Dodaj do ulubionych

kiedy cd. 60/06

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 16:13
czy ktos jest blizej zrodla i moglby napisac kiedy planuja ciag dalszy
egzaminu?
czyli test specjalistyczny+ rozprawka

no i oczywiscie kiedy wyniki preselekcji
Obserwuj wątek
    • mojzeszowicz Re: kiedy cd. 60/06 12.12.06, 16:55
      wez sie w garsc, kobito, i poczytaj sobie na stronie epso. w twoim profilu masz
      "najswiezsze informacje", kliknij sobie i jestes tak blisko zrodla, jak kazdy z nas.
    • Gość: kwiat Re: kiedy cd. 60/06 IP: *.cec.eu.int 12.12.06, 17:04
      odpowiedzi maja byc na przelomie 01/02
      • Gość: ona Re: kiedy cd. 60/06 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 17:11
        wiec pewno kolejne testy nie przed marcem?

nie wiem czy sie wyrobie z operacja
        a oni tylko przy ustnych uwzgledniaja takie wypadki i przesuniecie terminu
        • Gość: kasiabru Re: kiedy cd. 60/06 IP: *.upc.chello.be 12.12.06, 18:51
          przeciez beda jeszcze inne konkursy. Na tym swiat sie nie konczy.
          Dla mnie testy, ktore odbywaja sie teraz tez nie sa najszczesliwsze.
          Przynajmniej udalo mi sie na nie przyjsc.
    • Gość: lu Re: kiedy cd. 60/06 IP: *.acn.waw.pl 12.12.06, 19:15
      Moze mi ktos madry wyjasni, na co EPSO potrzebuje ponad miesiac, skoro testy
      odbyly sie na komputerach i ich wyniki beda znane w chwili, gdy ostatniej
      grupie wylacza sie komputery, czyli w czwartek ok. 17-tej. Powiedzmy ze w EPSO
      mogliby pomedytowac nad nimi tydzien, ale co beda robic przez ponad miesiac???
      • byly_eurokrata Re: kiedy cd. 60/06 12.12.06, 19:22
        bo egzaminy jeszcze trwaja, a w EPSO miedzy swietami i Nowym Rokiem nikt nie
        pracuje. Jak wroca po swietach, to najpierw trzeba poopowiadac wrazenia, wiec
        dopiero pare dni pozniej wezma sie do roboty....
        • Gość: lu Re: kiedy cd. 60/06 IP: *.acn.waw.pl 12.12.06, 19:31
          Ze jeszcze trwaja, napisalam w pierwszym poscie.

Konia z rzedem za info na co potrzebny miesiac "po".
          • Gość: buzzz Re: kiedy cd. 60/06 IP: *.231-242-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 12.12.06, 19:38
            no jak to po co??? wyniki beda pewnie szybko, ale kto przygotuje maile i ew.
            listy do wszystkich uczestniczacych w konkursie z informacja o przejsciu lub nie
            do nastepnego etapu.
            Jeszcze wez pod uwage wewnetrzna dyskusje w EPSO nt decyzji o uniewaznieniu
            niektorych pytan, ew. przeciekow, ustalenie odpowiedzi na skargi i zazalenia itp.

Tak wiec machina nie rychliwa, ale miejmy nadzieje sprawiedliwa.
            • byly_eurokrata Re: kiedy cd. 60/06 12.12.06, 20:04
              Buzz ma racje, to nie jest tak, ze EPSO naciska na przyciskw komputerze, ktory
              wylicza najlepszych kandydatow i sprawa jest zalatwiona.
              Testy sa takie same w 3 jezykach. Trzeba porownac, czy liczba
              poprawnych/blednych odpowiedzi byla w kazdym jezyku mniej wiecej porownywalna
              (= jak "francuzi" i "niemcy" z reguly odpowiadali na pytanie 3 poprawnie,
              a "anglicy" niepoprawnie, to trzeba sprawdzic, czy tlumaczenie bylo dobre i ew.
              anulowac pytanie itd. itp).
              Przed swietami nikomu sie tego juz pewnie nie bedzie chcialo robic, dlatego
              wiadomosc o wynikach w styczniu.
              A sprawdzanie pisemnych trwa miesiacami. Ja jestem laueratem konkursu AD5/05, u
              nas caly proces trwal ponad 1,5 roku a lista rezerwowa nawet jeszcze sie nie
              ukazala.....
            • Gość: lu Re: kiedy cd. 60/06 IP: *.acn.waw.pl 12.12.06, 23:49
              O ile mi wiadomo, maile zawsze sa tej samej tresci (w trzech opcjach), tylko
              podpisy sie zmieniaja, wiec duzo pracy przy nich nie bedzie.

Jesli chodzi o wewnetrzna dyskusje, to wierze, ze potrzeba miesiaca albo i
              dwoch ;).
              • byly_eurokrata Re: kiedy cd. 60/06 13.12.06, 06:47
                Po preselekcji Ad37, ktora sie odbyla w pazdzierniku w formie papierowej,
                wyniki byly w ciagu 3 tygodni, wiec bardzo szybko.
                • Gość: kasiabru Re: kiedy cd. 60/06 IP: *.upc.chello.be 13.12.06, 09:36
                  byly, co Ty, spac nie mozesz???
                  • byly_eurokrata Re: kiedy cd. 60/06 13.12.06, 10:00
                    Ja codziennie tak wczesnie musze wstawac, a sniadanie jem zawsze przy
                    komputerze, dzisiaj moze wybitnie wczesniej, bo wyjatkowo wyprasowalem sobie
                    ciuchy do pracy juz wczoraj wieczorem i nie musialem tego robic dzis rano.

Ja dlatego tak chce zostac EPSem, zeby mnie znowu bylo stac na gospodynie,
                    ktora mi bedzie prasowac! ;-) Jak ja tego nienawidze
                    • amberka2 Re: kiedy cd. 60/06 13.12.06, 10:04
                      Ja dlatego tak chce zostac EPSem, zeby mnie znowu bylo stac na gospodynie,
                      > ktora mi bedzie prasowac! ;-) Jak ja tego nienawidze

No tak gosposia jest zawsze tansza w utrzymaniu niz malzonka:):)
                      • Gość: kasiabru teraz juz wiem IP: *.upc.chello.be 13.12.06, 10:07
                        dlaczego niektorzy tak sie dopominaja o wyniki. Bo gosposi im sie chce...
                        • byly_eurokrata Re: teraz juz wiem 13.12.06, 10:24
                          moze ja napisze do EPSO, ze mi etat nie jest az tak potrzebny, pod warunkiem ze
                          Łunia mi zapewni dozywotnio gosposie?? Bedzie jednego delikwenta mniej na liscie
        • Gość: arise4 Re: kiedy cd. 60/06 IP: *.w83-202.abo.wanadoo.fr 12.12.06, 19:33
          Z tego co wypisuja ustne maja byc jeszcze w pierwszym polroczu. Skoro
          sprawdzenie testow komputerowych zajmuje poltora miesiaca, to ile zajmie
          sprawdzenie pisemnych ?
          Eh, machnac na nich reka i robic swoje.
          • Gość: anbxl Re: kiedy cd. 60/06 IP: *.213-247-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 12.12.06, 19:40
            Jak nie podoba sie to...........Bo to i tak jak na EPSO to bardzo szybko,ale
            pewnie tradycyjnie bedzie opoznienie.......
            Ale dzis dowiedzialam sie lepsze numery-niektore dg musza przeniesc swoich auxi
            (nawet po kilkunastu latach pracy-tak sama nie wiedzialam,ze mozna tak dlugo
            byc auxi) na inne stanowiska lub nawet zmienic im dg po to,zeby zatrudnic ludzi
            z EU 10...
            • byly_eurokrata Re: kiedy cd. 60/06 12.12.06, 19:59
              Anbxl, jak podajesz takie info, to prosze uscislic szczebel. Bo z tego, co ja
              wiem, to sie raczej tyczy AST a nie AD
              • Gość: anbxl Re: do bylego IP: *.213-247-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 12.12.06, 21:16
                byly oczywiscie,ze chodzi o AST i to z twojej dzialki SCIC -nie maja tam (tu
                chodzi o konkretny unit) ani jednej osoby z nowej 10 i tylko w jednym unicie
                musieli odeslac 2 osoby aby natychmiast szukac 2 z EU10,co nie bylo latwe,bo
                jak slyszalam i bylo widac swietnie zgrany zespol....i dopiero teraz pojelam
                skad ostatnio tyle propozycji.Swego czasu ktos na forum krytykowal,ze tylu
                ludzi jest ze starych panstw i ciagly niedobor z nowych......a teraz ktos inny
                moze krytykowac,ze musi odejsc,bo nowy zajmie ich miejsce-c'est la vie........
    • Gość: Arwydd Re: kiedy cd. 60/06 IP: *.bulldogdsl.com 12.12.06, 20:48
      A czy jest w praktyce mozliwe, zeby pisemne byly miesiac-poltora po wynikach
      preselekcji? Bo pamietam, ze pisemne mialy byc jeszcze w pierwszym kwartale
      2007...
      • Gość: kasiabru Re: kiedy cd. 60/06 IP: *.upc.chello.be 12.12.06, 22:15
        to akurat ukaza sie nowe konkursy, np. dlugo wyczekiwany konkurs PR
        • Gość: anbxl Re: kiedy cd. 60/06 IP: *.120-200-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 13.12.06, 20:16
          A ja zdawalam dzis i jakie bylo moje zdziwienie jak okazalo sie,ze wszystkie
          pytania-tak UE,verbal+ numerique sa ze strony SFE,ktora ktos niedawno na forum
          podal (wielkie dzieki)a wiec ci (tzn funkcjonariusze kontraktowi)co
          uczestniczyli w kursach przygotowawczych mieli troszeczke latwiej....
          • amberka2 Re: kiedy cd. 60/06 13.12.06, 20:27
            a co to za strona , czy moglabys podac link?
            • Gość: anbxl Re: kiedy cd. 60/06 IP: *.120-200-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 13.12.06, 20:30
              Specjalnie dla ciebie poszukalam w favoris www.quizzeuro.com/home.php?
              lang=fr
              Polecam
              • Gość: hmm Re: kiedy cd. 60/06 IP: *.aster.pl 13.12.06, 21:03
                jeśli faktycznie pytania były ze strony to jest chyba podstawa do reklamacji,
                przecież nie powinno się publikować pytań przed konkursem
                • Gość: anbxl Re: kiedy cd. 60/06 IP: *.120-200-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 13.12.06, 21:17
                  Strona ma kilka dobrych latek i na poprzednim konkursie tez sporo pytan bylo
                  jak na stronie-pewnie Epso albo slawetna firma korzystala wlasnie ze
                  stronki.Reklamuj sobie i co im udowodnisz......no chyba ze zmienisz np historie
                  UE lub fakty (wielkosc panstw,nazwiska i pochodzenie komisarzy,etc)
                  • Gość: hmmm Re: kiedy cd. 60/06 IP: *.aster.pl 13.12.06, 21:44
                    chodziło mi głównie o pytania werbalne
                    jak kiedyś opublikowano na necie pytania maturalne (oczywiście nie jako
                    maturalne tylko jako jedne z wielu przykładowych) to unieważniono egzamin
                    tak powinno być i w tym przypadku ot co
                    • caryca1 Re: kiedy cd. 60/06 13.12.06, 22:20
                      ja pisalam dzisiaj.... i mam super reke...straszne pytania wylosowalam!! ok , 2
                      byly na forum- dzieki, ale reszta...jakies upierdliwe pierdoly+ zero dat i
                      nazwisk:(
                      num+ver, faktycznie trzeba uwazac na zegar i dzieki forum najpierw zrobilam
                      numerikale...duzo lepiej wyszlo - troch upierdliwe jest to jeden tekst i jedno
                      pytanie..... moim zdaniem o 5 mniej pytan powinno byc... moze do konca nie
                      jestem obiektywna, bo sie rozchorowalam i z teperatura cienko sie mysli ale
                      jednak tak rowno sie wyrobilam
                      a ja nic nie mialam ze strony SFE:( a na niej sporo czasu spedzilam...
                      • Gość: anbxl Re: kiedy cd. 60/06 IP: *.120-200-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 13.12.06, 22:50
                        Caryca czy pisalas w BXL???Jezeli tak-to najlepszy byl pan,ktory wital po
                        polsku...No to mialam szczescie bo wiekszosc pytan przerabialam z tej stronki-
                        jeszcze raz wielkie uklony do osoby ktora podala namiary na stronke)Ja na
                        verbalu ok 15 pytania to ialam dosyc czytania wlasnie pytan.....
                        • Gość: Arwydd Re: kiedy cd. 60/06 IP: *.bulldogdsl.com 16.12.06, 00:45
                          Ja mialam z 5 pytan z tej stronki.

Czy Wasza pamiec tez dziala wybiorczo? W ciagu ostatniego miesiaca zapamietalam
                          4385345982 najrozniejszych dat i faktow, a nie jestem sobie w stanie
                          przypomniec wszystkich pytan z UE w ktorych strzelalam, wprost niewiarygodne...
                          Ale z 5 ktore pamietam trafilam 4, niezle, biorac pod uwage, ze nigdy nie mam
                          szczescia w takich zabawach...
                          • Gość: arise4 Re: kiedy cd. 60/06 IP: *.w82-123.abo.wanadoo.fr 16.12.06, 08:06
                            Arwydd, ja mialam zupelnie inne pytania, moza tutaj byly raczej pytania z EPA i
                            dlatego ?
                            • Gość: Arwydd Re: kiedy cd. 60/06 IP: *.bulldogdsl.com 16.12.06, 16:59
                              Ja sie zglosilam na Mikro/Business Administration, nie na EPA.
                      • Gość: ? Re: kiedy cd. 60/06 IP: *.cec.eu.int 19.12.06, 09:20
                        Caryca, a jakie konkretnie upierdliwe pytania mialas?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka