Dodaj do ulubionych

pytanie o przypisanie

30.11.06, 15:16
Temat przypisań pojawia się tu dość często, więc mam nadzieję, że podpowiecie
co zrobić z tym fantem.
Ponad dwa tygodnie temu wysłałam maila do EPSO, pytając, do jakiej instytucji
zostałam przypisana (konkurs AD/04/04, lista była jeszcze w lipcu) i do dziś
nie dostałam odpowiedzi.
Czy:
a) odpowiadanie u nich zawsze tyle trwa?
b) nie odbierają tego adresu (epso-info-laureate@ec.europa.eu) i trzeba pisać
na inny?
c) jest może jeszcze jakiś inny powód?
W zasadzie i tak nie zamierzam ograniczać się do jednej instytucji w swoich
poszukiwaniach, ale dobrze byłoby wiedzieć, gdzie dostałam przydział...
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: pytanie o przypisanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 16:24
      ja prosilam 4 razy i tez nic
      ale w innym konkursie, ASt3,lista opublikowana we wrzesniu chyba byla
      no to dalam sobie spokoj
      widac przestali odp

chyba jedyne wyjscie aby sie dowiedziec, to 'lobbowac' i czekac co konkretna
      instyt odpowie, np. ze nie mozesz do niech startowac
      • byly_eurokrata Re: pytanie o przypisanie 30.11.06, 16:25
        a czy to nie trzeba raczej pisac na adres pierwotny konkursu, typu

epso_adxx_xx
        a nie
        epso lauerates?
      • mgrysia Re: pytanie o przypisanie 01.12.06, 08:18
        Do pewnego stopnia to pocieszające, że nie tylko mi nie odpowiedzieli ;-) No i
        chyba rzeczywiście najprościej będzie dowiedzieć się o przypisaniu przy okazji
        lobbowania. Dziękuję.
    • Gość: Asiek Re: pytanie o przypisanie IP: *.w86-194.abo.wanadoo.fr 30.11.06, 18:06
      Jak napisalam do epso maila z paroma pytaniami zaraz po konkursie to
      odpowiedzieli dosc szybko (napisalam w piatek a we wtorek mialam odpowiedz). I
      napisali miedzy innymi, ze w sprawie przypisan (konkurs AD/5/05) nalezy sie z
      nimi skontaktowac pod koniec listopada. Napisalam wiec w poniedzialek ale na
      razie nie mam odpowiedzi. Ale moze jeszcze cos przyjdzie? Mam nadzieje, ze tak.
      Nie dosc, ze caly ten konkurs to, jak juz to ktos slusznie zauwazyl, pic na wode
      (bo malo kto dostanie prace) to jesli jeszcze do tego zaczna nas ignorowac i nie
      odpowiadac na maile to juz bedzie lekkie przegiecie. Zwariowac mozna!!!
      • puks01 Re: pytanie o przypisanie 01.12.06, 12:08
        Mi napisali ws jeszcze innej listy rezerwowej ze beda nowe przypisania i zeby
        skontaktowac sie z nimi w poczatku stycznia.
        • byly_eurokrata Re: pytanie o przypisanie 02.12.06, 21:24
          Puks, ludzie z listy AD05 moga trafic praktycznie tylko do parlamentu albo do
          komisji. Wiec co zmieni przypisanie? Zamiania komisji na parlament? ;-)
    • ppersymonka Re: pytanie o przypisanie 01.12.06, 14:03
      Pisz jeszcze raz pod inny adres. Powinni odpowiedziec. Mysle, ze napisalas pod
      zly adres. Mi odpowiedzieli, jestem z tej samej listy.
      • asiek08 Do ppersymonka 04.12.06, 14:10
        A na jaki adres Ty do nich napisalas? Bo ja probowalam epso-ad-5-
        05.fr@ec.europa.eu i epso-info-laureat@ec.europa.eu
    • epsotek Re: pytanie o przypisanie 04.12.06, 12:11
      Hej,

Kiedys odpowiedz na maila potrafila im zajac bardzo duzo czasu. Czasem zalezy
      do kogo sie napisze. Jutro moge wam na priva podeslac do kogo ja pisywalem I
      mialem szybkie odpowiedzi.

Haslo z cyklu przypisania nastapia w listopadzie albo w styczniu nalezy
      traktowac dosyc swobodnie bo to sa ich pobozne zyczenia a jak sie potem nie
      wyrobia to beda pisac, ze w lutym az zaczna pisac, ze to jest "on going
      process" (tak bylo dwa lata temu). Wiec raz na jakis czas mozna napisac pytanie
      albo dac sobie spokoj bo co to zmienia.

A z tym pesymizmem to bym nie przesadzal, ze nikogo nie zatrudnia. Na razie
      wasza liste zatrudniaja szybciej niz nasza zatrudniali.
      • 0ceane Re: pytanie o przypisanie 04.12.06, 12:18
        to ja poprosze te info na maila
        'zero'ceane@gazeta.pl
      • junie77 Re: pytanie o przypisanie 04.12.06, 13:44
        No właśnie. Wbrew wygłaszanym tu autorytatywnym opiniom, że prawie żadnych
        wakatów, że listę oprawić w ramki, że tylko w Komisji i PE, ja na przykład
        dostałam ofertę z Trubunału Obrachunkowego (grupa I, EN, FR). A osoby z II gr
        też pisały, że coś dostały, więc chyba nie jest aż tak źle??
        • Gość: Ex_Eneko_ex post Re: pytanie o przypisanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 14:00
          No no, to z ETO też biorą? Jakoś nikt o nim za bardzo nie wspomniał. W każdym
          razie gratuluję, to w końcu także LUX :)
          • junie77 Re: pytanie o przypisanie 04.12.06, 14:04
            dzięki, to prawda Lux to Lux, choć ETO to pewnie niezłe nudy :). nie narzekam
            jednakże...
            • Gość: Ex_Eneko_ex post Re: pytanie o przypisanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 08:49
              junie77 napisała:

> dzięki, to prawda Lux to Lux, choć ETO to pewnie niezłe nudy :). nie narzekam
              > jednakże...

Sprawozdania nie są takie złe, bo chyba o nie będzie chodziło. Sporo się w nich
              powtarza, a i terminologia dość wąska. A tak z ciekawości, to jaki profil
              edukacyjny?
              • junie77 Re: pytanie o przypisanie 05.12.06, 09:02
                filologia + podyplomowe z tłumaczeń UE + kilka lat doświadczenia
                • Gość: Ex_Eneko_ex post Re: pytanie o przypisanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 09:12
                  junie77 napisała:

> filologia + podyplomowe z tłumaczeń UE + kilka lat doświadczenia

Podyplomówka z UE? Gdzie się takie cudo mieści? Myślałem, że do ETO będą szukać
                  kogoś z ekonomicznym profilem, choć w sumie jak się poczyta sprawozdania, to nie
                  jest to niezbędne. Dobrze trafić tam teraz, gdy terminologia się już w miarę
                  wyklarowała.
                  • junie77 Re: pytanie o przypisanie 05.12.06, 22:14
                    A były (są?) takie podyplomowe w WSHE w Łodzi. Właściwie nic nadzwyczajnego,
                    ale dały mi jakieś podstawy, bo po filologii to z UE byłam raczej zielona,
                    tylko tłumaczenia ogólnego się uczyłam
                    • Gość: Ex_Eneko_ex post Re: pytanie o przypisanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 08:42
                      junie77 napisała:

> A były (są?) takie podyplomowe w WSHE w Łodzi. Właściwie nic nadzwyczajnego,
                      > ale dały mi jakieś podstawy, bo po filologii to z UE byłam raczej zielona,
                      > tylko tłumaczenia ogólnego się uczyłam

A prowadził to ktoś z praktyką w tych tłumaczeniach? Jeżeli masz trafić do ETO,
                      to gorąco polecam lekturę sprawozdań naszego NIK-u, może i mnie uda trafić się
                      do Luxa, to jeszcze o tym pogadamy.
        • byly_eurokrata Re: pytanie o przypisanie 04.12.06, 15:05
          nikt chyba nie twierdzil, ze nie bedzie zadnych wakatow. Chodzi jedynie o to,
          ze lista ma 127 osob, a wataktow bedzie 30-40, czyli proporcje stoja na glowie,
          bo jest wiecej rezerwy niz wakatow, a powinno byc odwrotnie
      • asiek08 do epsotka 04.12.06, 13:58
        Chetnie napisze do osoby z epso, ktora odpisuje wiec prosze o namiary na priva;
        Dzieki!
      • mgrysia Re: pytanie o przypisanie 04.12.06, 14:07
        To ja też proszę o te obiecujące adresy ;-) i z góry dziękuję
        • Gość: Pablo Re: pytanie o przypisanie IP: *.icpnet.pl 04.12.06, 14:44
          To i ja poprosze :-) pawel(maupa)px.pl
          • kikibruksela Re: interview w Komisji 05.12.06, 10:00
            Jestem po AD/5/05 i zostalam zaproszona na rozmowe w Komisji (w Luxie). Nie
            lobbowalam i do Luxa sie nie wybieram, wiec jeden etat bedzie wolny! Kto chce
            niech pisze do DGT! pozdrowienia!
            • byly_eurokrata Re: interview w Komisji 05.12.06, 10:03
              kiki, jakie mialas jezyki?

• kikibruksela Re: interview w Komisji 05.12.06, 10:24
                EN + FR
                • byly_eurokrata Re: interview w Komisji 05.12.06, 10:26
                  no tak, EN+FR ida chyba nie pierwszy ogien.

BTW: wszystkie maile od EPSO laduja u mnie w folderze "spam", nomem est omen? ;-
                  )
                  Zapytania w sprawie przypisania nalezy kierowac na adres:
                  epso-info-resliste@ec.europa.eu

ew. cos w tym stylu, bo ja mam glowny niemiecki, wiec w adresie jest LISTE, po
                  angielsku byc moze jest '"list", ale nie wiem dokladnie
                  • asiek08 Przypisanie do Parlamentu 05.12.06, 12:27
                    No, mi wreszcie odpisali (i nawet przeprosili, ze tak dlugo to trwalo). Jestem
                    przypisana do Parlamentu. Czy ktos jest w podobnej sytuacji i zostal juz
                    zaproszony przez Parlament (konkurs AD/5/05)? Pozdrawiam.
                    • byly_eurokrata Re: Przypisanie do Parlamentu 05.12.06, 12:34
                      asiek, z jakiego maila ci odpisali dokladnie? Bo ja ciagle jeszcze nie mam
                      odpowiedzi
                      • Gość: Asiek Re: Przypisanie do Parlamentu IP: *.w90-0.abo.wanadoo.fr 05.12.06, 13:02
                        Odpowiedzieli mi z dwoch adresow: epso-info-laureat@ec.europa.eu oraz
                        Luc.Gillis@ec.europa.eu. W mailu z tego drugiego adresu poinformowali mnie, ze
                        jestem przypisana do Parlamentu a zaraz potem dostalam drugiego (z tego bardziej
                        "ogolnego" adresu), w ktorym dorzucili odpowiedz na moje pytanie dotyczace tego
                        jak odbywa sie to slynne przypisanie. Napisali, ze instytucje wybieraja sobie
                        kandydatow na podstawie cv i biorac od uwage mozliwosci przyszego zatrudnienia.
                        Nie wiem czy to oznacza, ze nie wszyscy zostaja przypisani a tylko Ci, ktorych
                        dana instytucja rzeczywiscie ma zamiar zaprosic na rozmowe? Troche metne bylo to
                        ich wytlumaczenie.
                        • mgrysia Re: Przypisanie do Parlamentu 05.12.06, 14:13
                          Dziś chyba mają dzień odpowiedzi :-) Do mnie też napisał ów Luc Gillis i
                          poinformował, że jeszcze nie zostałam przypisana, ale jest to "ongoing process"
                          i mam się dowiadywać ponownie w końcu stycznia.
                          • byly_eurokrata Re: Przypisanie do Parlamentu 05.12.06, 16:47
                            mgrysia, wlasnie dostalem taka sama odpowiedz, chyba jestesmy drugi sort i nikt
                            nas nie chce, *chlip*....;-)
                            • asiunia.lux Re: Przypisanie do Parlamentu 05.12.06, 17:04
                              byly, wiem dlaczego. Napisze Ci pozniej bo teraz czasu nie mam.
                              • asiek08 Re: Przypisanie do Parlamentu 05.12.06, 17:06
                                Dziwne, ze to przypisywanie tak dlugo trwa dla niektorych!
                            • mgrysia Re: Przypisanie do Parlamentu 06.12.06, 08:31
                              E tam, od razu - drugi sort... Świetni jesteśmy i się o nas wszystkie instytucje
                              biją ;-)
                              • byly_eurokrata Re: Przypisanie do Parlamentu 06.12.06, 08:55
                                mgrysia, nie ma to jak humor wisielczy ;-)

Ja tam chetnie pojde nawet na AST3, jak sie zglosi do mnie przedstawicielstwo
                                UE na Hawajach z job offer....
                        • epsotek Re: Przypisanie do Parlamentu 06.12.06, 09:02
                          No i wlasnie tego goscia mialem wam podac :)
                          Jak widac byl szybszy ode mnie

A z tymi przypisaniami to nie przypisuja wszystkich na raz bo pewnie (tak
                          przypuszczam) nie chca sobie rak potem krepowac (i wam). Nas przypisywali wtedy
                          gdy juz chcieli na rozmowe zaprosic. A wlasciwie to przypisanie nastepowalo z
                          chwila zaproszenia na rozmowe.
                          • asiek08 Re: Przypisanie do Parlamentu 06.12.06, 16:20
                            Gdyby przypisywali tylko tych, ktorych chca zaprosic na rozmowe to byloby super
                            w moim wypadku. Ale to chyba nie jest regula. W kazdym badz razie ja napisalam
                            do "mojej" instytucji i ewentualnego przyszlego szefa. Mam nadzieje, ze mi
                            odpowie i ze dowiem sie w koncu czegos konkretnego. Czego zreszta wszystkim zycze!
                    • Gość: przyszla_euro Re: Przypisanie do Parlamentu IP: *.aster.pl 05.12.06, 17:33
                      Asiek, nie chce Cie martwic, ale na moim ustnym w tym konkursie powiedzieli mi,
                      ze EP nie ma na razie wakatow dla polskich tlumaczy. A ze w Komisji byl Pan
                      Chmiel, szef pol. wydzialu w EP, to chyba byl dobrze poinformowany. Moze sie
                      cos zmienilo od wrzesnia, ale pewnie warto uderzac do innych instytucji.
                      Powodzenia!
                      • asiek08 Re: Przypisanie do Parlamentu 05.12.06, 17:37
                        Dzieki za info. Pesymistycznie sie zapowiada reszta tej epsowskiej przygody ale
                        na razie sie nie zalamuje. Napisze do p. Chmiela a potem rusze na podboj
                        Komisji. Dzieki! A Ty do jakiej instytucji jestes przypisana, jesli mozna spytac?
                        • Gość: przyszla_euro Re: Przypisanie do Parlamentu IP: *.aster.pl 05.12.06, 19:34
                          moja historie streszczalam na innym forum:
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=9&w=52670322&a=52756267
                          dostalam zaproszenie na rozmowe w KE, ale nikt mnie nie informowal, gdzie
                          jestem przypisana
                          • Gość: sprzed monitora Re: Przypisanie do Parlamentu IP: *.cec.eu.int 07.12.06, 13:24
                            hmm, jak to jest zmieniać płeć przed monitorem, przyszła...? :-)
                            • Gość: przyszla_euro Re: Przypisanie do Parlamentu IP: *.crowley.pl 07.12.06, 13:32
                              hmm... nie mam pojęcia, bo byłam, jestem i będę 100% kobietą :-)
                              piszę z różnych IP i tyle.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka