Dodaj do ulubionych

jak wyglada Cast 27 II etap sekretarka ????

05.10.07, 18:32
Obserwuj wątek
    • kolumnazygmunta Re: jak wyglada Cast 27 II etap sekretarka ???? 05.10.07, 19:24
      Nie wyglada, bo byl tylko jeden etap na komputerze.
      • gosia-paris Re: jak wyglada Cast 27 II etap sekretarka ???? 05.10.07, 23:45
        to jaki bedzie teraz 2 etap, na czym polega egzamin??? na wypracowaniu z jezyka
        francuskiego??? esej, rozprawka?
        bardzo bede wdzieczna za pomoc i odpowiedz.!!! wlasnie mysle czy ysotac w
        katowicach, czy wrocic do Paryza zeby miec kontakt w jezykiem , bardzo dziekuje
        za pomoc, odpowiedz, odwdziecze sie!!!!
        zdawalam 2 raz, ostatnim razem padlam na testach z matmy na tlumacza (IV grupa)
        i zabraklo mi 10 procent , teraz mi bardzo zalezy na egzaminie
        Malgosia
        • kolumnazygmunta :)))))) 06.10.07, 09:50
          Il n'y a pas de 2eme etape de cast 27 pour les secretaires. Si tu as reussi les
          tests sur l'ordi tu est sur la liste de secretaires potentielles.
          Ai capito????
          • kasiabru moze Gosia robi I grupe, kieunek: sekretarka. 06.10.07, 10:55
            tak to chyba jest, bo znam jedna taka co tak ma. Ale nie mam za
            Chiny pojecia co moga dac do zrobienia n tym ostatnim tescie.
            • gosia-paris Re: moze Gosia robi I grupe, kieunek: sekretarka. 07.10.07, 14:08
              jestem w 2 grupie , sekretarka, i przeszlam ja,
              jak bedzie wygladal ten 2 etap????esej?wypracowanie, a pani kasiu, pracuje juz w
              Instutucji..i jak sie pracuje, i jakie stanowisko?
              prosze na kontakt na majla dziekuje mmiodynska@yahoo.fr
              • Gość: paw Gosiu sprostowanie kasiabru nie pracuje IP: *.167-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 07.10.07, 17:13
                kasiabru kupuje volva labo siedzie na macierzynskich. Reszte czasu
                jej wypelnia forum epsum.

Serdecznosci
                PD
                • kasiabru Re: Gosiu sprostowanie kasiabru nie pracuje 08.10.07, 14:05
                  to lepsze niz siedzenie w domu i wysylanie zony do pracy ;-)
                  • Gość: paw Re: Gosiu sprostowanie kasiabru nie pracuje IP: *.22-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 12.10.07, 19:31
                    a skaaad, jak sie czlowiek na siedzi w domu z pwisem przed TV to od
                    razu sie jak maczyslaw czuje ;P

Serdecznosci
                    PD
              • kasiabru Re: moze Gosia robi I grupe, kieunek: sekretarka. 08.10.07, 14:06
                Nie ma drugiego etapu. Listy z nazwiskami sa do dyspozycji dyrekcji.
                Teraz trzeba czeac az wybiora sobie kandydatow i sie odezwa do nich.
                Mozna tez lobbowac, ale nie wiem czy to ma jakis efekt. Podobno
                odsylaja wszystkich do tej bazy danych i kaza czekac.
                • gosia-paris Re: moze Gosia robi I grupe, kieunek: sekretarka. 12.10.07, 18:55
                  Kasiu!!!!!!!!! ale to byly testy TYLKO preselekcyjne!!! i teraz powienien byc
                  pisemny po francku!! blagam powiedz, czy tak???
                • gosia-paris Re: moze Gosia robi I grupe, kieunek: sekretarka. 14.10.07, 23:13
                  dziekuje bardzo za odpowiedz,zmylila mnie najblizsza przyjaciolka, tlumaczka z
                  Parlamentu, ona zdawala 3 etapy!,myslalam, ze to jak normalny konkurs.
            • gosia-paris Re: moze Gosia robi I grupe, kieunek: sekretarka. 12.10.07, 19:43
              ja mysle, ze JEST PISEMNY !!!!!!!!!!!!!!
              2 ETAP!!!!!!!!!!!!!PROSZE O ODPOWIEDZ!!!!!!!!!
            • gosia-paris Re: moze Gosia robi I grupe, kieunek: sekretarka. 12.10.07, 19:44
              A KIEDT BEDZIE TEN TEST ??? PROSZE O ODPOWIEDZ !!!!!!!!!!MALGOSIA
      • gosia-paris Re: jak wyglada Cast 27 II etap sekretarka ???? 07.10.07, 14:09
        to jak wyglada 2 etap????
        Gosia
      • gosia-paris Re: jak wyglada Cast 27 II etap sekretarka ???? 12.10.07, 18:53
        a skad Pan wie,
        TO ?????????? A =to byly testy preselekcyjne, a teraz bedzie !
        pisemny!!!!!!prosze o odpowiedz!, a tylko trzeba tylko zostawic CV
    • Gość: ingrid Re: jak wyglada Cast 27 II etap sekretarka ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 18:23
      Droga Gosiu! Jeśli zdałaś już test Cast 27 grupa II: sekretarka, to nie ma już
      tzw. drugiego etapu, gdyż test obejmował także zagadnienia typowo sekretarskie.
      Teraz musisz wypełnić swoje cv na profilu epso i zostaniesz wciągnięta na listę
      oczekujących na zatrudnienie... A o tym wszystkim można dowiedzieć się na
      stronach epso dotyczących cast 27. Serdecznie polecam, miłej lektury:)
      • Gość: kola Re: jak wyglada Cast 27 II etap sekretarka ???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.07, 19:15
        no wlaśnie :)
        • gosia-paris Re: jak wyglada Cast 27 II etap sekretarka ???? 12.10.07, 18:42
          jestescie extra ale wam nie wierze!!
          ALE TO BYLY TYLKO TESTY preselekcyjne, agdzie pisemne??? na tlumacza przeciez
          byly pisemne!!! ze slownikem ana sekretarke nie ma????
          JESTEM ZDZIWIONA, przeciez pisali, ze dalsze informacje bede w pazdzierniku BEDA
          dalsze informacje w Epsoporta. NIE WIERZE !!!!!!!!!!
        • gosia-paris Re: jak wyglada Cast 27 II etap sekretarka ???? 12.10.07, 19:11
          skad pan wie , musi byc pisemny
          !!!!!!!!!!!!!!!!!1
      • gosia-paris 2 etap sekretarka!Bedzie egamin pisemny !!!! 12.10.07, 18:51
        Kochani patrzcie:
        a na stronie ESO pisze :
        " d'autres informations concernant l'épreuve de compétence seront transmises
        en octobre 2007" czyLI, ZE BEDZIE, LUDZISKA EGZAMIN PISEMNY!!!!!! ODPOWIEDZCIE!
        MAM RACJE, PRAWDA!!!!!!!malgorzata , mam racje!!!!!!!

• gosia-paris Re: jak wyglada Cast 27 II etap sekretarka ???? 12.10.07, 18:58
        Droga Ingrid
        ja ,MYSLE ZE JEDNAK BEDZIE PISEMNY!! BYLOBY ZA LATWO!
        to byly tylko TESTY PRESEKLECYJNE!!!! bedzie pisemny?? kiedy??? i jaki, patrz w
        EPSO pisza, ze w paydzierniki beda info o testach kompetencyjnych czli :
        d'autres informations concernant l'épreuve de compétence seront transmises en
        octobre 2007!!!! odpisz, Malgorzata
        • kasiabru Re: jak wyglada Cast 27 II etap sekretarka ???? 12.10.07, 19:09
          Gosia, napisz zatem do samego EPSO, bo ja nie rozumiem o co Ci
          chodzi.
          Na CAST zdaje sie tylko jedna czesc (testy CBT plus niektore grupy
          maja jais tam jeszcze test pisemny. Pisze niektore, bo wiekszosc ma
          to juz za soba i czekaja teraz na zaproszenia na rowmowy).

Pisemne testy (eseje) zdaje sie tylko i wylacznie na normalnym,
          regularnym otwatrym konkursie.
    • Gość: paw do Malgosi z paryzewa IP: *.22-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 12.10.07, 19:57
      malgosiu - zarzucasz wantek taka iloscia postow, ze wyglada to na
      spam. Niekt tego nie bedzie czytal i niekt nie odpowie. Jesli masz
      konkretne pytania zapytaj np. kasibru czy bylego_ojrokrate.

Zanim zapytasz prossze przeczytaj posty osob, ktore juz
      odpowiedzialy. Bo tak informacja, ktorej szukasz juz pewnie tam
      jest.

Serdecznosci
      PD
      • Gość: anbxl Re: do Malgosi z paryzewa IP: *.access.telenet.be 12.10.07, 21:33
        Sorry,ale jezeli chodzi ci o CAST 27 to juz ci mowie,ze skoro jestes
        glupio uparta i nie umiesz czytac tutejszych postow i nawet strony
        EPSO to nie masz wielkich szans jako sekretarka znajaca super
        francuski. Tak jak kasia napisala.......napisz do EPSO,a najlepiej
        zadzwon do nich,tylko patience bo czasem trzeba dlugo czekac nawet
        dzwoniac z wewnatrz.Oto n° tel do call EPSO 0032 2 2993131
        • gosia-paris Re: do Malgosi z paryzewa 14.10.07, 23:09
          Dziekuje za serdeczna odpowiedz ;-)).Zmylila mnie najlepsza kolezanka, tlumaczka
          z Parlamentu, zdawala 3 etapy.Milej pracy.
    • Gość: syl NIE MA nestepnego etapu IP: *.cable.ubr06.newt.blueyonder.co.uk 12.10.07, 21:54
      powinnac dostac list (ja dostalam 14.09)w swoim profilu na epso wiec jak
      zdalas to tylko zostalo czekac na kontakt z jakiejs instytucji
      oto dowod ze nie zadnych innych egazminow

The marking of the selection tests for EPSO/CAST27/2/07 in which you recently
      took part has now been completed and I am pleased to inform you that your were
      successful in the tests.
      Consequently, your name will be placed in the database(*) of eligible candidates
      for the profile in which you took your tests. Access to this database will be
      given to European Institutions, Offices and Agencies, who will select and invite
      for interview candidates who best fit their requirements.
      • gosia-paris Re: NIE MA nestepnego etapu 14.10.07, 23:07
        Dziekuje bardzo.
        Zmylila mnie kolezanka tlumaczka. ze sa jeszcze 2 etapy.Gosia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka