Dodaj do ulubionych

Nowa moda: Bulmatyńczyki i cockerpudle

08.02.06, 15:02
na głowę dostali!!! Niech się lepiej zaopiekują bezdomnymi czworonogami,
zamiast "produkować" nowe (które zapewne po jakimś czasie im się znudzą)
Obserwuj wątek
    • binkenklik Re: Nowa moda: Bulmatyńczyki i cockerpudle 08.02.06, 16:21
      Dokładnie to samo chciałem powiedzieć - trzeba być cięzka na umyśle poszkodowanym, żeby wydawać tyle pieniędzy na jakiegos interrasowca. Mój pies, z pochodzenia sierota rasy bukiet vel promenadenhund, ma już dziesięć lat a weterynarza odwiedza tylko przy okazji szczepień obowiązkowych. To się nazywa idealna mieszanka genów, wypracowywana przez pokolenia ulicznych burków.
    • dccircle Re: Nowa moda: Bulmatyńczyki i cockerpudle 08.02.06, 18:08
      iwona_if napisała:

> na głowę dostali!!! Niech się lepiej zaopiekują bezdomnymi czworonogami,
      > zamiast "produkować" nowe (które zapewne po jakimś czasie im się znudzą)

A w Polsce są rydzokaczki - nikt nie zauważył? Pierwsze w dziejach skrzyżowanie
      grzyba z kaczorem.
    • watanabe.miharu głupota, ale... 08.02.06, 18:53
      Zgadzam sie, że te krzyżówki to głupota - jest tyle ras, że każdy może sobie
      znaleźć taką, jaka mu odpowiada. Krzyżowanie bez pomyślunku - jak popadnie, byle
      dziwniej to czysty idiotyzm.
      Ale tradycyjnie wyjeżdża się tu niepotrzebnie z tekstem "a kundelki i tak są
      najładniejsze i najzdrowsze". Guzik prawda. Po prostu kundli nikt nie bada, nie
      prowadzi statystyk, na jakie choroby chorują, i stąd mit o rzekomym zdrowiu. A
      ile szczeniat ginie po urodzeniu.. kundle są tak samo (a może i bardziej)
      chorowite, jak rasowe. To, że drogi posiadaczu kundla, masz piesa, który nie
      choruje, oznacza, że z miotu, jaki jego matka wydała na świat, przeżył może
      tylko on. Reszta zdechła - z braku opieki, od chorób, wad wrodzonych (toż psy
      nierasowe krzyżują się same jak popadnie - nierzadko nawet osobniki blisko ze
      sobą spokrewnione - to nie może być zdrowe). W podobnej sytuacji z rasowych
      szczeniat dorasta większośc miotu. Ot, i cała filozofia.
      Nie chcę wykazać, że kundle są gorsze, czy lepsze, tylko bądźmy rozsądni. Kundel
      to taki sam PIES, jak rasowy, tyle że bez papierów.
      Ja mam rasowego sznaucerka, i bardzo proszę mi nie wpierać, że jest gorszy od
      kundla (to zdaje się taki snobizm na odwrót - kundel lepszy od rasowego?). Dla
      mnie to cudowny pies, każdemu takiego życzę, rasowego czy nie:)
      pozdrawiam wszystkich kochających psy
      • binkenklik Re: głupota, ale... 08.02.06, 21:28
        może to i snobizm, choć przesłanie miało być trochę inne. Generalnie chodzi o to że w krakowskim azylu jest podobno ok. 600 psów. Jak słyszę, że ktoś wyłożył 1000 PLN za sukę setera angieleskiego, która ma dziedziczną wadę słuchu jak w banku [bo w hodowlach od dawna nie ma nowej krwi] i średnio trzy razy do roku przeżywa urojoną ciążę, a do tego jest wredna i apatyczna z natury, to po pierwsze cieszę się, że kundle które znam są o wiele mniej skomplikowane psychofizycznie, a po drugie dziwię się, że ktoś celowo doprowadza do przyjscia na świat takiego zwierzęcia, mimo świadomości że psów jest więcej niż chętnych na bycie właścicielem i że rasowy piesek będzie kaleką. pozdrawiam
    • the_dzidka Re: Nowa moda: Bulmatyńczyki i cockerpudle 08.02.06, 20:13
      Terier skrzyżowany z buldożkiem wygląda całkiem sympatycznie :)
    • genepis Panie redaktorki nie uważały na lekcjach... 08.02.06, 21:18
      ...biologii i im sie mutanty z krzyżówkami mylą.

Ale czego się spodziewać po Nowym Dniu. Dziennikarze erudyci to niestety
      wymierające pokolenie :(
      • wredny.mis Re: Panie redaktorki nie uważały na lekcjach... 09.02.06, 09:42
        i nie odrobiły zadania domowego. O ile wiem, to w Polsce jest organizacja
        Związek Kynologiczny w Polsce, a nie Towarzystwo. Po prostu wielki wstyd dla
        Gazety, ze puściła ten artykuł, bo nie dość że Panie redaktorki nie dosłyszały
        nazwy organizacji, to jeszcze nie chciało im się sprawdzić.
        Słabo to świadczy o przygotowniu zespołu redakcyjnego Gazety, bo ile innych
        "pomyłek" i niechlujstwa jest w artykułach???
    • super-ozyrys Re: Nowa moda: Bulmatyńczyki i cockerpudle 08.02.06, 21:22
      Bezdomne psy powinno się kastrować,albo zjadać - tyle ludzi głodnych chodzi.Ja
      bym z chęcią zjadł jakiegoś kundla, gdyby nie obawa że ktoś mi animals ześle na
      głowę. A co robią ludzie ze swoimi pieniędzmi nie powinno nas zbytnio obchodzić.
    • b.6.1966 Re:Kolejny raz potwierdza sie, ze ludzie bywaja 08.02.06, 21:45
      debilami, wrogami natury i samych siebie. Co to jest moda, to wiemy, okreslona
      preferencja na sezon. Dotyczyla najczesciej ubranek i miejsc wypoczynku.Ale
      czlowiek, ISTOTA (HA, HA!)rozumna, wymyslila mode na dodatek do ubranka.
      Krzyzuje zwierzaki. Proponuje skrzyzowac swinke z hipopotamem i zadedykowac
      snobom z Anglii, lub tej PLYTKIEJ kretynce p. hilton.I pomyslec ze jej
      dziadzius tak harowal na tego debila????
    • framberg Re: Brednie, brednie, brednie 09.02.06, 00:56
      Krzyżówka dwu ras to nie mutanty tylko kundle (coraz głupsi ci dziennikarze).
      Te na zdjęciach nie wyglądają ani brzydko, ani szczególnie dziwnie.
      Mam dwa rasowe psy i co z tego. Jak ktoś kocha kundelka to nie widzę w tym nic
      złego. A że bogacze kupuja takie psy ? Gdyby na skutek zblazowania panowała
      moda na rasowe to i tak byłoby to tylko zblazowanie a nie poważne studia i
      zainteresowanie kynologią i określoną rasą.
      Kiedyś wypadało mieć pumę albo geparda.
      Crocket miał aligatora.
      A teraz ma się kundla.

No i co?
      • afryka_dzika Re: Brednie, brednie, brednie 09.02.06, 09:11
        Masz rację - błędy wołające o pomste do nieba! Wydaje mi się, że przed
        zatrudnieniem powinni im robić jakieś testy z wiedzy ogólnej.
    • princealbert pani ze zwiazku kynologicznego to mieszaniec 09.02.06, 09:38
      intelektualny...

Nie ma nic zlego w kundlach. Mialem pieknego duzego psa, mieszanca owczarka
      wegierskiego z ogarem. Super! Byl silny, ladny i zyl 17lat.

Wiele rasowych psow to sa dopiero mutanty. Np. buldog strasznie sie meczy bo ma
      skrocone drogi oddechowe. Niech ta pani ze zwiazku kynologicznego nie opowiada
      dyrdymalow. Wiadomo, ze boi sie utraty kasy gdyby trend na kundle sie
      upowszechnil.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka