ajakzupa policyjne państwo Tuska 02.11.09, 11:22 To Tusk w przymierzu z Kaczyńskim przyczynił się do utworzenia CBA, to Tuska ma aż 9 tajnych służb do szpiegowania obywateli. Tusk utworzył państwo policyjne. Dobrze, że "GW" zaczyna Tuskowi choć troszkę patrzeć na ręce i odsłaniać przerażającą prawdę o jego państwie policyjnym. Aż strach pomyśleć, jak ohydna prawda się odsłoni, gdy "GW" bardziej będzie przyglądać się władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: policyjne państwo Tuska 02.11.09, 11:36 zastanów się co piszesz, bo takich głupot to moher nawet nie wypisuje (prawdziwy moher) Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: policyjne państwo Tuska 02.11.09, 11:54 Witam mędrca! Pokornie proszę, oświeć mnie i powiedz, kto rządzi od dwóch lat i kto utworzył CBA. Wiem - bo ty (w przeciwieństwie do mnie) się zastanawiasz - że mądrze odpowiesz na moje pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: policyjne państwo Tuska 02.11.09, 12:15 CBA powstało za czasów PiS i PO, kiedy PO było w opozycji. Gdyby wiedzieli, że będą takie nadużycia (olbrzymie koszta, naginanie zasad ujawniania wałków) to nie sądzę, żeby to poparli, a pis i tak chciała to powołać, bo jak nic tylko tym mogli się pochwalić. Ich wydatki, są tak wielkie, do ich efektywności, że szkoda gadać! Ja również witam mędrca ;) może zaczniesz pisać o faktach, a nie o aktach :) prowokacji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: policyjne państwo Tuska 02.11.09, 12:57 Mędrcze najwspanialszy! Fakt jest taki, że dwa lata rządzi Tusk. Jemu podlega CBA, Tusk za każde działanie tej i innych tajnych służb odpowiada. Czy są inne fakty? A może fakt jest taki, że Tusk nie wiedział przez dwa lata, co się dzieje w najtajniejszych służbach państwa? Oznaczałoby to tylko jedno, że Tusk jest głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: policyjne państwo Tuska 02.11.09, 13:23 > że dwa lata rządzi Tusk. Jemu podlega CBA, widzisz, nawet ty się gubisz młody mędrcze, bo jak chciał wywalić Kamińskiego na zbity pysk, to jarek i prezyden mieli inne zdanie, więc nie do końca rządzi Tusk, przynajmniej w CBA :) Pisz o faktach, nie o mitach! > Oznaczałoby to tylko jedno, że Tusk jest głupi. no racja, w tej kwestii się nie popisał, może dlatego, że nie chciał zamiatać wszystkich pisiaków pod dywan, tak jak robił czystki pis, po przejęciu władzy, na szczęście tylko na 2 lata :) Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: policyjne państwo Tuska 02.11.09, 13:34 Ja się gubię, człowieku! Gdzie się gubię? Kiedyż to Tusk chciał wylać Kamińskiego? Mieli inne zdanie? Kiedy? I czy to nie Tusk tak stworzył ustawę o CBA, że odwołanie jej szefa nie zależy tylko od premiera? Mądry był ten Tusk, taką ustawę tworząc. Moim zdaniem, durny. Zgadzam się z tobą, w CBA wszyscy są z PiS-u i dlatego nadal tam Kamiński pracuje i jakoś nie słyszałem, żeby innych pisiaków Tusk pozwalniał. Nie przeszkadza mu to? Dziwne. A może nie wszyscy z PiS-u, skoro ich nie wywala, choć ma doskonały pretekst. A może Kamiński już nie jest w CBA? Oświeć mnie, geniuszu. Oświeć, bo jak na razie to kopcisz, a nie rzucasz światła. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: policyjne państwo Tuska 02.11.09, 13:43 na pewno znasz to powiedzonko, które chyba jasno tłumaczy działania Tuska Nie rusz g.....a niech nie śmierdzi. Za co już pokutuje, bo takich naciąganych afer to ze świecą szukać! :) Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: policyjne państwo Tuska 02.11.09, 14:03 G...wnem, geniuszu, jest to, co zrobili Chlebowski i Drzewiecki. A Kamiński to osioł, tak samo jak i Tusk. Kiedy zaczęło śmierdzieć? Nie wtedy, gdy Kamiński powiedział Tuskowi, ale wtedy, gdy powiedział jeszcze innym. I to jest głupota Kamińskiego, za tę durnowaciznę - i słusznie - przestał być szefem CBA. Dopiero gdy powiedział innym, okazał się idiotą. Gdy o Chlebowskim powiedział tylko Tuskowi, wszystko było ok., Tusk nie miał żadnych zastrzeżeń. Gdyby Kamiński był mądry, to o Chlebowskim by powiedział tylko Tuskowi, wykazałby się lojalnością. Sprawa by nigdy nie ujrzała światła, a Kamiński by dostał order od Tuska. Jeśli to naciągana afera, to gratuluję! Dygnitarz państwowy Chlebowski obiecuje blokadę ustawy komuś, kto ma wyrok za korupcję, to nie jest afera? W jakżeż drobniejszej sprawie (Michnik nagrywa Rywina, Rywina, który nie jest dygnitarzem państwowym) powstaje komisja, pada rząd Millera i SLD idzie w rozsypkę. No, ale ja się nie zastanawiam, jak raczyłeś zauważyć, to ty geniusz i myśliciel. Ps. Jak jest z tymi faktami? Nadal Kamiński jest funkcjonariuszem Tuska, czy nie? Nadal pracuje w CBA, służbie policyjnej Tuska? O światło proszę, mędrcze. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: policyjne państwo Tuska 02.11.09, 14:10 > G...wnem, geniuszu, jest to, co zrobili Chlebowski i Drzewiecki. dokładnie, tak samo jak gosiewski i inni, jak zero, które teraz musi chować się za immunitetem PE :) > Gdyby Kamiński był mądry, to o Chlebowskim by powiedział tylko Tuskowi cieszę się, że to rozumiesz, bo inni mają nadal z tym problem. Ale idiotą się jest, lub nie jest :) > Ps. Jak jest z tymi faktami? stary, nie trafisz za nimi, jedna może brać kasę p[rzez 2 lata i nie zjawiać się w pracy itd.... grunt, że tam nie robi smrodów, choć po wierności pisiarni to ciężko stwierdzić! Pewnie dalej podkładają świnie, za grube miliony! Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: policyjne państwo Tuska 02.11.09, 15:04 Argument z Gosiewskim, Ziobrą? Co to ma do rzeczy? Czyżbyś sądził, że to moi idole? Otóż, racz wiedzieć, że PiS i PO dla mnie to jedno i to samo g...wno polityczne. Nawet smrodem się nie różnią. A piszę tak tu na forum nie od dziś. Idź i powiedz to Tuskowi, co piszesz: "Pewnie dalej podkładają świnie, za grube miliony". Może cię posłucha i ich wreszcie zwolni z CBA. Ale wątpię, czemu miałby karać swoich funkcjonariuszy? Dostali nauczkę: o swoich się nie informuje nikogo poza Tuskiem i będą już siedzieć cicho. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: policyjne państwo Tuska 02.11.09, 15:19 > Nawet smrodem się nie różnią. A piszę tak tu na forum nie od dziś. no dlamnie podobnie, tylko z jednym ale: nie pisiarni!!!!! Tego co oni nawywijali nijak nie da się ogarnąć i zrozumieć. PO - ma sporo braków, jednak wolę ich od pisiaków i lewaków! Zobaczymy, może wezmą się do roboty, bo jak na teraz to udają że pracują, a gryzą sie z pisiarnią, co już napawa mnie obrzydzeniem! > Może cię posłucha i ich wreszcie zwolni z CBA. A cierpliwości, nie wszytko naraz! :) Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: policyjne państwo Tuska 02.11.09, 16:17 Twoja rzecz, kogo i dlaczego popierasz. Nic mi do tego. Dla mnie zaś to jeden smród. Kamiński informuje Tuska o Chlebowskim i Drzewieckim. Tusk nic, nie wadzi mu ani Kamiński, ani Chlebowski, ani Drzewicki, ani lobbista karany za korupcję. Dopiero gdy Kamiński informuje innych, Tusk się wścieka, bo sprawa braku jego reakcji na to, robią kolesie, wyszła na jaw. Durny Kamiński, bo na co liczył, że Tusk ukarze swoich kolesi? Durny Tusk, bo na co liczy, że Kamiński będzie milczał? Ty sobie głosuj, na kogo chcesz, twoja wola i nic mi do niej. Ja jednak nie chcę, by premier chroniący kolesiów był moim premierem czy prezydentem. Oczywiście, Tusk wygra. Wygra, bo rzekomo lepszy od smrodu Kaczyńskiego? Dla mnie to taki sam smród polityczny. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszet Po co agent CBA zasadził się U Szwejka? 02.11.09, 11:25 CBA nie wykrywa korupcji a ją wywołuje. Ciekawe co oszukany przedsiębiorca przez CBA, który poniósł straty, może zrobić, żeby uzyskać odszkodowanie. Przecież przedsiębiorca szukający poważnego inwestora, który zamiast niego trafi na agenta CBA, ponosi straty choćby na czasie całej operacji, a wiadomo "time is money". Ja bym wystapił do sądu. Problem w tym, że nikt nie chce zadzierać ze słuzbami, bo mogą najuczciwszego wrobić w takie kłopoty, że się nie pozbiera. Ale to "państwo służb" które wprowadził PiS, jest mało sympatyczne i niebezpieczne dla obywatela. Odpowiedz Link Zgłoś
cli-ff Jak u Szwejka 02.11.09, 11:35 Za premiera Tuska, kradnij, jedz, pij - i nie drażnij Ruska. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzman1979 Po co agent CBA zasadził się U Szwejka? 02.11.09, 11:37 "A szef Biura obmyślał pokerową rozgrywkę z "Miro" i "Zbychem" w tle." GW przebiła Volklicher Beobachter ... Maleszka wam to pisał ? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Po co agent CBA zasadził się U Szwejka? 02.11.09, 11:48 maleszków jak mróweków w CBA. Same lizusy i sprzedawczyki! :D Odpowiedz Link Zgłoś
gorolka_ze_slaska_2009 garśc informacji 02.11.09, 11:42 "jej firma w 1998 r. uzyskała prawo użytkowania wieczystego działki na 29 lat" "Działka przy Bagateli ma zabagnioną historię. Streszcza ją komunikat rzecznika rządu ze stycznia 2005 r. Wtedy po kontroli ABW na polecenie premiera ustalono, że "zabiegi inwestora prywatnego zmierzające do uzyskania dzierżawy tej działki podjęte były z naruszeniem prawa". "Zaniedbana działka przy Bagateli sąsiaduje z kancelarią premiera. Kilka lat temu jej wartość szacowano na ok. 6 mln dol. Należy do skarbu państwa, zarządza nią Centrum Obsługi Kancelarii Prezesa Rady Ministrów, a użytkuje... CBA!" " Zaczęłam szukać osoby, która pomoże mi uregulować stan prawny pod tę inwestycję - mówi M.S." Mje pytanie: To kto dzierżawi tę działkę i na czym polegał deal pani M.? na przejeciu działki, którą obecnie zarządza KPRM? I do tego był potrzebny J.K.? Wygrzebanie tych informacji z gęsto polanego sosem drogich samochodów i znanych restauracji tekstu wymaga nieco wysilku, ale taki obraz wskazuje, że to nie CBA, ale kombinujący przy atrakcyjnej działce mogą mieć wiele do zarzucenia... czego najlepszym dowodem informacja z prokuratury, że zarzuty zostaną przedstawione... No, ale czytajacym żal "zaradnego" przedsiębiorcy i łatwo jest potępiać agentów rozbijających się po Warszawie wozami, na które stać niewielu z nas... A myślenie i czytanie ze zrozumieniem nie boli, zapewniam... Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.pati Po co agent CBA zasadził się U Szwejka? 02.11.09, 11:51 Organ propagandowy PO czyli Gazeta BARDZO Wybiórcza zrobi wszystko, żeby ich pijar przynajmniej po części zdjął niekorzystne, ale prawdziwe odium ze swojej partii. Szkód narobił już Michnik podczas jego bratania się z komuchami POdczas Okrągłego Stołu. Później jeszcze więcej kiedy w imieniu POLAKÓW wybaczał POlitycznym zbrodniarzom z PRL, późniejszym swoim przyjaciołom. Teraz nie musi się już afiszować. Ma od tego swoich cyngli takich jak Pacewicz, Stasiak, Kublik, Wroński, Kurski. młodzi, którzy chcą zaistnieć w pierwszej kolejności muszą przypodobać się jąkatemu, nie ważne czy pisząc prawdę, czy też nie. Tak też jest z autorem tych wypocin. Takich szkodników Polski jacy są w Wybiórczej szukać ze świecą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
telesfor_szuwarek Nie dajcie robić z siebie frajerów 02.11.09, 11:56 Dlaczego tak łatwo robić z ludzi frajerów, którzy uważają, że całkiem normalne akcje CBA to nie wiadomo jakie czyste zło prowokacji? Tutaj dla porównania w USA (nikt tam nie pieje, że FBI robi coś źle, wręcz przeciwnie za takie akcje agenci są nagradzani): www.dziennik.pl/swiat/article461195/Naukowiec_NASA_chcial_byc_izraelskim_szpiegiem.html Proponuję zwrócić uwagę, że akcję zaczęto na podstawie plotek, podstawiony agent namawiał do współpracy, a naukowiec tylko "chciał". Amerykański naukowiec, który pracował dla NASA, Pentagonu, a także Białego Domu został zatrzymany w USA za próbę szpiegostwa, gdy rozważał podjęcie pracy na rzecz wywiadu Izraela. Z 52-letnim naukowcem skontaktował się oficer FBI podający się za agenta izraelskiego wywiadu, któremu podejrzany obiecał dostarczenie poufnych informacji dotyczących obronności USA. Posiadający tytuł doktora astronomii prestiżowego uniwersytetu MIT z Massachusetts, podejrzany o szpiegostwo naukowiec pracował dla Białego Domu w latach 1989-1990, następnie w ministerstwie energetyki (1990-1999), gdzie posiadał specjalną autoryzację zezwalającą mu na dostęp do najtajniejszych informacji, m.in. dotyczących broni nuklearnej. Podejrzany założył później organizację "non-profit", dzięki której mógł w latach 2000-2006 uczestniczyć w "wielu porozumieniach z rządem amerykańskim dotyczących zaawansowanych technologii"."Między 1989 a 2006 rokiem miał dostęp do informacji poufnych i ściśle tajnych oraz regularny dostęp do utajnionych dokumentów dotyczących obronności" USA. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Nie dajcie robić z siebie frajerów 02.11.09, 12:11 no widzisz, bo CBA robiła inaczej, to ona udawała obcy wywiad, i tak długo mąciła w głowach swoich "ofiar" że robiły to co CBA chciało - to coś na wzór przesłuchania ;) pocierpi, to się przyzna/sprzeda! Odpowiedz Link Zgłoś
arturk17 Kolejny artykuła na zamówienie służ PR premiera 02.11.09, 11:56 Trzeba tak zmanipulować opinię publiczną, żeby odwrócić kota ogonem. Od kiedy ujawnianie przestępstw jest zamachem na władzę? PS. Czytając wiele postów widać, że udało się w łatwy sposób zmanipulować opinią wielu czytelników GW Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Manipulant walczący z manipulacją. 02.11.09, 12:18 > Trzeba tak zmanipulować opinię publiczną, żeby odwrócić kota > ogonem. > Od kiedy ujawnianie przestępstw jest zamachem na władzę? No własnie typowa manipulacja. A od kiedy zamach na władzę nazywa się "ujawnianiem przestępstwa"? > PS. > Czytając wiele postów widać, że udało się w łatwy sposób > zmanipulować opinią wielu czytelników GW Widać że PiSowi NIE udało się zmanipulować wielu czytelników GW. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Manipulant walczący z manipulacją. 02.11.09, 12:38 > Widać że PiSowi NIE udało się zmanipulować wielu czytelników GW. siedzą tutaj, bo na trwam, rzepie i ND jest tylko lizanie się po fiiiutach. A to chyba już ich znudziło, ile można przytakiwać kolegom?! :D Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 Kłamczyński z Kłamińskim chcieli odbudować PRL 02.11.09, 11:57 Tak to często bywa - walczyli z tamtym systemem, a potajemnie się w nim kochali... Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 Jeszcze jedna analogia 02.11.09, 12:03 To trochę tak, jak z niektórymi homoseksualistami, którzy boją się sami przed sobą przyzanć do swoich preferencji, wstępują do prawicowych partii i wypowiadają wojny "pedałom"... Kaczyński jest przesiąkniety PRLem i nie zna innych metod działania, niż ubeckie. Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Po co agent CBA zasadził się U Szwejka? 02.11.09, 12:03 CBA to U Kalicha powinno się zasadzać. Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Po co agent CBA zasadził się U Szwejka? 02.11.09, 12:06 Gowniazeria zabawia sie w Bonda - za pieniadze podatnikow. Czy z tego kraju juz wszyscy dorosli wyjechali? Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka_na_cyfrowym_kontynencie Piękny temat na Dzień Zaduszny 02.11.09, 12:13 Piękny temat na Dzień Zaduszny. Inne gazety donoszą o Voglu i zagranicznych kontach polityków. Ze świecą szukać szacunku polskojęzycznych mediów dla polskiej tradycji. Odpowiedz Link Zgłoś
hryniewicki Po co agent CBA zasadził się U Szwejka? 02.11.09, 12:19 To właśnie są "świńskie ryje" NSZZ Solidarność-nie mające nic wspólnego z solidarnością.SOLIDARNOŚĆ=LW+MK+inni są to tylko nieuki i karierowicze,przypomnijmy lata 80-siąte u.wieku kto zapisywał się do ich "bojówek" same męty społeczne,które póżniej były pod ich parasolem... Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka_na_cyfrowym_kontynencie Nadziana Małgośka 02.11.09, 12:24 Ciekawe, skąd ta Małgośka miała 6 mln? Urząd Skarbowy się tym nie zainteresował. Najbardziej to mnie bawi wściekłość dziennikarzy GW, że CBA ma jakieś lepsze „fury”. A pracownicy Agory jeżdżą syrenką. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-888 Po co agent CBA zasadził się U Szwejka? 02.11.09, 12:25 CBA jak widac ma duzo do zrobienia. Zycze sukcesow !! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr110660 Mam konkretnie pytanie, czy Tusk opłaca abonament 02.11.09, 12:30 radiowo telewizyjny. Proszę o uczciwą i rzeczową odpowiedź. Preferowana jest odpowiedź tak, nie, ewentualnie zawierająca informacje typu, płaci, ale 35%, lub placił, ale od 10.01.2008 r. nie płaci, bądź płaci jego żona, on nie płaci, itd., bez nawiązywania w odpowiedzi do PIS, Kaczyńskiego, Kościoła, Kamińskiego, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
amg53 Re: Mam konkretnie pytanie, czy Tusk opłaca abona 02.11.09, 12:33 szewca nie ma i nie będzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Mam konkretnie pytanie, czy Tusk opłaca abona 02.11.09, 12:57 nie ma nakazu, to tak kolejne martwe prawo ;) Płacisz z chęci/poczucia obowiązku! :) Nie wiem coś się tak czepił tego abonamentu? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr110660 Pamiętajcie, prawda Was wyzwoli a 02.11.09, 12:36 wszystko, co opiera się na fałszu i obłudzie, jest tymczasowe - nigdy nie stworzy trwałych wartości. Kłamstwo zaś odbiera wolność i godność kłamcy. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com A po co pani Małgorzata S. szukała strategicznego 02.11.09, 12:56 inwestora na działkę która obciązona była już innym wielkim skandalem z budową "szpiegowca"? Jesli wtedy dzialała w dobrej wierze to teraz zamiast wchodzić w szemrane interesy powinna rozwiązać umowę z państwem... dochodzić odszkodowania lub wskazania innej działki. Nie wiem skąd u was droga gazeto taka gorliwośc w obronie tych którzy skorzy są do lewych interesów? Wydaje mi się, że tak opiniotwórcze medium jakim jest GW powinno stać zawsze po stronie prawa i przezwoitości. Odpowiedz Link Zgłoś
kruk51 Po co agent CBA zasadził się U Szwejka? 02.11.09, 12:58 W sytuacji jaka jest, Premier nie ma innego wyjścia tylko zdelegalizo wać CBA. Agentów aresztować i dowieść dla kogo właściwie CBA pracuje. Bo z tego co widać, agentura CBA nie pracuje na rzecz rządu i narodu. Działanie CBA jak się okazuje za pieniądze podatnika jest wrogo ustosunkowane do rządu i narodu. Czyli rebelia. Jeżeli Pan Premier nie zadziała szybko i sprawnie może się liczyć z przewrotem politycznym na który się zanosi. Nie długo będzie za późno ! Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Po co agent CBA zasadził się U Szwejka? 02.11.09, 13:06 eeee, są zbyt tępi na przewrót - jak nic coś wycieknie przed końcem operacji, i doooopa! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Po co agent CBA zasadził się U Szwejka? 02.11.09, 13:07 kruk51 napisał: > W sytuacji jaka jest, Premier nie ma innego wyjścia tylko zdelegalizo > wać CBA. Agentów aresztować i dowieść dla kogo właściwie CBA pracuje. > Bo z tego co widać, agentura CBA nie pracuje na rzecz rządu i narodu. > Działanie CBA jak się okazuje za pieniądze podatnika jest wrogo ustosunkowane > do rządu i narodu. Czyli rebelia. Jeżeli Pan Premier nie > zadziała szybko i sprawnie może się liczyć z przewrotem politycznym > na który się zanosi. Nie długo będzie za późno ! Wybacz, ale bredzisz jak Grześ w gorączce. Ta działka już raz była przedmiotem szemranych interesów. Z narażeniem na szwank bezpieczeństwa państwa zostały wydane pozwolenia na budowę jak to prasa okresliła biurowca szpiegowca. Dziwię się, ze tej pani czy jej firmie nie zostało cofniete użyczenie działki. Właściciwie to to powinien dziennikarz wyjaśnić... dlaczego jeszcze jacyś prywatni inwestorzy szukają tam szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Bredzenie jest zaraźliwe. 02.11.09, 13:39 sawa.com napisała: > Wybacz, ale bredzisz jak Grześ w gorączce. > > Ta działka już raz była przedmiotem szemranych interesów. Z narażeniem na szwan > k > bezpieczeństwa państwa zostały wydane pozwolenia na budowę jak to prasa > okresliła biurowca szpiegowca. Dziwię się, ze tej pani czy jej firmie nie > zostało cofniete użyczenie działki. Właściciwie to to powinien dziennikarz > wyjaśnić... dlaczego jeszcze jacyś prywatni inwestorzy szukają tam szczęścia. > > No masz absolutną rację. Próba zbudowania budynku na działce w centrum miasta jest z założenia szemranym interesem a jak próbuje to jeszcze zrobić "jakiś prywatny inwestor" to wręcz skandal i Państwo powinno z tym zrobić porządek absolutnie. PRL w czystej postaci. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Nie na każdej działce mozna budować 02.11.09, 15:00 iq-ok napisał: > No masz absolutną rację. Próba zbudowania budynku na działce w > centrum miasta jest z założenia szemranym interesem a jak próbuje to > jeszcze zrobić "jakiś prywatny inwestor" to wręcz skandal i Państwo > powinno z tym zrobić porządek absolutnie. > > PRL w czystej postaci. Konkretnie chodzi mi o to, że autor napasci na CBA nie fatyguje się wyjaśnić dlaczego działka ma zabagnioną historię. Wspomina tylko mimochodem: "Działka przy Bagateli ma zabagnioną historię. Streszcza ją komunikat rzecznika rządu ze stycznia 2005 r. Wtedy po kontroli ABW na polecenie premiera ustalono, że "zabiegi inwestora prywatnego zmierzające do uzyskania dzierżawy tej działki podjęte były z naruszeniem prawa". Dziwne bylby, zeby CBA nie zwrócił na to uwagi. A poza tym... Uważam, że zupelnie naturalne jest pozostawianie otwartych przestrzeni w miastach a w dzielnicy rządowej szczególnie to powinno byc respektowane. Spójrz jakie wolne przestrzenie są wokół amerykańskiego Białego Domu! Tam nikomu nie przyjdzie do głowy wystawiać w bliskim sąsiedzctwie obiektów nadających sie na "szpiegowce" Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Re: Nie na każdej działce mozna budować 02.11.09, 15:32 sawa.com napisała: > Konkretnie chodzi mi o to, że autor napasci na CBA nie fatyguje się wyjaśnić > dlaczego działka ma zabagnioną historię. Wspomina tylko mimochodem: > "Działka przy Bagateli ma zabagnioną historię. Streszcza ją komunikat rzecznika > rządu ze stycznia 2005 r. Wtedy po kontroli ABW na polecenie premiera ustalono, > że "zabiegi inwestora prywatnego zmierzające do uzyskania dzierżawy tej działki > podjęte były z naruszeniem prawa". Na mój gust od tego czy prawo zostało naruszone czy nie to sa sądy a nie ABW. Znasz jakiś wyrok sadu w tej sprawie bo ja nie? A opowieści o "zabagnionej historii" to beletrystyka. > Dziwne bylby, zeby CBA nie zwrócił na to uwagi. A poza tym... > Wcale nie byłoby dziwne zwłaszcza , że było to kontrolowane przez inna agencję. Dziwne to jest dopiero to, że CBA w ogóle tym sie zajęła i to znów na zasadzie prowokacji. Jakież to tym razem wiarygodne przesłanki świadczące o zamiarze popełnienia przestępstwa legły u podstaw i czy rzeczywiście nie była to prowokacja czynna? Co do reszty. Mogę się zgodzić, że być może ktoś podjął w 98 roku błędną decyzję o dzierżawie i być moze trzeba ją cofnąć ale w sposób cywilizowany z poszanowaniem interesów obu stron a nie nasyałając na przedsiebiorcę CBA. Nie mogę natomiast zgodzić sie z językiem jakim sprawę opisujesz. Sformułowania "szemrany interes" , "zabagniona sytuacja prawna" nie poparte w istocie żadną wiedzą a jedynie domysłami to retoryka rodem z PRLu. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekll Re: Po co agent CBA zasadził się U Szwejka? 02.11.09, 13:16 Wybacz, ale bredzisz jak Grześ w gorączce. :) Ktoś trafnie Cię podsumował. Działanie CBA jest wrogo ustosunkowane do rządu (Np. do Mira) i do narodu (np. do Sobiesiaka) oraz do przedstawicieli narodu w Sejmie np. Zbycha. Bardzo wrogo. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekll Po co agent CBA zasadził się U Szwejka? 02.11.09, 13:12 U Szwejka? Ano, blisko siedziby ABC, a przeca Donaldon mówił o "Tanim Państwie". A i Szwejk tani. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis Polska to jakis paranoidalny kraj..... 02.11.09, 14:06 a moze sie myle? Chyba, nie.... Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah maciekll napisał: 02.11.09, 15:20 a przeca Donaldon mówił o "Tanim Państwie". O TANIM PANSTWIE mowil Kaczynski jak juz i wlasnie potrzebuje 1,6 miliona na rok to znaczy okolo 3,500 zl na glowe kazdego obywatela PL,,od dziecka po starca,, i co ma Donald do akcji CBA,,,uwazasz ze ich namawial zeby hakow na niego szukali ??powalilo Cie? Odpowiedz Link Zgłoś
bmk_bajka2 Po co agent CBA zasadził się U Szwejka? 02.11.09, 15:09 CBA ....dolce vita... taaaaka kasa, w głowie się kręci, wydają takie miliony, żeby chociaż się to opłaciło, nie tylko agentom, bo to , że im się opłaca to fakt ale nam szarakom wpylającym kaszankę gdy oni dają w knajpie napiwki po 800zl, fuj, fuj, smród a nie tajna służba........... a co jeszcze się dowiemy albo nie...? Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Moze nadszedl czas,, 02.11.09, 15:15 Zapytac i rozliczyc z wydatkow na akcjie kaminskiego i korzysci jakie przyniosly??? to bedzie A F E R A !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pasjonatx Po co agent CBA zasadził się U Szwejka? 02.11.09, 15:41 I gdzie ci wielcy analitycy z CBA. Przypomina to raczej na rozpaczliwe szukanie skrawka byle jakiej informacji o czymkolwiek,by się tego uczepić. Ale pewnie i tak sowite nagrody sobie wypłacili za wszelakie tego typu akcje. Oj mnóstwo pracy ma nowy szef. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Nie mam 02.11.09, 17:00 Gdyby Gosiewski paktował z lobbystą ukaranym za korupcję, gdyby mu obiecywał zablokowanie niekorzystnej dlań ustawy, "GW" dzień w dzień po kilka artykułów by pisała na temat ohydnego Gosiewskiego. I Gdyby Kaczyński dowiedział się od szefa CBA, że jego koleś Gosiewski paktuje z lobbystą, a jednak nie reagował, "GW" dzień w dzień by pisała o niszczeniu demokracji. Skoro jednak ohydnie postępuje nie Gosiewski, a Chlebowski, "GW" pisze laurkę Chlebowskiemu. Nazywam rzecz po imieniu, zepsienie dziennikarstwa równe zepsieniu w PRL. PO i PiS to taki sam smród polityczny. "GW" jednak smród PO czyni wonią jaśminu. To ohyda. Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa redaktor zawsze na posterunku 02.11.09, 17:01 znowu kolejne insynuacje, przypuszczenia i obrona przyłapanego na braniu to już norma w GW. "Zapewne", "prawdopodobnie", "być może" i co jeszcze redaktor napisze? Ale jak widać na forumowych wyborców PO wystarczy taki skecz. Grunt to zbudować opowiadanie na insynuacyjnych przypuszczeniach i domysłach, a potem pytać czemu to miało służyć. Sowiecka propaganda nic więcej. Normalny czytelnik nie nabierze się na tą bajeczkę i żałosną próbę wybielania. Odpowiedz Link Zgłoś