metenburg Radiowóz pędził 11.09.09, 17:10 Czy to komuna czy tzw. demokracja psy zawsze beda nietykalne. Ludzie, sprawiedliwosc to taka cenna rzecz ze zawsze nalezy brac ja we wlasne rece ! Odpowiedz Link Zgłoś
metenburg Radiowóz pędził 200km/h. Świadek to nagrał - do... 11.09.09, 17:13 Gdyby przypadkiem rozwalili jakas staruszke przechodzaca przez jezdnie tez pewnie byliby niewinni, czynnosci sluzbowe to swieta sprawa. Kiedy w tym smiesznym kraiku bedzie normalnie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
pyzz Re: Radiowóz pędził 200km/h. Świadek to nagrał - 11.09.09, 17:27 > Kiedy w tym smiesznym kraiku bedzie normalnie ??? Wtedy, gdy w nim polaków nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
byrcyn11 Ludzie, nie bądźcie obłudni !!! 11.09.09, 17:22 Wszyscy widzimy codziennie jak oznakowane radiowozy w taki czy inny sposób łamią przepisy, - żadna rewelacja. Jednak idę o zakład, że 99 % z was będąc w Policji robiło by tak samo. Człowiek jest tylko człowiekiem, a że czasami ubrany w mundurek gada od rzeczy. No cóż, - po prostu teatrzyk, taka jego rola, za coś bierze pieniądze, itd. A swoją drogą fajnie by było, gdyby dziennikarze śledczy nagrali z ukrycia łamiących przepisy (a to bez problemu) policjantów mądrzących się w programie TVN Turbo - "Uwaga Pirat !" ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
el-prezes Radiowóz pędził 200km/h. Świadek to nagrał - do... 11.09.09, 17:27 Mieszkaniec Słupska nagrał idiotów w samochodzie, który pędził ponad dwieście kilometrów na godzinę. Za to, że zgłosił ten fakt policji ma dostać mandat? Odpowiedz Link Zgłoś
pyzz Re: Radiowóz pędził 200km/h. Świadek to nagrał - 11.09.09, 17:30 Oczywiście. A Tobie się wydawało, że co? Że ukarzą tych idiotów? A Ciebie to dziwi? Gdzieś Ty się chował? W Niemczech, czy Francji? ^_- Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monter-christo Re: Radiowóz pędził 200km/h. Świadek to nagrał - 11.09.09, 23:49 el-prezes napisał: > Mieszkaniec Słupska nagrał idiotów w samochodzie, który > pędził ponad dwieście kilometrów na godzinę. Za to, że zgłosił > ten fakt policji ma dostać mandat? ty jestes taki durny od urodzenia, czy nie rozumiesz prostego tekstu ? Odpowiedz Link Zgłoś
dogbono166 Przepisy!!! 11.09.09, 17:33 A gdyby wasza matka przechodzila wlasnie wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
eni7.08 jak matka miała przechodzić jak moja matka siedzi 11.09.09, 19:03 z tyłu Odpowiedz Link Zgłoś
rafal-1972 Re: Przepisy!!! 13.09.09, 09:11 > A gdyby wasza matka przechodzila wlasnie wtedy? jak mogę przejechać własną matkę, jak moja matka siedzi z tyłu? Odpowiedz Link Zgłoś
rafal-1972 Re: Przepisy!!! 13.09.09, 09:12 chyba że gdyby tu było przedszkole w przyszłości Odpowiedz Link Zgłoś
roland.zerek Re: Przepisy!!! 13.09.09, 09:14 > A gdyby wasza matka przechodzila wlasnie wtedy? Namierzyłbym gadów i zarąbał... tyle w temacie. Na sąd nie ma co liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
v-01 Radiowóz pędził 200km/h. Świadek to nagrał - do... 11.09.09, 17:42 Jasne wieźli big maki dola szefa.... Odpowiedz Link Zgłoś
seinsein Radiowóz pędził 200km/h. Świadek to nagrał - do... 11.09.09, 17:51 HAHA! Państwo w państwie! Ale co się dziwić, Polska kraj absurdów. Odpowiedz Link Zgłoś
knychasdawid Radiowóz pędził 200km/h. Świadek to nagrał - do... 11.09.09, 17:55 miałem przypadek, że zwracając policjantom radiowozie, iż jadą bez włączonych świateł mijania...Usłyszałem, że mam zjechać na pobocze. Rutynowa kontrola trwała dobre 30 minut...Od gaśnicy, ogumienie, wyposażenie poprzez dokumenty i sprawdzenie w bazie mnie, pojazdu. Na koniec usłyszałem, że bym uważał komu zwracam uwagę bo inni mogą nie byc tak grzeczni jak Ci.... Odpowiedz Link Zgłoś
apache5 Warunki "czynnosci służbowych". 11.09.09, 18:45 Przekroczenie prędkości dozwolonej może radiowóz (również "po cywilnemu") ale oznakowany na ten czas jako uprzywilejowany, za zgodą dyżurnego. A jak było? Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk.iv.rp Re: Warunki "czynnosci służbowych". 11.09.09, 19:37 apache5 napisał: > Przekroczenie prędkości dozwolonej może radiowóz (również "po cywilnemu") ale > oznakowany na ten czas jako uprzywilejowany, za zgodą dyżurnego. A jak było? Było tak, że policjanci jeżdżą 200 an godzinę kiedy chcą i nazywa się to wykonywaniem czynności służbowych, inaczej pomidor. Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-aczor Radiowóz pędził 200km/h. Świadek to nagrał - do... 11.09.09, 18:47 Samochód policyjny dlatego nie miał koguta, bo ten na kogucim etacie miał chrypkę! Odpowiedz Link Zgłoś
nitro192009 Radiowóz pędził 200km/h. Świadek to nagrał - do... 11.09.09, 18:50 Tak, tak lepiej ukarać obywatela niż mu powiedzieć że to byłaś akcja tajna czy coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Policji poprzewracało się w głowie. 11.09.09, 18:56 A wszystko to przez bezkarność. Czy ci "policjanci" w "radiowozie" jeszcze pracują w Policji? Dla mnie to skandal. Nieoznakowany radiowóz, to mój samochód. Jest nieoznakowany i ma radio. Proszę mi wskazać przepis w Kodeksie Drogowym (lub innym Kodeksie) mówiący, że policja w nieoznakowanym pojeździe może przekroczyć ogólnie obowiązujące przepisy ruchu drogowego. Z mojej znajomości prawa, te wyjątki są zastrzeżone dla uprzywilejowanych pojazdów, oznakowanych i używających sygnałów świetlnych /dzwiękowych. Co za degrengolada urzędu. Wieśmacki, blue-taxi, "radiowozy". Nie zdziwi już nic. Odpowiedz Link Zgłoś
cudaktusk Takie rzeczy to tylko w czerwonym zagłąbiu mam 11.09.09, 19:01 mam nadzieję. Słupsk od pewnego czasu wychodzi na szczyty głupoty Odpowiedz Link Zgłoś
cinsson sprytny zabieg komendanta! W tej spr 11.09.09, 19:10 W tej sprawie powinien zabrac glos minister i ukarac komendata ktory karze obywatela za słuszną sprawe. A wiecie po co? po to zeby nikomu nie przyszło do głowy zadzierać z policją. żeby kiedys mu(komendantowi) ktos nie przyszedl i powiedzial ze zle zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
fugi63 Re: sprytny zabieg komendanta! W tej spr 11.09.09, 20:10 I w pełni się z Tobą zgadzam-dla kierowcy samochodu policyjnego max. mandat(powinien dawać wzór bezpiecznej jazdy), komendanta na zbity pysk na bruk-a temu co pokazał co robi PAN policjant należą się podziękowania.. Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Radiowóz pędził 200km/h. Świadek to nagrał - do... 11.09.09, 19:20 a to suka Odpowiedz Link Zgłoś
ba.zach Radiowóz pędził 200km/h. Świadek to nagrał - do... 11.09.09, 19:26 buhahahah! gnojstwo na wszystko ma wytłumaczenie.Jak zwykle nie potrafią przyznać się do wykroczenia. Zapewne pędzili do przydrożnego moteliku panienki odwiedzić.....albo i chłopców....beeee Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk.iv.rp Brawo policja! Karać przestępców 11.09.09, 19:30 A swoim dać podwyżkę, nagrodę i awans. Tak się buduje zaufanie do społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
georgeb Radiowóz pędził 200km/h. Świadek to nagrał - do... 11.09.09, 19:38 niech się cieszy, że go nie spotkał los bidy. Odpowiedz Link Zgłoś
patman Haha, skąd się tacy biorą? 11.09.09, 19:50 Gościu chyba urwał się z księżyca, skoro sądził, że w Polsce prawo jest równe dla wszystkich. Z drugiej strony - kapuś. Tak czy owak, milicjanci i kapusie są siebie warci. Odpowiedz Link Zgłoś
kp31 Radiowóz pędził 200km/h. Świadek to nagrał - do... 11.09.09, 20:07 policja na jedno kierunkowej zkręca w lewo z prawego pasa!dają przykład przepisów RD. Odpowiedz Link Zgłoś
ciukrzy Dla dziury bud 11.09.09, 20:09 Dla załatania dziury , mandaty obywatelom RP trzeba dawać na maksa. Cudzoziemka za 240 ponad dostała pięćset . Kto kaszebści mowe znaje ten odwiedza różne kraje i choć świetnie tak ją umie nikt go nie zrozumie . Odpowiedz Link Zgłoś
slarwar Radiowóz pędził 200km/h. Świadek to nagrał - do... 11.09.09, 20:26 Krótko: lepiej g . . . . nie ruszać, zacznie śmierdzieć . . . Odpowiedz Link Zgłoś
ss85 Radiowóz pędził 200km/h. Świadek to nagrał - do... 11.09.09, 20:29 Jeżeli radiowóz nie jechał na sygnale, czyli nie był pojazdem uprzywilejowanym, niewątpliwie złamał przepisy. Moim zdaniem do ukarania byliby w tej sytuacji kierowcy obydwu samochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
izmy to co robić gdy Policja łamie przepisy? 11.09.09, 20:48 może by ktoś tak konstruktywnie się zastanowił? ja nie raz widziałem, gdy policjanci bez koguta ewidentnie łamią przepisy Odpowiedz Link Zgłoś
vlad1 Re: to co robić gdy Policja łamie przepisy? 11.09.09, 20:56 Odpowiedź jest jedna - zrobić nową policję bez udziału różnych SBeków czy zomowców nawet z generalskimi szarżami. Tak, żeby te łajzy nie szkoliły młodych. Zmniejszyc biurokrację i zdegradować SBeków - będą niższe koszty emerytur. I dać nowym chłopakom więcej kasy ale i większy rygor. A jak obywatel tak jak w tym przypadku udowodni winę - na zbity ryj i na kartoflisko. Nawet nie na zieloną trawkę. Ale to tylko bajka ....Za dużo mają haków na ministrów. Odpowiedz Link Zgłoś
vlad1 Re: Dostanie mandat, bo nagrał pędzący ponad 200k 11.09.09, 20:51 Po kolei: 1.Nie cheesburgery a wieśmaki ;-) 2.Zawsze jak złamią prawo, bo im się zwoje przegrzały, mówią, ze byli w akcji, albo że strzelali do gangsterów gdy zabijali niewinnych smarkaczy, albo że strelali z gumy gdy rozwalili kogoś z breneki, albo że jechali w trakcie akcji gdy zawracali na przejściu dla pieszych - ten ostatni przypadek z okolic dworca PKP we Wrocławiu i z własnego doświadczenia. 3.Nawet gdy w knajpie brali żarcie za bezdurno to też byli na patrolu. Inna rzecz, że gdy kanjpa się fajczyła to ich nie było... Ot państwo prawa Odpowiedz Link Zgłoś