antoni-to-ja 26.10.09, 07:47 SLD zyskuje? niedobrze, Napieralski do dzieła czas znowu wejść w tyłek Kaczyńskiemu bo odrzuci twoje zaloty Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leon000 Ewentualna prezydentura Ziobry 26.10.09, 07:58 będzie takim samym straconym czasem jak prezydentura Kaczyńskiego. Ten człowiek potrafi tylko klepać frazesy. Ludzie z jego rocznika są już sędziami sądów okręgowych czy szanowanymi adwokatami. Gdyby nie polityka nikt nie wiedziałby kto to taki. Odpowiedz Link Zgłoś
prendere Re: Ewentualna prezydentura Ziobry 26.10.09, 08:25 Masz rację leon. Tylko TUSK ze swoimi cudami sprawi, że Polska będzie krajem miodem płynącym. Po 2 latach jego rządu już widzimy, co się liczy interes kraju czy też własny PR Odpowiedz Link Zgłoś
leon000 Re: Ewentualna prezydentura Ziobry 26.10.09, 08:44 Wolisz wieczne napięcia i spiski Kaczyńskich. Mieli swoją szansę i co zaproponowali narodowi? Szarą sieć prof. Zybertowicza, atmosferę podejrzliwośći. Politykę historyczną prowadzącą do wzrostu napieć z sąsiadami, których przecież nie zmienimy. Skłócili tylko naród, siebie z koalicjantami i polegli od własnej broni. Naród im podziękował i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
sleeper_in_the_grass Re: Ewentualna prezydentura Ziobry 26.10.09, 09:12 Wolę względnie koncyliacyjnego i pragmatycznego Tuska, niż agresywnych i konfliktowych Kaczyńskiego lub Ziobrę. Poza tym osiągnięcia 2 lat rządu Tuska są w gruncie rzeczy większe, niż osiągnięcia 2 lat rządów PiS-u. Wprowadzenie armii zawodowej, reforma emerytur pomostowych, reforma służby zdrowia (wprawdzie zawetowana, ale jednak), rozdzielenie funkcji ministra sprawiedliwości i prokuratora, wywalczenie lepszych warunków pakietu CO2, wywalczenie zniesienia embarga mięsnego, wypromowanie Buzka na przewodniczącego PE i utrzymanie Polski nad wodą w czasie kryzysu, gdy toną dosłownie wszyscy dookoła, wprowadzenie budżetu zadaniowego, reforma szkolnictwa wyższego, wynegocjowanie ugody z Eureko to jednak większe gabarytowo osiągnięcia, niz wprowadzenie sądów 24-godzinnych, zlikwidowanie WSI i stworzenie w ich miejsce SWS i SKS, stworzenie CBA i wynegocjowanie Traktatu z Lizbony (jedynie to ostatnie się naprawdę broni). Z osiągnięć rządów PiSu zapamiętałem przede wszystkim wieczne kryzysy we wszystkich kierunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Ewentualna prezydentura Ziobry 26.10.09, 09:19 sleeper_in_the_grass napisał: > Poza tym osiągnięcia 2 lat rządu Tuska są w gruncie rzeczy > większe, niż osiągnięcia 2 lat rządów PiS-u. ********************** fakt, takiej korupcji nie było od dziesięcioleci ... Odpowiedz Link Zgłoś
ulther Re: Ewentualna prezydentura Ziobry 26.10.09, 09:30 Przy calej rezerwie do polityki i politykow trudno sie nie zgodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Mnie brakuje jeszcze Szczygły i Napieralskiego 26.10.09, 10:01 Te dwie formacje mają "kolosalne" osiągnięcia, szczególnie w populiźmie, problem ze obaj pracują na L.Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Aktorzyna też był z niego kiepski... 26.10.09, 12:10 sleeper_in_the_grass napisał: > Z osiągnięć rządów PiSu zapamiętałem przede wszystkim wieczne kryzysy we wszystkich kierunkach. A mnie najbardziej utkwił w pamięci Teatr Jednego Aktora w odcinkach, prezentujący w TVPiS pana - pożal się, Boże - ministra, niejakiego Zero - Ziobrę. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Ewentualna prezydentura Ziobry 26.10.09, 09:09 > Tuż za Tuskiem plasują się ex aequo (po 12 procent) Cimoszewicz, > Ziobro i Sikorski. *********************** towarzysze, toż to jest w granicach błędu, jeżeli Donald drugi raz z rzędu nie wygra to on może się załamać, wszystko i wszystkich temu podporządkował ... Odpowiedz Link Zgłoś
kontaktagora Ja głosuję na Ziobro. Będzie szansa na oczyszczeni 26.10.09, 08:20 e tego kraju z łapówkarzy z PO. Mniej złodziei PO, SLD, PSL. Wezmą ich za dupy i puszczą w skarpetkach Odpowiedz Link Zgłoś
oservattoreromano Re: Ja głosuję na Ziobro. Będzie szansa na oczysz 26.10.09, 08:27 kontaktagora napisał: > e tego kraju z łapówkarzy z PO. Mniej złodziei PO, SLD, PSL. > Wezmą ich za dupy i puszczą w skarpetkach Zapomniałe(a)ś o PiS-ie - tumanku. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Ja głosuję na Ziobro. Będzie szansa na oczysz 26.10.09, 09:16 oservattoreromano napisał: > Zapomniałe(a)ś o PiS-ie - tumanku. ******************** najwięcej korupcji w ostatnim dziesięcioleciu jest jednak w PełO ... Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Ja głosuję na Ziobro. Będzie szansa na oczysz 26.10.09, 09:12 kontaktagora napisał: > Ja głosuję na Ziobro. Będzie szansa na oczyszczenie tego kraju > z łapówkarzy z PO. Mniej złodziei PO, SLD, PSL. > Wezmą ich za dupy i puszczą w skarpetkach ********************* korupcji byłoby napewno mniej ... Odpowiedz Link Zgłoś
sleeper_in_the_grass Re: Ja głosuję na Ziobro. Będzie szansa na oczysz 26.10.09, 09:13 No zaraz. PiS rządził 2 lata, szukał jak tylko się dało, ludzi znał, tyklo jakoś dowodów nie było. No to jak jest z tym oczyszczaniem i łapówkami? Bo póki co, to wszystko kończy się umorzeniami z braku dowodów. No chyba, że brak dowodów jest najlepszym dowodem na to, że dowody były, lecz zostały zniszczone, jak to mawiał Twój kandydat na prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
kontaktagora Re: Ja głosuję na Ziobro. Będzie szansa na oczysz 26.10.09, 14:27 PO, SLD, PSL posprzątało po sobie tak, że tylko słabe dowody są lub poszlaki. Fortuny znikąd to typowe dla tych partii. Niestety prokuratorzy i sędziowie też mają umoczone więc ręka rękę myje i dowody...za słabe. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Czarno to widzę, ale pomarzyć można... 26.10.09, 12:15 kontaktagora napisał: > Ja głosuję na Ziobro. Będzie szansa na oczysze tego kraju z łapówkarzy z PO. Mniej złodziei PO, SLD, PSL. > Wezmą ich za dupy i puszczą w skarpetkach Oprócz Ciebie, na Ziobrę musiałoby zagłosować jeszcze co najmniej 50% obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
kontaktagora Re: Czarno to widzę, ale pomarzyć można... 26.10.09, 14:28 koloratura1 napisała: > kontaktagora napisał: > > > Ja głosuję na Ziobro. Będzie szansa na oczysze tego kraju z łapówkarzy z > PO. Mniej złodziei PO, SLD, PSL. > > Wezmą ich za dupy i puszczą w skarpetkach > > Oprócz Ciebie, na Ziobrę musiałoby zagłosować jeszcze co najmniej 50% obywateli > . Dziwnie to liczysz. ale to taki urok intelektu PO stronników. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Spróbuję Ci to wytłumaczyć: 27.10.09, 07:24 kontaktagora napisał: > koloratura1 napisała: > > > kontaktagora napisał: > > > > > Ja głosuję na Ziobro. > > Oprócz Ciebie, na Ziobrę musiałoby zagłosować jeszcze co najmniej 50% obywateli > Dziwnie to liczysz. ale to taki urok intelektu PO stronników. Żeby X został prezydentem, musi otrzymać co najmniej 50% głosów + 1. Nasz kolega kontaktagora deklaruje oddanie głosu na Ziobrę - zatem może "robić" za tego "+1". Zatem - oprócz niego, jeszcze co najmniej 50% głosujących musi również zagłosować na Ziobrę. Przecież to proste, prawda? Żeby to pojąć, powinien wystarczyć nawet Twój intelekt, nie trzeba szukać aż "intelektu PO stronników". Odpowiedz Link Zgłoś
kontaktagora Re: Spróbuję Ci to wytłumaczyć: 27.10.09, 07:38 1. na początku napisałeś obywateli a nie głosujących. ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Spróbuję Ci to wytłumaczyć: 27.10.09, 18:01 kontaktagora napisał: > 1. na początku napisałeś obywateli a nie głosujących. > > ot co! Jednak nie rozumiesz; przykro mi. Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje Zero na prezia, Jaruś na first lady. Marzenka W. 26.10.09, 16:00 na miss Polski. Miejże, człowieku, trochę poczucia rzeczywstości! Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje Nb. jak chcesz oczyszczenia, głosuj na Putrę, 26.10.09, 16:02 znanego budowniczego oczyszczalni. Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje Zero na prezia, Jaruś na first lady. Marzenka W. 26.10.09, 16:07 na miss Polski. Miejże, człowieku, trochę poczucia rzeczywistości. A jak już tak bardzo chcesz oczyszczać, głosuj na Putrę, znanego budowniczego oczyszczalni. Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje Sorry za powtórki, ale forum działa z opóźnieniem. 26.10.09, 16:09 Odpowiedz Link Zgłoś
kontaktagora Re: Sorry za powtórki, ale forum działa z opóźnie 27.10.09, 11:27 to zupełnie tak samo jak twój mózg. Kiedyś załapiesz rzeczywistość. Zrozumiesz ciemniaczku z "Koziej Wulki". Odpowiedz Link Zgłoś
oservattoreromano Ziobro prezydentem... 26.10.09, 08:25 Ziobro na prezydenta Madagaskaru !!! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Ziobro prezydentem... 26.10.09, 12:20 oservattoreromano napisał: > Ziobro na prezydenta Madagaskaru !!! Wybiorą go tam czy my im go zainstalujemy siłą? Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: no to jedziemy - ja na Cimoszewicza 26.10.09, 09:23 tsoprano napisał: no to jedziemy - ja na Cimoszewicza ******************* i to towarzysze jest rozsądna alternatywa ... Odpowiedz Link Zgłoś
signal pisbolszewicka repa kombinuje jak koń pod górę 26.10.09, 08:27 Cimoszewicz powiedział wyraźnie , że nie startuje, Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: pisbolszewicka repa kombinuje jak koń pod gór 26.10.09, 09:26 signal napisał: > Cimoszewicz powiedział wyraźnie , że nie startuje, ************************ powiedział że nie startuje jako kandydat SLD, a że w ogóle nie startuje chyba nie powiedział ... Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Tusk minimalnie przed Cimoszewiczem, Sikorskim ... 26.10.09, 08:33 skoro ten naród wybrał już raz Kaczyńskiego.....to i jest w stanie wybrać Ziobrę. Przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Tusk minimalnie przed Cimoszewiczem, Sikorski 26.10.09, 09:29 racheela napisała: > skoro ten naród wybrał już raz Kaczyńskiego.....to i jest w stanie > wybrać Ziobrę. Przykre. **************** dla jednych przykre - dla drugich nie, jak w demokracji, jak w życiu ... Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: Tusk minimalnie przed Cimoszewiczem, Sikorski 26.10.09, 10:46 ale i tak przykre;P Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Tusk minimalnie przed Cimoszewiczem, Sikorski 26.10.09, 12:23 racheela napisała: > skoro ten naród wybrał już raz Kaczyńskiego.....to i jest w stanie wybrać > Ziobrę. Przykre. Chyba nie. Nawet ten naród czegoś się na własnych błędach na pewno nauczył. Odpowiedz Link Zgłoś
antypo-lityk Tusk minimalnie przed Cimoszewiczem, Sikorskim ... 26.10.09, 08:37 Cimoszewicz to po prostu dobrze przygotowany polityk, szczególnie w sprawach mięzynarodowych, a nie lewica. I mam nadzieję - czerpiąc z opinii jego otoczenia - człwiek honoru. Odpowiedz Link Zgłoś
sleeper_in_the_grass Sondaż - farsa 26.10.09, 09:06 Trochę absurdalny ten sondaż. Przecież pytanie "Kto ma mieć więcej władzy" inaczej stosuje się do premiera, a inaczej do praktycznie nie funkcjonującego ostatnio w polskiej polityce Ziobry, czy wiecznego outsidera Cimoszewicza. Ani to sondaż prezydencki, ani sondaż zaufania. Jednym słowem - marnowanie czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Sondaż - farsa 26.10.09, 09:33 sleeper_in_the_grass napisał: > Trochę absurdalny ten sondaż. ****************** masz rację, w poprzednich wyborach prezydenckich Donald miał wyższy słupek poparcia, i co, i rozpacz ... Odpowiedz Link Zgłoś
stach.pl Tusk - Promotor Oszustów 26.10.09, 09:10 Tusk Promotor Oszustów - po tym co się dzieje tylko ludzie bez wyobraźni mogą na niego głosować. Odpowiedz Link Zgłoś
stach.pl Re: Tusk - Promotor Oszustów 26.10.09, 09:18 Tusk - Promotor Oszustów wspierany przez Przestępczą Organizację. Już dość tego PO!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
arstxx Re: Tusk - Promotor Oszustów 26.10.09, 09:31 Kolego, na forum Szczecin za m.in. takie rozwinięcie tego skrótu, ludzie byli przesłuchiwani przez prokuraturę, z inicjatywy prezydenta tego miasta. Ot, takie nasze, lokalne zilustrowanie niedawnych słów pana Tuska o tym, iż za odmienne poglądy od władzy nie idzie się już do więzienia. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Ja w kwestii formalnej: 26.10.09, 12:27 arstxx napisał: > Kolego, na forum Szczecin za m.in. takie rozwinięcie tego skrótu, ludzie byli > przesłuchiwani przez prokuraturę, z inicjatywy prezydenta tego miasta. > > Ot, takie nasze, lokalne zilustrowanie niedawnych słów pana Tuska o tym, iż za > odmienne poglądy od władzy nie idzie się już do więzienia. A poszli? - Do więzienia, po tych przesłuchaniach...? Odpowiedz Link Zgłoś
arstxx Re: Ja w kwestii formalnej: 26.10.09, 15:54 Nie. Tego tylko by brakowało, nieprawdaż? Ale dziwi sama sytuacja, kiedy prezydent RP - 40. milionowego kraju, jest publicznie (w Internecie) i prokuratura odmawia wszczęcia śledztwa (vide: casus dzieci dodających komentarze pod fikcyjnym kontem Lecha Kaczyńskiego na pewnym popularnym portalu społecznościowym), a prezydent 400. tys. miasta czuje się obrażony inwektywami produkowanymi przez jakichś tam Internautów i angażuje do tego prokuraturę. Faktem jest, że w przypadku komentarzy, których autorzy "jeździli" po rodzinie owego włodarza, rzeczywiście można poczuć pewien niesmak, ale z drugiej strony: gdyby każdy polski polityk miał pójść drogą pana prezydenta miasta Szczecina i wyszukać na internetowych forach (onet, gazeta, wp, wszelkie portale lokalne itd.) nieprzychylne mu i obrażające go wpisy i zgłosić to stosownym organom, celem ścigania i karania autorów (w niektórych przypadkach de facto swoich przeciwników z innych partii, jak również pracowników instytucji mu podległych itp.), to czy to wciąż byłby normalny kraj? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Ja w kwestii formalnej: 27.10.09, 07:33 arstxx napisał: > Nie. > Tego tylko by brakowało, nieprawdaż? No to o co chodzi? Wybacz, ale dalszego ciągu wywodu (w stylu: "co by było, gdyby było, ale jednak tak nie było") komentować nie zamierzam, bo szkoda mi czasu na uprawianie "dyskusji jałowych". Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Tusk - Promotor Oszustów 26.10.09, 09:39 stach.pl napisał: > Tusk - Promotor Oszustów wspierany przez Przestępczą Organizację. > Już dość tego PO!!!! ******************* społeczeństwo składa się również z przestępców ... Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Tusk - Promotor Oszustów 26.10.09, 09:36 stach.pl napisał: > Tusk Promotor Oszustów - po tym co się dzieje tylko ludzie bez > wyobraźni mogą na niego głosować. **************** część zagłosuje, jak to w demokracji, jak w życiu ... Odpowiedz Link Zgłoś
j-agat Tusk minimalnie przed Cimoszewiczem, Sikorskim ... 26.10.09, 09:28 Wy,kłótliwi durnie na prawicy,doprowadzicie do tego,że władzę przejmie ponownie komunizm !!! Jacy my,Polacy jesteśmy głupi ????? Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Tusk minimalnie przed Cimoszewiczem, Sikorski 26.10.09, 09:44 j-agat napisał: > Wy,kłótliwi durnie na prawicy,doprowadzicie do tego,że władzę > przejmie ponownie komunizm !!! Jacy my,Polacy jesteśmy głupi ????? ****************** ale to ty używasz epitetów, to ty obrażasz innych, to ty jesteś kłótliwy ... Odpowiedz Link Zgłoś
ulther Nie wiem kto lepszy... 26.10.09, 09:28 ...ale prowadzenie polityki polegajacej na graniu na niajnizszych instynktach obywateli, szczucie ludzi na siebie, kultura polityczna "kregu podejrzanych" tozsama z wprowadzaniem atmosfery podejrzliwosci, zastraszenia, wiecznych rozliczen, budowanie na fundamencie negatywnych pojec z pewnoscia nie przyniesie Polsce nic dobrego. Trzeba dac ludziom nadzieje na rozwoj i konsekwentnie upraszczac przepisy, koncentrowac sie na rozwiazywaniu realnych problemow takich jak niedowlad administracji, niedoskonalosc prawa, zla infrastruktura itd. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Nie wiem kto lepszy... 26.10.09, 09:48 ulther napisał: > Nie wiem kto lepszy... *************** sam musisz zdecydować, ale będzie jeszcze kampania wyborcza, może ta coś ci podpowie ... Odpowiedz Link Zgłoś
ulther Re: Nie wiem kto lepszy... 26.10.09, 09:52 Z pewnoscia wiem na kogo nie bede glosowal;). 2 lata marnego rzadzenia to nazbyt wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
j-agat Tusk minimalnie przed Cimoszewiczem, Sikorskim ... 26.10.09, 09:39 Proponuję rzetelne porównanie: KTO WIĘCEJ ZROBIŁ DLA KRAJU ? Cimoszewicz czy Ziobro !!! Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Tusk minimalnie przed Cimoszewiczem, Sikorski 26.10.09, 09:50 j-agat napisał: > Proponuję rzetelne porównanie: KTO WIĘCEJ ZROBIŁ DLA KRAJU ? > Cimoszewicz czy Ziobro !!! ******************** przedstaw osiągnięcia jednego i drugiego, poczytamy ... Odpowiedz Link Zgłoś
kvakva Parytet 26.10.09, 10:57 Porównując Ziobrę do papieru toaletowego wychodzi, że to drugie jest bardziej potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
spoko-spoko O jaka grafike chodzi. 26.10.09, 15:24 "poza nasza grafika znalesli sie" Przepraszam ale nie widze w artykule zednej grafiki, nawet jesli przeoczylem to chyba powinna sie znalezc w dziale sztuka lub kultura. Poza tym kto to sa panowie Bronislaw Komorowsko i Ryszard Kalicz Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje Pytanie jest tak zadane, żeby zyskiwał PiSuar, a 26.10.09, 15:57 traciła Platforma. Wiadomo, że na PiS głosują ludzie o mentalności autorytarnej, gotowi przyznać rządzącym jeszcze więcej władzy. Ci w odpowiedzi na pytanie "kto powinien mieć więcej władzy" wymieniają oczywiście nazwiska swoich politycznych idoli. Dla wyborców PO, o wolnościowych poglądach, politycy mają władzy raczej za dużo niż za mało; dlatego na to samo pytanie odpowiadają "nikt". Ot i cała tajemnica sondaży robionych na zamówienie "Rzeczypospolitej". Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Tusk minimalnie przed Cimoszewiczem, Sikorskim ... 27.10.09, 11:37 Tu widzi się jakie upodobania i jaki stan rozeznania maja Polacy, Ziobro i Sikorski maja jeszcze w Polsce poparcie. Tja co tu powiedzieć żeby nie ubliżyć, ano ciemnogród. ----------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś