gimadmin Klękać przed skrzyżowaniem 26.11.09, 08:32 No to może tak siłą rozpędu klękać przed skrzyżowaniami?? A może zabronić ścinania drzew, które mają konary w kształcie krzyża? Pomysłów Cymańskiemu brakło? Chętnie pomogę... Odpowiedz Link Zgłoś
brave48 Proszę o listę tych radnych-oszołomów. 26.11.09, 08:33 Już mam jedną tych którzy głosowali przeciwko skierowaniu do Trybunału tzw. 'komisji majątkowej' - przynajmniej wiadomo na kogo już nigdy więcej nie głosować. Panu Nawarze chyba coś się z głowa porobiło po wypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
bam_bam Radni chyba spadli z Księżyca 26.11.09, 08:41 Symbolem UE nie może być krzyż, skoro cała UE jest projektem anty-religijnym. Symbolem UE jest np. budynek Parlamentu Europejskiego. Jak ktoś wie, co symbolizuje ten budynek, zrozumie że krzyż z UE będzie raczej rugowany niż chroniony. Odpowiedz Link Zgłoś
chilly Re: Radni chyba spadli z Księżyca 26.11.09, 08:48 A nie prościej byłoby nocą wbić gwóźdź nad drzwiami i zawiesić krzyż? Odpowiedz Link Zgłoś
totus.tytus "panowie radni" powinni być ukarani 26.11.09, 08:47 za narażanie reputacji Polski i regionu, który ponoć reprezentują (?), za próbę wystawienia po raz kolejny na pośmiewisko naszej Ojczyzny i Małopolski. Panie Marszałku, szanowni radni! przypomnijcie sobie, z czyjej to woli jesteście radnymi, i za czyje pieniądze jecie wasz chleb. Bo to, co próbujecie robić, to nawet nie jest cyrk (porównując to z cyrkiem, obrazilibyśmy małpy i clownów). Jeśli narzekacie na brak zajęć, to zawsze można złożyć mandat radnego i honorowo podziękować (jeśli ktoś jeszcze pamięta pojęcie honoru). Radni reprezentujący PiS niech sobie ogłoszą rezolucję wewnątrz swojego klubu, w swoich towarzystwach wzajemnej adoracji, a nie w instytucji, w której zasiadają, i na którą usiłują teraz oddać kał. Panowie radni odejdziecie w niebyt (oby jak najszybciej biorąc pod uwagę wasze "zaangażowanie" w niszczenie Polski), a smród po waszych "rezolucjach" będzie trzeba wietrzyć przez długie lata. O zmywaniu ekskrementów już nie wspomnę - wypada mieć nadzieję, że tak jak traktujecie naszą wspólną Ojczyznę, to tak samo wam się odpłaci jej Naród, spuszczając was w klozecie i opuszczając deskę. Odpowiedz Link Zgłoś
klinikka Cymański: Tylko pod krzyżem Polak Polakiem 26.11.09, 08:49 prawdziwy Polak nie cierpi katolicyzmu i nie znosi papiestwa Odpowiedz Link Zgłoś
antylewar Cymański: Tylko pod krzyżem Polak Polakiem 26.11.09, 08:49 Lewactwo znów pluje. Plujcie sobie, plujcie. Widać, że we Francji postawa, żeby wszystkim zrobić dobrze i usunąć każdy symbol, daje ciała. Islamiście nie będą się z tym pier*olić jak wy lewusy. Odpowiedz Link Zgłoś
tereska0791 Re: Cymański: Tylko pod krzyżem Polak Polakiem 26.11.09, 16:00 wstyd że jesteś katolem Odpowiedz Link Zgłoś
ostry1234 Re: Cymański: Tylko pod krzyżem Polak Polakiem 27.11.09, 12:47 Masz urojenia? Nie słyszałem, żeby w jakimkolwiek urzędzie czy budynku uzytku publicznego wyznawcy islamu próbowali zawiesić półksięzyc z gwiazdą i w ten sposób oznaczyc swoje terytorium Odpowiedz Link Zgłoś
jasio.4 Cymański: Tylko pod krzyżem Polak Polakiem 26.11.09, 08:51 Pomysł doskonały i to bez względu na to, czyj jest. Jeżeli nie będziemy szanować krzyży, to wkrótce będziemy musieli istotnie kłaniać się przed swastyką, sierpem i młotem czy księżycem lub fallusem. Trzeba być kompletnie zaślepionym nienawistnikiem, by nie doceniać zasług chrześcijaństwa dla Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Jedno pytanie: 26.11.09, 09:00 Obywatele Unii Europejskiej to nie wyłącznie chrześcijanie, lub choćby - osoby / państwa o korzeniach chrześcijańskich. Czy - po przyjęciu owej rezolucji - i oni zmuszeni będą uznać, cytuję: "krzyż za jeden z oficjalnych swych symboli"? Odpowiedz Link Zgłoś
ttiikkttaakk Cymański: Tylko pod krzyżem Polak Polakiem 26.11.09, 09:01 cymański: W tej sytuacji, uznając za oczywistą postawę szacunku wobec praw mniejszości, nie możemy się zgodzić na próby dyktatu mniejszości wobec większości. Jako chrześcijanie oddajemy krzyżowi cześć; naszych współobywateli prosimy tylko o szacunek dla niego” Z perspektywy świeckiej Europy: W tej sytuacji, uznając za oczywistą postawę szacunku wobec praw mniejszości (chrześcijańskiej), nie mozemy się zgodzić na próby dyktatu mniejszości (katolickiej) wobec większości (świeckiej Europy). Jako nie - chrześcijańie nie oddajemy krzyżowi czci; naszych katolickich współobywateli prosimy tylko o szacunek dla nas, czyli tych, którzy chrzescijanami nie są" Z perspektywy Polski: W tej sytuacji, uznając za oczywistą postawę szacunku wobec praw większości katolickiej, nie możemy się zgodzić na próby dyktatu większości katolickiej wobec mniejszosci, która nie życzy sobie krzyży w państwowych szkołach, szpitalach, urzędach, sejmie. Jako nie-chrześcijanie nie oddajemy krzyżowi czci i nie widzimy powodu, by być psychicznie molestowanymi przez krzyze w instytucjach publicznych; naszych współobywateli katolików prosimy tylko o szacunek dla naszego prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_49 Re: Cymański: Tylko pod krzyżem Polak Polakiem 26.11.09, 14:55 Szanowna ttiikkaakk! Krzyż jest spoiwem które łączy narody Europy. Rozumiejąc twoje racje nie możemy jednak z krzyża zrezygnować. Nie możemy się rozbroić. Samych Chińczyków jest 4 razy więcej niż Europejczyków,o Hindusach już nie wspomnę. Wspomniane wyżej narody mają swoją kulturę i nie zamierzają jej niszczyć. I niech rozwijają się w pokoju. Jak ci tak przeszkadzają europejskie krzyże, to może przeniesiesz się do jakiegoś innego kraju, może na Arktykę? Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Wieszaj sobie krzyz w domu. 26.11.09, 16:23 Podatki placa wszyscy obywatele i nie moze byc tak, ze tylko jedni beda reprezentowani. Jak chcesz miec krzyz w instytucjach publicznych, to poprzyj wylaczenie niekatolikow z placenia podatkow. Odpowiedz Link Zgłoś
ttiikkttaakk Re: Cymański: Tylko pod krzyżem Polak Polakiem 26.11.09, 17:04 henryk_49 napisał: > Szanowna ttiikkaakk! > Krzyż jest spoiwem które łączy narody Europy. Rozumiejąc twoje racje nie możemy > jednak z krzyża zrezygnować. Nie możemy się rozbroić. Samych Chińczyków jest 4 > razy więcej niż Europejczyków,o Hindusach już nie wspomnę. Wspomniane wyżej > narody mają swoją kulturę i nie zamierzają jej niszczyć. I niech rozwijają się > w > pokoju. Jak ci tak przeszkadzają europejskie krzyże, to może przeniesiesz się d > o > jakiegoś innego kraju, może na Arktykę? ooo, to już nie tylko katole wypowiadają sie w imieniu wszystkich Polaków, ale nawet twierdzą, że są całą Europą.... interesujace.... henryku49, krzyż nie jest spoiwem, które łączy narody Europy. Europa to poza watykanem, maltą, irlandią i polską - państwa świeckie, w których krzyż nie ma prawa bytu w isntytucjach państwowych. Z resztą tak jak w USA. Europę i tzw. cywilizowany świat łączą prawdziwe wartości, a nie krzyże. Europa ma się świetnie i daje radę bez waszych katolskich krzyży. Wszyscy o tym świetnie wiedzą, więc twoja manipulacja jest żałosna. Europa ma swoją kulturę, opartą na przestrzeganiu praw człowieka i jego ludzkiej godności i WOLNOŚCI. Przyzwolenie na bycie niewolnikiem kościoła katolickiego lub jakichkolwiek innych religijnych fanatyków - to byłoby rozbrojenie Europy. Coś o czym piszesz, a dokładnie co próbujesz mi wmówić, a mianowicie "europejskie krzyze" to coś co nie istnieje. Europa jest świecka. Poza irlandią, maltą, watykanem i polską. Jak ci tak przeszkadza, ze Europa jest świecka i wyzwoliła sie z pod panowania koscioła i watykanu (poza polską, maltą i irlandią), to może przeniesiesz się do jakiegoś innego kraju może na Arktykę? Chociaż ja polecam tobie Arabię Saudyjską, tam fanatycy religijni mają się świetnie, szybko sie tam ogarniesz. Tradycyjnie mogę też tobie polecić watykan - będziesz miał tam państwo katolickie. W Polsce tak jak w reszcie Europy - nie ma miejsca na krzyze w szkołach, szpitalach, urzędach. Odpowiedz Link Zgłoś
ttiikkttaakk Cymański: Tylko pod krzyżem Polak Polakiem 26.11.09, 09:05 katolom marzy się, żeby z niwiernymi i niepokornymi zrobić to co z lipami? wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,7295795,Wycieli_stare_lipy__zeby_odslonic_przydrozny_krzyz.html Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.n19 Tylko blondyn Polakiem 26.11.09, 09:06 Tylko blondyn może być Prawdziwym Polakiem! Siwy, lub łysy - 2. kategoria. Resztę trzymać pod zamknięciem do czasu ostatecznego rozwiązania! Odpowiedz Link Zgłoś
popart56 Cymański: Tylko pod krzyżem Polak Polakiem 26.11.09, 09:10 a co jest z polakami niewierzącymi, o innym wyznaniu? Skąd on i inni jemu podobni wzieli sobie prawo do selekcji kto jest a kto nie jest polakiem? Polska nie może się już bardziej ośmieszyć jest już śmieszna i nikt w europie nie bierze poważnie tego co się w tym "paradoksie" dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
vito3 Cymański: Tylko pod krzyżem Polak Polakiem 26.11.09, 09:22 polak jest polakiem a irlandczyk irlandczykiem a dupsko boli nie ma zbrodni ktorej nie popelniono pod tym znakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
nazikomunista Re: Cymański: Tylko pod krzyżem Polak Polakiem 26.11.09, 14:09 Touche! Odpowiedz Link Zgłoś
vito3 Cymański: Tylko pod krzyżem Polak Polakiem 26.11.09, 09:34 kazdy ma prawo wieszac swoje logo w swojej firmie ewentualnie kupic baner itp reklama kosztuje wszedzie chcielibyscie reklamowac sie za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
monelo Re: Adam Mickiewicz: Tylko pod krzyzem, tylko pod 26.11.09, 19:05 Tylko pod krzyzem, tylko pod tym znakiem - Polska jest Polska, a Polak Polakiem." - Adam Mickiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
burlasino Re: Adam Mickiewicz: Tylko pod krzyzem, tylko pod 27.11.09, 02:13 Mickiewicz nieźle rymował, ale napisał też wiele głupot. Tę między innymi! Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 PiS narodowosocjalistyczny 26.11.09, 09:40 Polska dla Polaków, KOR-niki na Madagaskar... PiS obnaża się coraz bardziej jako faszystowska formacja, nienawidząca wszystkiego i wszystkich. W faszystowskich Niemczech swastyka była znakiem rozpoznawczym każdego "uczciwego" Niemca. W Polsce marzeń braci Kaczyńskich - zamiast swastyki, sierpa i młota - ma to być krzyż i to w całej Europie! Imperialne zapędy "krzyżowników" z PiS nie są śmieszne. Są groźne. Oczywiście, dzięki faszystom z PiS Polska będzie postrzegana jako państwo faszystowskie, wsteczne i spatologizowane i indoktrynowane na maksa. Ale przynajmniej my miejmy świadomość, że faszyści PiSowscy rozpoczęli "krzyżową" kampanię, bo to żer dla dżihadu moherowego i ciemnego ludu i argument wyborczy na ich miarę intelektualną. Pan "poseł" Cymański zapomniał jednak, że mamy XXI wiek i jego "postulaty" są groteskowe jak on sam. Odpowiedz Link Zgłoś
31paluszkow Cymański: Tylko pod krzyżem Polak Polakiem 26.11.09, 09:49 Jestem Polką; w Polsce urodzona; kochająca polskich pisarzy, krajobrazy . JESTEM POLKą I NIE JESTEM KATOLICZKą. I jestem z tego powodu szczęśliwa. Dlaczego Cymański ma mnie zmuszać do uznania krzyża??? Nie gardzę krzyżem, skoro jest ważny dla wielu ludzi; ale nie dla mnie - choćby z powodu Cymańskiego. Pod krzyżem stało się już zbyt wiele złego. Najczęściej jest on wykorzystywany do celów, do których nie został powołany - choćby u Cymańskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
mirekno07 Cymański: Tylko pod krzyżem Polak Polakiem 26.11.09, 09:49 Do:arius5 Masz racje popieram Odpowiedz Link Zgłoś
po_stach Cymanski pier..li jak nawiedzony misjonarz w buszu 26.11.09, 10:06 Niech zajmie sie swoimi dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaprylinska Cymański: Tylko pod krzyżem Polak Polakiem 26.11.09, 10:06 Ręce opadają. Może wreszcie ktoś by w tym kraju zauważył tych Polaków, którzy niewątpliwie SĄ POLAKAMI, A NIE SĄ KATOLIKAMI?????????? Bo jest nas sporo,wbrew pozorom i naprawdę nam (a przynajmniej mnie bardzo) przeszkadzają katolickie symbole religijne na każdym kroku. Mam nadzieję, że wreszcie przepisy unijne zagwarantują nam swobodę oddychania,a protesty kilku nawiedzonych z PiSu będą tylko cyrkowym widowiskiem... Monika Prylinska Odpowiedz Link Zgłoś
kiviwa Cymański: Tylko pod krzyżem Polak Polakiem 26.11.09, 10:18 Dajcie spokój krzyżowi, każdy, kto chce, moze go miec w domu - bo to jego dom. Miejsca publiczne powinny być neutralne, nie zgadzam sie na to, by polscy politycy występowali w imieniu całego narodu polskiego do Parlamentu w tak niedorzecznej sprawie! Może jeszcze na kazdym przystanku tramwajowym, w tramwaju, autobusie, pociągu etc. tez zechcecie by zawisły krzyże?!? To jakaś paranoja!!! Boga ma sie w sercu, a nie na obrazkach. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnysadov chyba pod krzyżakiem 26.11.09, 10:24 Cymański przegina - szczególnie w swoich teokratycznych hasłach ... po co oni móeią takie rzeczy ... Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: chyba pod krzyżakiem 26.11.09, 10:36 Może przed sąd z tym imbecylem, że wyznaje wyższość polskich symboli nad watykańskie? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: chyba pod krzyżakiem 26.11.09, 10:37 cholera, znaczy odwrotnie :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
czarnysadov Re: chyba pod krzyżakiem 26.11.09, 10:50 zrozumiałem ! zgadzam się co do meritum :) ... moim zdaniem PiS chce skupić w prymitywny sposób wokół siebie katolików ... ale robi to prymitywnie Odpowiedz Link Zgłoś
123456ag Re: chyba pod krzyżakiem 26.11.09, 12:07 cillian1 napisał: > cholera, znaczy odwrotnie :)))))) Pewnie że odwrotnie. Psy szczekają i nikt im nie przeszkadza a wilki od dawna w zoo. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: chyba pod krzyżakiem 26.11.09, 12:30 > Pewnie że odwrotnie. Psy szczekają i nikt im nie przeszkadza ta, bo wszystkie wilki w zoo? ty widziałeś coś prócz krzyża na tym świecie? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
123456ag Re: chyba pod krzyżakiem 26.11.09, 14:17 cillian1 napisał: > > Pewnie że odwrotnie. Psy szczekają i nikt im nie przeszkadza > > ta, bo wszystkie wilki w zoo? ty widziałeś coś prócz krzyża na tym świecie? :) > ))) Tak. Wielką Gwiazdę Dawida. A Ty nie? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: chyba pod krzyżakiem 26.11.09, 14:28 > Tak. Wielką Gwiazdę Dawida. A Ty nie? i ona ci powiedziała o krzżach i tych innych? Bzdurach? Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Cymański: Tylko pod krzyżem Polak Polakiem 26.11.09, 10:41 Lepszy zbój, byle mój - taka dewiza przyświeca naszej kuzynce, której syn kibluje już któryś rok za morderstwo, choć jej pokrewieństwa z nami rozwikłać nie potrafię. Wierzę babci na słowo. Ona pdobnie jak pan Cymański jest spod znaku krzyża. Odpowiedz Link Zgłoś
po_stach Cymanski, zjmij sie wychowaniem swoich dzieciaków. 26.11.09, 11:16 W Malborku głośno jest o "wyczynach" synków Cymanskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
tadek-1 Cymański: Tylko pod krzyżem Polak Polakiem 26.11.09, 11:47 Panie Cymanski, za czesto jezdzil Pan do Torunia i spotykal sie z guru Rydzykiem. Pan Panie Cymanski, nigdy nie bedzie dobrym Polakiem. Za czesto naraza Pan Polske, na smiech. Jezeli tak bardzo potrzebny jest Panu krzyz na pokaz, moze wytatuowac go sobie na twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
lenajaw Kto tu jest dyskryminowany 26.11.09, 12:12 Kiedy wypowiedziałam swoją opinię na temat krzyża, że krzyż w szkole powinien być tylko w sali katechetycznej, odbiło się to na moim dziecku. Na religii kazali się mu modlić do orła białego. nie obeszło się bez złośliwości nauczycieli na mój temat w stylu powiedz mamie... Ja też lekko przez to nie miałam, w szkole omijali mnie jak zadżumioną (uczę się w tej szkole i uczęszczają do niej też dzieci innych wyznań. Według mnie moje przekonania są moją prywatną sprawą. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Kto tu jest dyskryminowany 26.11.09, 12:29 i co zrobiłaś? Ja bym nagrał jednego z drugim i sprawę k..synom zrobił :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
pablobodek Cymański zwariował !!! 26.11.09, 12:40 Czy ten "poseł za euro" zna konstytucję, Kartę Praw Podstawowych ??!! Symbolami mogłyby być też "Młot Na Czarownice" i "Stos Dla Innowierców" !! Cymańskiego trzeba by poddać próbie wody ! Odpowiedz Link Zgłoś
pablobodek Tylko pod krzyżem ( mowa o kręgosłupie) - 26.11.09, 12:49 Cymański jest w .... Odpowiedz Link Zgłoś