Gość: ona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 16:13 czy ktos jest blizej zrodla i moglby napisac kiedy planuja ciag dalszy egzaminu? czyli test specjalistyczny+ rozprawka no i oczywiscie kiedy wyniki preselekcji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mojzeszowicz Re: kiedy cd. 60/06 12.12.06, 16:55 wez sie w garsc, kobito, i poczytaj sobie na stronie epso. w twoim profilu masz "najswiezsze informacje", kliknij sobie i jestes tak blisko zrodla, jak kazdy z nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiat Re: kiedy cd. 60/06 IP: *.cec.eu.int 12.12.06, 17:04 odpowiedzi maja byc na przelomie 01/02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: kiedy cd. 60/06 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 17:11 wiec pewno kolejne testy nie przed marcem? nie wiem czy sie wyrobie z operacja a oni tylko przy ustnych uwzgledniaja takie wypadki i przesuniecie terminu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiabru Re: kiedy cd. 60/06 IP: *.upc.chello.be 12.12.06, 18:51 przeciez beda jeszcze inne konkursy. Na tym swiat sie nie konczy. Dla mnie testy, ktore odbywaja sie teraz tez nie sa najszczesliwsze. Przynajmniej udalo mi sie na nie przyjsc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: kiedy cd. 60/06 IP: *.acn.waw.pl 12.12.06, 19:15 Moze mi ktos madry wyjasni, na co EPSO potrzebuje ponad miesiac, skoro testy odbyly sie na komputerach i ich wyniki beda znane w chwili, gdy ostatniej grupie wylacza sie komputery, czyli w czwartek ok. 17-tej. Powiedzmy ze w EPSO mogliby pomedytowac nad nimi tydzien, ale co beda robic przez ponad miesiac??? Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: kiedy cd. 60/06 12.12.06, 19:22 bo egzaminy jeszcze trwaja, a w EPSO miedzy swietami i Nowym Rokiem nikt nie pracuje. Jak wroca po swietach, to najpierw trzeba poopowiadac wrazenia, wiec dopiero pare dni pozniej wezma sie do roboty.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: kiedy cd. 60/06 IP: *.acn.waw.pl 12.12.06, 19:31 Ze jeszcze trwaja, napisalam w pierwszym poscie. Konia z rzedem za info na co potrzebny miesiac "po". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buzzz Re: kiedy cd. 60/06 IP: *.231-242-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 12.12.06, 19:38 no jak to po co??? wyniki beda pewnie szybko, ale kto przygotuje maile i ew. listy do wszystkich uczestniczacych w konkursie z informacja o przejsciu lub nie do nastepnego etapu. Jeszcze wez pod uwage wewnetrzna dyskusje w EPSO nt decyzji o uniewaznieniu niektorych pytan, ew. przeciekow, ustalenie odpowiedzi na skargi i zazalenia itp. Tak wiec machina nie rychliwa, ale miejmy nadzieje sprawiedliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: kiedy cd. 60/06 12.12.06, 20:04 Buzz ma racje, to nie jest tak, ze EPSO naciska na przyciskw komputerze, ktory wylicza najlepszych kandydatow i sprawa jest zalatwiona. Testy sa takie same w 3 jezykach. Trzeba porownac, czy liczba poprawnych/blednych odpowiedzi byla w kazdym jezyku mniej wiecej porownywalna (= jak "francuzi" i "niemcy" z reguly odpowiadali na pytanie 3 poprawnie, a "anglicy" niepoprawnie, to trzeba sprawdzic, czy tlumaczenie bylo dobre i ew. anulowac pytanie itd. itp). Przed swietami nikomu sie tego juz pewnie nie bedzie chcialo robic, dlatego wiadomosc o wynikach w styczniu. A sprawdzanie pisemnych trwa miesiacami. Ja jestem laueratem konkursu AD5/05, u nas caly proces trwal ponad 1,5 roku a lista rezerwowa nawet jeszcze sie nie ukazala..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: kiedy cd. 60/06 IP: *.acn.waw.pl 12.12.06, 23:49 O ile mi wiadomo, maile zawsze sa tej samej tresci (w trzech opcjach), tylko podpisy sie zmieniaja, wiec duzo pracy przy nich nie bedzie. Jesli chodzi o wewnetrzna dyskusje, to wierze, ze potrzeba miesiaca albo i dwoch ;). Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: kiedy cd. 60/06 13.12.06, 06:47 Po preselekcji Ad37, ktora sie odbyla w pazdzierniku w formie papierowej, wyniki byly w ciagu 3 tygodni, wiec bardzo szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiabru Re: kiedy cd. 60/06 IP: *.upc.chello.be 13.12.06, 09:36 byly, co Ty, spac nie mozesz??? Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: kiedy cd. 60/06 13.12.06, 10:00 Ja codziennie tak wczesnie musze wstawac, a sniadanie jem zawsze przy komputerze, dzisiaj moze wybitnie wczesniej, bo wyjatkowo wyprasowalem sobie ciuchy do pracy juz wczoraj wieczorem i nie musialem tego robic dzis rano. Ja dlatego tak chce zostac EPSem, zeby mnie znowu bylo stac na gospodynie, ktora mi bedzie prasowac! ;-) Jak ja tego nienawidze Odpowiedz Link Zgłoś
amberka2 Re: kiedy cd. 60/06 13.12.06, 10:04 Ja dlatego tak chce zostac EPSem, zeby mnie znowu bylo stac na gospodynie, > ktora mi bedzie prasowac! ;-) Jak ja tego nienawidze No tak gosposia jest zawsze tansza w utrzymaniu niz malzonka:):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiabru teraz juz wiem IP: *.upc.chello.be 13.12.06, 10:07 dlaczego niektorzy tak sie dopominaja o wyniki. Bo gosposi im sie chce... Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: teraz juz wiem 13.12.06, 10:24 moze ja napisze do EPSO, ze mi etat nie jest az tak potrzebny, pod warunkiem ze Łunia mi zapewni dozywotnio gosposie?? Bedzie jednego delikwenta mniej na liscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arise4 Re: kiedy cd. 60/06 IP: *.w83-202.abo.wanadoo.fr 12.12.06, 19:33 Z tego co wypisuja ustne maja byc jeszcze w pierwszym polroczu. Skoro sprawdzenie testow komputerowych zajmuje poltora miesiaca, to ile zajmie sprawdzenie pisemnych ? Eh, machnac na nich reka i robic swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: kiedy cd. 60/06 IP: *.213-247-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 12.12.06, 19:40 Jak nie podoba sie to...........Bo to i tak jak na EPSO to bardzo szybko,ale pewnie tradycyjnie bedzie opoznienie....... Ale dzis dowiedzialam sie lepsze numery-niektore dg musza przeniesc swoich auxi (nawet po kilkunastu latach pracy-tak sama nie wiedzialam,ze mozna tak dlugo byc auxi) na inne stanowiska lub nawet zmienic im dg po to,zeby zatrudnic ludzi z EU 10... Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: kiedy cd. 60/06 12.12.06, 19:59 Anbxl, jak podajesz takie info, to prosze uscislic szczebel. Bo z tego, co ja wiem, to sie raczej tyczy AST a nie AD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: do bylego IP: *.213-247-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 12.12.06, 21:16 byly oczywiscie,ze chodzi o AST i to z twojej dzialki SCIC -nie maja tam (tu chodzi o konkretny unit) ani jednej osoby z nowej 10 i tylko w jednym unicie musieli odeslac 2 osoby aby natychmiast szukac 2 z EU10,co nie bylo latwe,bo jak slyszalam i bylo widac swietnie zgrany zespol....i dopiero teraz pojelam skad ostatnio tyle propozycji.Swego czasu ktos na forum krytykowal,ze tylu ludzi jest ze starych panstw i ciagly niedobor z nowych......a teraz ktos inny moze krytykowac,ze musi odejsc,bo nowy zajmie ich miejsce-c'est la vie........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arwydd Re: kiedy cd. 60/06 IP: *.bulldogdsl.com 12.12.06, 20:48 A czy jest w praktyce mozliwe, zeby pisemne byly miesiac-poltora po wynikach preselekcji? Bo pamietam, ze pisemne mialy byc jeszcze w pierwszym kwartale 2007... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiabru Re: kiedy cd. 60/06 IP: *.upc.chello.be 12.12.06, 22:15 to akurat ukaza sie nowe konkursy, np. dlugo wyczekiwany konkurs PR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: kiedy cd. 60/06 IP: *.120-200-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 13.12.06, 20:16 A ja zdawalam dzis i jakie bylo moje zdziwienie jak okazalo sie,ze wszystkie pytania-tak UE,verbal+ numerique sa ze strony SFE,ktora ktos niedawno na forum podal (wielkie dzieki)a wiec ci (tzn funkcjonariusze kontraktowi)co uczestniczyli w kursach przygotowawczych mieli troszeczke latwiej.... Odpowiedz Link Zgłoś
amberka2 Re: kiedy cd. 60/06 13.12.06, 20:27 a co to za strona , czy moglabys podac link? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: kiedy cd. 60/06 IP: *.120-200-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 13.12.06, 20:30 Specjalnie dla ciebie poszukalam w favoris www.quizzeuro.com/home.php? lang=fr Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: kiedy cd. 60/06 IP: *.aster.pl 13.12.06, 21:03 jeśli faktycznie pytania były ze strony to jest chyba podstawa do reklamacji, przecież nie powinno się publikować pytań przed konkursem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: kiedy cd. 60/06 IP: *.120-200-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 13.12.06, 21:17 Strona ma kilka dobrych latek i na poprzednim konkursie tez sporo pytan bylo jak na stronie-pewnie Epso albo slawetna firma korzystala wlasnie ze stronki.Reklamuj sobie i co im udowodnisz......no chyba ze zmienisz np historie UE lub fakty (wielkosc panstw,nazwiska i pochodzenie komisarzy,etc) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: kiedy cd. 60/06 IP: *.aster.pl 13.12.06, 21:44 chodziło mi głównie o pytania werbalne jak kiedyś opublikowano na necie pytania maturalne (oczywiście nie jako maturalne tylko jako jedne z wielu przykładowych) to unieważniono egzamin tak powinno być i w tym przypadku ot co Odpowiedz Link Zgłoś
caryca1 Re: kiedy cd. 60/06 13.12.06, 22:20 ja pisalam dzisiaj.... i mam super reke...straszne pytania wylosowalam!! ok , 2 byly na forum- dzieki, ale reszta...jakies upierdliwe pierdoly+ zero dat i nazwisk:( num+ver, faktycznie trzeba uwazac na zegar i dzieki forum najpierw zrobilam numerikale...duzo lepiej wyszlo - troch upierdliwe jest to jeden tekst i jedno pytanie..... moim zdaniem o 5 mniej pytan powinno byc... moze do konca nie jestem obiektywna, bo sie rozchorowalam i z teperatura cienko sie mysli ale jednak tak rowno sie wyrobilam a ja nic nie mialam ze strony SFE:( a na niej sporo czasu spedzilam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: kiedy cd. 60/06 IP: *.120-200-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 13.12.06, 22:50 Caryca czy pisalas w BXL???Jezeli tak-to najlepszy byl pan,ktory wital po polsku...No to mialam szczescie bo wiekszosc pytan przerabialam z tej stronki- jeszcze raz wielkie uklony do osoby ktora podala namiary na stronke)Ja na verbalu ok 15 pytania to ialam dosyc czytania wlasnie pytan..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arwydd Re: kiedy cd. 60/06 IP: *.bulldogdsl.com 16.12.06, 00:45 Ja mialam z 5 pytan z tej stronki. Czy Wasza pamiec tez dziala wybiorczo? W ciagu ostatniego miesiaca zapamietalam 4385345982 najrozniejszych dat i faktow, a nie jestem sobie w stanie przypomniec wszystkich pytan z UE w ktorych strzelalam, wprost niewiarygodne... Ale z 5 ktore pamietam trafilam 4, niezle, biorac pod uwage, ze nigdy nie mam szczescia w takich zabawach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arise4 Re: kiedy cd. 60/06 IP: *.w82-123.abo.wanadoo.fr 16.12.06, 08:06 Arwydd, ja mialam zupelnie inne pytania, moza tutaj byly raczej pytania z EPA i dlatego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arwydd Re: kiedy cd. 60/06 IP: *.bulldogdsl.com 16.12.06, 16:59 Ja sie zglosilam na Mikro/Business Administration, nie na EPA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: kiedy cd. 60/06 IP: *.cec.eu.int 19.12.06, 09:20 Caryca, a jakie konkretnie upierdliwe pytania mialas? Odpowiedz Link Zgłoś