swiblowo 23.11.09, 16:33 Jesliby taki pomysl sprawdzil sie w zyciu, byloby pieknie. Niestety czesto to, co podsuniete i podpisane jako "warunek" nie oznacza dobrowolne i powoduje, ze caly pomysl bierze "w leb". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eva15 Niemcy: kontrakty integracyjne dla imigrantów 23.11.09, 16:35 "- Każdy, kto chce tu na stałe mieszkać i pracować, musi powiedzieć "tak" naszemu państwu. Z tym wiąże się opanowanie języka niemieckiego, ale też gotowość do udziału w życiu społecznym - powiedziała Boehmer." No to calcinus wyleci i pewnie nawet nie zrozumie, gdy mu podziękują. Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Du eva15, hast du ein Problem mit meiner Sprache? 23.11.09, 19:21 Sag mal du Fotze, was weiss du über meine Integrtion oder mein soziales Leben? Dass du von der Sozialhilfe lebst, ohne die deutsche Sprache zu beherrschen bedeutet nicht, dass andere Imigranten aus Polen auch so ein scheiss Leben führen, du dreckige Sau. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Du eva15, hast du ein Problem mit meiner Spra 23.11.09, 19:33 Halt die Schnauze, Calcinus. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Du eva15, hast du ein Problem mit meiner Spra 23.11.09, 19:43 jankowski1960 napisał: > Halt die Schnauze, Calcinus. *********** Właśnie się dziwię, ze wielu tu forumowych trolli jest tolerowana na forum przez właściciela forum jak i moderatora, są oni wynajęci do trolowania jak i nagminnego ubliżania innym, czego można się tu domyślić czyim interesom i w jakim celom to służy? Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: Du eva15, hast du ein Problem mit meiner Spra 23.11.09, 19:48 "nie-tak" jak zwykle uzywasz slow, ktorych znaczenia nie rozumiesz. Poczytaj sobie w slowniku co potocznie oznacza slowo "troll". A co do wyzywania to o co ci chodzi? Przychodzisz na to forum wylacznie po to, zeby pluc na Polaków i na Polske. A ty jaknowski sam zamknij morde a jesli znalazles jakies bledy to napisz z laski swojej jakie? ________________________________________ W Moskwie bylem tylko raz. Cóż, jest jak wszędzie, Rosjanka pod każdą latarnią. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Du eva15, hast du ein Problem mit meiner Spra 23.11.09, 19:50 Dokładnie. Żadnych innych treści w wypowiedziach tej mendy nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
lexus_400 Bravo Deutchland! 23.11.09, 19:57 Holandia juz wyszla na tzw. "integracji" palantow z calego swiata jak Zablocki na mydle ... pozno dla Niemcow, ale zawsze to lepiej pozno niz wcale! Odpowiedz Link Zgłoś
alatien Bravo Holland! 23.11.09, 21:30 Holandia akurat w imigrantow duzo inwstuje, i zaczyna to sie sprawdzac. Mlode pokolenia imigrantow sa o niebo lepiej zintegrowane w NL niz np we Francji czy w DE. Integracji nie da sie przeprowadzic na sile w krotkim okresie. Trzeba lat pracy, i tak zwanej "miekkiej sily" (soft power). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Soft power i hard bombers!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.11.09, 22:17 Soft power i hard bombers!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! alatien napisał: > Holandia akurat w imigrantow duzo inwstuje, i zaczyna to sie > sprawdzac. Mlode pokolenia imigrantow sa o niebo lepiej zintegrowane > w NL niz np we Francji czy w DE. > > Integracji nie da sie przeprowadzic na sile w krotkim okresie. Trzeba > lat pracy, i tak zwanej "miekkiej sily" (soft power). > > Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
islaminfo Holandia - skąd te pomysły? 23.11.09, 23:44 Do integracji poza jakąkolwiek power potrzeba woli samych integrowanych, bez niej ani soft ani hard power się nie sprawdzi. A i skąd te dane, że muzułmanie w Holandii są "o niebo" lepiej zintegrowani niż w Niemczech? Może oznaką tego jest to ,że mają muzułmanina burmistrza Rotterdamu, którego kuzyn dostał coś około 100 dni za wspieranie terroryzmu (dość łagodna kara)? A może ostrzeżenia koordynatora ds. terroryzmu przed wzrastającą aktywnością Hizb ut-Tahrir? A może przypadki atakowania przez Marokańczyków ekipy telewizyjnej? Czy opisywane przez homoseksualistę Bruce'a Bawera zwyczaje bicia gejów Holandii przez muzułmańskich wyrostków? Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Du eva15, hast du ein Problem mit meiner Spra 23.11.09, 20:05 Moderatorze kiedy calcinus i jemu podobni zostaną wyrzuceni z forum za ubliżanie innym, czyżby nie naruszało to etykiety forum? Może się mylę, może jest te forum po to by okładać się wyzwiskami, tak jak tu ci osobnicy praktykują za tolerancja i wiedzą moderatora. --------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: Du eva15, hast du ein Problem mit meiner Spra 23.11.09, 20:09 Wtedy, kiedy i ty zostaniesz wyrzucona za rasistowskie wypowiedzi o Polakach oraz za obelgi, ktorymi obrzucasz tutaj wszystkich ktorzy maja inne zdanie niz ty. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Du eva15, hast du ein Problem mit meiner Spra 23.11.09, 20:20 calcinus napisał: > Wtedy, kiedy i ty zostaniesz wyrzucona za rasistowskie wypowiedzi o Polakach > oraz za obelgi, ktorymi obrzucasz tutaj wszystkich ktorzy maja inne zdanie niz > ty. ********** Rzeczywiście wykazujesz tu pewna kulturę która jest europejczykom obca, właśnie o niej dyskutujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: Du eva15, hast du ein Problem mit meiner Spra 23.11.09, 20:29 Nie mowi sie "wykazujesz". Jak sie juz produkujesz na polskim forum to sie naucz jezyka polskiego. To co tutaj "wykazuje" :) nie jest zadnym pokazem kultury tylko reakcja na wasze chamstwo, dziesiatki razy mnie tutaj bez powodu wyzywalas, nie oczekuj w takim razie kulturalnej ze mna dyskusji, tym bardziej ze kiedy juz taka dyskusje probuje z toba podjac, albo uciekasz albo mnie wyzywasz. Pamietasz nasza "dyskusje" o sukcesach Volkwagena? Zapomnialas juz jak mnie wyzywalas, bo smialem stwierdzic ze VW nie jest jednak najlepszym pojazdem na swiecie? Malo ze mnie, wszystkich Polakow obrazilas przy tej okazji, czego oczekujesz w zamian? Aktion gleich Reaktion - juz Newton o tym wiedzial (taki fizyk dawno temu). Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Otyła antypolska histeryczko 23.11.09, 22:20 Co tam znowu bełkoczesz o jutubie, dziwolągu z nadwagą? Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 eva15, hast du ein Problem mit meiner Spra 26.11.09, 11:56 Jest 5 bledow. Formy prawidlowe podalem w nawiasach. Po tzw. umlautach piszem ß - nie ss, no chyba ze jestes Szwajcarem:) (Nie myl z pracownikiem hotelu).Formy wulgarne usunalem. "Sag mal du F..., was weiss (weißt - tu nawet 2 bledy w jednym slowie) du über meine Integrtion oder mein soziales Leben? Dass du von der Sozialhilfe lebst, ohne die deutsche Sprache zu beherrschen bedeutet nicht, dass andere Imigranten (Immigranten) aus Polen auch so ein scheiss Leben (Scheißleben- tu tez 2 beldy) führen, du dreckige S..." Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Czy płaci się świniom za tarzanie się w błocie?Nie 23.11.09, 20:15 nie-tak napisała: > Właśnie się dziwię, ze wielu tu forumowych trolli jest tolerowana na forum przez właściciela forum jak i moderatora, są oni wynajęci do trolowania jak i nagminnego ubliżania innym Na to wygląda chwilami, tyle, że to wszystko jest za darmo. Na pewno nikt takim typom nie płaci. Bo i poco? Oni to robią dla przyjemności - lubią się tarzać we własnym łajnie. To można wykorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: Czy płaci się świniom za tarzanie się w błoci 23.11.09, 20:23 A czego wy sie spodziewacie, plując tutaj codziennie na Polske i Polakow oraz obrzucając obelgami tych, ktorzy maja inne zdanie niz wy? Ze wam tu wszyscu ladnie za to podziekujemy? Mam tu wrzucic pare linkow gdzie mnie obrzucasz na forum inwektywami tylko dlatego, iz zadalem pytania na ktore nie znalas odpowiedzi? :) Te "dyskusje" takze TY sprowokowalas, wyrazajac sie o mnie pogardliwie, teraz placzesz ze ktos cie odplaca pieknym za nadobne? Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Czy płaci się świniom za tarzanie się w błoci 23.11.09, 20:38 calcinus napisał: > A czego wy sie spodziewacie, plując tutaj codziennie na Polske i Polakow oraz > obrzucając obelgami tych, ktorzy maja inne zdanie niz wy? Ze wam tu wszyscu > ladnie za to podziekujemy? Mam tu wrzucic pare linkow gdzie mnie obrzucasz na > forum inwektywami tylko dlatego, iz zadalem pytania na ktore nie znalas > odpowiedzi? :) Te "dyskusje" takze TY sprowokowalas, wyrazajac sie o mnie > pogardliwie, teraz placzesz ze ktos cie odplaca pieknym za nadobne? ******************************** Ano mamy śpiewać na twoja nutę a nie wytykać wady jak i głupotę do kwadratu. Nie jesteś godny z twoim zachowaniem by rozpoczynać z taba dyskusje --------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: Czy płaci się świniom za tarzanie się w błoci 23.11.09, 20:43 "Dyskusje"? Jak zawsze uzywasz slow ktorych znaczenia nie rozumiesz. To co tutaj sie wlasnie odbywa nie ma nic wspolnego z dyskusja, to zwyczajna prostacka pyskowka, przyznaje. Zostalem bez powodu obrazony i zareagowalem, to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Czy płaci się świniom za tarzanie się w błoci 23.11.09, 20:54 calcinus napisał: > "Dyskusje"? Jak zawsze uzywasz slow ktorych znaczenia nie rozumiesz. To co tuta > j > sie wlasnie odbywa nie ma nic wspolnego z dyskusja, to zwyczajna prostacka > pyskowka, przyznaje. Zostalem bez powodu obrazony i zareagowalem, to wszystko. *********** Nie tłumacz się teraz z nieczystego sumienia, przynajmniej ono cie teraz gryzie bo wiesz dobrze co zrobiłeś. -------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: Czy płaci się świniom za tarzanie się w błoci 23.11.09, 21:07 Oj, tak mnie gryzie sumienie ze nie zasne chyba dzisiaj. Przeciez wszystko zaczelo sie od posta evy15 w ktorym mnie zupelnie bez powodu obrazila, bez tego nie byloby tej smiesznej "dyskusji". To przeciez proste: nie obrazaj to nikt nie bedzie ciebie obrazal. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Czy płaci się świniom za tarzanie się w błoci 23.11.09, 21:25 Gdzie cie obraziła, była to obraza czy stwierdzenie rzeczywistości? ----------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: Czy płaci się świniom za tarzanie się w błoci 23.11.09, 22:05 To nie moglo byc "stwierdzenie rzeczywistosci" poniewaz odnosilo sie do czasu przyszlego, bylo to stwierdzenie czysto hipotetyczne wiec z definicji nie majace nic wspolnego z rzeczywistoscia. I tak, to byla obraza, zlosliwa obraza. Od klika juz chyba lat eva15 sugeruje mi, ze mieszkajac w Niemczech zyje z pomocy socjalnej, nie znam jezyka i temu podobne zlosliwosci. Ja przestalem juz tlumaczyc co ja robie w Niemczech ale jesli mnie zlosliwie obraza to reaguje, a Ty co bys zrobila jakby cie ktos na forum obrazil? Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Czy płaci się świniom za tarzanie się w błoci 23.11.09, 22:15 calcinus napisał: > To nie moglo byc "stwierdzenie rzeczywistosci" poniewaz odnosilo sie do czasu > przyszlego, bylo to stwierdzenie czysto hipotetyczne wiec z definicji nie majac > e > nic wspolnego z rzeczywistoscia. > > I tak, to byla obraza, zlosliwa obraza. Od klika juz chyba lat eva15 sugeruje > mi, ze mieszkajac w Niemczech zyje z pomocy socjalnej, nie znam jezyka i temu > podobne zlosliwosci. Ja przestalem juz tlumaczyc co ja robie w Niemczech ale > jesli mnie zlosliwie obraza to reaguje, a Ty co bys zrobila jakby cie ktos na > forum obrazil? ********************************** calcinus, biedaku ty nawet nie rozumiesz co ktoś do ciebie pisze a o twojej bujnej wyobraźni którą zarzucasz innym (zobacz co piszesz na gorze) nie ma co tu pisać? Nie dorosłeś jeszcze do życia w Niemczech, taka jest prawda. ------------------------------------------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo njet-da z puśkiem 23.11.09, 22:24 poczytaj z puśkiem na dobranoc de.rajan, włącz jutuba i przestań już bełkotać, niezborna tłuściocho. Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: Czy płaci się świniom za tarzanie się w błoci 23.11.09, 22:28 bełkot jakis, ty nie umiesz poprawnie sforulowac wlasnych mysli, z kim ja tutaj w ogole dyskutuje, przeciez ty mi nigdy normalnie nie odpowiedialas na zadne pytanie. "nie dorosles do mieszkania w Niemczech" LOL kto to w ogole pisze takie rzeczy. Kobieto zrozum sie tutaj kompromitujesz na tym forum: nie rozumiesz o czym w ogole jest dyskusja, nie potrafisz formulowac mysli, nie potrafisz sklecic zadnej czytelnej wypowiedzi - ba, ty nie potrafisz zdania sklecic - wiedze masz na poziomie babki ze wsi (nie odrozniasz antybiotyku od szczepionki a wirusa od bakterii) kulture osobista jeszcze nizej, mentalnosc prostej nastolatki, ktora na kazdego kto wiec wiecej lub mysli inaczej niz ty reagujesz bezmyslna agresja. Te twoje wypowiedzi o Polakach palajacych nienawiscia do Niemcow bo Niemcy jezdza Volkswagenami na ktore Polakow nigdy nie bedzie stac :))) Juz przemilcze twoj rasizm i zwierzecy antypolonizm. Jedno co mnie dziwi to to, ze jaka ta eva15 jest taka jest ale jednak intelektualnie stoi na poziomie tobie absolutnie niedostepnym, a zniza sie przy kazdej okazji do przytakiwani ci. zegnam, dyskutowac z toba wiecej nie bede ale nie mysl, ze bede sie obojetnie przygladal kiedy zaczniejsz mnie obrazac EOF........ Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Czy płaci się świniom za tarzanie się w błoci 23.11.09, 20:25 eva15 napisała: > Na to wygląda chwilami, tyle, że to wszystko jest za darmo. Na pewno nikt takim > typom nie płaci. Bo i poco? Oni to robią dla przyjemności - lubią się tarzać we > własnym łajnie. To można wykorzystać. *********** Nie Eva15 z tym się nie zgodzę, poobserwuj forum. Wiele wpisów usuwa się z forum a wpisy tych typów pozostają nienaruszone mimo ze człowiek zgłasza je do kosza, wiec jak myślisz są owe osoby nietykalnymi forumowiczami z immunitetem właściciela czy moderatora forum? Dlaczego obraźliwych postów wiecznie tych samych osób nie usuwa się na forum? Jest to normalne? Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: Czy płaci się świniom za tarzanie się w błoci 23.11.09, 20:32 Nie obrazaj innych to nikt cie nie bedzie obrazal, takie trudne do pojecia? Oczywiscie ze trudne, bo sie tutaj razem z eva15 za Uebermenschow uwazacie, ktorym wolno obrazac Polsce i Polakow a kiedy ktos zareaguje to placz pod niebiosa, ze sie Untermensch smial odezwac do Uebermenscha. Jak nie przestaniesz obrazac Polakow to bedziesz tutaj stale obrazana, to ci gwarantuje. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Czy płaci się świniom za tarzanie się w błoci 23.11.09, 20:37 Myślę, że najlepiej omijać łajno, a wtedy metoda będzie bezużyteczna. Ja go omijam na ogół nie otwieram jego postów - tam zawsze to samo zaplucie, czasem tylko stawiam mu diagnozę, co do jego stanu umysłu. Ale to diagnoza a nie obraza. Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: Czy płaci się świniom za tarzanie się w błoci 23.11.09, 20:40 no pewnie ze lepiej omijac moje posty, z reguly znajduja sie tam pytania, na ktore nie znasz odpowiedzi - pomijajac oczywiscie tego typu pyskowki jak ta, ktora to pyskowke zreszta jak zawsze sama wywolalas. Odpowiedz Link Zgłoś
xp17 Re: Czy płaci się świniom za tarzanie się w błoci 23.11.09, 21:39 Jedynym smierdzacym lajnem na tym forum jestes ty evcia. "Myślę, że najlepiej omijać łajno" Wreszcie napisalas cos madrego! Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo skąd 23.11.09, 22:26 to upodobanie kokota do świń, łajna, plucia i tarzania się? Nie projektuj tu swoich chorych fantazji, caryco poboczy z "Chamburga" Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Du eva15, hast du ein Problem mit meiner Spra 23.11.09, 19:38 ooooooooooo Calc. tylko 3 bledy ortograficzne:) Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: Du eva15, hast du ein Problem mit meiner Spra 23.11.09, 19:49 Jakie błedy? ______________________________ W Moskwie bylem tylko raz. Fakr, jest jak wszędzie: Rosjanka z HIV pod każdą latarnią ;) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Du eva15, hast du ein Problem mit meiner Spra 23.11.09, 21:17 jankowski1960 napisał: > ooooooooooo Calc. tylko 3 bledy ortograficzne:) 4. Tylko 4. forum.gazeta.pl/forum/w,902,103396466,103406961,Re_oj_calcinus_.html Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: Du eva15, hast du ein Problem mit meiner Spra 23.11.09, 21:19 pokaz JEDEN blad ortograficzny, nie literowke tylko BLAD ORTOGRAFICZNY. Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo W Lubelskiem byłem tylko raz 23.11.09, 22:29 Na poboczach niedomyte Rosjanki. calcinus napisał: > pokaz JEDEN blad ortograficzny, nie literowke tylko BLAD ORTOGRAFICZNY. Żartujesz? Przecież to z daleka śmierdzi półpiśmiennym ORMOwcem, z tymi "poradami ortograficznymi" wygląda jak tow. Gumułka pouczający Jasienicę. Nie tylko jest tutaj ORMOWiec ortograf. Jest również TPPRówka specjalista ds. łajna, tarzania i mleka ekologicznego. A zaraz przyjdzie ociężały umysłowo kacapcik z polszczyzną: "ja tjebje urze powiedzjał, czto raSSija dobraja"? Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Du eva15, hast du ein Problem mit meiner Spra 26.11.09, 11:58 Znalazlem jednak 5:) Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Du eva15, hast du ein Problem mit meiner Spra 26.11.09, 12:02 eva15 napisała: > jankowski1960 napisał: > > > ooooooooooo Calc. tylko 3 bledy ortograficzne:) > > 4. Tylko 4. > > > forum.gazeta.pl/forum/w,902,103396466,103406961,Re_oj_calcinus_.html Nieco sie powtorze:) Jest 5 bledow, choc ten znak zapytania w zdaniu podrzednym jest tez nie calkiem OK:). Formy prawidlowe podalem w nawiasach. Po tzw. umlautach piszemy ß - nie ss, no chyba ze jestes Szwajcarem:) (Nie myl z pracownikiem hotelu).Formy wulgarne usunalem. "Sag mal du F..., was weiss (weißt - tu nawet 2 bledy w jednym slowie) du über meine Integrtion oder mein soziales Leben? Dass du von der Sozialhilfe lebst, ohne die deutsche Sprache zu beherrschen bedeutet nicht, dass andere Imigranten (Immigranten) aus Polen auch so ein scheiss Leben (Scheißleben- tu tez 2 beldy) führen, du dreckige S..." Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: Du eva15, hast du ein Problem mit meiner Spra 23.11.09, 22:37 jankowski1960 napisał: > ooooooooooo Calc. Początek zdania małą literą + brak przecinka tylko 3 bledy ortograficzne:) Początek zdania małą literą, brak 2 diakrytyków, brak kropki. Koniec darmowej lekcji - ruki po szwam i na pobocze marsz, tow. jankowskij. Adin, dwa, adin, dwa! Odpowiedz Link Zgłoś
annika.h brawo, calcinus, dałeś przykład kultury wysokiej. 23.11.09, 19:45 A administratora proszę o usunięcie postu calcinusa bo w chamski sposób obraża nie tylko niejaką evę15 ale wszystkich posługujących się językiem Goethego. Szkoda, że z tego języka, gościu, opanowałeś perfekcyjnie głównie inwektywy. Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: brawo, calcinus, dałeś przykład kultury wysok 23.11.09, 19:51 Nie wtracaj sie w nie swoje sprawy, eva15 obraza mnie tutaj na forum od kilku lat, mam sie temu spokojnie przygladac? I nie tobie oceniac moja znajomosc niemieckiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: brawo, calcinus, dałeś przykład kultury wysok 23.11.09, 19:51 Oj, za mało znasz fora GW... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: brawo, calcinus, dałeś przykład kultury wysok 23.11.09, 20:20 annika.h napisała: > Szkoda, że z tego języka, gościu, opanowałeś perfekcyjnie głównie inwektywy. Pracował nad tym pewnie parę godzin a i tak napisał z błędami. Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: brawo, calcinus, dałeś przykład kultury wysok 23.11.09, 20:36 Und wo gibst dann diese Fehler, weil ich keinen finden kann? Und wenn du den findest, kannst du den auch behalten :) Odpowiedz Link Zgłoś
xp17 Re: brawo, calcinus, dałeś przykład kultury wysok 23.11.09, 21:43 Calcinus tylko odpowiedzial na pierwszego atakujacego go posta evci. Ta wredna suka prowokuje go od sluzszego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Wypraszam sobie obrażanie 23.11.09, 22:30 samic psów porównaniami do tego sprzedajnego, poboczowego łajna. Odpowiedz Link Zgłoś
barbapapa2000 oj...calcinus--- 23.11.09, 20:05 weiss > weiß Integrtion > Integration Dass > Daß (chociaz dass tez juz normalnie jest uzywane) Imigranten >Immigranten scheiss > scheiß Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: oj...calcinus--- 23.11.09, 20:12 a o reformie pisowni w Niemczech slyszal? najwyrazniej nie slyszal, a dziwne bo to juz ladnych pare lat temu bylo :) to, ze jakies literki brakuje, to jak sie mozesz domyslic jest efektem szybkiego pisania. Wybacz, dla paru trolli, polakożercow i innych rasisitow nie bede sie meczyl i sprawdzal 3 razy, czy aby jakies literki nie zapomnialem :) skonczmy zreszta te dziecinade, nie zamierzam nikomu nic udowadniac. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: oj...calcinus--- 23.11.09, 20:35 barbapapa2000 napisał: > weiss > weiß > Integrtion > Integration > Dass > Daß (chociaz dass tez juz normalnie jest uzywane) > Imigranten >Immigranten > scheiss > scheiß przede wszystkim ten zapluwający się biedaczyna powinien był napisać, gdyby był gramotny: "was weißt du über meine Integration" Ich weiß Du weißt Dalej oczywiście masz rację "Immigranten" nie jego "Imigranten", "scheiß" nie scheiss". Po reformie piszemy "dass", choć stara forma jest jeszcze dopuszczalna. Jednym słowem przez egzamin integracyjny biedak nie przejdzie, co przewidywałam. Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: oj...calcinus--- 23.11.09, 20:38 "www.wer-weiss-was.de" - napisz do tworcow tego szacownego portalu i oswiec ich, ze w adresie strony maja błąd ortograficzny :) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: oj...calcinus--- 23.11.09, 20:48 calcinus napisał: > "<a href="http://www.wer-weiss-was.de"" target="_blank">www.wer-weiss-was.de"</a> - napisz do tworcow tego szacownego portalu i > oswiec ich, ze w adresie strony maja błąd ortograficzny :) WER (czyli kto) to jest pytanie w 3.os.lp. biedaku nieszczęśliwy. Du (czyli ty) to 2.os.lp. Co ma piernik do wiatraka, wie tylko taki mędrzec i jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Głowa tylko do wyzwisk 23.11.09, 20:54 Ponieważ łeb masz nie do nauki tylko do wyzwisk podaję ci jasno, jak krowie na granicy: Wer weiß? aber: Du weißt W internecie dposzczalne jest "ss" zamiast "ß". Umownie, bo "weiss" tak naprawdę to biały (kolor). Dostałeś lekcję za darmo, na dziękuję nie liczę, na tym koniec wyczerpałam mój limit cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski W internecie dposzczalne jest "ss" zamiast "ß" 23.11.09, 20:58 wiec o co pilujesz klawiature ? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: W internecie dposzczalne jest "ss" zamiast "ß 23.11.09, 21:06 Też nie pojąłeś, że co innego "wer weßt" bądź po internetowemu "weiss" a co innego "du weißt" bądź po internetowemu "du weisst"? Calcinus pisze błędnie "weiss du" i powołuje się na "wer weiss" "Wer" to 3. os. lp. a "du" to 2. i mają INNE końcówki w koniugacji. To co on robi , to tak jakbyś dlatego, że mówi się "kto wie" powiedział "ty wie". Boże daj i cierpliwość! Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus O Boze... 23.11.09, 21:11 masz tu odpowiedz pare postow blizej, zapoznaj sie: forum.gazeta.pl/forum/w,902,103396466,103408883,Re_oj_calcinus_.html Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: W internecie dposzczalne jest "ss" zamiast "ß 23.11.09, 21:13 " weiss > weiß Integrtion > Integration Dass > Daß (chociaz dass tez juz normalnie jest uzywane) Imigranten >Immigranten scheiss > scheiß " Nie wnikam w to co on pisal , ale czepianie sie tego ze ktos nie uzywa "ß" to chyba mala przesada Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: W internecie dposzczalne jest "ss" zamiast "ß 23.11.09, 21:18 Nie tylko tego. Zrobił w 2 zdaniach 4 błędy a twierdzi, że zna niemiecki. Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: W internecie dposzczalne jest "ss" zamiast "ß 23.11.09, 21:19 wymien te bledy, nie literowki tylko bledy. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: W internecie dposzczalne jest "ss" zamiast "ß 23.11.09, 21:31 indianski napisał: > wiec o co pilujesz klawiature ? ********* Właśnie gdzie się nie używa w internecie: ß, Ö, Ä? On pisał tekst i skoro mieszka w Niemczech ma niemiecka klawiaturę wiec to są błędy niewybaczalne, świadczą o tym jak dany osobnik ma opanowany język danego kraju w którym mieszka i którym chce się przed wszystkimi popisać i to w bezczelny poniżej pasa sposób? ------------------------------------------------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: W internecie dposzczalne jest "ss" zamiast "ß 23.11.09, 21:39 Naturalnie, że mając niemiecką klawiaturę pisze się prawidłowo. Ta inna pisownia przeznaczona jest do kontaktów międzynarodowych, wtedy ä to ae, ö to oe, ß to ss itd... Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: W internecie dposzczalne jest "ss" zamiast "ß 23.11.09, 21:46 eva15 napisała: > Naturalnie, że mając niemiecką klawiaturę pisze się prawidłowo. Ta inna pisownia> przeznaczona jest do kontaktów międzynarodowych, wtedy ä to ae, ö to oe, ß to s > s > itd... *********** Zwróć uwagę ze on przytoczył nam register by udowodnić jego znajomość języka, a baranek nie wie ze w registrach w zasadzie nie zaleca się używać: ß czy umlautów, przez to używa się w registrach podwójne ss zamiast ß, albo ae zamiast ä, albo oe zamiast ö. Tym zdradził dużo o sobie, wiec co można wymagać od takiego? Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: W internecie dposzczalne jest "ss" zamiast "ß 23.11.09, 22:08 A ty jak zwykle nic nie zrozumialas z calej "dyskusji". Przeciez uzywam podwojnego "s" wiec o co ci w koncu chodzi? Pytam sie po raz dziesiaty: jakie bledy ortograficzne popelnilem? I cos czuje, ze zamiast odpowiedzi znowu poleca wyzwiska :) Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: W internecie dposzczalne jest "ss" zamiast "ß 23.11.09, 22:17 calcinus napisał: > A ty jak zwykle nic nie zrozumialas z calej "dyskusji". Przeciez uzywam > podwojnego "s" wiec o co ci w koncu chodzi? > > Pytam sie po raz dziesiaty: jakie bledy ortograficzne popelnilem? > > I cos czuje, ze zamiast odpowiedzi znowu poleca wyzwiska :) *********** Napisz lepiej ze nie chcesz nic zrozumieć, będzie to prawdziwe wytłumaczenie, przynajmniej będziesz tu w porządku z sobą jak i z innymi. ---------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: W internecie dposzczalne jest "ss" zamiast "ß 23.11.09, 22:29 konkretnie mi napisz w jakim miejscu popelnilem blad ortograficzny a nie matacz. Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: W internecie dposzczalne jest "ss" zamiast "ß 23.11.09, 22:32 nie-tak napisała: [cut-histeryczno-neurotyczny bełkot] > Napisz lepiej ze nie chcesz nic zrozumieć, będzie to prawdziwe >wytłumaczenie, przynajmniej będziesz tu w porządku z sobą jak i z >innymi. Usłuszałaś to w głosie z kosmosu, niezborna tłuściocho? Czy pusiek z kacapczikiem znależli na inosmi? Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: Głowa tylko do wyzwisk 23.11.09, 20:58 Boszz... co ty piszesz, to ja wam probuje tutaj od kilu postow wyjasnic, ze w internecie dopuszczona jest pisownia przez "ss" mimo iz wystepuje owo podwojne "s" po spolglosce dlugiej, tak wiec teoretycznie powinno pisane byc "ß". O co ci chodzi, powtarzas to co ja napisalem pare postow wczesniej, wypilas cos czy nie przeczytalas o czym jest mowa? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Głowa tylko do wyzwisk 23.11.09, 21:13 Ty nie jesteś w stanie pojąć, że piszesz źle. Napisałeś: "was weiss du über meine..." a powinienieś "was weisst du über meine..." bądź zupełnie prawisłowo, nieinternetowo: "was weißt du" "TTTTTTT" o te tu chodzi, pojął? W 3.os. lp. w konjugacji söowa weiß występuje tttttttttttttttttttttttt. jeden raz zresztą, powtórka po to, by ci do łba weszło. Powoływanie się na "wer-weiss-was" jest objawem niegramotności, bo w 3. os. lp. w tej koniugacji nie ma "t", więc co ty porównujesz? To tak jakbyś po polsku uznał, że skoro się mówi "kto wie", to trzeba też powiedzieć "ty wie". Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: Głowa tylko do wyzwisk 23.11.09, 21:18 No toz przeciez ci odpisalem na temat tej nieszczesnej literki "t"? Ty naprawde sugerujesz, ze ktos jest w stanie opanowac skladnie zdanz zlozonych w jezyku niemieckim nie wiedzac jednoczesnie, iz kazdy czasownik w drgiej osobie liczby pojedynczej konczy sie na "st" lub "sst"? Uwazasz ze opanowalem skladnie, deklinacje rzeczownika itd.. a prostej koniugacji nie? A to, ze ktos w ferworze walki za slabo wcisnie jakas literke na klawiaturze, to juz ci do glowy nie przyszlo? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Głowa tylko do wyzwisk 23.11.09, 21:29 calcinus napisał: > No toz przeciez ci odpisalem na temat tej nieszczesnej literki "t"? Tak, tak, długo po fakcie, jak już ci wyjaśniłam, o co chodzi. > Ty naprawde sugerujesz, ze ktos jest w stanie opanowac skladnie zdanz zlozonych w jezyku niemieckim nie wiedzac jednoczesnie, iz kazdy czasownik w drgiej osobie liczby pojedynczej konczy sie na "st" lub "sst"? POWAZNIE? Np. "du tanzt"? Daj sobie spokój i mnie, szkoda czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Głowa tylko do wyzwisk 23.11.09, 21:23 eva15 napisała: > Ty nie jesteś w stanie pojąć, że piszesz źle. Napisałeś: > "was weiss du über meine..." > > a powinienieś "was weisst du über meine..." > bądź zupełnie prawisłowo, nieinternetowo: > > "was weißt du" > > > "TTTTTTT" o te tu chodzi, pojął? W 3.os. lp. w konjugacji söowa weiß występuje > tttttttttttttttttttttttt. jeden raz zresztą, powtórka po to, by ci do łba weszł > o. > > Powoływanie się na "wer-weiss-was" jest objawem niegramotności, bo w 3. os. lp. > w tej koniugacji nie ma "t", więc co ty porównujesz? > > To tak jakbyś po polsku uznał, że skoro się mówi "kto wie", to trzeba też powie > dzieć "ty wie". ********** Eva15 korepetycja za te wyzwiska, boj się Boga dziewczyno, za co? Ten człowiek nawet nie ma pojęcia o internecie, pokazano mu jak się ma obsługiwać na forum i co? Pokazuje to co wywiózł z kraju, integracji w nowym środowisku ani w ząb. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Głowa tylko do wyzwisk 23.11.09, 21:31 Już skończyłam, ale na koeniec udało mu się mnie rozśmieszyć: forum.gazeta.pl/forum/w,902,103396466,103410497,Re_Glowa_tylko_do_wyzwisk.html Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Głowa tylko do wyzwisk 23.11.09, 21:39 calcinus napisał: > Boszz... co ty piszesz, to ja wam probuje tutaj od kilu postow wyjasnic, ze w > internecie dopuszczona jest pisownia przez "ss" mimo iz wystepuje owo podwojne > "s" po spolglosce dlugiej, tak wiec teoretycznie powinno pisane byc "ß". O co c > i > chodzi, powtarzas to co ja napisalem pare postow wczesniej, wypilas cos czy nie > przeczytalas o czym jest mowa? ********************** calcinus korepetycja kosztuje. Zamiast obrażania ludzi na lewo i prawo poszukaj sobie wskazówek pisania registrów w internecie. Dla udowodnienia twojej znajomości jezyda niemieckiego przytoczyłeś nam register, o pisowni którego nawet nie masz zielonego pojęcia. Tym chciałeś nam udowodnić twoja bezbłędną znajomość języka, blamaż do kwadratu. ------------------------------------------------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: Głowa tylko do wyzwisk 23.11.09, 22:11 po raz jedenasty sie pytam: jakie bledy ortograficzne, skladniowe, interpunkcyjne itp... popelnilem w swojej wypowiedzi? Znowu zamiast wypowiedzi poleca wyzwiska? Opanujcie sie troche kobiety, caly internet na was patrzy a wy tu tylko wyzwiska za wyzwiskami. Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: oj...calcinus--- 23.11.09, 20:56 to ma wspolnego, ze dopuszczalna jest pisownia "weiss" zamiast "weiß" a co ma do tego osoba to ja nie rozumiem? Napisalas ze forma jedynie poprawna jest "weiß" a to nie jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: oj...calcinus--- 23.11.09, 20:43 eva15 napisała: > Jednym słowem przez egzamin integracyjny biedak nie przejdzie, co przewidywałam. ********* Tja, popisał się mądrościami a pisowni ani w ząb, innych chce pouczać by nauczyli się języka polskiego jak i gdakania na właściwą nutę. ----------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: oj...calcinus--- 23.11.09, 20:47 "pisowni ani w ząb"? no to gdzie sa te bledy, ja sie pytam? www.wer-weiss-was.de - oni tez nie potrafia pisac po niemiecku? Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: oj...calcinus--- 23.11.09, 20:59 calcinus napisał: > "pisowni ani w ząb"? no to gdzie sa te bledy, ja sie pytam? > www.wer-weiss-was.de - oni tez nie potrafia pisac po niemiecku? *********** Nawet o pisowni w internecie nie masz pojęcia ale wyzwisk w twojej głowie pełno. Blamaż do kwadratu z twojej strony. Korepetycji nie ma za darmo, szczególnie dla takich typów jak ty. ----------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: oj...calcinus--- 23.11.09, 20:55 Ten betonowaty łeb z uporem nie odróżnia między 3. a 2. os. lp. Piszę o tym wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: oj...calcinus--- 23.11.09, 21:05 o czym ty piszesz, jaka druga osoba? Dyskusja jest o tym, czy dpuszczalna jest pisownia "ss" zamiast "ß"!!! a ty w kolko o tym, ze piszac szybko za slabo wcisnalem klawisz "t" na koncu wyrazu "weisst", znajdziesz w moim poscie wiecej takich "bledow", "Integrtion" na ten przyklad, wyraznie widac ze w ferworze walki :) niewlasciwie wcisnalem literke "a" bo przeciez chyba sie zgodzimy, ze wiem o tym ze pisze sie integracja a nie integrcja. Chyba nie sugerujesz, ze nie wiem o tym, iz w jezyku niemieckim kazdy czasownik w drugiej osobie liczby poj. zakonczony jest na "st", bzw. "sst". I skonczmy te dziecinna dyskusje bo ja moge tutaj zaraz wstawic pare ortograficznych kwiatkow w twoim wykonaniu, ale szkoda chyba czasu na te dziecinade, nicht Wahr? Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: oj...calcinus--- 23.11.09, 21:59 eva15 napisała: > Ten betonowaty łeb z uporem nie odróżnia między 3. a 2. os. lp. Piszę o tym wyżej. ********* A najśmieszniejsze jest to ze pisownie regestra z internetu przytoczył jako przykład poprawnej pisowni. ------------------------------------------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: oj...calcinus--- 23.11.09, 22:13 Ale gdzie ja cos zle napisalem, po raz dwunasty pytam? Literowki sie oczywiscie nie licza tylko zasadnicze bledy ortograficzne, bledy skladni, deklinacji, koniugacji, rekcji itp... ? Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: oj...calcinus--- 23.11.09, 22:35 nie-tak napisała: > > Jednym słowem przez egzamin integracyjny biedak nie przejdzie, co przewidywałam. Przez egzaminy się przechodziło w TPPRze. Teraz egzaminy się zdaje, kokota. > Tja, popisał się mądrościami a pisowni ani w ząb, innych chce pouczać by nauczyli się języka polskiego jak i gdakania na właściwą nutę. Zrobiłaś, w tym jednym tylko zdaniu, tłuściocho: 2 błędy semantyczne 2 błędy interpunkcyjne 3 kolokwializmy Idź do pimpa, może ci też utoczy ekologicznej śmietany. Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: oj...calcinus--- 23.11.09, 20:43 Nie "Immigranten" tylko "Einwanderer". Tak jest ładniej. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 POdpiszą - i będą robić swoje. Jak u nas :-( 23.11.09, 22:15 POdpiszą - i będą robić swoje. Jak u nas :-( Obietnice Tuska i PO. eva15 napisała: > "- Każdy, kto chce tu na stałe mieszkać i pracować, musi powiedzieć "tak" > naszemu państwu. Z tym wiąże się opanowanie języka niemieckiego, ale też > gotowość do udziału w życiu społecznym - powiedziała Boehmer." > > No to calcinus wyleci i pewnie nawet nie zrozumie, gdy mu podziękują. Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Kokota ciebie to nie dotyczy 23.11.09, 22:21 antyeuropejska caryco poboczy. Ty zdasz, celująco, egzamin na integrację z TPPR. W Uljanowsku i Kalininie. A potem się wysmarujesz ekologicznym od puśka i może frustracja odejdzie wraz ze swędzącą suchością. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur W Bawarii kurs jodłowania zakończony egzaminem? 23.11.09, 17:30 Niezły pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
bratprezydenta Koniec poprawności i dobrze 23.11.09, 18:49 To chore że większość musi sie dostosowywać do awanturnych mniejszości, bo tego wymaga poprawność polityczna lansowana obecnie. Jeśli ktoś przyjeższa w gości to musi się dostosowywać do gospodarza. Powinno skończyć się z polityką łatwych zasiłków i całych nacji zyjących tylko z socjalu. A jeśli komuś się to niepodoba, nie musi siedzieć na garnuszku u gospodarza i może wrócić do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Zigi tu chodzi o lojalność 23.11.09, 19:36 ...wobec państwa i jego wartości. Za 230 lat tak jodłowanie jak i tradycja picia Earl Grey może zniknać z tego kontynentu. Bynajmniej nie dzieki braku egzaminu:) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Zigi tu chodzi o lojalność 23.11.09, 19:42 Tylko dziś mamy eurolojalność, taką lojalność wobec całej Europy. Trochę podobnie jak w czasach Renesansu. Odpowiedz Link Zgłoś
e-skin Niemcy: kontrakty integracyjne dla imigrantów 23.11.09, 17:41 obudzili się z ręką w nocniku. Polaków i innych słowian bez trudu da się zgermanizować ale z Turkami i Arabusami moze być kłopot.. z tego co mi wiadomo już w Niemczech mieszka 4 mln muzułmanów.. Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: Niemcy: kontrakty integracyjne dla imigrantów 23.11.09, 18:24 e-skin napisał: > obudzili się z ręką w nocniku. Polaków i innych słowian bez trudu da się zgerma > nizować ale z Turkami i Arabusami moze być kłopot.. z tego co mi wiadomo już w > Niemczech mieszka 4 mln muzułmanów.. Polaków się nie da zgermanizować! Odpowiedz Link Zgłoś
scag Re: Niemcy: kontrakty integracyjne dla imigrantów 23.11.09, 18:28 adam81w napisał: >> Polaków się nie da zgermanizować! Niech wiec wracaja do Wrzesni. Odpowiedz Link Zgłoś
polaknormalny [...] 23.11.09, 18:45 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
scag Re: Niemcy: kontrakty integracyjne dla imigrantów 23.11.09, 18:52 polaknormalny napisał: > a ty szwabski konfidencie nie używaj języka polskiego Pan Polak normalny (inaczej?) mi zabroni? ps. nie pisze z Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Niemcy: kontrakty integracyjne dla imigrantów 23.11.09, 19:37 da sie. W drugiej generacji to juz sa Niemcy, a nie Polacy. Wbrew temu, co sie po obu str. Odry mowi, Polacy i Niemcy sa do siebie bardzo podobni. Jest roznica: Niemcy zawsze osiagaja swoje cele::), a Polacy zamsze znajduja wymowki, dlaczego cos im nie wyszlo:) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Niemcy: kontrakty integracyjne dla imigrantów 23.11.09, 19:57 Jakie "zamsze", Wania? Odpowiedz Link Zgłoś
exxon123 Re: Niemcy: kontrakty integracyjne dla imigrantów 23.11.09, 20:17 > Polaków się nie da zgermanizować! Wrecz przeciwnie. Wschodni Europejczycy i emigranci ze WNP najszybciej sie integruja. Jesli przyjada jako dzieci to jako dorosli sa juz Niemcami. W 2 pokoleniu wlasciwie jest 100% integracja. Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Rodacy nie intergujcie się z Niemcami!! 23.11.09, 18:22 Pozostańcie na zawsze Polakami. Można nimi być niezależnie od tego gdzie się mieszka. Nie musicie się z nimi integrować. Mamy nawet polskie kluby jak Polonia Monachium (gra w lidze). Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Żebym ja miał się integrować z Niemcami, musiałbym 23.11.09, 18:31 ograniczyć picie piwa. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 No to byś się nie zintegrował, bo to ich narodowy 23.11.09, 21:42 napój a pijąc piwo jesteś bliski integracji. Tyle tylko że kiedy czyta się co piszesz można odnieść wrażenie że wcześniej uraczyłeś się nie piwem a okowitą:))) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: No to byś się nie zintegrował, bo to ich naro 23.11.09, 22:43 Integrując się z Niemcami muszę OGRANICZAĆ swoje spożycie piwa, bo moja wydajność budzi wśród Niemców zawiść. Okowity nie pijam, tylko gin. Odpowiedz Link Zgłoś
volflarsen Adam81 23.11.09, 19:50 Czyli utożsamiasz się z Turkami raczej niż z europejskim narodem? Już to widzę- polski sos własny, polskie dyskoteki, sklepy niemieckiego też się uczyć nie trzeba bo przecież wokół sami rodacy a poza tym Prawdziwy Polak nie uczy się nigdy niemieckiego. I w ogóle podejście typu-Niemcy to byłby fajny kraj jakby nie było w nim Niemców. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Wytłumacz mi gdzie tkwi sprzeczność pomiędzy 23.11.09, 21:39 integracją (nie myl jej z germanizacją) a pozostaniem Polakiem. Z Niemiec Polski nie zrobisz tak jak z Polski nie zrobisz Niemiec, ale trzeba sie nauczyć pokojowo współżyć, czyli zintegrować. Odpowiedz Link Zgłoś
scag Niemcy: kontrakty integracyjne dla imigrantów 23.11.09, 18:22 Uni Poprawnosc polityczna w kwitnie - teraz sa "rownolegle spoleczenstwa" a nie getta. Brawo! sam pomysl kontraktow niezly, ale jakie sa kary za niedotrzymanie warunkow? Bezwarunkowa deportacja bez prawa powrotu? bo jesli nie to o kant takie ustalenia. Odpowiedz Link Zgłoś
wan20_3 Re: Niemcy: kontrakty integracyjne dla imigrantów 23.11.09, 18:41 Scag! Przecież to proste. Skoro chcesz mieszkać np. w Niemczech (ale to samo dotyczy Polski) akceptujesz jej prawa i wartości. Nie tylko dostajesz mieszkanie i "socjal" czyli żyjesz na krzywy ryj, ty i twoi potomkowie, masz jeszcze obowiązki np. służba wojskowa. Jeśli nic nie dajesz z siebie swojemu nowemu społeczeństwu to NDB czyli Noga- Dupa - Brama czyli deportacja. Odpowiedz Link Zgłoś
brytnej Re: Niemcy: kontrakty integracyjne dla imigrantów 23.11.09, 19:25 scag napisała: > Uni Poprawnosc polityczna w kwitnie - teraz sa "rownolegle spoleczenstwa" a > nie getta. Brawo! No bo to sa rownolegle spoleczenstwa. Ghetto oznaczalo, ze jest jakies rozdzielenie przestrzenne - np. Krakow dla Polakow, Kazimierz dla Zydow. Tymczasem spoleczenstwa rownolegle funkcjonuja w jednej przestrzeni. Zreszta w Niemczech okreslenie "spoleczenstwo rownolegle" wcale nie uchodzi za nic specjalnie poprawnego politycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
syn_wojtyly rozprawcie sie z turkami ialbanczykami-muzulmanami 23.11.09, 18:25 co roku turcy morduja kilka niemek bo nie chca za nich wyjsc za maz. europa21.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: rozprawcie sie z turkami ialbanczykami-muzulm 23.11.09, 18:35 W tym akurat przypadku lepiej się nie wtrącać. Odpowiedz Link Zgłoś
yourdzawor Niemcy: kontrakty integracyjne dla imigrantów 23.11.09, 18:40 Brawo Niemcy! Powodzenia! NIE dla gett muzułmańskich w Europie. Integracja, albo nara! Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Niemcy: kontrakty integracyjne dla imigrantów 23.11.09, 20:46 tyle ze niemieckie getta to glownie rosjanie Odpowiedz Link Zgłoś
ooolooo Niemcy: kontrakty integracyjne dla imigrantów 23.11.09, 18:42 Emigranci wyjeżdżają ze swoich krajów by mieć lepsze życie, jeśli zmienią wszystko według własnych przyzwyczajeń i praw przywiezionych z ojczyzny to zamiast mieć lepsze życie obniżą jego standard miejscowym. Nie po to emigrowali by w Niemczech zrobić drugą Nigerię czy Kurdystan. Oczywiście trudno ustalić które zmiany są niezbędne, a co jest przesadnym wykorzenianiem niewinnych różnic kulturowych, ale deklaracja: tolerancji, uznania równości płci, wyższości prawa cywilnego, karnego i zwyczajowego w nowej ojczyźnie nad przywiezionymi obyczajami jest niezbędna by nie zrobić z Europy kolejnej wyspy biedy i zacofania. Odpowiedz Link Zgłoś
shroeder1970 Re: Niemcy: kontrakty integracyjne dla imigrantów 23.11.09, 18:50 Nikt imigranta nie zmusza do przyjezdu do tego czy innego kraju, zatem przyjechał on tam dobrowolnie. Skoro zatem dobrowolnie, niech przestrzega funkcjonujących w tym kraju przepisów i obyczajów. Odpowiedz Link Zgłoś
brytnej Re: Niemcy: kontrakty integracyjne dla imigrantów 23.11.09, 19:22 shroeder1970 napisał: > Nikt imigranta nie zmusza do przyjezdu do tego czy innego kraju, zatem przyjech > ał on tam dobrowolnie. No nie jest tak prosto. Wielu tzw. "imigrantów" to ludzie, którzy sie w Niemczech urodzili. Ich rodzice zreszta tez. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Niemcy: kontrakty integracyjne dla imigrantów 23.11.09, 19:38 brytnej napisał: > > No nie jest tak prosto. Wielu tzw. "imigrantów" to ludzie, którzy > sie w Niemczech urodzili. Ich rodzice zreszta tez. ********* Skoro się urodzili to tym bardziej zobowiązuje ich do integracji a w zasadzie powinni być zintegrowani a mimo tego właśnie z większości takich tworzy się równolegle społeczeństwo tworząc getta. ----------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
shroeder1970 Re: Niemcy: kontrakty integracyjne dla imigrantów 23.11.09, 21:22 Ustalmy jedną podstawową rzecz: imigrant - to osoba, która przybyła zza granicy do innego kraju w celu osiedlenia się, cudzoziemiec, przybysz, w ujęciu geograficznym osiedleniec, w ujęciu politycznym czy prawnym - nie tuziemiec. Jakby zatem nie patrzeć dzieci imigrantów, urodzone już w kraju osiedlenia się tych imigrantów, imigrantami NIE są. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 żarówy już z EU wyrzucono, duraku 23.11.09, 22:58 Teraz po normalną żarówkę możesz se do Ruskich pojechać, albo na Białoruś. Odpowiedz Link Zgłoś
bolekso Niemcy: kontrakty integracyjne dla imigrantów 23.11.09, 19:13 Niemcy mają absolutną rację.Wybrałeś nową ojczyznę,dostosuj się do niej ! Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja_v niemcy to rasiści 23.11.09, 19:23 widac jak na dłoni: w stowarzyszeniu wypędzonych brak turków i murzynów! Odpowiedz Link Zgłoś
bolekso Re: niemcy to rasiści 23.11.09, 19:28 redakcja_v napisała: > widac jak na dłoni: > w stowarzyszeniu wypędzonych > brak turków i murzynów! Durny jesteś ! Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: niemcy to rasiści 24.11.09, 00:03 redakcja_v napisała: > widac jak na dłoni: > w stowarzyszeniu wypędzonych > brak turków i murzynów! I Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: niemcy to rasiści 24.11.09, 00:08 eva15 napisała: > redakcja_v napisała: > > > widac jak na dłoni: > > w stowarzyszeniu wypędzonych > > brak turków i murzynów! > > I Polaków. *************** Hehe, zapomniałaś o Bartoszewskim, jak można go pominąć? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Republika Federalna Turcji nt 23.11.09, 19:44 www.youtube.com/watch?v=b7RM6QEeiDY&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Szkoda, ze tylkow Niemczech. UK winno być nastepne 23.11.09, 19:34 Kilka ''cieplch'' i ''szczerych slów'' nalezałoby sie pakolsko- arabsko-ismamskiej ''wsóplnocie'' w UK i paru innych krajach gdzie podobne elementy sa beneficjentami systemów socialnych. Odpowiedz Link Zgłoś
malenka114 Niemcy: kontrakty integracyjne dla imigrantów 23.11.09, 19:41 tak sie sklada ze akurat mieszkam w Niemczech, dobrowolnie zapisalam sie na kurs jezyka i zdalam wszystkie egzaminy. W mojej grupie byly dziewczyny pochodzace z Turcji, ktore przymusowo musialy uczeszczac na zajecia - jedna 10 lat, druga 12 lat w Niemczech, i obie nie umialy sie nawet przedstawic po niemiecku. Totalne nic. Widac bylo po nich biede, brud, ubostwo, bicie i zastraszenie. Zadne inne miedzynarodowe towarzystwo nie mialo problemow z nauka, tylko tureckie. Juz od dawna na Deutschland mowi sie Turkland i sami rodowici niemcy mowia ze daja temu krajowi jeszcze z 10 lat ``zycia``. Mieszkam w 80-cio tysiecznym miescie i sa tu dzielnice tureckie z tureckimi sklepami, knajpami - miasto w miescie. I niestety jest mnostwo polek ktore szaleja za turkami... A tak na marginesie - dlaczego w artykule nie ma wzmianki o jakie narodowosci chodzi? Bo trzeba by wtedy glosno powiedziec ze chodzi o muzulman? i ze wszyscy sie boja ich liczebnosci, prostactwa i agresywnosci? Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Niemcy: kontrakty integracyjne dla imigrantów 23.11.09, 19:47 malenka114 napisała: > Mieszkam w 80-cio tysiecznym miescie i sa tu dzielnice tureckie z tureckimi> sklepami, knajpami - miasto w miescie. I niestety jest mnostwo polek ktore> szaleja za turkami... ********** Nie masz obaw pojawiać się w takiej dzielnicy? Teraz chyba rozumiesz dlaczego Niemcy ociekają z wielkich miast do małych miejscowości, gdzie jest przytulniej, przyjemniej jak i swojsko? Odpowiedz Link Zgłoś
malenka114 Re: Niemcy: kontrakty integracyjne dla imigrantów 23.11.09, 21:13 Mam obawy i owszem, dlatego jestem tam naprawde tylko czasem, przejazdem. I mimo ze mieszkam w wiekszym miescie, to w takiej dzielnicy, ze bardziej przypomina to wies z lasami i lakami dookola i z turkami - przyznaje - nie chce miec nic wspolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Niemcy: kontrakty integracyjne dla imigrantów 23.11.09, 21:20 a podobno niemcy to rasisci :P Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Niemcy: kontrakty integracyjne dla imigrantów 23.11.09, 21:34 indianski napisał: > a podobno niemcy to rasisci :P Dopiero by było, gdyby tak powiedzieli o Polakach..... Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: Niemcy: kontrakty integracyjne dla imigrantów 23.11.09, 22:01 Nic by nie bylo, Polacy regularnie sa wyzywani od antysemitow i rasistow. W praktyce rasistowskie zachowania sprowadzaja sie do brzydkich zaspiewow bezmogich kibicow, ew. dziwnymi reakcjami starych bab z wioski, antysemityzm objawia sie zas w praktyce brzydkimi napisami na murach. Czyli dokladnie to samo, co dzieje sie w kazdym kraju Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Niemcy: kontrakty integracyjne dla imigrantów 23.11.09, 20:45 To nie jest problem tylko muzułmanów czy Turków. Większość Polaków posługuje się łamanym niemieckim, podobnie zresztą Rosjanie. Mieszkam tu wystarczająco długo, by to wiedzieć zresztą wiąże się to trochę z moim drugim zawodem. Naprawdę wiem, o czym mówię. Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: Niemcy: kontrakty integracyjne dla imigrantów 23.11.09, 21:24 To nie jest problem tylko Niemiec, wiekszosc niewyksztalconych imigrantow w kazdym europejskim kraju, posluguje sie lamanym jezykiem gospodarza. Za to ze swieca znajdziesz zle mowiacego w obcym jezyku np. lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
kuzu_kuzu Czyje to słowa ? 23.11.09, 19:44 Czyje to słowa ? Każdy sukces polskiego ruchu narodowego jest klęską dla Prus; (…) jeśli pragniemy istnieć, nie pozostaje nam nic innego jak ich wytępić”. Odpowiedz Link Zgłoś
porque Wraca stare 23.11.09, 19:56 Wraca stara "tradycja", Niemcy rozpoczynaja germanizacje obcokrajowcow a jak ktos powie niemieckiej dyktaturze "nie"... Oby tylko nie przerobili na mydo... Odpowiedz Link Zgłoś
volflarsen bzdura 23.11.09, 20:16 Europa musi pozbyć się wreszcie tej uległości w stosunku do rozpychających się coraz bardziej emigrantów z III świata i nie ma to nic wspólnego z rasizmem nazizmem czy innym -izmem. Wśród tych ludzi(emigrantów)panuje niesłychana pogarda do Europy i jej kultury jedynie poziom życia jest OK. Niemcy Francja czy UK byłyby dla nich super jeśli tylko nie zyli by w nich Niemcy Francuzi czy Brtyjczycy. Wiedziałem że jedynie Niemcy będą miały jaja żeby powiedzieć -DOŚĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
porque Re: bzdura 23.11.09, 22:10 volflarsen napisał: > Wiedziałem że jedynie Niemcy będą miały jaja żeby powiedzieć -DOŚĆ. Ostatnim razem, kiedy ten narod ludobojcow powiedzial dosc, wiemy jak to sie dla wiekszosci swiata skonczylo. Uwazalbym ze slinieniem sie nad germanskimi jajami, w ostatnich latach liczba morderstw i rozbojow na cudzoziemcach przekroczyla w Niemczech stan jaki istnial w latach 30-tych ubieglego stulecia. Odpowiedz Link Zgłoś
volflarsen Duchy przeszłości 23.11.09, 22:29 Nie bój się-Niemcy nie przyjdą aby zrobić ci krzywdę-odetchnij głęboko, otwórz oczy, rozejrzyj się dookoła-jaki piękny jest świat wolny od duchów przeszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
porque Re: Duchy przeszłości 23.11.09, 22:56 volflarsen napisał: > Nie bój się-Niemcy nie przyjdą aby zrobić ci krzywdę-odetchnij > głęboko, otwórz oczy, rozejrzyj się dookoła-jaki piękny jest świat > wolny od duchów przeszłości. Nie obawiam sie doputy Niemcy trzymani sa pod butem, oby to trwalo jak najdluzej, przez wieki. Sa kraje ktore ucza sie na bledach swoich, inne na bledach cudzych ale sa tez narody, ktore nie ucza sie niczego... Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Wraca stare 23.11.09, 20:18 porque napisała: > Wraca stara "tradycja", Niemcy rozpoczynaja germanizacje obcokrajowcow a jak > ktos powie niemieckiej dyktaturze "nie"... Oby tylko nie przerobili na mydo... *********** Jaka germanizacje, napisz nam, chcemy wiedzieć na ten temat więcej od ciebie? Jeśli ktoś decyduje się zmienić środowisko zamieszania powinien być świadomy tego, ze musi się zintegrować w środowisko, w innym przypadku powinien wracać do dawnego miejsca zamieszkania. Gdzie widzisz tu germanizacje? ---------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: Wraca stare 23.11.09, 20:48 pisze sie "miejsce zamieszkania" a nie "środowisko zamieszania" Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Polacy wywiezieni przymusowo do Niemiec 23.11.09, 20:59 nie-tak, jeszcze trochę a powiedzą, że wywieźli ich gwałtem na roboty przymusowe do Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
cree-is-me Re: Niechcący tak 23.11.09, 22:33 Jak na niemieckie, czy rosyjskie "standardy" - tzn. 65, czy 75 kg wagi? :DDDDDDDDDDDDDDd Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: Polacy wywiezieni przymusowo do Niemiec 23.11.09, 21:58 a kim są "oni", bo z kontekstu nie wynika? Odpowiedz Link Zgłoś
porque Re: Wraca stare 23.11.09, 22:24 nie-tak napisała: > Jaka germanizacje, napisz nam, chcemy wiedzieć na ten temat więcej >od ciebie? Poczytaj sobie na poczatek; wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,3891205.html "Niemcy: Polak nie może mówić do dzieci po polsku" https://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,3810392.html Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Wraca stare 23.11.09, 23:31 porque napisała: > nie-tak napisała: > > Jaka germanizacje, napisz nam, chcemy wiedzieć na ten temat więcej >o > d ciebie? > > Poczytaj sobie na poczatek; > > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,3891205.html > > "Niemcy: Polak nie może mówić do dzieci po polsku" > > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,3810392.html ************* Znany temat, dość słynny w Polsce, żeby go zrozumieć trzeba by było poszukać wszystkie dokumenty opublikowane przez tego pana w internecie. Cóż znalazłam je bo przecież podawał numery akt sadowych i co można było z akt sadowych wywnioskować? Ano ze ten pan nie był sam w porządku w stosunku do zony jak i ich wspólnego dziecka. Skonfrontowałam tego pana z podanymi przez niego i opublikowanymi przez niego aktami sadowymi w internecie i co? Naraziłam się na wyzwiska ponieważ zaczęłam zadawać mu pytania z konkretnych sytuacji z podaniem mu dokładnej daty. Cóż ten pan był lekarzem, smutne ale prawdziwe że sam sobie nie mógł wystawić diagnozy. Była też jemu podobna pani z podobna historia, wraz z tym panem zostali wyciśnięci przez polska stronę jak cytryny w herbacie i porzuceni na pastwę losu. Zrujnowane życie, zrujnowane kariery z ludzkiej głupoty. -------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
miauman Otto Von Bismarcka 23.11.09, 21:25 i nijak nie pasują do powyższego tekstu. Bismarck wypowiedział go w kontekście żądań zniewolonych Polaków. Tu mamy emigrantów, którzy w sposób sanidzielny dokonują wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Niemcy: kontrakty integracyjne dla imigrantów 23.11.09, 20:08 Nareszcie jasne postawienie sprawy. Nawt w polskiej tradycji mamy porzekadlo "jesli wejdziesz miedzy wrony musisz karkac jak i ony". Jezeli ktos ratuje swoje zycie albo je chce poprawic przez przeprowadzke to musi zaakceptowac miejscowe zwyczaje. Mieszkam w Skandynawi od wielu lat i mnie strasznie boli, jak przybysze nie maja nic innego do powiedzenia poza krytyka spolecznstwa ktore ich karmi, poi, przyodziewa i zapewnia wszystkie swoje przywileje nie wymagajac w zamian chocby tolerancji dla tubylcow. W interesie np. Republiki Tureckiej tez lezy, aby zamieszkujacy poza Turcja emigranci zachowywali sie w sposob godny a nie zyli jak pasozyty. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Niemcy: kontrakty integracyjne dla imigrantów 23.11.09, 20:13 anders76 jestem tego samego zdania. Ale Turcji nie chodzi o integracje jej narodu w świecie, Turcji chodzi by krzewiła swoja kulturę na cały świat a państwa gościnne stwarzały obcej kulturze do tego warunki. ----------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
exxon123 Problm dotyczy "okreslonych" imigrantow 23.11.09, 20:21 Chodzi oczywiscie o Turaskow i Arabow (ale tych drugich jest znacznie mniej). Z Europejczykami nie ma w zasadzie zadnych problemów a Azjaci z Dalekiego Wsch. sa wrecz za dobzi. Aż 57% z nich zdaje mature. Z drugiej strony 50% Turków jest analfabetami... Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Problm dotyczy "okreslonych" imigrantow 23.11.09, 20:51 tia , moze przejdz sie po dzielnicy rozkoszy w hamburgu . Zobaczysz na czym polega integracja potomkow piasta Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Problm dotyczy "okreslonych" imigrantow 23.11.09, 23:17 indianski napisał: > tia , moze przejdz sie po dzielnicy rozkoszy w hamburgu . Zobaczysz na czym > polega integracja potomkow piasta ************* Nie muszę jechać do Hamburga ich jest więcej w większych miastach Niemiec, można z powodzeniem powiedzieć: mała Polska. Lepiej stronic od takich dzielnic bo nic dobrego człowieka tam nie spotka. --------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
exxon123 Re: Problm dotyczy "okreslonych" imigrantow 26.11.09, 01:14 indianski napisał: > tia , moze przejdz sie po dzielnicy rozkoszy w hamburgu . Zobaczysz na czym > polega integracja potomkow piasta Normalne polskie rodziny, które mieszkaja w Niemczech integrują się bardzo szybko igeneralnie w ogóle się nie wyróżniają. Ci którzy robia Polsce czarny marketing to głównie robotnicy sezonowi, którzy dziadują na wszystki, mieszkają w piwnicach a w weekendy chleją w parkach. Tyle że to nie są imigranci... Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Problm dotyczy "okreslonych" imigrantow 23.11.09, 20:52 exxon123 napisała: > Chodzi oczywiscie o Turaskow i Arabow (ale tych drugich jest > znacznie mniej). Z Europejczykami nie ma w zasadzie zadnych > problemów a Azjaci z Dalekiego Wsch. sa wrecz za dobzi. Aż 57% z > nich zdaje mature. Z drugiej strony 50% Turków jest analfabetami... *********** Większość Europejczyków którzy przyjeżdżają do Niemiec integrują się w społeczeństwo i chcą być członkiem jego. Naturalnie spotyka się też pewne dzielnice Europejczyków które żyją kultura przywieziona z ich kraju. Od takich dzielnic się stroni. ------------------------------------------------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Jeżeli chcesz mieszkać w czyimś domu, musisz 23.11.09, 21:31 przyjąć zwyczaje domowników. Proste to jak budowa cepa. Odpowiedz Link Zgłoś
volflarsen Żli niemcy a sprawa polska 23.11.09, 21:39 Czy Polacy mogą wreszcie przestać mysleć w kategoriach:zabory, germanizacja, walka o wolnośc, niedobry Niemiec który przyjdzie i cos zabierze. Takim sposobem myslenia sami siebie skazują na podrzędną rolę w swojej własnej Psyche. Teraz do Niemiec jeżdżą z własnej woli więc gdzie problem??Nie ma już Prus Bismarck dawno nie zyje jest Europa w XXI wieku. Niemcy nie dybią na Polske co najwyżej ją ignoruja bo nie potrafią zrozumiec jej widzenia świata. Odpowiedz Link Zgłoś
fruchtzwerg Niemcy: kontrakty integracyjne dla imigrantów 23.11.09, 22:05 Okazmy Niemcom troche wspolczucia i przygotujmy powoli obozy dla uchodzcow z przyszlej Republiki Islamskiej Turcja Zachodnia Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Widac, ze Niemcy czuja juz wojne w powietrzu.... 23.11.09, 22:26 .....i potrzebuja znowu frajerow na pierwsza linie jak w 1939.... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Wyślą janczarów nucących hymn niemiecki po swojemu 24.11.09, 00:01 www.youtube.com/watch?v=b7RM6QEeiDY&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Re: Wyślą janczarów nucących hymn niemiecki po sw 24.11.09, 09:17 ......muzykalny czy nie, byle karabin chcial nosic...i za Vaterland umierac.... Odpowiedz Link Zgłoś
rudy102a Konopnicka i Drzymała z tym mi się to skojarzyło 23.11.09, 22:47 po przeczytaniu tej informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Konopnicka i Drzymała z tym mi się to skojarz 26.11.09, 12:05 do calc.. Nieco sie powtorze:) Jest 5 bledow, choc ten znak zapytania w zdaniu podrzednym jest tez nie calkiem OK:). Formy prawidlowe podalem w nawiasach. Po tzw. umlautach piszemy ß - nie ss, no chyba ze jestes Szwajcarem:) (Nie myl z pracownikiem hotelu).Formy wulgarne usunalem. "Sag mal du F..., was weiss (weißt - tu nawet 2 bledy w jednym slowie) du über meine Integrtion oder mein soziales Leben? Dass du von der Sozialhilfe lebst, ohne die deutsche Sprache zu beherrschen bedeutet nicht, dass andere Imigranten (Immigranten) aus Polen auch so ein scheiss Leben (Scheißleben- tu tez 2 beldy) führen, du dreckige S..." Odpowiedz Link Zgłoś