uwazasz, ze jestes chrzescijaninem? moim zdaniem nie jestes, bo masz w
                            sobie za duzo nienawisci i pogardy dla innych.
                            I o co chodzi z tym niemieckim doradztwem w planowaniu rodziny? Masz na
                            mysli opinie papieza Niemca Benedykta :)? czy niemieckiego KK? :):)

A czy w ramach wolnosci slowa takze popieralas publikacje mein kampf? czy tylko
                            >
                            > obraze Mahometa przez bluzniercow. No i nei slyszalem nic o krytyce judaizmu.
                            > Czekam.

zakazywanie i tak niczego nie da. Jak ktos chce przeczatc mein kampf to i tak
                            przeczyta. W dobie internetu i globalizacji wszystko jest mozliwe. A swoja
                            droga w Danii symbole nazistwskie sa dozwolone , dziala nawet nazistowska
                            partia , ktorej szefem jest niejaki Joni Hansen. Czy to znaczy, ze wszyscy
                            Dunczycy sa nazistami? No raczej bluzniercami:)
                            Pamietaj, ze zakazany owoc najlepiej smakuje:)

Aco do judaizmu dlaczego mam go krytykowac?
                            • stefanmichnik Zmienmy temat. Pogadajmy o strazakach... 20.07.06, 11:47
                              Szkoccy strazacy dostana po krzyzu za odmowe udzialu w paradzie gejowskiej.
                              Szkocja okazuje sie wiec bardziej autorytarna od poznego PRL-u gdzie wcale nie
                              trzeba bylo sie pokazywac na pochodach pierwszomajowych...:). Tylko kto uratuje
                              szkocka demokracje?:) (pytania mnoza sie jak...itd:)

www.theherald.co.uk/news/66135.html
                              • Gość: Sofi A mnie sie taki news spodobal: IP: *.cec.eu.int 20.07.06, 12:15
                                wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3495552.html
                                jako osoba 'bezuczuciowa' nie chce obrazac niczyich uczuc religijnych, ale to
                                juz chyba lekka przesada ...
                                • Gość: stefan_michnik Re:Pogadajmy o strazakach... IP: 195.207.152.* 20.07.06, 12:31
                                  gdzies mi umknela informacja ze ta Msza Sw. byla obowiazkowa i potem biedni
                                  poslowie SLD ktorzy nie chcieli uczestniczyc ( nie wszyscy oczywiscie bo jak
                                  wiadomo przewodniczacy Olejniczak...:) dostali wezwania do prokuratury:) No ale
                                  pewnie "Gazik Wyborczy" nad tym pracuje. Ja bym generalnie sprawdzal wszystko
                                  co pochodzi z tej gazety w innych zrodlach bo mozna sie niezle przejechac:)
                                  • Gość: dianette Re:Pogadajmy o strazakach... IP: *.netcologne.de 20.07.06, 12:36
                                    Stefan jestes niekonsekwenty. Po co w takim razie siedzisz na forum gazetowym
                                    i podajesz gazetowe linki?
                              • Gość: dianette Re: Zmienmy temat. Pogadajmy o strazakach... IP: *.netcologne.de 20.07.06, 12:35
                                Ciekawe dlaczego nie zaproszono znanego polskiego geja arcybiskupa Paetza na te
                                parade w Szkocji:) Mialby tyle radosci..
                                • Gość: stefan_michnik Re: Zmienmy temat. Pogadajmy o strazakach... IP: 195.207.152.* 20.07.06, 12:38
                                  droga moja, musisz popracowac nad kojarzeniem faktow i logicznym mysleniem.
                                  inaczej ciezko widze ten Twoj egzamin:)
                                • Gość: dianette Re: Zmienmy temat. Pogadajmy o strazakach... IP: *.netcologne.de 20.07.06, 12:44
                                  oj Stefciu o mnie sie nie martw o mnie sie nie martw ja sobie rade dam:)

Raczej powinienes popracowac nad soba i swoimi fobiami bo w koncu skonczysz w
                                  jakims domu wariatow, albo za kare pojedziesz na parade gejow jako partner
                                  arcybiskupa. A moze to twoje ukryte marzenie?
                                  • Gość: stefan_michnik Re: Pogadajmy o strazakach IP: 195.207.152.* 20.07.06, 12:54
                                    jesli chodzi o fobie to obliczylem, ze arcybiskup Peatz pojawia sie w 8 na 10
                                    Twoich postow. zalecalbym Ci kuracje. Pokoj z Toba siostro! bez odbioru
                                    • Gość: dianette Re: Pogadajmy o strazakach IP: *.netcologne.de 20.07.06, 13:00
                                      I zadnej krytycznej uwagi z twojej strony pod jego adresem. Chociaz jest gejem
                                      i zboczencem a twoj ukochany rzad tak bardzo chce zwalczac te dwie grupy.

ciekawe dlaczego w tym przypadku ci to nie przeszkadza:)
                                  • puks01 Re: Zmienmy temat. Pogadajmy o strazakach... 20.07.06, 13:09
                                    dianette, siegasz bruku... choc tez nie pierwszy raz... ;(
                                    • Gość: pafff Re: Zmienmy temat. Pogadajmy o strazakach... IP: *.16-136-217.adsl.skynet.be 20.07.06, 13:20
                                      sugerujesz ze dyjanette wyglada jak fortepian szopena? czy raczej o
                                      defenstracji w czeskim parlamencie w 17 wieku?

hmm nigdy o tym nie myslalem ;D
                                      • puks01 Re: Zmienmy temat. Pogadajmy o strazakach... 20.07.06, 13:28
                                        Gość portalu: pafff napisał(a):

> sugerujesz ze dyjanette wyglada jak fortepian szopena? czy raczej o
                                        > defenstracji w czeskim parlamencie w 17 wieku?
                                        >
                                        > hmm nigdy o tym nie myslalem ;D

Nie widzialam rzeczonej wiec nie mi oceniac, nie podzegam tez do rekoczynow;),
                                        porcja jadu zmacila wiesci z szerokiego swiata, ot co ;o(
                                        • Gość: stefan_michnik Re: Zmienmy temat. Pogadajmy o strazakach... IP: 195.207.152.* 20.07.06, 13:37
                                          Ja mysle Pafff ze nie ma sie co nad nia znecac. Moze spotkaly ja kiedys jakies
                                          przykrosci od jakiegos ksiedza, czy osoby swieckiej w ten czy inny sposob
                                          zwiazanej z kosciolem i teraz tak alergicznie reaguje. Tak bywa. Podobnie rodzi
                                          sie np. antysemityzm. Bardzo czesto takie uprzedzenia wynikaja tez po prostu z
                                          ignorancji, czystej niewiedzy. Ja sie za dyjanetke pomodlilem i obiecalem sobie
                                          ze pyskowek z nia nie bede uskutecznial.

A wracajac do tematu - jak myslicie czy strazacy z Glasgow zostana usunieci ze
                                          sluzby?:)

• puks01 Re: Zmienmy temat. Pogadajmy o strazakach... 20.07.06, 13:57
                                            Gość portalu: stefan_michnik napisał(a):

> A wracajac do tematu - jak myslicie czy strazacy z Glasgow zostana usunieci
                                            ze
                                            > sluzby?:)
                                            >
                                            >
                                            Odmowa wykonania polecenia sluzbowego -nie mieli z nimi maszerowac, a chronic
                                            otoczenie pewnie przed uzyciem fajerwerkow lub tp wiec bylo to duty- nie sadze
                                            zeby mieli za to zaraz wyleciec z roboty?
                                            • Gość: stefan_michnik Re: Zmienmy temat. Pogadajmy o strazakach... IP: 195.207.152.* 20.07.06, 14:09
                                              www.365gay.com/Newscon06/07/071806fire.htm
                                              obetna im pensje co najwyzej albo zdegraduja, czyli moglo byc gorzej.

Artykulik jest szkolnym przykladem manipulacji - strazacy nie chcieli pojsc na
                                              parade a rzecznik homoseksualistow bredzi cos o tym "ze co w takim razie jak
                                              sie bedzie palic w mieszkaniu o geja to tez nie przyjada, tak"? Prymitywne to
                                              dosyc ale bardzo czesto stosowane oddzialywanie na emocje.
                                              • puks01 Re: Zmienmy temat. Pogadajmy o strazakach... 20.07.06, 14:20
                                                Niby prymitywne, a jesli faktycznie mieliby opory? Czytałam niedawno że jest
                                                kraj w ktorym strazacy nie wynosza z pozaru kobiet?
                                                • Gość: stefan_michnik Re: Zmienmy temat. Pogadajmy o strazakach... IP: 195.207.152.* 20.07.06, 14:32
                                                  > Niby prymitywne, a jesli faktycznie mieliby opory? Czytałam niedawno że jest
                                                  > kraj w ktorym strazacy nie wynosza z pozaru kobiet?

Hmm, stereotypowy obraz strazakach w krajach anglosaskich to wcielenie
                                                  archetypu starodwanego rycerza (pamietaasz WTC?) - honor, odwaga, mestwo, chec
                                                  niesienia pomocy innym. Wiec argument przytoczony przez homoseksualistow jest
                                                  raczej z czapy - na zasadzie "udowodnij ze nie jestes wielbladem". Wydaje mi
                                                  sie, ze taki strazak w sytuacji ze tak powiem pozarowej widzialby w ewentualnym
                                                  homoseksualiscie czlowieka, ktoremu niesie ratunek. I ja postronny widz
                                                  odczytalbym w ten sposob tak te sytuacje. Zauwaz ze to homoaktywisci chca zeby
                                                  widziec w nich homoseksualistow, innych. I ten przyklad doskonale to pokazuje
                                          • puks01 Re: Zmienmy temat. Pogadajmy o strazakach... 20.07.06, 14:10
                                            swoja droga ciekawe jaka bylaby reakcja gdyby ktorys strazak odmowil rozdawania
                                            ulotek i wzial udzial w paradzie? - "some were ambarassed about attending the
                                            event in uniform"
                                            ;)
                                            • Gość: stefan_michnik Re: Zmienmy temat. Pogadajmy o strazakach... IP: 195.207.152.* 20.07.06, 14:25
                                              bo strazacy to sa tak zwane "twarde chopy" wyznajace proste i jasne zasady.
                                              Chodzilo im pewnie o zniesmaczenie impreza i szacunek do munduru.
                                              • Gość: nudge.nudge Re: Zmienmy temat. Pogadajmy o strazakach... IP: *.range86-129.btcentralplus.com 20.07.06, 15:17
                                                Jest cudownie. Wzajemne zrozumienie na Forum. Ufność. Wiara w strażacką krzepę.
                                                Krzepa strażaków w obliczu kryzysu wartości podstawowych. Kryzysu zasady zasad.
                                                Nawet Wielki Mistrz Straży Pożarnej, Waldi Pawlak, poprze moralną rezolucję o
                                                strażakach. Dobrze że jesteście w tej BXL. Wierzę teraz, że Toynbee nie brał Was
                                                pod uwagę jak się dołował.

Stefan Michnik przewiduje krzyże dla strażaków. Ma rację. Cała Szkocja czeka na
                                                doktora prezydenta habilitowanego profesora Kaczynski(ego) rozdającego krzyże w
                                                ramach kolejnej udanej wizyty zagranicznej. Ba, do Afryki nawet chłopaki pojadą,
                                                żeby krzyż toruński przyjąć w czasie jednej z licznych ofensyw dyplomatycznych
                                                Brata w południowej hemisferze.

Szkocja Szkocją ale co tam konserwatywna prasa angielska pisze o polskiej tzw.
                                                'prawicy'?

www.timesonline.co.uk/article/0,,13509-2277733,00.html
                                                Dziwne, że Hague z Cameronem ostatecznie wycofali sie z pomysłu szukania w
                                                Piss-ie koalicjanta do budowy nowego ugrupowania w EP....? Dziwne to jest jak
                                                Piss jest dziwny. Może poznali posła Kaminskiego albo przestraszyli się, że nie
                                                sprostają medialnością i elokwencją Edgarowi i jego uczniom...?

A może o deszcz nie chcą się modlić?

blogfm.blox.pl/2006/07/Modlitwa.html
                                                • Gość: stefan_michnik Re: Zmienmy temat. Pogadajmy o strazakach... IP: 195.207.152.* 20.07.06, 15:27
                                                  nie mozesz zniesc wzajemnego zrozumienia, co?
                                                  • Gość: nudge.nudge Re: Zmienmy temat. Pogadajmy o strazakach... IP: *.range86-129.btcentralplus.com 20.07.06, 17:17

> nie mozesz zniesc wzajemnego zrozumienia, co?

Coś Ci się pomyliło. Ja jestem z tych co znoszą - to Ty jesteś z tych
                                                    BEZKOMPROMISOWYCH.

Całe Forum Cię za to podziwia. Chwała i sława.
                                                  • Gość: stefan_michnik Re: Zmienmy temat. Pogadajmy o strazakach... IP: 195.207.152.* 20.07.06, 17:32
                                                    Bezkompromisowy - dziekuje za komplement.
                                      • Gość: dianette Re: Zmienmy temat. Pogadajmy o strazakach... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.07.06, 18:53
                                        Pawiu ty chyba masz zone prawda? wiec wyglad innych kobiez nie powinien cie
                                        interesowac. Powinienes zmowic rozaniec albo lepiej nadstawic drugi policzek w
                                        koncu niby jestes Katolikiem:)

Jest takie przykazanie "nie cudzoluz" a ty chyba chetnie bys to przykazanie
                                        zlamal o ile juz tego nie uczyniles a pamietaj , ze formulka
                                        brzmi "zgrzeszylem mysla uczynkiem i zaniedbaniem "
                                    • Gość: dianette Re: Zmienmy temat. Pogadajmy o strazakach... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.07.06, 18:46
                                      No moralistka albo moralista sie odezwal.
                                      Ciekawe co cie w moim poscie zabolalo? . Bo jakos nie przeszkadza ci np
                                      szykanowanie i wysmiewanie przez Pawia homoseksualistow czy innych nacji. Jakos
                                      nie napisalas/les , ze Paw siegnal bruku. Ciekawe...
                                      No ale jak krytykowany jest lubiezny arcybiskup, to twoim zdaniem siegam bruku
                                      Szkoda ze jestes tak malo obiektywna/obiektywny. No ale to twoj problem
                                      • puks01 sama nie widzisz, na ktory post odpowiedzialam?n/t 21.07.06, 08:47
                                        • Gość: byly_eurokrata Nastroje w kraju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 10:42
                                          Jestem w kraju, poszedlem do urzedu zalatwiac sprawe. Kobity zobazcyly ze ja za
                                          granica mieszkam i same z siebie mowia: pan to ma dobrze, od kaczorow pan
                                          uciekl a my sie tu musimy meczyc z takim rzadem! Potem zaczely takimi
                                          inwektywami ten rzad obrzucac ze nie bede powtarzac, bo mi posta skasuja ze
                                          obraze prezydenta. Ciekawe przezycie to bylo. A Puks krytykowlas mnie, ze
                                          nastroje znem tylko na odleglosc z gazet...
                                          • puks01 :) tez tam jade, pozdrawiam, n/t 21.07.06, 11:54
                                            • Gość: byly_eurokrata Re: :) tez tam jade, pozdrawiam, n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 12:07
                                              To sie zapytaj tak neutralnie wsrod znajomych, co sadza o rzadzie, jestem
                                              ciekawy, czy tez beda tak bluzgac ;-)
                                              • puks01 Re: :) tez tam jade, pozdrawiam, n/t 21.07.06, 12:12
                                                Ide o zaklad ze nie bluzgaliby, chyba mamy roznych znajomych ;)
                                                • Gość: pafff All we are saying let's give PiS a chance ! IP: *.16-136-217.adsl.skynet.be 21.07.06, 15:05
                                                  to co pisal Byly to efekt prania 'muzgu' przez prase 'wolna'. Wolna glownie od
                                                  jakichkolwiek zwiazkwo z polskim interesem narodowym ;D
                                                • Gość: pafff ja tez tam jade ;D IP: *.16-136-217.adsl.skynet.be 21.07.06, 15:06
                                                  i nie bede narzekac no chyba, ze na urzedasow leni jednych i nierobow ;D
                                                  • puks01 ;) myslalam ze bedziesz zachwalal epsy? :o n/t 21.07.06, 15:17
                                                  • Gość: pafff a czy powiedzialem cos innego? n/t IP: *.16-136-217.adsl.skynet.be 21.07.06, 15:40
                                                • Gość: byly_eurokrata Re: :) tez tam jade, pozdrawiam, n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.06, 13:30
                                                  puks01 napisała:

> Ide o zaklad ze nie bluzgaliby, chyba mamy roznych znajomych ;)

Ale Puks, ja bylem w urzedzie, kobiety pierwszy raz w zyciu na oczy widzialem!
                                                  I mimo ze urzedniczki jak zaczely wyzywac, to ja w porownaniu z nimi to jestem
                                                  nic....;-)
                                                  • Gość: mawi ("ten" mawi;) Re: :) tez tam jade, pozdrawiam, n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 22:35
                                                    To jak juz tam pojedzieta, do tej Polski, to sie zapytajta, czy mata teraz
                                                    myslec, ze czarne jest czarne a biale jest biale czy odwrotnie. Bo, kto bedzie
                                                    myslal inaczej niz linia programowa wladzy, temu ten mozg zostanie odrabany przy
                                                    samej...

Tak przynajmniej zapowiedzial nasz kochany Rzeczpospolity Najpierwszy, a jego
                                                    trzeba sluchac i oczywiscie kochac!

Tylko dojdz mocium panie, czy to czarno-myslenie czy przeciwnie --
                                                    bialo-myslenie jest teraz dozwolone...
                                                  • puks01 Re: :) 24.07.06, 09:18
                                                    B_E, toz pytales o rozmowy ze znajomymi, nie sondy uliczne;). Wierze ze te
                                                    panie tak myslaly. Notabene przyszlo mi do glowy ze jedna moja kumpelka-
                                                    pielegniarka i zaprzyjazniony prawnik-poeta; moga narzekac... a i mocniejszym
                                                    slowem rzucic... Wilk syty?
                                                    Pozdruffka
                                                  • Gość: stefan_michnik Zmienmy temat. Pogadajmy o policjantach:) IP: 195.207.152.* 24.07.06, 09:36
                                                    Dlugie sa lapska kaczego rezymu. Juz wywoluja wasnie w otwartym spoleczenstwie
                                                    Zjednoczonego Krolestwa. Czy ten Ian Dale nie jest przypadkiem jakims
                                                    brytyjskim Rydzykiem? Faszyzm panie, wszedzie faszyzm...p;

LONDON, July 21, 2006 – Scotland Yard is investigating Britain’s Gay Police
                                                    Association (GPA) after receiving a complaint that a newspaper advertisement by
                                                    the Association incites homosexuals to hate Christians.

A war of words against traditional Christianity in Britain has moved into the
                                                    police force, the BBC reports. The advertisement was taken out by the GPA
                                                    during London's Europride event two weeks ago. It accused Christianity of being
                                                    the source of most cases of violence against homosexuals.

The ad featured a photo of a bible next to a pool of blood; the caption
                                                    read, “In the name of the father.” The ad’s text read, “In the last 12 months,
                                                    the GPA has recorded a 74% increase in homophobic incidents, where the sole or
                                                    primary motivating factor was the religious belief of the perpetrator.”

The trouble started when a Christian homosexual policeman who applied to join
                                                    the Christian Police Association (CPA) was told that he would have to give up
                                                    his homosexual activity. Equating voluntary homosexual behaviour with race and
                                                    gender, GPA spokesman, Vic Codling, complained, “Black or female police
                                                    officers wouldn't be asked to be ‘less black’ or ‘less female’ in order to join
                                                    staff associations, so why should gay or lesbian officers?”

The Christian Police Association’s position paper on homosexuality says it
                                                    rejects “homophobia” but refuses to endorse homosexual activity. The CPA's
                                                    Executive Director Don Axcell, told BBC News, “(The GPA) published a vitriolic
                                                    article in Police Review magazine about faith-based homophobia. We've been
                                                    trying to work through conciliation, but we keep coming up against conflict.”

On his news commentary website, British conservative writer, Iain Dale posted a
                                                    retouched version of the GPA ad replacing the Holy Bible with the Holy Qur’an
                                                    and a new caption that read, “In the name of Allah.” Dale wrote, “Can you
                                                    imagine the outcry which would ensure [sic] if the Gay Police Association
                                                    released the above advert, in an attempt to highlight religious hate crime
                                                    against gay people?”

Iain Dale points out that the GPA did not mention the specific religion of the
                                                    alleged perpetrators and that the ad is merely a club with which to beat
                                                    Christianity, a favourite target of gay lobbyists. He speculates on the ad’s
                                                    reverse discrimination: “Couldn't you reasonably think that the advert actually
                                                    incites gay people to hate Christians?”

Reverend George Hargreaves, who ran as a Scottish Christian Party Candidate in
                                                    a recent by-election against a proposed Scottish hate speech law, was quoted by
                                                    the BBC, saying the ad was an example of “Christianophobia.” His complaint
                                                    spurred Scotland Yard to investigate the GPA to determine whether their ad
                                                    constituted a “faith crime” under Britain’s own hate speech laws.

Dale quotes another commenter who wrote to say the ad constituted a hate
                                                    crime, “The GPA would not dare to produce an advertisement that might be
                                                    deemed ‘racist’ or offensive to a religious minority. But the Christians? Well,
                                                    they’re easy meat, and who cares if any of them are offended...?”

www.bbc.co.uk/london/content/images/2006/07/19/gay_police_ad440_440x320.jpg
                                                  • Gość: C Re: IP: *.cec.eu.int 24.07.06, 12:01
                                                    Taaa
                                                    A Nazisci to ateisci byli
                                                    "GOTT MIT UNS"
                                                  • Gość: stefan michnik Re: Zmienmy temat. Pogadajmy o ministrach edukacji IP: 195.207.152.* 24.07.06, 13:25
                                                    MADRID, Spain, July 17, 2006 – Spanish children as young as 10 will be taught
                                                    pro-homosexual material as part of a new school curriculum, the Telegraph
                                                    reported Friday.

The socialist government revealed plans last week to include teaching about the
                                                    homosexual lifestyle in the schools, emphasizing the normalcy of homosexual
                                                    relationships. The general secretary for education, Alejandro Tiana, said the
                                                    move was necessary because “children need to learn there are various types of
                                                    families.”

The inclusion of homosexual material in schools is the latest in a string of
                                                    anti-family, anti-faith policies instituted by Premier Jose Luis Rodriguez
                                                    Zapatero.

Spain’s law recognizing same-sex “marriages” was passed by the Zapatero
                                                    government just over one year ago, despite strong opposition by much of the
                                                    population. The law also permits adoption of children by homosexual couples.

The government has also authorized embryonic stem cell research, as well as
                                                    relaxed the divorce laws.

The curricula announcement comes as a further slight to the Vatican, as it was
                                                    announced just days after Pope Benedict XVI’s visit to Valencia for the 5th
                                                    meeting of the World Family Forum. The Spanish government has been openly
                                                    provocative toward the Catholic Church on the issue, scheduling a homosexual
                                                    conference on the day before the Holy Father arrived.

Last March, Spanish pro-family organizations called for the resignation of
                                                    Alejandro Tiana after the education secretary said parents do not hold primary
                                                    authority in educating their children.

“[I]n a modern educational system, the State cannot be given a subsidiary role
                                                    with respect to families,” he said. Eduardo Hertfelder, president of Spain’s
                                                    Institute for Family Policy, said the statements were an attack on the rights
                                                    of parents, which are protected by Spain’s constitution, the Catholic News
                                                    Agency reported at the time.

• Gość: stefan_michnik Re: Zmienmy temat. Pogadajmy o ministrach edukacj IP: 195.207.152.* 24.07.06, 13:28
                                                    Z natury jestem spokojny. jesli jednak panstwowa szkola zaczelaby mi moje 10
                                                    letnie dzieci "edukowac" w kwestiach tak "niezmiernie wazkich" jak zwyczaje
                                                    odbytolubnych panow nie zdierzylbym i od razu lalbym po pysku takich edukatorow.
                                                    A wy drodzy forumowicze?:)
                                                  • Gość: pafff Re: Zmienmy temat. Pogadajmy o ministrach edukacj IP: *.134-200-80.adsl.skynet.be 24.07.06, 13:37
                                                    to wtedy kiedy szefem edukacji bedzie pan tasiemiec z klubu rectum
                                                  • Gość: pafff Re: IP: *.134-200-80.adsl.skynet.be 24.07.06, 13:39
                                                    > Taaa

kolega komunista prawda? ale tak imaly urzedniczy, taki zolzikiewicz a nie
                                                    wielki gensek.

> A Nazisci to ateisci byli
                                                    > "GOTT MIT UNS"

No i dlatego ksieza jechali na wakacje do Dachau jako pierwsi jeszcze ldugo
                                                    przed wojna.
                                                  • Gość: dianette Re: IP: *.netcologne.de 24.07.06, 14:27
                                                    pawiu szkola to maly pikus.
                                                    Lepiej nie posylaj dzieci na religie albo na msze. Tam czycha wieksze
                                                    niebezpieczenstwo ze strony homoseksualistow-pedofili.

Ostatnio w Polsce jakis 50-letni koscielny wykorzystywal seksualnie
                                                    ministrantow. Ciekawe co powie na ten temat posel Wierzejski: posylanie dzieci
                                                    do kosciola jest noiebezpieczne i moze prowadzic do patologii.
                                                  • byly_eurokrata Pedofilia u ksiezy 24.07.06, 16:45
                                                    Wlasnie wracam z Przenaswietszej, jeden koscielny wykorzystywal ministratnow, a
                                                    jakis ksiadz zgwalcil 9-letnia dziewczynke. No coz, pojdzie do spowiedzi,
                                                    przeniosa go na inna parafie, sprawa bedzie zalatwiona
                                                  • Gość: stefan_michnik Re: Pedofilia u ksiezy IP: 195.207.152.* 24.07.06, 16:54
                                                    zrodla, kolego - czy uslyszales w maglu?
                                                  • byly_eurokrata Re: Pedofilia u ksiezy 24.07.06, 17:00
                                                    w glownym wydaniu wiadomosci, chyba przedwczoraj, ale coz, telewizja klamie, bo
                                                    gdzie ksiadz by kiedy zlego zrobil
                                                  • Gość: stefan michnik Re: Pedofilia w Holandii IP: 195.207.152.* 24.07.06, 17:32
                                                    aaa, to jasna sprawa w takim razie. Zgwalcil - prokuratura, procesik i do ciupy!
                                                  • Gość: dianette Re: Pedofilia u ksiezy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.07.06, 19:38
                                                    Pewnie ten ksiezulo chcial tak po ojcowsku poklepac ta mala dziewczynke po
                                                    pupie. Wstretny zbereznik.

A funkcjionariusze KK pewnie i tak zatuszuje sprawe -sa przeciez mistrzami w
                                                    tej dziedzinie
                                                  • Gość: dianette Re: Pedofilia u ksiezy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.07.06, 18:45
                                                    byly o tym koscielnym to trabily wszystkie portale internetowe.

Tak sobie mysle jakie to musi straszne dla rodzicow tych chlopcow.
                                                    Mama cieszy sie, ze synek zamiast spedzac czas w zlym towarzystwie zostaje
                                                    ministrantem a tu prosze pojawia sie taki koscielny..

Moze PiS i LPR powinni zaapaleowac o zniesienie funkcji minitranta , bo
                                                    stanowi ona zagrozenie dla dzieci.
                                                  • Gość: stefan_michnik Re: Pedofilia w Holandii IP: 195.207.152.* 24.07.06, 19:03
                                                    z wnioskowaniem i logika troszke kiepsko u Ciebie Dianetko. Znow zaczynam sie
                                                    martwic o Twoj egzamin:)
                                                  • Gość: dianette Re: Pedofilia w Holandii IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.07.06, 19:33
                                                    Jezeli glosowales na cos takiego jak PiS to raczej ty masz problemy z logika i
                                                    postrzeganiem rzczywistosci:):)

a co do watku- pewnie chcialbys wpasc w rece takiego koscielnego prawda?

• Gość: mczapl Small warning IP: *.dsl.scarlet.be 24.07.06, 23:22
                                                    Dianette - to ostatnie juz jest na granicy cenzury forumowej (nie pisowskiej)...
                                                  • Gość: dianette Re: IP: *.netcologne.de 24.07.06, 14:24
                                                    Faszysta gen Franco sympatyk Hitlera, ktory dzieki jego wsparciu wygral wojne
                                                    domowa tez byl ateista:):):)
                                                  • Gość: stefan_michnik Re:Muppet Sejm IP: 195.207.152.* 24.07.06, 17:33
                                                    polecam dosc zgrabny montazyk:

www.youtube.com/watch?v=XiPLFPZie-M&eurl=
                                                  • Gość: paff od kiedy Franco byl faszysta? ;D IP: *.128-200-80.adsl.skynet.be 25.07.06, 08:43
                                                    takie mysli cie nachodza jak juz kupki po emerytowanych SSmanach sprzatniesz? a
                                                    raczke w gescie ukradzionym rzymianom tez podnosisz?

jakbys skonczyla cos poza szkola realna to bys o faszyzmie wiecej wiedziala niz
                                                    z TAZ
                                                  • Gość: paff do dyjanette IP: *.128-200-80.adsl.skynet.be 25.07.06, 10:38
                                                    Dyjanette

za poprzedni post przepraszam. Pozom oraz uwagi byly niewlasciwe a fakty nt
                                                    Franco nie powinny byc mieszane z inwektywami. Za niewlasciwe zdania oraz
                                                    inwektywy przepraszam.

Co do faktow nt. Fanco ie zmieniam zdania.

PD
                                                  • Gość: kontraktowiec Re: IP: *.cec.eu.int 25.07.06, 10:53
                                                    Na pewno to byl koscielny wtyczka srodowiska gejow
                                                    bo wiadomo oni wszyscy to pedofile.
                                                  • Gość: kontraktowiec Re: IP: *.cec.eu.int 25.07.06, 10:55
                                                    Steficu,
                                                    A jak by mi 12-letnia corke
                                                    zakonnica zaczela indoktrynowac
                                                    do zakonu - to bylbym damskim bokserem !!! ;))
                                                  • Gość: dianette Re: IP: *.netcologne.de 25.07.06, 14:07
                                                    Na pewno to byl koscielny wtyczka srodowiska gejow

dobre:)
                                                  • Gość: dianette Re: od kiedy Franco byl faszysta? ;D IP: *.netcologne.de 25.07.06, 14:05
                                                    Drogi pawiu.

Ty sie juz chyba ze wszystkimi na tym forum poklociles wiec co tu komentowac.
                                                    Roznica miedzy nami polega na tym , ze ja jestem ze swojego zycia prywatno-
                                                    zawodowego zadowolona i twoje inwektywy pod moim adresem sa dla mnie smieszne.
                                                    Nie musze sie znizac do twojego poziomu.
                                                    Twoj poziom wyksztalcenia ani twoj wyglad mnie nie interesuja, poniewaz nie
                                                    jestes dla mnie jakims obiektem marzen.

A ty jak nie masz argumentow to czepiasz sie wygladu, sytuacji zawodowej czy
                                                    materialnej forumowiczow. A co ma moja praca czy wyglad do mojego postrzegania
                                                    gen. Franco?

Tak na marginesie:
                                                    bardzo dobrze, ze mnie nigdy nie widziales bo zlamalbys na 100% w myslach 6
                                                    przykazanie.

Milego dnia

A poniewaz jestem chrzescijanka to ci wybaczam:)

• Gość: pafff Re: od kiedy Franco byl faszysta? ;D IP: *.128-200-80.adsl.skynet.be 25.07.06, 16:28
                                                    Przeprosilem bo nie chce pisac w twoim stylu i nie bede. Cos wpsominalas o
                                                    argumentach kiedys jakeis podalas?

A mowiac o pracy skoro masz TAAAK swietna to nie zmienilabys na gorsza.
                                                    Bulszit jakich tu wiele.

Bo nikt majacy naprawde dobra nie zmienia na nudna i mniej platna.
                                                    Znaczenie wartosci pieniadza juz udowodniono w badaniach nad kapucynkami w
                                                    Yale, na wydziale biznesu, o ile mi wiadomo.

Cieplo Pozdrawiam
                                                    PD

> bardzo dobrze, ze mnie nigdy nie widziales bo zlamalbys na 100% w myslach 6
                                                    > przykazanie.

A jednak czasem wykazujesz sie szczatkowym poczuciem humoru, no kto by pomyslal.
                                                  • Gość: dianette Re: od kiedy Franco byl faszysta? ;D IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.07.06, 21:18
                                                    Jezeli chodzi o twoj poziom to przypomne ci polemike jaka prowadziles z
                                                    niejakim mawim.
                                                    Obrzucanie ludzi blotem nalezy do twojemgu stylu bycia i nic i nikt tego nie
                                                    zmieni. I mienisz sie byc Katolikem - zalosne.

A mowiac o pracy skoro masz TAAAK swietna to nie zmienilabys na gorsza.
                                                    > Bulszit jakich tu wiele.
                                                    >
                                                    > Bo nikt majacy naprawde dobra nie zmienia na nudna i mniej platna.
                                                    > Znaczenie wartosci pieniadza juz udowodniono w badaniach nad kapucynkami w
                                                    > Yale, na wydziale biznesu, o ile mi wiadomo.

A co cie obchodza moje decyzje zyciowe? I co to ma do rzeczy podczas dyskusji
                                                    na temat gen. Franco czy braki Kaczynskich?

Raczej pomysl o swojej sytuacji. Zacytuje tylko komentarz admina dotyczacy
                                                    twojej osoby:

"Z Pawiem rozmawialem wczoraj przez telefon i moje zdanie o calej sprawie zna.
                                                    Mawi - jezeli chcesz pogadac na ten temat, moj telefon znasz.

Rady dla obydwu:
                                                    1) Mawi - nie pisz o rodzinie Pawia, bo wzbudza to u niego zrozumiala furie"

zrozumiala furie? ciekawe w jaki sposob nalezy to interpretowac:)?

• Gość: pafff Re: od kiedy Franco byl faszysta? ;D IP: *.128-200-80.adsl.skynet.be 25.07.06, 21:30
                                                    twoje wybory mnie nic nie obchodza. ty de facto tez. prosta a nie prostolinijna
                                                    jestes i tyle.

wg ciebie przytaczanie faktow ktore podalas nie jest obrzucaniem blotem?
                                                    smieszne no nie?

w pracy jestes tak spelniona - sama pisalas jak swietna masz. no i piekna
                                                    dodajmy. to nie ja to pisalem mam zacytowac czy pamietasz?

Cieplutko Pozdrawiam
    • jakubsky Re: oddam kaczke na zawsze 25.07.06, 14:47
      hehe, cel dyskusji osiagniety

poprzez napisanie wieloznacznego tekstu pobudzilem zahibernowane w cieple
      ( :))))) ) glowy do dyskusji, takiej w sam raz na sezon ogorkowo urlopowy :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka