kruk51 In vitro: Pierwsze starcie 11.09.09, 18:59 Ciężko się żyje w kraju w którym klerykalizm i kołtuneria dominują nad zdrowym rozsądkiem. To kołtuństwo zawsze pogrążało nas Polaków w odmętach ciemnoty i byliśmy zawsze pośmiewiskiem Europy. Tak jest i obecnie. Co na to młodzi wykształceni ludzie ? Czy zgodzą się na taki los ? Czy wiecznie sklerotyczne staruchy biskupobździeje będą nam mie szać w głowach i tyłkach ? Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: In vitro: Pierwsze starcie 11.09.09, 22:22 kruk51 napisał: > Co na to młodzi wykształceni ludzie ? Czy zgodzą się na taki > los ? Mają całkowitą swobodę poruszania się w ramach UE i zawsze mogą wyjechać do normalnego kraju. To znacznie łatwiejsze niż czekanie na koniec "niewoli watykańskiej" bantustanu nadwiślańskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 In vitro: Pierwsze starcie 11.09.09, 19:44 A ja nie rozumiem dlaczego KK wybral sobie polski parlament do narzucania swoich pogladow ? In vitro jest na calym swiecie, niech wystapia do ONZ, WHO i nnych ponadnarodowych organizacji. Niech wysla misjonarzy na caly swiat z poparciem dla "innych metod". No i przeciez, moga zalecic katolikom co tylko zechca, ale narzucac swoje poglady poprzez wymuszanie przepisow panstwowych to chyba daleko posunieta bezczelnosc. Zaplodnili by sami jedna czy druga pare z klopotami to by chociaz jakis pozytek z tego byl. A tak marnuja swoje "sily witalne" po cichutku z parafiankami, klerykami lub ministrantami. Odpowiedz Link Zgłoś
tlenek_wegla Re: In vitro: Pierwsze starcie 11.09.09, 22:43 In vitro to sposob leczenia. Moze tCi sami parafianie zglosza teraz projekt zakazu: -przeprowadzania bye-passow -transplantacji -podawawania antybiotykow innych form leczenia roznych chorob... To nie jest kwestia glosowania. To kwestia decyzji lekarza, ktory proponuje terapie adekwatna do choroby. Odpowiedz Link Zgłoś
henrywigo In vitro: Pierwsze starcie 12.09.09, 07:24 Szamani w czarnych kieckach chca grac pierwsze skrzypce w Sejmie. Trzeba powiedziec im tak jak jest,ze Polacy maja dosyc ich perswazji i czas na nowe podejscie.Oni wiedza ze im te dobre czasy niedlugo sie skoncza i zaczynaja sie martwic na zapas,ze te doktryny i klamstwa od wiekow zaprawiane przestarzalym podlozem religijnym juz w nowoczesnym swiecie do niczego nie pasuja.A na pocieszenie dla nich dac im cynk zeby sobie zrobili omlet z tych zaplodnien in vitro. Odpowiedz Link Zgłoś
bozenna73 In vitro: Pierwsze starcie 14.09.09, 09:18 Czy to średniowiecze? Bo mam takie wrażenie.... ps.I zawsze to samo zamiast zająć się istotnymi sprawami kraju, to albo o aborcji, albo o eutanazji ....... Odpowiedz Link Zgłoś
azeta7 I pierwszy WSTYD 15.09.09, 23:28 TO NIE LUDZIE STWORZYLI IN VITRO Dlaczego ksiądz - biskup, który jest TYLKO pośrednikiem między mną i moim Bogiem ma decydować o tym co jest dobre, a co złe w świecie, który z każdym dniem jest inny i inny. Nowy świat, wraz z nowymi odkryciami, naukami, doświadczeniami błyskawicznie przekazywanymi przez nieogarnięty internet. Tymczasem widać jak księża miotają się z tym wszystkim, próbując szybko zająć jakieś stanowisko, zapominając, że ponad 2000 letni Kościół nigdy się nie spieszył. No bo jak tu ocenić fenomen in vitro? Wczoraj dopuszczalny, dzisiaj - nie, jutro może znowu - tak! Jedni mogą, inni grzeszą? A ja wierzę, że to Bóg decyduje o tym co już ludzie odkryli i co jeszcze odkryją.In vitro także. Nie słucham różnych księży nazywających się - Ojcami. Mam własne zdanie i SAM rozmawiam o tym z Bogiem, którego przyjście na świat było chyba bliższe in vitro niż tradycyjnym narodzinom. I takie rozważania polecam odwiedzając piękne nasze kościoły. AZET Odpowiedz Link Zgłoś
yankes1968 KK nachalnie wciska swoją jedyną i słuszną prawdę 18.11.09, 18:40 całemu społeczeństwu. W du.. z konkordatem i z fanatycznym klerem. Niech swoją trzodę umoralniają, a nie mówią innowiercom i ateistom jak mamy żyć! Prawa do tego nie mają. Zabobony i gusła precz. Nie prawdą jest, że Polska jest katolicka i mit Polaka Żelaznego Katolika to kłamstwo serwowane przez kler.Zabobony i gusła w Albani niech propagują. Dosyć też mam dojenia mojej kieszeni i utrzymywania kilkuset tysięcy nierobów katechetów i kapelanów. Danina dla Watykanu, kiedy na szpitale nie ma, świadczy o niewolniczej naturze i cielęcej pokorności- stado baranów i owiec.Dosyć tego mam, a in vitro to jus kpina z normalnych ludzi i powrót do średniowiecza. Niech wierni sie opadatkują, to wtedy wyjdzie prawda na jaw i ściema o 95% się wreszcie skończy. Bezczelność to jest. Odpowiedz Link Zgłoś