Dodaj do ulubionych

AD/60/06 - Field 4

IP: *.bulldogdsl.com 02.02.07, 08:37
Kto jeszcze gra dalej w tej jakze enigmatycznej dziedzinie?
Obserwuj wątek
    • Gość: JS Re: AD/60/06 - Field 4 IP: *.u.itsa.pl 02.02.07, 08:56
      Jestem z Tobą. Zaczynam się również zastanawiać jak się przygotować do
      pisemnego bo na przykładowe testy i casy z lat poprzednich nie mamy cos liczyć:-
      (
      • Gość: Gosia Re: AD/60/06 - Field 4 IP: 195.47.201.* 02.02.07, 09:08
        macie pomysl z czego sie przygotowywac? W Mikroekonomii to jeszcze pare pozycji
        jest dostepnych, ale w business administration to chyba zaczna sie schody...
        • Gość: anbxl Re: AD/60/06 - Field 4 IP: *.180-243-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 02.02.07, 18:08
          Moze popatrzcie w tutejszych bibliotekach przy uniwersytecie,bo wiem,ze u mnie
          w pracy ludzie konczyli wlasnie taki kierunek studiow,tylko nie wiem czy w
          Belgii czy w Anglii czy w USA
      • Gość: zlota Re: AD/60/06 - Field 4 IP: *.aster.pl 02.02.07, 20:53
        Ja tez do przodu:) i rowniez wybralam micro i BA. Zdajecie w Krakowie? Ja
        wolalabym w Wawie, ale tym razem nie ma co liczyc, ze moze bedzie za duzo
        chetnych i dodadza nowa lokalizacje...
        • Gość: maugolek Re: AD/60/06 - Field 4 IP: *.Red-83-38-113.dynamicIP.rima-tde.net 02.02.07, 21:46
          i ja
          proponuje przejrzec jeszcze raz official journal z opisem stanowiska i wedlug
          tamtych punktow poszukac literatury. zakres wiedzy spory, zreszta, co maja
          powiedziec ci z prawa? Nie ma co narzekac.
          Tak sobie kombinuje, ze case moglby dotyczyc propozycji rozwiazania problemu,
          jaki napotyka przedsiebiorca - opis sytuacji, jakies sprawozdania finansowe,
          cos policzyc, jakis grafik wysmarowac.. nie wiem, strzelam teraz.
          to chyba pierwszy konkurs w BusinessAdministration, czy sie myle?
          pozdrav
          m.
          • Gość: Arwydd Re: AD/60/06 - Field 4 IP: *.bulldogdsl.com 02.02.07, 22:48
            Mnie martwi nie tyle case - z pewnoscia da sie go wysmarowac - co test wyboru.
            Ja co prawda studiowalam business administration, ale juz tyyyyle lat temu,
            zreszta niby jak mialabym sie przygotowac do egzaminu obejmujacego 5 lat
            studiow?
            W kazdym razie zakladam - poprawcie mnie jesli sie myle - ze nie bedzie zadnych
            pytan na tescie w typie tych z preselekcji.

A jesli chodzi o miejsce egzaminu to preselekcje zdawalam w Londynie, a teraz
            nie ma go do wyboru i jak sobie pomysle, ze na egzamin musze leciec gdzies za
            granice i ile z tym sie wiaze zachodu to mi sie wrecz odechciewa... No i na
            koniec marca mam juz oplacony wyjazd na narty - slowem motywacje mam zerowa!
    • Gość: Kamilla Re: AD/60/06 - Field 4 IP: *.181-65-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 02.02.07, 23:16
      Podobno egzamin jest 30 marca.
      • Gość: Arwydd Re: AD/60/06 - Field 4 IP: *.bulldogdsl.com 03.02.07, 16:16
        A czy egzamin bedzie jednego konkretnego dnia, czy mozliwych bedzie kilka dat
        do wyboru?
        • Gość: Anonimka Re: AD/60/06 - Field 4 IP: *.chello.pl 06.02.07, 11:11
          czy ktos ma jakis pomysl na dobra ksiazke, zeby sie przygotowac do tego
          konkursu? Mam wrazenie, po analizie duties w OJ, ze duzo pytan stricte
          mikroekonomicznych nie bedzie, w zwiazku z tym, czy ktos ma jakas ksiazke do BA
          godna polecenia?

myslicie, ze wystarczy miec tylko 50% z obu czesci, zeby przejsc dalej? czy
          jest w naszym fieldzie wieksza konkurencja? nie orientujecie sie kiedy sa/beda
          oglaszane przez EPSO statystyki ile osob przeszlo do kolejnego etapu?
          • byly_eurokrata Re: AD/60/06 - Field 4 06.02.07, 11:57
            nie orientujecie sie kiedy sa/beda
            > oglaszane przez EPSO statystyki ile osob przeszlo do kolejnego etapu?

w moim konkursie (dla tlumaczy) EPSO absolutnie nie chcialo podawac zadnych
            danych miedzy etapami, nawet jak sie do nich napisalo maila z pytaniem.
            Odpisywali, ze podczas toczacego sie konkursu nie podaja takich informacji.
          • Gość: Arwydd Re: AD/60/06 - Field 4 IP: *.bulldogdsl.com 06.02.07, 22:03
            Nie wierze, ze istnieje 'ksiazka do BA' - to przeciez szerokie pojecie,
            wymagajace kilku lat studiow, ze nie da sie tej wiedzy upchnac do jednej
            ksiazki.
            I zakladam, ze pytan mikroekonomicznych bedzie sporo - a zycie pokaze kto mial
            lepsze przeczucia :)
    • Gość: Arwydd Re: AD/60/06 - Field 4 IP: *.bulldogdsl.com 02.04.07, 23:42
      No i jakie wrażenia po egzaminie? Który temat pisaliście?
      Ja temat czwarty, nawet nieźle mi poszedł, ale co z tego, skoro pewnie MCQ nie
      przejdę :) No ale nie ma się co dziwić, przejrzałam jedynie książkę z mikro, a
      studia skończyłam tyyyyle lat temu, że wiele nie pamiętałam... No ale
      przynajmniej żadnego stresu nie było :)
      Jakby ktoś miał odpowiedzi do testu a to chętnie bym przejrzała.
      • Gość: Asiek Re: AD/60/06 - Field 4 IP: *.pronet.lublin.pl 03.04.07, 18:27
        Muszę przyznać, że spodziewałam się czegoś zupełnie innego. Oparłam się o opis
        stanowiska i uczyłam się o kontroli wewnętrznej, zarządzaniu ryzykiem, MSSF i
        MSRSP. Nie ruszałam mikroekonomii.Na szczęście w pracy mam kontakt z funduszami
        strukturalnymi i coś nagryzmoliłam na pierwszy temat. Zobaczymy.
    • Gość: Asiek Re: AD/60/06 - Field 4 IP: *.pronet.lublin.pl 03.04.07, 20:49
      Trochę poszperałam w temacie testu a i wydaje mi się że prawidłowe są
      następujące odpowiedzi:
      1-a
      2-c
      3-b
      4-a
      5-d
      6-?
      7-d
      8-?
      9-c
      10-b
      11-b
      12-?
      13-d
      14-c
      15-d
      16-a
      17-d
      18-d
      19-b
      20-d
      21-d
      22-b
      23-c
      24-b
      25-c
      26-b
      27-a
      28-a
      29-a
      30-a
      31-a
      32-?
      33-b
      34-d
      35-c
      36-d
      37-b
      38-d
      39-d
      40-?
      nie na wszystkie pytania udało mi się coś znaleźć. Chętnie dowiem się też co
      myślicie na temat odpowiedzi które wykombinowałam.
      • Gość: Arwydd Re: AD/60/06 - Field 4 IP: *.bulldogdsl.com 04.04.07, 23:26
        Hej Asiek,
        Dzieki za odpowiedz. Ja niestety nie mialam czasu na dokladne poszukanie
        odpowiedzi (i nie wiem czy w ogole bede miala - praca, praca, praca i male
        dziecko!), wiec tylko kilka moich refleksji na temat odpowiedzi, ktore z kolei
        mnie wydaja sie prawidlowe:
        6-b
        30-d (wszystkie odp swietnie pasuja)
        37-d (na moj rozum: mowa o marginal cost, a ten sie analizuje tylko przy
        wzroscie produkcji)
        40-d
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka