Dodaj do ulubionych

Michnik przegrał

30.05.07, 01:20
z Wierzejskim w sądzie. Ta wiadomość zdaniem znanych z obiektywizmu
dziennikarzy Gazety Wyborczej nie jest godna publikacji.

A swoją drogą dziwna sprawa, z jednej strony Michnik utrzymuje bliskie
kontakty z byłymi aparatczykami PZPRu, niektórych tytułuje "ludźmi honoru", a
z drugiej strony pomówienie o przynalezność do PZPRu traktuje jako obelgę tak
poważną, że godną pozwania do sądu.

Dość osobliwa logika. Jak wyraził się pewien profesor - Nie wiem, co trzeba
wciągnąć, żeby to zrozumieć.
Obserwuj wątek
    • moon5 Re: Michnik przegrał 30.05.07, 01:31
      Nie wiem, dlaczego on tak wszystkich do sadu podaje.
      • elan13 Re: Michnik przegrał 30.05.07, 01:48
        moon5 napisała:

> Nie wiem, dlaczego on tak wszystkich do sadu podaje.

No nie wszystkich, przed niektórymi czuje respekt, może boi sie kompromitacji w
        przypadku przegranej. Na przykład nie podał do sądu Łysiaka za to, iż ten
        przypisał go do grona czapkojebów i to publicznie, na łamach poczytnego
        tygodnika.
        • moon5 Re: Michnik przegrał 30.05.07, 01:58
          Jeśli możesz, podaj mi tytuł tego artykułu, bo zapomniałam w jakim to było
          kontekście, mimo iż chyba to czytałam. Chyba w "Gazecie Polskiej".
          • maaac Re: Michnik przegrał 30.05.07, 07:45
            www.gazetapolska.pl/?module=content&article_id=1586
            Służe uprzejmie. Możesz się chyba z tym zapoznać, bo chyba bardzo ci się takie
            teksty podobają.
            • elan13 Re: Michnik przegrał 30.05.07, 08:50
              maaac napisał:

> www.gazetapolska.pl/?module=content&article_id=1586
              > Służe uprzejmie. Możesz się chyba z tym zapoznać, bo chyba bardzo ci się
              takie teksty podobają.

Zobacz <moon5>, jaki ten <maaac> się uprzejmy zrobił. Ja jeszcze smacznie
              spałem, a on Ci w te pędy odpowiedział i to z linkiem do całego artykułu! Może
              faktycznie nastąpiła w nim przemiana. Oby trwała.

Z drugiej strony, zwraca uwagę czujność, orientacja w temacie i profesjonalizm
              <maaaca>. Jak tylko pojawi się na forum coś, co dotyczy jego pryncypała, już
              jest na posterunku, gotów natychmiast wyciągnąć informacje z bazy danych. Brawo
              Panie Lesławie.
              • maaac Re: Michnik przegrał 30.05.07, 09:00
                Mylisz się Elanie13.

Po prostu w przeciwieństwie do moon5 szanuję wagę źródła - czyli nie lubię coś
                paplać jak nie mam do tego podstaw. No i potrafię w miarę sprawnie wyszukiwać
                różne informacje na sieci. Temat może być dowolny, byle bym się cokolwiek w nim
                orientował by prawidłowo dobrać słowa kluczowe.

Jak potrzebujesz w tym pomocy (a widze że potrzebujesz bo nie zauważyłeś notki
                w GW) to mogę zawsze pomóc.
                • elan13 Re: Michnik przegrał 30.05.07, 09:27
                  maaac napisał:

> Mylisz się Elanie13.
                  >
                  > Po prostu w przeciwieństwie do moon5 szanuję wagę źródła - czyli nie lubię
                  coś
                  >
                  > paplać jak nie mam do tego podstaw. No i potrafię w miarę sprawnie wyszukiwać
                  > różne informacje na sieci. Temat może być dowolny, byle bym się cokolwiek w
                  nim
                  >
                  > orientował by prawidłowo dobrać słowa kluczowe.
                  >
                  > Jak potrzebujesz w tym pomocy (a widze że potrzebujesz bo nie zauważyłeś
                  notki
                  >
                  > w GW) to mogę zawsze pomóc.

Jeszcze raz podziwiając Twoją biegłość w poruszanym temacie, pragnę jednakowoż
                  zwrócić uwagę, iż to nie <moon5> "paple, jak nie ma do tego podstaw", tylko to
                  ja wspomniałem o wypowiedzi Łysiaka, którą to wypowiedź sam potwierdziłeś
                  przytaczając materiał źródłowy.

O ile dobrze radzę sobie z pojmowaniem słowa pisanego, <moon5> prosiła jedynie
                  o podanie tytułu artykułu, żeby przypomnieć sobie kontekst, w jakim padły słowa
                  Łysiaka.
                  • maaac Re: Michnik przegrał 30.05.07, 09:47
                    A możesz sobie wyobrazić że moja wypowiedź mogła być podsumowaniem całej
                    działalności >>moon5<< na forum, a nie tylko wpisów w tym wątku?

Tak? To dobrze? Nie to współczuję.
                    • elan13 Re: Michnik przegrał 30.05.07, 10:00
                      maaac napisał:

> A możesz sobie wyobrazić że moja wypowiedź mogła być podsumowaniem całej
                      > działalności >>moon5<< na forum, a nie tylko wpisów w tym wątku
                      > ?
                      >
                      > Tak? To dobrze? Nie to współczuję.

Właśnie obaliłeś moją wcześniej sformułowaną tezę o Twojej pozytywnej
                      przemianie.

Nie, nie tezę, to było przypuszczenie.
                      • maaac Re: Michnik przegrał 30.05.07, 10:07
                        Thx. Biorąc pod uwagę prezentowany przez Ciebie zakres priorytetów moralnych
                        odczułem wpis o mojej "pozytywnej przemianie" jako obrazę, ten zaś jako
                        pochwałę. Jeszcze raz dziękuje.
              • moon5 Re: Michnik przegrał 30.05.07, 19:30
                elan13 napisał:

> Zobacz <moon5>, jaki ten <maaac> się uprzejmy zrobił. Ja jeszcz
                > e smacznie
                > spałem, a on Ci w te pędy odpowiedział i to z linkiem do całego artykułu! Może
                > faktycznie nastąpiła w nim przemiana. Oby trwała.

Agresja, jaką od dawna <maaac> przejawia wobec mnie, mogłaby przerazić niejedną
                kobietę. W tym przypadku padał mi link również po to, aby zaserwować kolejną
                mało elegancką złośliwość.
                • maaac Re: Michnik przegrał 01.06.07, 13:32
                  > Agresja, jaką od dawna <maaac> przejawia wobec mnie, mogłaby przerazić
                  > niejedną
                  > kobietę. W tym przypadku padał mi link również po to, aby zaserwować kolejną
                  > mało elegancką złośliwość.
                  Oj biednaś Ty biedna.... Zwłaszcza żeś odkryła że to agresja dopiero potem... ;)
                  • moon5 Re: Michnik przegrał 01.06.07, 15:45
                    Odkryłam to dość dawno, jednak nie zniechęciło mnie to do obecności na tym forum
                    i związaną z tym koniecznością rozmów z Panem.
                    • maaac Re: Michnik przegrał 01.06.07, 16:12
                      :) No to powyzłośliwiam się jak zwykle.

1. Nasza 'rozmowa' dotyczyła podania przeze mnie linku co do piero po pewnym
                      czasie odebrała Pani jako akt agresji. Jezeli dobrze odczytać godziny Pani
                      postów to jeszcze o 13:49 nie było to wrogie posunięcie, a już o 19:30 nagle
                      się tym stało. Więc hasło "Odkryłam to dość dawno" brzmi tak jakby znów nie
                      bardzo wiedziała Pani o czym Pani pisze. (Taaak wiem - to moja wina bo nie
                      umiem odczytywac tych intencji, które Pani chciała zawrzeć ale nie napisała.
                      Cóż moja wina że nie jestem jasnowidzem/telepatą.

2. Druga sprawa to "koniecznośc" rozmów ze mną. Ciekaw jestem skąd Pani wyciąga
                      wniosek o takiej konieczności? Ja Panią zmuszam? Ktoś Panią zmusza? Jakaś
                      wewnętrzna siła Panią do tego zmusza? Bardzo ciekawe....
                      • moon5 Re: Michnik przegrał 01.06.07, 16:40
                        1. Miałam na myśli szerszy kontekst, czyli wszystkie nasze rozmowy na tym forum.
                        Myślałam, że to oczywiste, bo jeszcze niedawno pisałam o tych przykrych
                        rozmowach, toczących się od 3-4 miesięcy.
                        Oczywiste jest, że nie zawsze od razu odpisuje się na dany post; czasem dlatego,
                        że zbyt pobieżnie się go przeczytało w pierwszej chwili.

2. Do odpowiedzi na Pana posty zmusza mnie szereg czynników: bronienie się przed
                        fałszywymi zarzutami, prostowanie nieporozumień, kultura osobista nakazująca
                        odpowiadać na pytania.
                        • maaac Re: Michnik przegrał 01.06.07, 17:38
                          Dziękuje za odpowiedzi.
                          • moon5 Re: Michnik przegrał 01.06.07, 18:02
                            Bardzo proszę.
            • moon5 Re: Michnik przegrał 30.05.07, 13:49
              maaac napisał:

> Służe uprzejmie. Możesz się chyba z tym zapoznać, bo chyba bardzo ci się takie
              >
              > teksty podobają.

Bardzo ciekawy i jednocześnie zabawny felieton Łysiaka. Nie znałam go w całości.
              Będę musiała przeczytać więcej jego felietonów z ostatnich lat. Wczoraj
              znalazłam stronę z jego tekstami.
      • boston911 Re: Michnik przegrał 30.05.07, 03:14
        moon5 napisała:

> Nie wiem, dlaczego on tak wszystkich do sadu podaje.

Nie jest zaskoczeniem, ze nie wiesz. Moze spytaj sie Leppera.
        • elan13 Re: Michnik przegrał 30.05.07, 09:54
          boston911 napisał:

> moon5 napisała:
          >
          > > Nie wiem, dlaczego on tak wszystkich do sadu podaje.
          >
          > Nie jest zaskoczeniem, ze nie wiesz. Moze spytaj sie Leppera.

Czyżbyś sugerował <boston911>, że Lepper wie? Masz wiarygodne informacje
          potwierdzające na tyle bliskie relacje Leppera z Michnikiem, że ten zna
          motywacje działania redaktora?

W sumie nie ma rzeczy niemożliwych. Sam kiedyś nie mogłem uwierzyć, że Michnik,
          bohater opozycji, ikona Solidarności pije bruderszafty z komunistycznymi
          aparatczykami, namiestników naszego kraju z sowieckiego nadania nazywa "ludźmi
          honoru", utrzymuje relacje towarzyskie z osobnikami pokroju Urbana...
          • 1410_tenrok Ale ty elan zabawny jestes 01.06.07, 13:14
            wystarczy pojsc w Warszawie na pierwszą lepszą imprezke z udziałem politycznych
            celebrities. wówczas pewnie musiałbyć popełnić sepuku z obrzydzenia, widząc kto
            z kim się przyjaźni.
            Nie wierz w gadkę sprzedawaną tłumowi. Nie wierz własnym oczom - to tylko
            kreacja na potrzeby marketingu politycznego.
      • kiland Re: Michnik przegrał 30.05.07, 09:47
        "Kratery" blog bardzo zmysłowy,
        grafika niezwykle delikatna,
        teksty lekko wysublimowane,
        pozostawia miłe wrażenie.
        Gratuluję zdolności.
        • moon5 Re: Michnik przegrał 30.05.07, 13:28
          Dziękuję za pochwałę. Napisałeś " blog bardzo zmysłowy", ale mam nadzieję, że
          nie w tym potocznym sensie, bo wtedy będę musiała coś tam zmienić. Dość już jest
          "zmysłowych" blogów.
          • kiland Re: Michnik przegrał 30.05.07, 14:01
            zmysłowy

1. odnoszący się do zmysłów, postrzegany zmysłami, działający na zmysły
            Postrzeżenia zmysłowe. Wrażenia zmysłowe. anat. Narządy zmysłowe narządy
            zwierząt i człowieka (np. oko, ucho) przystosowane do odbierania określonych
            bodźców, połączone za pośrednictwem nerwów z odpowiednimi ośrodkami nerwowymi

2. odznaczający się żywymi reakcjami zmysłów, zwłaszcza w zakresie doznań
            erotycznych; świadczący o takich reakcjach, podniecający, namiętny
            Kobieta zmysłowa. Zmysłowe usta. Miłość zmysłowa.
    • maaac Re: Michnik przegrał 30.05.07, 05:55
      Link do newsa PAP:
      www.money.pl/gospodarka/polityka/artykul/wierzejski;wygral;z;michnikiem,87,0,244311.html

Świetne jest uzasadnienie:
      (...)Nie każde podanie nieprawdy jest zniesławieniem - tak sąd uzasadnił
      oddalenie pozwu Michnika. Sędzia podkreśliła, że od posła oczekuje się
      podawania prawdziwych informacji, ale jego wypowiedź o Michniku nie była
      zniesławiająca. Według sądu, brak jest bowiem dowodu, by wpłynęła ona
      negatywnie na reputację Michnika, a sam fakt członkostwa w partii nie jest
      równoznaczny dla opinii publicznej z nikczemnym postępowaniem.(...)

Czyli na tłumacząc "na nasze":
      1. Wierzejski to kłamca - ale może kłamać dopóki tym szkody komuś nie czyni.
      2. Przynależność do PZPR nie była czymś złym.

A tu dowody na to, że Elan13 mija się z prawdą:
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,62905,4187241.html
      No cóż ale skoro Elan13 cieszy się ze zwycięstwa w sądzie kłamcy
      Wierzejewskiego to i sam może postępować równie etycznie.
      • onufry.zagloba Dziwisz? Lze-PiSdziaki:) n/t 30.05.07, 08:52
        • elan13 Re: Dziwisz? Lze-PiSdziaki:) n/t 30.05.07, 10:04
          Onufry, znowu przegiąłeś z tym miodem i nalewkami?

I w ogóle, co ma do tego kardynał Dziwisz?
          • uniaeuropejska1 Re: Dziwisz? Lze-PiSdziaki:) n/t 30.05.07, 14:52
            Lepiej przegiąć z miodem niż z prawackim smrodem.Syf elana dolatuje nawet z
            ekranu.
            • moon5 Re: Dziwisz? Lze-PiSdziaki:) n/t 30.05.07, 15:13
              Wątpię, aby Elan13 był "prawakiem". Nie prowadzi tu na forum żadnej katolickiej
              czy prawicowej indoktrynacji. Jest po prostu rozsądnym człowiekiem, zachowującym
              właściwe proporcje w ocenie różnych zjawisk życia społecznego i politycznego.
              • remekk Re: Dziwisz? Lze-PiSdziaki:) n/t 30.05.07, 18:53
                Dla pana Macy czy dla "Onufrego" co to z Nalewkami ma co nieco wspólnego każdy
                kto nie zachwyca się ich "wyjatkową" cywilizacja jest nie tylko "prawakiem" ale
                "antysemitą" , "faszystą" etc .
                A Uniaeuropejska czy to nie kolejny klon kropgabrychy - trnswescyty mającego
                olbrzymie zasługi w ukazywaniu nalewkowej "kultury" ?
                • serpentor666 Re: Dziwisz? Lze-PiSdziaki:) n/t 30.05.07, 18:56
                  I bardzo dobrze że Michnik przegrał. Cholerny autorytet moralny zobaczył jak to
                  jest kiedy on innych odsądza od czci i wiary.
                • uniaeuropejska1 Re: Dziwisz? Lze-PiSdziaki:) n/t 01.06.07, 12:57
                  Trnswescyto o knajackiej ksywie remekk możesz mi naskoczyć a może nawet nie
                  możesz bo do tego trzeba również inteligencji.
              • uniaeuropejska1 Re: Dziwisz? Lze-PiSdziaki:) n/t 01.06.07, 12:53
                Prowadzi indokrynację polegajacą na dołowaniu A.Michnika wbrew faktom.Żadnego
                procesu A.Michnik nie przegrał,bo proces nie kończy się na nieprawomocnym
                wyroku.
      • elan13 Re: Michnik przegrał 30.05.07, 09:14
        maaac napisał:

> Świetne jest uzasadnienie:
        > (...)Nie każde podanie nieprawdy jest zniesławieniem - tak sąd uzasadnił
        > oddalenie pozwu Michnika. Sędzia podkreśliła, że od posła oczekuje się
        > podawania prawdziwych informacji, ale jego wypowiedź o Michniku nie była
        > zniesławiająca. Według sądu, brak jest bowiem dowodu, by wpłynęła ona
        > negatywnie na reputację Michnika, a sam fakt członkostwa w partii nie jest
        > równoznaczny dla opinii publicznej z nikczemnym postępowaniem.(...)
        >
        > Czyli na tłumacząc "na nasze":
        > 1. Wierzejski to kłamca - ale może kłamać dopóki tym szkody komuś nie czyni.
        > 2. Przynależność do PZPR nie była czymś złym.

Chyba zbyt się zapędzasz <maaac> w formułowaniu wniosków. Ja bym powiedział, że
        nie wynika z tego, iż Wierzejski jest kłamcą (kłamca permanentnie posługuje się
        nieprawdą), ale, że Wierzejski w kwestii przynależności Michnika do PZPR mija
        się z prawdą (co zresztą sam Wierzejski w trakcie procesu przyznał, pomieszały
        mu się biografie Michnika i Geremka).

Fakt, że szeregowa przynależność do PZPR nie była czynem karygodnym, nie
        oznacza, że była powodem do chluby i chwały. Nie oznacza też, że przynależność
        do kierownictwa aparatu partyjnego nie była wysługiwaniem się sowieckiemu
        mocodawcy, co już skłania do użycia antonimów użytych wyżej przymiotników.

A samemu uzasadnieniu nie sposób odmówić logiki.
        • maaac Re: Michnik przegrał 30.05.07, 10:30
          > Chyba zbyt się zapędzasz <maaac> w formułowaniu wniosków. Ja bym powied
          > ział, że
          > nie wynika z tego, iż Wierzejski jest kłamcą (kłamca permanentnie posługuje
          się
          >
          > nieprawdą), ale, że Wierzejski w kwestii przynależności Michnika do PZPR mija
          > się z prawdą (co zresztą sam Wierzejski w trakcie procesu przyznał,
          pomieszały
          > mu się biografie Michnika i Geremka).
          Wiesz kwestia definicji. Jak ktoś "myli się" w celu zniesławienia kogoś to
          raczej nie będe mu pobłażał. Z resztą jak sam piszesz przyznał się że mu
          się "pomieszało" jednak nigdzie nie widzę żeby Michnika za to "pomieszanie"
          przeprosił.

> Fakt, że szeregowa przynależność do PZPR nie była czynem karygodnym, nie
          > oznacza, że była powodem do chluby i chwały. Nie oznacza też, że
          przynależność
          > do kierownictwa aparatu partyjnego nie była wysługiwaniem się sowieckiemu
          > mocodawcy, co już skłania do użycia antonimów użytych wyżej przymiotników.
          Miło że to stwierdziłeś bo jakoś obecnym władzom fakt że ktoś należał do PZPR
          nie jest czynem karygodnym ciężko przechodzi przez usta.

> A samemu uzasadnieniu nie sposób odmówić logiki.
          Tak. Nie przeczę. Szkoda jednak że zabrakło oceny celu w jakim omawiany Pan
          podawał tą informację. Nie było to za pewne tylko "naświetlenie okoliczności" -
          po uwzględnieniu tego dopiero cała sprawa nabiera innego wymiaru.
      • elan13 Re: Michnik przegrał 30.05.07, 09:44
        maaac napisał:

> A tu dowody na to, że Elan13 mija się z prawdą:
        > serwisy.gazeta.pl/kraj/1,62905,4187241.html
        > No cóż ale skoro Elan13 cieszy się ze zwycięstwa w sądzie kłamcy
        > Wierzejewskiego to i sam może postępować równie etycznie.

Nie wiedziałem o tym artykule, ale przyznasz, że nie było go na liście
        artykułów na pierwszej stronie portalu gazeta.pl, brak jest też odnośnika do
        dyskusji na forum i jak widać nikt z forumowiczów nie poruszył przede mną tego
        tematu.

Ciekawe, czy tekst znajdzie się w wersji papierowej. Pamiętam, jak kiedyś
        wydarzeniem dnia we wszystkich gazetach i serwisach światowych była afera
        rozporkowa z Mośkiem Kacavem w roli głównej, a w Gazecie Wyborczej ukazała się
        tylko mała wzmianka na 11-tej stronie.

Nie wiem, gdzie doczytałeś się, że się cieszę z wyroku. Zwróciłem jedynie
        uwagę, że w przeciwieństwie do innych portali, na GW ten news nie był
        wyeksponowany.

A co do sugestii odnoszącej się do mojej etyki, stanowczo protestuję.
        • maaac Re: Michnik przegrał 30.05.07, 10:22
          > Nie wiedziałem o tym artykule, ale przyznasz, że nie było go na liście
          > artykułów na pierwszej stronie portalu gazeta.pl, brak jest też odnośnika do
          > dyskusji na forum i jak widać nikt z forumowiczów nie poruszył przede mną
          > tego tematu.
          Nie jest to jednak powód do twierdzenia, że czegoś takiego nie ma. Mnie to
          zajęło parę sekund by go znaleźć. Szukałeś? Czy wyszedłeś z założenia,
          że "napewno nie napisali"?

> Ciekawe, czy tekst znajdzie się w wersji papierowej. Pamiętam, jak kiedyś
          > wydarzeniem dnia we wszystkich gazetach i serwisach światowych była afera
          > rozporkowa z Mośkiem Kacavem w roli głównej, a w Gazecie Wyborczej ukazała
          > się tylko mała wzmianka na 11-tej stronie.
          Kwestia polityki firmy. Może powinni zamieścić na pierwszej? Nie wiem. Mam co
          do tego tematu parę przemyśleń:
          - Czy inne polskie gazety/portale też go tak zamieszczały? Co było
          wtedy "wiadomością dnia" dla GW? Nie wiem czy afera rozporkowa Kacava była by
          ważniejsza od np. pijaństwa Donalda Tuska - co zapewne dla światowych mediów
          było by błachostką.
          - No i drugie co Cię pewnie ucieszy. Co do doboru "ważności" tematów na
          piewrwszej stronie Gazety.pl mam sam poważne wątpliwości. Miło było by wiedzieć
          dlaczego tak i kto decyduje o hierarchi.

> Nie wiem, gdzie doczytałeś się, że się cieszę z wyroku. Zwróciłem jedynie
          > uwagę, że w przeciwieństwie do innych portali, na GW ten news nie był
          > wyeksponowany.
          Ok "cieszenie się" było moim założeniem na podstawie twojego zainteresowania
          tematem. Czyżbym sie mylił i wyrok sprawił Ci przykrośc? A może jest jeszcze
          inny powód do Twojego zainteresowania akurat tą sprawą?

> A co do sugestii odnoszącej się do mojej etyki, stanowczo protestuję.
          A protestuj sobie. Minąłeś się z prawda dokładnie tak samo jak Wierzejewski.
          Dokładnie tak samo jak on albo z lenistwa bo nie chciało się sprawdzić faktów
          albo z założenia że omawiana osoba/gazeta jest "be".
    • maria-anna Re: Michnik przegrał 30.05.07, 08:54
      Jedno nie wyklucza drugiego. Mozna utrzymywać kontakty z byłymi aparatczykami
      i nie pochwalać istnienia PZPR. Jest dziennikarzem ,który zajmuje się oceną
      zdarzeń i trudno nazwać to,osobliwą logiką:)
      • gringo_w66 Szechter vel Michnik przegrał wszystko 30.05.07, 14:11
        ...zdradził Solidarność, wykpił ludzi i ogłosił się magnatem medialnym, tym
        samym bez żadnych wyborów, ogłosił się IV władzą, która za nic nie odpowiada, a
        ma większe prawa i przywileje, niż I władza.
        Z sądownictwem - III władzą jest podobnie - kto ich wybierał tych sędziów
        utrwalaczy PRLu i III RP
        • strzelec51 Bredzi jak w malignie 30.05.07, 15:45
          To "gringo" tak bredzi. Jak w malignie.

Michnik wcale nie oglaszal sie magnatem medialnym – Michnik JEST magnatem
          medialnym.

Giertych, na ten przyklad, ten mniminister od "edukacji" (znaczy sie siedzi na
          urzedzie), oglosil sie intelektualista. Ale nim nie jest. Lepper oglosil sie
          zas czlowiekiem uczciwym (i takim co nie cudzolozy). Ale tez takowym nie jest.

Wracajac zas do Adama Michnika... wiec – on sie wcale zadnym magnatem nie
          oglosil. Zatem i za IV Wladze sie nie oglaszal. Ale jest „magnatem” – bo
          gazeta, ktora redaguje bije wszystkie inne pod wzgledem nakladu i sprzedazy.

Wiec, gringo malorozumny, Michnik nic sobie nie przywlaszczyl – on na „tron
          magnacki” wyniesion zostal z woli czytelnikow. A i ty sam sie do jego
          magnaterii przyczyniasz. Bo, w koncu, siedzisz tu na tym michnikowycm forumie i
          wyklepujesz frazy na klawiaturze. Idz precz, gdzie indziej, bojkotuj Michnika.
          Skoro ci sie tak nie podoba.

*
          A jakie to specjalne prawa i przywileje niby ma ten Michnik? Krol Macius I
          alibo inny wladca jaki statuty specjalne i przywileje nadal panu Adamowi?
          • 1410_tenrok gringo nie bredzi. Gringo jest przykładem zetempo 01.06.07, 13:16
            wca czwartej erpe. Ma jasne przekonania klasowe i stoi na straży interesów.
            Przy czym jest zadowolony z życia, ponieważ myślą za niego inni.
    • uniaeuropejska1 Re: Michnik przegrał 30.05.07, 14:50
      Jeszcze nie przegrał,wyrok jest nieprawomocny.Widać bzdur nie zamierzają
      publikować.
      • maaac Re: Michnik przegrał 30.05.07, 16:43
        uniaeuropejska1 napisał:

> Jeszcze nie przegrał,wyrok jest nieprawomocny.Widać bzdur nie zamierzają
        > publikować.

Opublikowali. Elan13 "pomylił się" dokładnie tak samo jak Wierzejski.

PS.
        Zresztą ciekawostką jest podejście do sprawy "wygrał"/"przegrał". Ciekawe co
        Michnik "przegrał"? Bo że nie "wygrał" to oczywiste, ale czy coś
        przegrał/stracił w toku tego procesu? Czy w opozycji Wierzejski coś
        zyskał/wygrał? Można chyba tylko powiedzieć że "nie przegrał".
        • hsawicka Re: Michnik przegrał 30.05.07, 18:12
          maaac napisał:

> uniaeuropejska1 napisał:
          >
          > > Jeszcze nie przegrał,wyrok jest nieprawomocny.Widać bzdur nie zamierzają
          > > publikować.
          >
          > Opublikowali. Elan13 "pomylił się" dokładnie tak samo jak Wierzejski.
          >
          > PS.
          > Zresztą ciekawostką jest podejście do sprawy "wygrał"/"przegrał". Ciekawe co
          > Michnik "przegrał"? Bo że nie "wygrał" to oczywiste, ale czy coś
          > przegrał/stracił w toku tego procesu? Czy w opozycji Wierzejski coś
          > zyskał/wygrał? Można chyba tylko powiedzieć że "nie przegrał".

No i po co ta manipulacja? Chcesz się wykazać przed, jak to ktoś wcześniej
          napisał, pryncypałem?

Jeśli sąd wyrokiem oddalił jego roszczenia, z którymi występował, to chyba
          oczywiste, że przegrał sprawę (oczywiście w tej instancji).

Oprócz formalnej przegranej naraził się też na śmieszność. Sam biesiaduje w
          najlepsze z czołowymi aparatczykami PZPR, a jak go pomówiono jedynie o
          przynależność do PZPR, to czuje się znieważony i wytacza sprawę. Tak więc panie
          redaktorze - przypisanie komuś członkowstwa w PZPR, to obelga i zniewaga
          wymagająca procesu sądowego?
        • uniaeuropejska1 Re: Michnik przegrał 01.06.07, 13:02
          Skoro pełnomocnik A.Michnika zapowiada odwołanie to znaczy,że będzie
          kontynuacja procesu.Nie zamierzają publikować,że przegrał proces jako całość.
    • remekk ilu w tym wątku udziela się "udawaczy" ? 30.05.07, 18:56
      Opisuje to uczciwy Zyd - Kataw Zar :

Wejdźcie, Moi Drodzy, na portral internetowy, "Gazety Wyborczej" www.gazeta.pl
      i będziecie wiedzieli co jest tam grane na melodię ukradzioną Smetanie! Prym w
      rdzennie polskich dyskusjach poświęconych wydarzeniom wojennym na Bliskim
      Wschodzie wiodą na "forumach" wysłannicy pani minister Liwni, którzy
      przyszpilają i obśmiewają każdą wypowiedź stawiającą chociażby znak zapytania
      nad sensownością bombardowań cywilnej ludności Libanu. Komu się nie podoba
      eksterminacja ponad miliona cywilnych Libańczyków i wygnanie z domów drugiego
      tyle, kto nie aprobuje burzenia dzielnic mieszkaniowych i elektrowni, zalania
      Morza Śródziemnego ropą naftową i blokowania Libanu przed pomocą humanitarną
      zza granicy, ten jedynie tfu-tfu anty-Żyd, dyszący nienawiścią do
      mojżeszowych.

źródło: www.nczas.com/?a=show_article&id=3277

Skądś ta "wyszukana" intrygę znamy i nie tylko z interenetu bynajmniej .
      Niejaki poseł Śpiewak - Platfusy Obywatelskie - kiedy juz nie mógł udawac
      Polaka bo nikt by sie nie dał na to nabrać - uwaga - dojrzał do Zydostwa
      (aut) ... .
      • uniaeuropejska1 Re: ilu w tym wątku udziela się "udawaczy" ? 01.06.07, 13:07
        Certyfikaty "uczciwości" u Żydów wystawia remekk.I na dodatek to "znawca" praw
        autorskich Smetany.Jaboli ty już nie pij smetana zdecydowanie zdrowsza.
        • 1410_tenrok fajne są te fora o Michniku i GW 01.06.07, 13:22
          niedługo już jakis psychiatra będzie mógł napisać niezłą książkę na temat fobii
          pewnego zamkniętego kręgu ludzi.
          Ciekawi mnie, gdzie siedzie remek. Stawiam, że pewnie w ambasadzie izraela. W
          koncu, jest niezłym znawcą problemu.

• moon5 Re: fajne są te fora o Michniku i GW 01.06.07, 16:10
            Nie myl antysemityzmu z dostrzeganiem i ocenianiem nagannych moralnie czy też
            nieuczciwych działań pewnych osób. Narodowość tu nie ma nic do rzeczy.
            • maaac Re: fajne są te fora o Michniku i GW 01.06.07, 16:21
              Tylko dla czego osoby wytykające te "naganne moralnie czy też
              nieuczciwe działania pewnych osób" (prawdziwe czy tez zmyślone) tak często i
              namiętnie podkreslaja narodowość(wyznanie?) tych osób?
              W dodatku bardzo czesto jest ono wyłącznie imputowane przez nie i nie ma
              potwierdzenia w deklaracjach omawianych "pewnych osób"?
              • moon5 Re: fajne są te fora o Michniku i GW 01.06.07, 17:04
                Niech Pan o to zapyta tych, którzy "często i namiętnie podkreślają
                narodowość(wyznanie?)" tych osób.
                Ja podkreślam narodowość danej osoby wyłącznie wtedy, gdy jest to merytorycznie
                uzasadnione.
                • maaac Re: fajne są te fora o Michniku i GW 01.06.07, 17:41
                  > Niech Pan o to zapyta tych, którzy "często i namiętnie podkreślają
                  > narodowość(wyznanie?)" tych osób.
                  > Ja podkreślam narodowość danej osoby wyłącznie wtedy, gdy jest to
                  merytorycznie
                  > uzasadnione.

Przepraszam wypowiedziała się Pani w imieniu tych osób odpowiadajac na post
                  1410_tenroka, więc teraz prosze mnie nie odsyłaś do "owych osób".
                  • moon5 Re: fajne są te fora o Michniku i GW 01.06.07, 18:12
                    Wcale nie wypowiedziałam się w imieniu tych osób.
                    Chciałam tylko zwrócić uwagę "1410_tenrokowi", aby nie mylił pewnych zjawisk, bo
                    nie zawsze ludzie piszący o Michniku, odnoszą się do "kwestii żydowskiej".
                    • maaac Re: fajne są te fora o Michniku i GW 01.06.07, 18:17
                      moon5 napisała:
                      > Wcale nie wypowiedziałam się w imieniu tych osób.
                      > Chciałam tylko zwrócić uwagę "1410_tenrokowi", aby nie mylił pewnych zjawisk,
                      b
                      > o
                      > nie zawsze ludzie piszący o Michniku, odnoszą się do "kwestii żydowskiej".

Faktycznie nie zawsze. I o takich wypadkach on nie pisał.
                      • moon5 Re: fajne są te fora o Michniku i GW 01.06.07, 18:27
                        Nie byłam do końca pewna, jakie przypadki "1410_tenrok" miał na myśli, więc
                        zdecydowałam się napisać to, co napisałam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka