Dodaj do ulubionych

Off: Szczyt chamstwa

20.06.07, 10:49

Jak zyje, jeszcze takiego chastwa niewidzialem.
Dzisiaj glazurnik, ktory robil mi lazienke w odpowiedzi na moje uwagi
odnosnie jego "rzekomej dokladnosci wykonania uslugi" odpowiedzial mi ze to
moja wina bo sciany sa nierowne.... je crois que je dois enterré lui, a moj
pies bedzie mial w ogordzie "kopiec"

Gdzie jest odpowiedzialnosc za swoje czyny??
Obserwuj wątek
    • Gość: ela Re: Off: Szczyt chamstwa IP: *.upc.chello.be 20.06.07, 10:54
      a jakby co to: "je crois que je dois l'enterrer et mon chien aura un " tertre"
      dans le jardin.
    • Gość: kpt Re: Off: Szczyt chamstwa IP: *.181-78-194.adsl-static.isp.belgacom.be 20.06.07, 10:54
      typowe.

przy instalacji kuchni powiedzieli mi to samo.
      teraz mam blat na skos oraz poniszczone inne elementy- "bo inaczej sie nie
      dalo".

a to belgia wlasnie :) :) :)
      • repairman Re: Off: Szczyt chamstwa 20.06.07, 11:10
        W moim przypadku to glazurnik polak ktory pracuje w belgijskiej firmie... a
        nawet nieprzeczytal zasady nakladania fugi z MAPEI, a pozniej wciska ci kit ze
        jest stara i ze nigdy w zyciu nie spotkal sie z taka fuga ktora tak szybko
        zastyga, tylko wyraznie pisalo na opakowaniu ze czas od 25-40 minut .. a nie
        mowiac o katach prostych w razie czego odradzam tego "fachowca" strach bylo by
        mu zlecic polozenia w piwnicy nawet ......

tak czy inaczej jest juz po sprawie bo wszystko jest na scianach :( , siasc i
        plakac
        • Gość: anbxl Re: Off: Szczyt chamstwa IP: *.cec.eu.int 20.06.07, 11:16
          Skoro pracuje w belgijskiej firmie i byl u ciebie legalnie to zawsze mozesz
          usluge reklamowac-za to placisz...
          • repairman Re: Off: Szczyt chamstwa 20.06.07, 11:20
            Tak an, reklamacje zlozylem, w odpowiedzi na reklamacje uslyszalem ze to moja
            wina bo sciany byly nierowne :D ( ale katy rowne byly zachowane na scianach)
            tylko ze to on jest od tego zeby wyrownac nierownosci no i teraz mam tak ze w
            miejscu gdzie ma byc kabina na prysznic mam prawie poltora centymetra przerwy
            na koncu kabiny jesli przylazy sie ja do jednej ze scian

I oto Polska właśnie. Kraj społecznej szczęśliwości i wolnej
            przedsiębiorczości, w którym strzela się do gości, jak się im zazdrości...
            Cytat od P.Z.
        • Gość: kpt Re: Off: Szczyt chamstwa IP: *.181-78-194.adsl-static.isp.belgacom.be 20.06.07, 11:21
          a propos polskich zlotych raczek i robotnikow, to mam wrazenie, ze sie
          troszeczke rozbisurmanili.

jeszcze rok, dwa temu wiadomo bylo, ze polska ekipa remontowa to najwyzsza
          klasa w kategorii oraz szybki, sprawny i bezbolesny remont- oraz tani ;)- a
          obecnie- jeden pan za gruntowny remont malej lazienki (tydzien pracy niecaly)
          zazadal 3 tys euro (robocizna) i zadnych negocjacji, po czym ostatecznie
          stwierdzil, ze ma az za duzo "roboty" i wlasciwie to robota mu nie potrzebna :)

i badz tu madry :)
          • Gość: robotnik beee Re: Off: Szczyt chamstwa IP: *.cec.eu.int 20.06.07, 12:10
            no bo sie moze juz dorobili na obrabianiu z laptopow polskich mieszkan...
            • repairman Re: Off: Szczyt chamstwa 20.06.07, 12:14
              Gość portalu: robotnik beee napisał(a):

> no bo sie moze juz dorobili na obrabianiu z laptopow polskich mieszkan...

U mnie to moglby wyniesc , ale tylko gruz :D 2 tony tego bylo ;)
            • Gość: anbxl Re: Off: Szczyt chamstwa IP: *.cec.eu.int 20.06.07, 12:15
              Nie mozna uogolniac...Polacy sa raczej znani z dobrej roboty...Ale kiedys
              tutejszemu polecilam kogos do kafelkow i...zrobil dobrze,tylko tez cena jaka
              zawolal byla z ksiezyca...
              • repairman Re: Off: Szczyt chamstwa 20.06.07, 12:28
                An , on mial polozyc tylko glazure na sciany i na podloge wszystko
                przygotowalem sciany byly proste mialay katy , a ze gdzieniegdzie byly ubytki
                na scianie po starych plytkach i pozostal stary klej kotry byl i tak wyrownany
                to mogl albo sobie zrobic calosc na prosto albo nierownosci wyrownac klejem ale
                to jest szczegol, problem w tym ze niezachowal katow prostych, najgorsze w tym
                ze nawet na murku grubosci 8cm po nalozeniu glazury roznica miedzy A a B na 8
                cm jest 5mm ( pol centymetra )a w rogu gdzie kabina prysznicowa ma byc na 90cm
                jest ponad 1cm.

I nie chodzi o koszt tego ( wiadomo czlowiek chcial by zrobic to w rozsadnej
                cenie ), ale chodzi o odpowiedzialnosc za swoje czyny, prace, bez wzgledu ile
                za te prace zada czy malo czy duzo trzeba byc odpowiedzialnym za to co sie
                robi, a jesli ktos wie ze niepodola temu wyzwaniu to niech sie nie bierze za
                to.. , a tak za przeproszeniem piep... czlowiekowi i material i koncowy wyglad
                jak i nerwy.
                • Gość: anbxl Re: Off: Szczyt chamstwa IP: *.cec.eu.int 20.06.07, 12:37
                  Dlaczego do mnie to piszesz?Ja ci naprawde wspolczuje,a w marcu u nas malowal
                  pewien Armenczyk-gorzej niz zle,ale to wlascicieli sprawa...Tez zostawil
                  balagan po sobie.Jego syn mial zrobic elektryke to do dzis nie ma swiatla w
                  garazu...To chyba nie zalezy od pochodzenia tylko fachu w rekach...
                • Gość: kpt repairman nie strasz :) IP: *.181-78-194.adsl-static.isp.belgacom.be 20.06.07, 12:39
                  Halo-repairman,

nie strasz prosze, bo mnie na dniach czeka podobny remont i powaznie juz sie
                  boje. Kurka wodna- a ja do tego mam mozaike....

Szto dzielac?

Czy siedziales przy panu, jak to robil, czy zostawiles go samego? czy zatem
                  trzeba im patrzyc na rece????
                  • repairman Re: repairman nie strasz :) 20.06.07, 12:53
                    Z uwagi na to ze pracuje, nie moglem mu siedziec nad glowa, jesli to "Pan M." (
                    zdecydowalem sie na kogos z braku czasu i terminow )to odradzam, przedpokuj i
                    kuchnie sobie sam poloze najwyzej poswiece sobie trzy wieczory i bede mial
                    polozone ( dopieszczone ) :p
                    Wiesz nie zadalem perfekcionalizmu bo przy tym to by mi musial kazda plytke
                    cieta obszlifowac papierkiem czlowiek nastawil sie na profesionalizm
                    wykonawcy " co to nie on ze on klad juz tyle a tyle, ze niema problemu " mialo
                    byc prosto i rowno drobne nierownosci to by uszlu uwadze a tak jest do bani.

Moja jedyna rada to przed robota dobrze sobie uzgodnic co i jak na czym sprawa
                    stoi , ze jak spierdzieli to obiazyc kosztami wszelakimi i zero zaplaty.

Chyba sie przebranzowie ;)
                    • Gość: kpt Re: repairman nie strasz :) IP: *.181-78-194.adsl-static.isp.belgacom.be 20.06.07, 13:01
                      lo matko...chyba wezme urlop...

ja mialam juz ze cztery rozne grupy/kompanie robotnicze- wszystkie PL i
                      wszystkie tutaj zarejestrowane- i kazdy mi wlasnie mowil, ze tak, tak- wszystko
                      wiedza, rozumieja i umieja. ale wlasnie mam wrazenie, ze podchodza do pracy na
                      zasadzie aby szybciej, skasowac i sie nie nameczyc. Nie zebym chciala jakies
                      indywidualne podejscie do mojej lazienki zaraz. Ale jakas doze wyobrazni to tez
                      trzeba miec, nawet przy ukladaniu plytek.

Kurcze, a rozrysowales mu jak te plytki polozyc? czy lecial " z klucza" ;)

pzdr
                      • repairman Re: repairman nie strasz :) 20.06.07, 13:02
                        Daj na prv, ( podam ci moj numer to zadzwonisz alb n aodwrot ) nie bedziemy tu
                        zasmiecac forum,
                        • Gość: kpt Re: repairman nie strasz :) IP: *.181-78-194.adsl-static.isp.belgacom.be 20.06.07, 13:13
                          wyslalam maila. do uslyszenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka